Cfif Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Только что, Mаксим сказал: Хтось здогавався, чтому стрибати потрібно вночі? Вы пчеловодов за дебилов держите? Конечно ночью, чтоб ближе к светилу пристукнуть.)))) Вспомнил старый анекдот. Собрались деятели ком.партии с физиками и космонавтами. Думают какой ответ дать американцам, после их полёта на Луну. Опередили - нечиста сила.)) Брежнев встаёт и говорит: раз они первые на Луну, ты вы первые полетите прямо на Солнце!! Космонавты возмущаются типа жарко там, сгорим все. Брежнев отвечает: вы думаете в Ц.К. дебилы сидят?? Мы всё продумали...... ночью полетите.)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дима Бердянск Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Сегодня у нас на солнце было больше +10, снял со усех семей которые на мой взгляд были без росплода, крыши ,открыл плёнки..и прошол облёт .Только вот карника хоть была и открыта и на солнышке, но сидела как вкопаная(не сильно плотным клубом)я так думаю у них просто не было в этом нужды.А те семьи в которых росплод,в основном Бакфаст, я был удивлён!На 2х -3х рамках росплод(с ладонь печатного и вокруг много открытого росплода.Жал не сфотографировал! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 12 минуты назад, Дима Бердянск сказал: Бакфаст, я был удивлён!На 2х -3х рамках росплод А Вы что, гнездо разбирали? +14 и выше в безветренную погоду. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дима Бердянск Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 12 часа назад, Mаксим сказал: А Вы что, гнездо разбирали? +14 и выше в безветренную погоду. Да!Погода была безветренная и на солнце было около 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Только что, Дима Бердянск сказал: Да!Погода была безветренная и на солнце было около 15. На самом деле на Солнце значительно выше температура. А вот гнездо разбирать не рекомендуется если Т. воздуха ВОЗДУХА ниже 15ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 2 години тому, Дима Бердянск сказав: Да!Погода была безветренная и на солнце было около 15. Щось сонце похолодало Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 В 18.02.2017 в 14:22, gardener сказав: Щось сонце похолодало О! Дуже цікава, як на мене, думка. Ну, а що там з обльотами? Що і як, і у кого? Скільки в мінус пішло? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 В 11.02.2017 в 21:06, targal сказав: нічого ще два тижні і полетимо бо прийде календарна весна Март 2017 1 +6 ?2 2 +9 ?5 3 +9 +2 4 +11 +5 5 +12 +2 6 +14 +3 7 +15 +2 8 +10 +5 9 +9 +5 10 +15 +4 11 +15 +3 12 +17 + Сонячний у вас, пане Василю, березень прогнозують. А мо" й збудеться? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koльka Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Всім привіт!Завтра на хмельниччені передають +12!Мабуть буде обліт.Що порадити зробити з кублом після обльоту?Можливо трохи скоротити та утеплити? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петрович 49 Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 21 час назад, Koльka сказал: Всім привіт!Завтра на хмельниччені передають +12!Мабуть буде обліт.Що порадити зробити з кублом після обльоту?Можливо трохи скоротити та утеплити? Думка лине в потрібному напрямку.Утеплити можна було і до обльоту. Не варто стримувати діяльність матки в цей час шляхом охолодження гнізда (кубла, як Ви написали). Можна і скоротити, якщо в цьому є потреба, тобто - сім"я не обсижує всі рамки. Оцініть медові запаси, адже під час весняного розвитку бджоли багато споживають. Потурбуйтесь про водопостачання. Успіхів! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaceOK Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 1 час назад, Петрович 49 сказал: Думка лине в потрібному напрямку.Утеплити можна було і до обльоту. Не варто стримувати діяльність матки в цей час шляхом охолодження гнізда (кубла, як Ви написали). Можна і скоротити, якщо в цьому є потреба, тобто - сім"я не обсижує всі рамки. Оцініть медові запаси, адже під час весняного розвитку бджоли багато споживають. Потурбуйтесь про водопостачання. Успіхів! Порадьте, якщо сімя займає по середині вулика 3 рамки. А в самому гнізді рамок вісім. Саме питання чи забрати ті медові рамки що з краю, чи забрати ті пусті, що посередині без розплоду (тоді питання, куди матка буде сіяти?) Дякую Link to comment Share on other sites More sharing options...
