Перейти к содержанию

Инвертированный сироп

MazurykAndriy

Рекомендуемые сообщения

10 минут назад, ENZIM сказал:

есть инвертированная кукурузная патока (стоит дёшево, но плохо влияет на пчелу).

В США патокой кормят. Если верить их ютуберам.

В 31.08.2018 в 10:56, Джаз сказал:

В США патокой кормят. Если верить их ютуберам.

Это и есть ГФС.   

Кто то спрашивал за состав :  42% фруктоза и 58% глюкозы. ГФС поставляется в концентрации - 70% сахаров и 30% воды.  Можно скармливать не разводя ее дополнительно. 

Ось який вигляд має інвертований сироп ферментом Gaminvert

IMG_20180905_124238.jpg

Ось який вигляд має інвертований сироп ферментом Gaminvert

Обысненько, а на вкус как?

43 хвилини тому, BeeDeny сказав:

Обысненько, а на вкус как?

Взагалі то інвертсиропи солодші за звичайні саме цього на фото , легка кислинка присутня ,так як ph 5,5(він70%, степень розчепленя 85 %).

Взагалі планую зняти відеоролик про виробництво правильного інвертоваго сиропу ,а то в інтернеті багато абсурдного відео.

30 минут назад, Борода-1 сказал:

Взагалі планую зняти відеоролик про виробництво правильного інвертоваго сиропу ,а то в інтернеті багато абсурдного відео.

о це по ділу, багато кому буде корисне Ваше відео

Ждем ссылку на ютуб)

Пробував через знайомих роздобути на ЕНЗИМі невелику кількість Інвертази, бо 200мл для моєї пасіки захмарна кількість. Чомусь отримав відповідь що сезон закінчився і її вже не роблять. Сумніваюсь однако....

В 05.09.2018 в 15:52, Борода-1 сказал:

Взагалі то інвертсиропи солодші за звичайні саме цього на фото , легка кислинка присутня ,так як ph 5,5(він70%, степень розчепленя 85 %).

"Кисленький, сладенький" це все добре, а що показав по факту з вашою правильною технологією лабораторний аналіз сиропу?

В 11.09.2018 в 16:39, Alazon сказал:

Пробував через знайомих роздобути на ЕНЗИМі невелику кількість Інвертази, бо 200мл для моєї пасіки захмарна кількість. Чомусь отримав відповідь що сезон закінчився і її вже не роблять. Сумніваюсь однако....

Можу невелику кількість продати.

В 05.09.2018 в 15:52, Борода-1 сказал:

відеоролик

В студію будь-ласка.

2 години тому, Dariusz сказав:

"Кисленький, сладенький" це все добре, а що показав по факту з вашою правильною технологією лабораторний аналіз сиропу?

Можу невелику кількість продати.

Та з лабораторним підтвердження в мене все в порядку для прикладу ....

IMG_20180911_235253.jpg

2 години тому, Dariusz сказав:

В студію будь-ласка.

Заминка вийшла з технологічною підтримкою так,так як чекаю ще оного цифрового рефрактометра щоб продублювати дослідження .Не хотів розкривати плани бо кажуть, що якщо хочеш розмішити бога то розкажи про свої плани ,але хочу внести інтригу.....

Давно виношую ідею дослідити степінь розчеплення цукру на глюкозу і фруктів різними методами інвертаціїї.

Є три основні методи інвертації цукру ,які Бджолярі використовують в практиці :

1.За допомогою кислоти ( переважно лимонної) при нагріванні .

Як правило дозу кислоти посічники занижють  вдвічі (технологи рекомендуют 0,35 лимонної кислоти  на 1 кг цукру). Хочу порівняти ступінь інверсіїї при різній концентрації кислоти.

2.За допомогою меду.

Битує така думка ,що в меді є достатня кількість фементів ,що вони можуть розчепити цукор на 50%.При чому в кількох роликах згадується,що розчепляєтья на більше ніж на 50% а остальні 44% переробляє бджола.

Буду інвертувати по методу Мельничука в термостаті при температурі 35-36% 6 днів.

Інтересно який буде кінцевий результат?

3.За допогою ферментів.

Оскільки маючи 10 річний досвід використання ферменту Gaminvert хочеться порівняти ефективність ферментів інших виробників :російського "Пчеліт" та вітчизняного ферменту який недавно з'явивився на ринку України виробництва фірми "Ензим"

Підтвердженням інвертації цукрів буду визначати експрес методом за допомого цифрових рефрактометрів по кількості глюкози та фруктози в кінцевому продукті.

Як вам такий ро'зклад  ?

Так що можете Вислати мені пару грам ферменту який виготовляє "Ензим"

25 минут назад, Борода-1 сказал:

2.За допомогою меду.

колись, давно пробував, взагалі нічого не вийшло

1 час назад, Борода-1 сказал:

використання ферменту Gaminvert

Що показують прилади по інверту?

10 хвилин тому, Dariusz сказав:

Що показують прилади по інверту?

степінь розчеплення цукру(сахарози) на глюкозу та фруктозу раніше визначаллась за допомогою поляриметра .Зараз цю функцію на себе перебрали сучасні прилади цифрові рефрактомери-поляриметри світовим лідером яких є фірма "атаго" http://atago-russia.com/primenenie/izmerenie-invertnogo-sahara  або її клони :)

В 01.09.2018 в 14:16, Брониславович сказал:

Это и есть ГФС.   

