Jump to content

Вощина


Recommended Posts

1 годину тому, Ворон сказав:

 чекаю вощину. :hi:

з Віниці?

Link to comment
Share on other sites

59 хвилин тому, koste сказав:

. Если темные рамки топлю ,то вижу какая толщина средостения остаётся . 

 

Як тоВи бачите?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 минуту назад, gardener сказал:

Як тоВи бачите?

Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . 

Link to comment
Share on other sites

14 хвилин тому, koste сказав:

Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . 

В чорній суші  по середині повно коконів, а не воску

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, Ворон сказал:

До мене під поріг приїхав виробник вощини,аж з Віниці, обіцяв приїхати через три неділі і весною, вчора все перетопив, чекаю вощину. :hi:

Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

26 хвилин тому, Stol сказав:

Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв

Хонківців;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, ромео сказав:

Хто саме?

Пп Печак. 

16 хвилин тому, ромео сказав:

Хонківців;)

Так, це вона. 

1 година тому, gardener сказав:

з Віниці?

Так. 

Link to comment
Share on other sites

4 хвилини тому, Ворон сказав:

Пп Печак. 

Так, це вона. 

Так. 

Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Тільки що, Конструктор сказав:

Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже.

Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. :hi:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

28 минут назад, ромео сказал:

Хонківців;)

Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Можливо за Одеську і краща. Не знаю.

Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

35 хвилин тому, Конструктор сказав:

Можливо за Одеську і краща. Не знаю.

Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу.

Я привик все пробувати сам, значить візьму пачку, на пробу, може щось змінилось у них, після несхвальних відгуків. :hmm:

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Stol сказал:

 

Вибачте Ворон з  Хонькiвцiв Вам привезуть

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Женя Ц. сказал:

Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 

В мене стояла Хонькiвецька рiк,то  в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 часа назад, koste сказал:

На Рут всегда было 19-21л . Или 100л пачка . Ну бывало чуть больше или меньше штук в пачке . 

   Я хорошо помню высота пачки была значительная . 

Я не знаю чию вощину ти маєш. Я користуюсь вощиною боярською то там що 16 року, що 21 все 1 в 1 - 66 дадан і 87 рут.

Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Stol сказав:

Вибачте Ворон з  Хонькiвцiв Вам привезуть

Я знаю, маю їх візитку. :hi:

Link to comment
Share on other sites

53 хвилини тому, Stol сказав:

В мене стояла Хонькiвецька рiк,то  в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому

Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. :hi:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 минуту назад, Ворон сказал:

Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. :hi:

Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 хвилин тому, Stol сказав:

Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку:)

Пошкодував забрусного воску на обмін, вчора появився віск з рамок, його і поміняю. :hi:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, Конструктор сказав:

Минулого року 

то було капець

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, Ворон сказав:

Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. :hi:

На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста...

42 хвилини тому, Ворон сказав:

Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. :hi:

Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі.

Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати.

Тому витримувати треба не менш двох років.

Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

12 минут назад, ромео сказал:

На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста...

Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі.

Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати.

Тому витримувати треба не менш двох років.

Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості.

Ну я так зрозумів змін нема ? 

Link to comment
Share on other sites

1 хвилину тому, Женя Ц. сказав:

Ну я так зрозумів змін нема ? 

Більше в них брати не буду

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

10 хвилин тому, ромео сказав:

На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста...

Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі.

Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати.

Тому витримувати треба не менш двох років.

Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості.

На вигляд дійсно дуже гарна і запашна, але з огляду на те, як її возять по селах по пасіках і просять купити 

 хоча б кілька листів на пробу - видно з продажем не сильно весело... З вощиною були під хатою, міг взяти на пробу, та й віск на обмін є - але щось стримало, тим більше, що вощиною на слідуючий сезон вже забезпечений з запасом, далі варто збирати віск, щоб мені теж викатали вощину з власної сировини...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...