Даринка Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Доброго дня! Можливо, це питання вже було розглянуто в якійсь темі, але я інформацію не знайшла, тому запитаю у вас тут Питання з приводу "водопостачання": чи практикував хтось з вас, шановні форумчани, напування через зволожений ватно-марлевий тампон, розміщений на вентиляційній решітці над гніздом? Чи ефективний такий спосіб і чи варто його застосовувати взагалі? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artline Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Да, ожидания не оправдались- только один нормально облетелся, остальные начали выходить поднялся сильный ветер и похолодало, не то эх Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 2 часа назад, Даринка сказал: чи практикував хтось з вас, шановні форумчани, напування через зволожений ватно-марлевий тампон, розміщений на вентиляційній решітці над гніздом? Чи ефективний такий спосіб і чи варто його застосовувати взагалі? При перевозці бджолопакетів - так, практикується, всередину ящика. А для напування пасіки то зайва робота. І чим більша пасіка тим відчутніша ця зайвість. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рус Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Можно и мне уже писать в этой теме Сегодня где-то 90% частично облетелись. Не вышли на облет семьи которые стояли в тени, летками на север. У пары таких семей поднял холстики - они еще в клубах. Наблюдал интересную картину. При переезде осенью домой на одной платформе полопалась рама, еле ее перекошенную дотянули. На точке поддомкратил ее,выставил более менее ровно - так и зимовала. Сегодня утром взял хорошего сварщика с собой чтобы осмотрел "фронт" работ. Вердикт - снимать пол и кидать новые тавры. Побыстрому вынесли с ним те 24-ре семьи, "втулил" их между другими ульями что на земле стоят. Так вот при облете очень многие пчелы "пошли" на платформу, на старые места. Правда потом разлетелись от туда. Но факт, есть факт. За 4-ре месяца пчела не забыла своего места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 3 часа назад, BaceOK сказал: Порадьте, якщо сімя займає по середині вулика 3 рамки. А в самому гнізді рамок вісім. Саме питання чи забрати ті медові рамки що з краю, чи забрати ті пусті, що посередині без розплоду (тоді питання, куди матка буде сіяти?) Дякую Матку задушити, приєднати до середньої по силі. Коли потеплішає. Навішо таких тримати? Чи сильно посипались (на 8 рамках зимували)? Та однаково, толку мало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortons Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Сьогодні був обліт. 15% сімей не пережили зиму, слабші відводки усі живі, посипалися нормальні сім'ї, корм є, більшість з них 3 тижні тому були живі. Шкода дуже, що порадите перевірити? Хочу знати причину, аж занадто великий відхід. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mаксим Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 12 минуты назад, Fortons сказал: що порадите перевірити? Зробіть аналіз підмору. Якщо корма в нормі (не закристалізовані), то це якась хвороба або паразити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Сьогодні нарешті переглянув візуально мій злощасний 3 точок. Досить важко їм далася зима, 3 через миші, 1 через корм, 4 мій недогляд якогось дива погнали розплід і захололи єдине радує, що на інших вийшли всі, навіть ті які списав з осені. Нозематозу значного не помітив, в декількох, які загинули було пару випорожнень. Помилка на цьому точку, думаю моє об'єднання відводків і відсутність пилку в осінь, не подобалось давно це місце і зимою тут досить відкрито, 8 листопада на 2 інших був останній обліт, а тут так і не змогли облетітися. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 19 минут назад, Fortons сказал: Сьогодні був обліт. 15% сімей не пережили зиму, слабші відводки усі живі, посипалися нормальні сім'ї, корм є, більшість з них 3 тижні тому були живі. Шкода дуже, що порадите перевірити? Хочу знати причину, аж занадто великий відхід. Не Ви одні цього року так зимуєте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortons Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 7 хвилин тому, Mаксим сказав: Зробіть аналіз підмору. Якщо корма в нормі (не закристалізовані), то це якась хвороба або паразити. Ті які загинули в цьому місяці на рамках не багато темного випорожнення. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Я грішу на соняшник Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 24 минуты назад, Рус сказал: Можно и мне уже писать в этой теме Сегодня где-то 90% частично облетелись. Не вышли на облет семьи которые стояли в тени, летками на север. У пары таких семей поднял холстики - они еще в клубах. Наблюдал интересную картину. При переезде осенью домой на одной платформе полопалась рама, еле ее перекошенную дотянули. На точке поддомкратил ее,выставил более менее ровно - так и зимовала. Сегодня утром взял хорошего сварщика с собой чтобы осмотрел "фронт" работ. Вердикт - снимать пол и кидать новые тавры. Побыстрому вынесли с ним те 24-ре семьи, "втулил" их между другими ульями что на земле стоят. Так вот при облете очень многие пчелы "пошли" на платформу, на старые места. Правда потом разлетелись от туда. Но факт, есть факт. За 4-ре месяца пчела не забыла своего места. Не забуде, але як у Вашому випадку повернеться назад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortons Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 3 хвилини тому, Серж 82 сказав: Не Ви одні цього року так зимуєте. В мене теж соняшник, а відводки на сиропі Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 22 минуты назад, Fortons сказал: Сьогодні був обліт. 15% сімей не пережили зиму, слабші відводки усі живі, посипалися нормальні сім'ї, корм є, більшість з них 3 тижні тому були живі. Шкода дуже, що порадите перевірити? Хочу знати причину, аж занадто великий відхід. Посмотрите на расположение подмора. Возможно были большие перепады температур и клубы разделились и в итоге оба погибают. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.