Перейти к содержанию

Вощина

Рекомендуемые сообщения

1 годину тому, Ворон сказав:

чекаю вощину. :hi:

з Віниці?

59 хвилин тому, koste сказав:

. Если темные рамки топлю ,то вижу какая толщина средостения остаётся . 

Як тоВи бачите?

1 минуту назад, gardener сказал:

Як тоВи бачите?

Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . 

14 хвилин тому, koste сказав:

Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . 

В чорній суші  по середині повно коконів, а не воску

2 часа назад, Ворон сказал:

До мене під поріг приїхав виробник вощини,аж з Віниці, обіцяв приїхати через три неділі і весною, вчора все перетопив, чекаю вощину. :hi:

Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв

26 хвилин тому, Stol сказав:

Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв

Хонківців;)

2 години тому, ромео сказав:

Хто саме?

Пп Печак. 

16 хвилин тому, ромео сказав:

Хонківців;)

Так, це вона. 

1 година тому, gardener сказав:

з Віниці?

Так. 

4 хвилини тому, Ворон сказав:

Пп Печак. 

Так, це вона. 

Так. 

Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже.

Тільки що, Конструктор сказав:

Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже.

Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. :hi:

28 минут назад, ромео сказал:

Хонківців;)

Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 

Можливо за Одеську і краща. Не знаю.

Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу.

35 хвилин тому, Конструктор сказав:

Можливо за Одеську і краща. Не знаю.

Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу.

Я привик все пробувати сам, значить візьму пачку, на пробу, може щось змінилось у них, після несхвальних відгуків. :hmm:

1 час назад, Stol сказал:

Вибачте Ворон з  Хонькiвцiв Вам привезуть

1 час назад, Женя Ц. сказал:

Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 

В мене стояла Хонькiвецька рiк,то  в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому

3 часа назад, koste сказал:

На Рут всегда было 19-21л . Или 100л пачка . Ну бывало чуть больше или меньше штук в пачке . 

Я хорошо помню высота пачки была значительная . 

Я не знаю чию вощину ти маєш. Я користуюсь вощиною боярською то там що 16 року, що 21 все 1 в 1 - 66 дадан і 87 рут.

1 година тому, Stol сказав:

Вибачте Ворон з  Хонькiвцiв Вам привезуть

Я знаю, маю їх візитку. :hi:

53 хвилини тому, Stol сказав:

В мене стояла Хонькiвецька рiк,то  в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому

Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. :hi:

1 минуту назад, Ворон сказал:

Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. :hi:

Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку:)

Ось послухайте 

30 хвилин тому, Stol сказав:

Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку:)

Пошкодував забрусного воску на обмін, вчора появився віск з рамок, його і поміняю. :hi:

2 години тому, Конструктор сказав:

Минулого року 

то було капець

2 години тому, Ворон сказав:

Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. :hi:

На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста...

42 хвилини тому, Ворон сказав:

Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі.

Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати.

Тому витримувати треба не менш двох років.

Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості.

12 минут назад, ромео сказал:

Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі.

Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати.

Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості.

Ну я так зрозумів змін нема ? 

1 хвилину тому, Женя Ц. сказав:

Ну я так зрозумів змін нема ? 

Більше в них брати не буду

10 хвилин тому, ромео сказав:

На вигляд дійсно дуже гарна і запашна, але з огляду на те, як її возять по селах по пасіках і просять купити 

хоча б кілька листів на пробу - видно з продажем не сильно весело... З вощиною були під хатою, міг взяти на пробу, та й віск на обмін є - але щось стримало, тим більше, що вощиною на слідуючий сезон вже забезпечений з запасом, далі варто збирати віск, щоб мені теж викатали вощину з власної сировини...

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...