mukola-s Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 22 хвилини тому, SASHA.OK сказав: В таких Коля, а ти де брав? У Львові, чи десь тут? Бо я коли брав у Львові, то казали що переді мною з франківщини взяли дві тони. То не ти був? це ми зібрались кілька чоловік взяли по кілька бочок на пробу 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег77 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Сфоткайте хто-небудь у півлітровій баночці. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 20 хвилин тому, Олег77 сказав: Сфоткайте хто-небудь у півлітровій баночці. Прозорий як вода 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Запах відсутній, смак солодкий без присмаку 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 В 19.08.2017 в 22:34, Іван Михайлович сказав: я годував ГФС 42. Бочки по 50 кг, привозять перевізником. Є одна проблемка. При низьких температурах, в ГФС утворюються кристали , бувало так що повна бочка ГФС нагадувала ріпаковий мед. При нагріванні все розходится, але треба гріти і розмішувати, то теж займає час і енергію. Весною, дуже добре ГФС 42 підгодовувати бджіл і поповнити запаси кормові. Немає запаху і смаку. Відсутні нападки у безвзятковий період, не потрібно возитися з сиропом. Як поведе себе ГФС на крайніх рамках зимою, не відомо, я не став випробовувати. Робив пасту з ГФС, поки холодно -твердне , бджола довго вибирає і залишаються кристали. З настанням тепла, паста стає текучою і бджоли її добре забирають. Зробив висновок, ГФС 42 для весняних підкормок , дуже добре . В зиму , для наших умов, потрібно досліджувати як себе поведе. і скільки можна добавити.Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом , особливо весною якщо немає приносу пилку, а у вуликах відсутня достатня кількість перги.. весною ще не використовував, на зиму вже годував, скажу одне якщо гніздо правильно сформоване нема проблем,наявність лишніх рамок саме і сприяє кристалізації ГФС42,але в сильних сімях при наявності однієї двох лишніх рамок,це не біда бо з приходом весни та розпаду клуба все стає на свої місця,сироп із стану кристалізації переходить у рідку форму і стає легкодоступним для бджіл,от я не збагну передстороги "Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом" глюкозно-фруктозна суміш для інверту вже не треба пилку,а те що в сімях повинна знаходитись перга само собою розуміється. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 3 хвилини тому, SASHA.OK сказав: Запах відсутній, смак солодкий без присмаку мабуть мій піде на бурбон,ще два-три дні такої погоди як сьогодні і бджола зимуватиме на золотарнику,нектаровиділення 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 9 хвилин тому, SASHA.OK сказав: Запах відсутній, смак солодкий без присмаку Саша, ну в твоєму випадку обов'язково " Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом ", дріжді придасть аромату і жаги до частування продуктом,насолоджуйтесь чистотою українських ланів 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег77 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 1 час назад, SASHA.OK сказал: Прозорий як вода 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег77 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 1літра ГФС 42= ? кг 1кг ГФС 42=?літр Якщо можна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
юрий черевичный Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 1літра ГФС 42= ? кг1кг ГФС 42=?літр Якщо можна На сайте производителя заявлена плотность 1,35. А интересно, что выдают в действительности.Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 10 годин тому, юрий черевичный сказав: На сайте производителя заявлена плотность 1,35. А интересно, что выдают в действительности. Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk якщо незабуду, то завтра може виміряю. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 12 години тому, Олег77 сказав: 1літра ГФС 42= ? кг 1кг ГФС 42=?літр Якщо можна це ж треба піти на пасіку вскрити пакет з сиропом,які я ще не вскривав,набрати зважити,ого-го нехай Саша то зробить у нього пакет вскритий, він же хвалився в півлітровій баночці показував,а я ще не вскривав 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 15 часов назад, mukola-s сказал: Купив в бочках по 50 кг прозора солодка речовина надзвичайно в'язка (як сметана) відділив контрольну групу сімей буду пробувати догодувати контрольно дав кільком сім'ям по літрі зранку нападок ненаблюдаю і немає інтенсивного пожвавлення льоту. Бджола бере спокійно . Я так понял это все про инвертированный сироп?.Не знаю настоящей технологии ,но раньше предлагали технологию зимовки на инвертированном когда этот готовый сироп заливали в рамки (проблема как залить?).Потом предлагали эту рамку самим и покрыть воском.Навеерное разогревали и с распылителя.Не помню уже .Сам не делал.А так получается такой густой как брать пчелам?Разводить?.Смысл?Лучше уже сироп вскормить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 56 хвилин тому, КАЕ сказав: Я так понял это все про инвертированный сироп?.Не знаю настоящей технологии ,но раньше предлагали технологию зимовки на инвертированном когда этот готовый сироп заливали в рамки (проблема как залить?).Потом предлагали эту рамку самим и покрыть воском.Навеерное разогревали и с распылителя.