Кто то спрашивал за состав :  42% фруктоза и 58% глюкозы. ГФС поставляется в концентрации - 70% сахаров и 30% воды.  Можно скармливать не разводя ее дополнительно. 

У Вас є досвід годування ГФС? Поділіться, будь ласка. Дякую

В этом году закармливал ГФС 42. Взяли весь. Зимой буду наблюдать.

10 минут назад, buben сказал:

В этом году закармливал ГФС 42. Взяли весь. Зимой буду наблюдать.

Если производство Днепр то у пчеловодов не однозначные выводы по поводу зимовки вроде у него малое кпд

В 16.09.2018 в 20:32, larson сказав:

колись, давно пробував, взагалі нічого не вийшло

А у мене получилось.

Готував сироп 2:1 і додавав 10% меду, потім всю цю бадягу витримував при темперетурі +32 - +36 (в скрині в старій хаті) протягом 10-12 днів, при тому перемішуючи кілька разів на день і отримав щось схоже на рідкий мед. Потім цим пойлом накормив 4 сім'ї і отримав відмінний результат зимівлі.

Це було лише один раз і більше робить не буду, хіба готовий купити.

Кількість затрат перевищує отриманий результат і на теперішніх 70 вуликів таку кількість виготовити не реально.

11 минут назад, Kolja.BI сказал:

Готував сироп 2:1 і додавав 10% меду, потім всю цю бадягу витримував при темперетурі +32 - +36 (в скрині в старій хаті) протягом 10-12 днів, при тому перемішуючи кілька разів на день і отримав щось схоже на рідкий мед.

так ви сироп готували попередньо, бо я читав що просто водою заливається цукор в потрібній пропорції( здається один до одного) додається мед і це зарахунок постійного помішування і ферментації переходить у готовий продукт, в мене ніби й пінка була, і мішав як годиться, от за темрературу дійсно не пам*ятаю, а цукор так і не розчинився, мабуть треба було місяців зодва так гратись, може щось і вийшло:umora:

2 години тому, larson сказав:

так ви сироп готували попередньо,

Так.

Цей рецепт я вичитав десь у журналі чи газеті, не пам'ятаю, але складність процедури заставила відмовитись від цього ноу-хау.

Зовсім інша справа у Франції, там таке пойло виготовляється в промислових масштабах, спеціально для пасік. Але за рахунок теплих зим там інвертований сироп дають як підкормку, а на зиму взагалі сім'ї не годують.

А в Канаді взагалі можна замовити готовий сироп на цукрозаводі і дешевше ніж цукор.

Розкажу вам, що мені вдалось отримати з використанням Ферменту "Інвертаза" українського виробника ,  приготував  цукровий сироп+додав фермент,  залив у ємності де воно все дружньо "Бродило", і що вийшло, точніше,  що показав лабораторний аналіз мого домашнього інверту:

Загальна кількість цукрів 72,2% з них:

- 6,4 % - глюкоза та фруктоза.

- 65,8%- це сахароза.

Тепер аналізую, що не так.

27 минут назад, Dariusz сказал:

- 65,8%- це сахароза.

я так поняв пиво без горілки-гроші на вітер, жарт, може фермент такий????

В 26.09.2018 в 20:36, Dariusz сказал:

Розкажу вам, що мені вдалось отримати з використанням Ферменту "Інвертаза" українського виробника ,  приготував  цукровий сироп+додав фермент,  залив у ємності де воно все дружньо "Бродило", і що вийшло, точніше,  що показав лабораторний аналіз мого домашнього інверту:

Загальна кількість цукрів 72,2% з них:

- 65,8%- це сахароза.

Тепер аналізую, що не так.

Добрий день. Цього року також готував інвертний сироп за допомогою ферменту "Інвертаза" від компанії "Ензим". Весь процес проводив по інструкції виробника яку знайшов в інтеренеті, так як з самим ферментом в посилці взагалі нічого не прийшло окрім діючої речовини.:dntknw: Робив сироп в концентрації 2:1 цукор до води, заливав в ємність з підігрівом, додавав сам фермент у співвідношенні 1 мл ферменту на 1 кг сухого цукру ( десь читав що можна навіть 1 мл на 4 кг цукру, але так як в мене був надлишок ферменту для моїх потреб по сиропу і термін зберігання ферменту всього 6 місяців --  використав увесь). Після цього вся суміш перемішувалась при постійній температурі 42-45 градусів Цельсія на протязі 24-30 годин (було дві закладки). В кінці процесу, по рекомендації виробника,  увесь обєм підігрівався на короткий термін до 80 градусів для пастеризації і як так розумію за для розпаду залишків феременту. А далі готовий "Інвертний сироп" охолоняв, розливався по пакетах та роздавався бджолам.

Ваше повідомлення трохи мене ввело в ступор, так як сам не проводив аналізу готового продукту і не знаю скільки відсотків сахарози пройшли процес інвертизації, але в душі плекав надію на хочаб 80% а тут:(

В 24.09.2018 в 10:50, Kolja.BI сказал:

Так.

Цей рецепт я вичитав десь у журналі чи газеті, не пам'ятаю, але складність процедури заставила відмовитись від цього ноу-хау.

Зовсім інша справа у Франції, там таке пойло виготовляється в промислових масштабах, спеціально для пасік. Але за рахунок теплих зим там інвертований сироп дають як підкормку, а на зиму взагалі сім'ї не годують.

А в Канаді взагалі можна замовити готовий сироп на цукрозаводі і дешевше ніж цукор.

Про Канаду ви впевнені що там цукровий сироп?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...