Jump to content

Инвертированный сироп

Recommended Posts

22 хвилини тому, SASHA.OK сказав:

В таких :ah:P70821-151928.thumb.jpg.87c30fbaefee78b7d686df1159bb5802.jpg

Коля,  а ти де брав?  У Львові, чи десь тут?  Бо я коли брав у Львові, то казали що переді мною  з франківщини взяли дві тони.  То не ти був? :hmm::ah:

це ми  зібрались кілька чоловік   взяли по кілька бочок на пробу 

• Like 2

Сфоткайте хто-небудь у півлітровій баночці.:hi:

• Like 2

20 хвилин тому, Олег77 сказав:

Сфоткайте хто-небудь у півлітровій баночці.:hi:

Прозорий як вода

P70826-194358.thumb.jpg.55fd4fea4dcd4e17131285d39e6cb536.jpg

• Like 8

Запах відсутній,  смак солодкий без присмаку :ah:

• Like 2
  • Thanks 1

В 19.08.2017 в 22:34, Іван Михайлович сказав:

я годував ГФС 42. Бочки по 50 кг, привозять перевізником.

Є одна проблемка. При низьких температурах, в ГФС утворюються кристали , бувало так що повна бочка ГФС нагадувала ріпаковий мед. При нагріванні все розходится, але треба гріти і розмішувати, то теж займає час і енергію. 

Весною,  дуже добре  ГФС 42  підгодовувати бджіл і поповнити запаси кормові.  Немає запаху і смаку. Відсутні нападки у безвзятковий період, не потрібно возитися з сиропом. Як поведе себе ГФС на крайніх рамках зимою, не відомо, я не став випробовувати. 

Робив пасту з ГФС, поки холодно -твердне , бджола довго вибирає і залишаються кристали. З настанням тепла, паста стає текучою і бджоли її добре забирають.

Зробив висновок, ГФС 42  для весняних підкормок , дуже добре .  В зиму , для наших умов, потрібно досліджувати як себе поведе. і скільки можна добавити.Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом , особливо весною якщо немає приносу пилку,  а у вуликах відсутня достатня кількість перги..   

весною ще не використовував, на зиму вже годував, скажу одне якщо гніздо правильно сформоване нема проблем,наявність лишніх рамок саме і сприяє кристалізації ГФС42,але в сильних сімях при наявності однієї двох лишніх рамок,це не біда бо з приходом весни та розпаду клуба все стає на свої місця,сироп із стану кристалізації переходить у рідку форму і стає легкодоступним для бджіл,от я не збагну передстороги "Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом" глюкозно-фруктозна суміш для інверту вже не треба пилку:hmm:,а те що в сімях повинна знаходитись перга само собою розуміється:dntknw:.

• Like 2

3 хвилини тому, SASHA.OK сказав:

мабуть мій піде на бурбон:umora:,ще два-три дні такої погоди як сьогодні і бджола зимуватиме на золотарнику,нектаровиділення:ay:

• Like 4

9 хвилин тому, SASHA.OK сказав:

Саша, ну в твоєму випадку обов'язково " Однозначно, необхідно доповнювати ГФС 42 білковим компонентом ", дріжді придасть аромату і жаги до частування продуктом,насолоджуйтесь чистотою українських ланів:az:

• Like 2

1 час назад, SASHA.OK сказал:

Прозорий як вода

P70826-194358.thumb.jpg.55fd4fea4dcd4e17131285d39e6cb536.jpg

:hi::hi::hi:

• Like 1

1літра ГФС 42= ? кг

1кг ГФС 42=?літр Якщо можна :hi:

1літра ГФС 42= ? кг
На сайте производителя заявлена плотность 1,35. А интересно, что выдают в действительности.

Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk

• Like 1

10 годин тому, юрий черевичный сказав:

На сайте производителя заявлена плотность 1,35. А интересно, что выдают в действительности.

Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk

якщо незабуду, то завтра може виміряю.

• Like 1

12 години тому, Олег77 сказав:

1літра ГФС 42= ? кг

це ж треба піти на пасіку вскрити пакет з сиропом,які я ще не вскривав,набрати зважити,ого-го нехай Саша то зробить у нього пакет вскритий, він же хвалився в півлітровій баночці показував,а я ще не вскривав:ah:

• Like 1

15 часов назад, mukola-s сказал:

Купив   в бочках по 50 кг    прозора солодка речовина  надзвичайно в'язка   (як сметана)       відділив контрольну  групу сімей  буду пробувати догодувати   контрольно дав  кільком сім'ям  по літрі зранку  нападок ненаблюдаю   і немає інтенсивного пожвавлення льоту.   Бджола  бере спокійно .

Я так понял это все про инвертированный сироп?.Не знаю настоящей технологии ,но раньше предлагали технологию зимовки на инвертированном когда этот готовый сироп заливали в рамки (проблема как залить?).Потом предлагали эту рамку самим и покрыть воском.Навеерное разогревали и с распылителя.Не помню уже .Сам не делал.А так получается такой густой как брать пчелам?Разводить?.Смысл?Лучше уже сироп вскормить.