Не помню уже .Сам не делал.А так получается такой густой как брать пчелам?Разводить?.Смысл?Лучше уже сироп вскормить. бджоли беруть без проблем залив в стелеві годівниці а вони переносять в рамки. А от на рахунок порівняння сироп цукровий чи інверта то потрібно прорахувати і поспостерігати за результатами якщо прорахувати 50 кг інвертованого з доставкою і оптову вартість цукру то ціна практично однакова . 50 кг інвертованого сиропу - один бідон і вітсутність робіт по приготуванню 50 кг цукру - два бідони сиропу і затрата енергоносіїв та додаткові роботи по приготуванню . що краще ? час покаже 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 В 26.08.2017 в 19:51, SASHA.OK сказав: Запах відсутній, смак солодкий без присмаку інвертований сироп чомь мені на перший погляд несподобався дав потроха кільком сімям спочатку заклали в соти та пройшло два тижні і нема просто нема недумаю щоб так виїли та експеремент продовжується пока рано робити остаточні висновки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Брониславович Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 В 27.08.2017 в 10:31, mukola-s сказал: 50 кг інвертованого сиропу - один бідон і вітсутність робіт по приготуванню 50 кг цукру - два бідони сиропу і затрата енергоносіїв та додаткові роботи по приготуванню . Содержание сахаров в ГФС 70% из мешка сахара получится около 70 кг сиропа аналогичной концентрации...но сироп из сахара надо еще приготовить и это не инверт. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Все більше і більше такий сіроп набуває у нас популярності. В цьому сезоні ще загодував звичайним сіропом, а в наступному хочу повністю перейти на інверт. Америка вся на інверті, тому що тримають тисячі сімей, і готувати для такої кількості не реально. Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЮМос Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 15 хвилин тому, Укроп сказав: Все більше і більше такий сіроп набуває у нас популярності. В цьому сезоні ще загодував звичайним сіропом, а в наступному хочу повністю перейти на інверт. Америка вся на інверті, тому що тримають тисячі сімей, і готувати для такої кількості не реально. Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт. ГФС? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InVinoVeritas Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 11 минуту назад, Укроп сказал: Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт. Хе-хе.Вы мне напомнили одну историю.Это мне рассказывали. Давно это было более 25 лет назад.Приехала в село молодая девушка. Ну и начала она принимать.Только не сразу, а по очереди. И как то пришла к ней компания, хлопцы взрослые ну и попался среди них щегол один.13-15лет. Пришла его очередь, он бедный трясется,ноги подкашиваются,первый раз как никак, завели его хлопцы, а дальше женщина взяла все в свои руки и пошло пошло и так распробывал. Вот так и вы распробуете) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 11 година тому, ЮМос сказав: ГФС? якщо врахувати вартість цукру і інверту з доставкою то загодівля інвертом обходиться на 40 % дорожче тож варто задуматись а може варто врахувати різницю вартості і годувати сиропом бо не такі вже і великі затрати праці на приготування ю Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Укроп Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 3 минуты назад, mukola-s сказал: якщо врахувати вартість цукру і інверту з доставкою то загодівля інвертом обходиться на 40 % дорожче тож варто задуматись а може варто врахувати різницю вартості і годувати сиропом бо не такі вже і великі затрати праці на приготування ю Воно то так, але уявіть у кого великі пасіки, і дуже загайно сіроп готувати. Мені це теж було вдиковинку коли побачив що в Америці купують, і не готують самі. Брат давно мені казав що побачиш прийде воно і до вас. От і прийшло, заківленість в інверті з кожним роком збільшується 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
organic Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 А у кого є гарний перевірений рецепт домашньго приготування сиропу інверту? Буду вдячний. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 Перейди в тему "о кормлении пчел...." Стобудово знайдеш відповідь. Я робив на око. На 10 л сиропу давав 1 л меду. І кожного дня зранку та вечором нагрівав суміш до градусів 60-70с. На протязі семи днів. Суміш стає тягучою. За цією ознакою визначав степінь інвеотування. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.g. Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 В 26.08.2017 в 17:51, SASHA.OK сказал: В таких Коля, а ти де брав? У Львові, чи десь тут? Бо я коли брав у Львові, то казали що переді мною з франківщини взяли дві тони. То не ти був? А какой он по консистенции (я так понял, типа киселя?)? Как его доставать из таких узко-высоких бочек? Его можно набирать в пакеты? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 10 хвилин тому, a.g. сказав: А какой он по консистенции (я так понял, типа киселя?)? Как его доставать из таких узко-высоких бочек? Его можно набирать в пакеты? Консистенція його приблизно як сироп 1ч/води на 2ч/цукру А в цих тубах сироп знаходиться в двійних поліетиленових мішках і нормально переливається куди треба 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.