gardener Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 годину тому, Ворон сказав: чекаю вощину. з Віниці? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 59 хвилин тому, koste сказав: . Если темные рамки топлю ,то вижу какая толщина средостения остаётся . Як тоВи бачите? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 минуту назад, gardener сказал: Як тоВи бачите? Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 14 хвилин тому, koste сказав: Разломи старые соты ,и посмотри на средостение . Там толщина листа вощины остаётся . В чорній суші по середині повно коконів, а не воску 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 2 часа назад, Ворон сказал: До мене під поріг приїхав виробник вощини,аж з Віниці, обіцяв приїхати через три неділі і весною, вчора все перетопив, чекаю вощину. Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 26 хвилин тому, Stol сказав: Якщо приïде вощина ,то не з Вiнницi а з Хомутинцiв Хонківців 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 2 години тому, ромео сказав: Хто саме? Пп Печак. 16 хвилин тому, ромео сказав: Хонківців Так, це вона. 1 година тому, gardener сказав: з Віниці? Так. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 4 хвилини тому, Ворон сказав: Пп Печак. Так, це вона. Так. Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 Тільки що, Конструктор сказав: Останні роки її якість м'яко кажучи не дуже. Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 28 минут назад, ромео сказал: Хонківців Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 6 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 Можливо за Одеську і краща. Не знаю. Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 35 хвилин тому, Конструктор сказав: Можливо за Одеську і краща. Не знаю. Минулого року в багатьох пішла хвилею , деяким виробник навіть міняв на свіжу. Я привик все пробувати сам, значить візьму пачку, на пробу, може щось змінилось у них, після несхвальних відгуків. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 час назад, Stol сказал: Вибачте Ворон з Хонькiвцiв Вам привезуть 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 час назад, Женя Ц. сказал: Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. В мене стояла Хонькiвецька рiк,то в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 3 часа назад, koste сказал: На Рут всегда было 19-21л . Или 100л пачка . Ну бывало чуть больше или меньше штук в пачке . Я хорошо помню высота пачки была значительная . Я не знаю чию вощину ти маєш. Я користуюсь вощиною боярською то там що 16 року, що 21 все 1 в 1 - 66 дадан і 87 рут. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 година тому, Stol сказав: Вибачте Ворон з Хонькiвцiв Вам привезуть Я знаю, маю їх візитку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 53 хвилини тому, Stol сказав: В мене стояла Хонькiвецька рiк,то в цьому роцi не сильно попили лише нижнi 5cм Якicть стала кращою нiж10 рокiв тому Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 минуту назад, Ворон сказал: Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 Ось послухайте 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 30 хвилин тому, Stol сказав: Якщо тримали в руках потрiбно було не вiдпускати,а залишити на перевiрку Пошкодував забрусного воску на обмін, вчора появився віск з рамок, його і поміняю. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 2 години тому, Конструктор сказав: Минулого року то було капець 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 2 години тому, Ворон сказав: Він мав із собою її, мені вона здалась кращою за одеську, візьму дві пачки на пробу. На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста... 42 хвилини тому, Ворон сказав: Я її тримав в руках, коли буду мати цю вощину, зрівняю з одеською, лишилось три пачки торішні, бджоли визначать, яка їм краща. Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі. Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати. Тому витримувати треба не менш двох років. Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 12 минут назад, ромео сказал: На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста... Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі. Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати. Тому витримувати треба не менш двох років. Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості. Ну я так зрозумів змін нема ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 1 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Ну я так зрозумів змін нема ? Більше в них брати не буду 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 8 ноября, 2023 Share Опубликовано 8 ноября, 2023 10 хвилин тому, ромео сказав: На вигляд справді - бомба. Гарненька, жовта, пачка пухнаста... Порівняння не буде вдалим. Бо дану вощину треба витримувати мінімум два роки. Якщо поставити свіжу (придбану восени) вощину на ГВ, і бджоли загрузять її медом, то більше половини рамок попливе. Стільник деформується, розтягується і зупиниться, впершись у нижній брусок, хоч як не натягуй дріт. А відкачати повні свіжовідбудовані цілими взагалі неможливо, якщо вони не зміцнені коконами. Навіть магазинні рамки після відкачки дають тріщини і хвилі. Друга проблема, якщо ставити на відбудову сильній сім'ї чи роєві, і бджоли рясно її обсядуть з одного боку, то утворює хвилі такі, що треба зразу ж вибраковувати. Тому витримувати треба не менш двох років. Досвід використання цієї вощини тривалий. Раніше тільки нею і користувався. Але останні два роки беру лише пару пачок. Через зручність - привозять під ворота. Ну і для порівняння змін у якості. На вигляд дійсно дуже гарна і запашна, але з огляду на те, як її возять по селах по пасіках і просять купити хоча б кілька листів на пробу - видно з продажем не сильно весело... З вощиною були під хатою, міг взяти на пробу, та й віск на обмін є - але щось стримало, тим більше, що вощиною на слідуючий сезон вже забезпечений з запасом, далі варто збирати віск, щоб мені теж викатали вощину з власної сировини... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.