56 хвилин тому, КАЕ сказав:

Я так понял это все про инвертированный сироп?.Не знаю настоящей технологии ,но раньше предлагали технологию зимовки на инвертированном когда этот готовый сироп заливали в рамки (проблема как залить?).Потом предлагали эту рамку самим и покрыть воском.Навеерное разогревали и с распылителя.Не помню уже .Сам не делал.А так получается такой густой как брать пчелам?Разводить?.Смысл?Лучше уже сироп вскормить.

бджоли беруть без проблем    залив в стелеві годівниці  а вони  переносять в рамки.  А  от на рахунок порівняння  сироп цукровий  чи  інверта  то потрібно прорахувати  і  поспостерігати за результатами  якщо прорахувати  50 кг інвертованого  з доставкою і оптову вартість цукру то ціна практично однакова .

50  кг інвертованого сиропу  -  один бідон  і вітсутність робіт по приготуванню

50 кг  цукру - два бідони сиропу   і затрата енергоносіїв та додаткові роботи по приготуванню .  

що краще ? час покаже 

• Like 5

• 3 weeks later...
В 26.08.2017 в 19:51, SASHA.OK сказав:

інвертований сироп   чомь мені на перший погляд несподобався  дав потроха  кільком сімям спочатку  заклали в соти та пройшло два тижні і   нема  просто нема   недумаю щоб так виїли  та  експеремент продовжується  пока рано робити остаточні висновки 

В 27.08.2017 в 10:31, mukola-s сказал:

50  кг інвертованого сиропу  -  один бідон  і вітсутність робіт по приготуванню

50 кг  цукру - два бідони сиропу   і затрата енергоносіїв та додаткові роботи по приготуванню .

Содержание сахаров в ГФС 70%  из мешка сахара получится около 70 кг сиропа аналогичной концентрации...но сироп из сахара надо еще приготовить и это не инверт. 

• Like 3

Все більше і більше такий сіроп набуває у нас популярності. В цьому сезоні ще загодував звичайним сіропом, а в наступному хочу повністю перейти на інверт. Америка вся на інверті, тому що тримають тисячі сімей, і готувати для такої кількості не реально. Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт. 

• Like 1

15 хвилин тому, Укроп сказав:

Все більше і більше такий сіроп набуває у нас популярності. В цьому сезоні ще загодував звичайним сіропом, а в наступному хочу повністю перейти на інверт. Америка вся на інверті, тому що тримають тисячі сімей, і готувати для такої кількості не реально. Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт. 

ГФС?

11 минуту назад, Укроп сказал:

Мені брат давно казав переходь на інверт і не бійся, але мені чомусь було боязко. Але вже дозрів і на наступний рік теж переходжу на інверт.

Хе-хе.Вы мне напомнили одну историю.Это мне рассказывали. Давно это было более 25 лет назад.Приехала в село молодая девушка. Ну и начала она принимать.Только не сразу, а по очереди. И как то пришла к ней компания, хлопцы взрослые ну и попался среди них щегол один.13-15лет. Пришла его очередь, он бедный трясется,ноги подкашиваются,первый раз как никак, завели его хлопцы, а дальше женщина взяла все в свои руки и пошло пошло и так распробывал. Вот так и вы распробуете)

• Like 2

11 година тому, ЮМос сказав:

ГФС?

якщо врахувати  вартість цукру  і  інверту з доставкою то загодівля інвертом обходиться на 40 % дорожче тож   варто задуматись а може варто врахувати різницю вартості і годувати сиропом  бо не  такі вже і великі затрати праці на приготування  

ю

3 минуты назад, mukola-s сказал:

якщо врахувати  вартість цукру  і  інверту з доставкою то загодівля інвертом обходиться на 40 % дорожче тож   варто задуматись а може варто врахувати різницю вартості і годувати сиропом  бо не  такі вже і великі затрати праці на приготування  

ю

Воно то так, але уявіть у кого великі пасіки, і дуже загайно сіроп готувати. Мені це теж було вдиковинку коли побачив що в Америці купують, і не готують самі. Брат давно мені казав що побачиш прийде воно і до вас. От і прийшло, заківленість в інверті з кожним роком збільшується

• Like 4

А у кого є гарний перевірений рецепт домашньго приготування сиропу інверту? Буду вдячний. :hi:

• Like 1

Перейди в тему "о кормлении пчел...." Стобудово знайдеш відповідь. Я робив на око. На 10 л сиропу давав 1 л меду. І кожного дня зранку та вечором нагрівав суміш до градусів 60-70с. На протязі семи днів. Суміш стає тягучою. За цією ознакою визначав степінь інвеотування.

• Like 1

В 26.08.2017 в 17:51, SASHA.OK сказал:

В таких :ah:P70821-151928.thumb.jpg.87c30fbaefee78b7d686df1159bb5802.jpg

Коля,  а ти де брав?  У Львові, чи десь тут?  Бо я коли брав у Львові, то казали що переді мною  з франківщини взяли дві тони.  То не ти був? :hmm::ah:

А какой он по консистенции (я так понял, типа киселя?)? Как его доставать из таких узко-высоких бочек? Его можно набирать в пакеты?

10 хвилин тому, a.g. сказав:

А какой он по консистенции (я так понял, типа киселя?)? Как его доставать из таких узко-высоких бочек? Его можно набирать в пакеты?

Консистенція його приблизно як сироп 1ч/води на 2ч/цукру :IMHO:

А в цих тубах сироп знаходиться в двійних поліетиленових мішках і нормально переливається куди треба :ah:

• Like 5