Jump to content

Вощина


Recommended Posts

1 час назад, koste сказал:

Сколько воска можно получить с таким способом ?

Чим тонший шар мерви - тим більше вихід воску. Вихід  воску  залежить від багатьох чинників, вижати можна 150 - 160 з рамки на 300. А можна і не вижати.:umora:

Link to comment
Share on other sites

1 час назад, koste сказал:

Сколько воска можно получить с таким способом ?

110-120 грамм з рамки рута 

26 минут назад, Гурович сказал:

Чим тонший шар мерви - тим більше вихід воску. Вихід  воску  залежить від багатьох чинників, вижати можна 150 - 160 з рамки на 300. А можна і не вижати.:umora:

Мерва з під пресу іде в піч) один раз можна її здати на другий раз не беруть)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, Петр Павлович сказав:

Насьогодні з "суттєвим недобором" у мене пів гаража медом заставлено - нема реалізації

Якщо Ви просто викинете той мед, то дійсно різниці нема...

Але рано чи пізно Ви його реалізуєте. Тому краще, щоб цього моменту чекав повний гараж меду, аніж пів...:IMHO:

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Гурович сказал:

Чим тонший шар мерви - тим більше вихід воску. Вихід  воску  залежить від багатьох чинників, вижати можна 150 - 160 з рамки на 300. А можна і не вижати.:umora:

Так вот это и интересно ...если к примеру мерва из солнечной воскотопки, то сколько там воска ?:) Если не ошибаюсь то 20-30%  Считаем мерву принимают по 50гр/кг цена воска 250гр то получается что заработок с перероботкой будет 50-75гр /кг да и отдаст он эти 50гр при покупке мервы . Да и с учётом элетроенергии ,и затрат на доставку...ничего.  :hmm:

Link to comment
Share on other sites

04.10.2023 в 22:04, artemishe сказав:

110-120 грамм з рамки рута 

Мерва з під пресу іде в піч) один раз можна її здати на другий раз не беруть)

В мене схожим пресом вийшло 100 з рута і 116 з дадана. Ну, дуже повільний процес. Хотілось викинути його в канаву з високої гори.

22 години тому, koste сказав:

Так вот это и интересно ...если к примеру мерва из солнечной воскотопки, то сколько там воска ?:) Если не ошибаюсь то 20-30%  Считаем мерву принимают по 50гр/кг цена воска 250гр то получается что заработок с перероботкой будет 50-75гр /кг да и отдаст он эти 50гр при покупке мервы . Да и с учётом элетроенергии ,и затрат на доставку...ничего.  :hmm:

Ніхто з тих хто купував мерву мені не зізнався скільки добуває воску і куди його діває.

Link to comment
Share on other sites

42 минуты назад, yu1986ra сказал:

Ніхто з тих хто купував мерву мені не зізнався скільки добуває воску і куди його діває.

В лучшем случае его продадут заграницу . В худьшем сделают вощину которая после поплывет .:hi:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

16 хвилин тому, koste сказав:

В лучшем случае его продадут заграницу . В худьшем сделают вощину которая после поплывет .:hi:

Ви про що? Думаєте віск віджатий з мерви сонячної чи парової воскотопки чимось гірший ? І вощина з нього попливе?

Link to comment
Share on other sites

16 минут назад, Конструктор сказал:

Ви про що? Думаєте віск віджатий з мерви сонячної чи парової воскотопки чимось гірший ? І вощина з нього попливе?

Да ,разрывная длина другая . Тобиш он менее прочный . Его раньше давали на вощинных производствах не больше 10 % от общей массы . Сейчас точно больше . При этом увеличили толщину листа ,а с этим и уменьшили шансы что бы не поплыла . Лапша на уши что хорошая вощина толстая .

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

15 хвилин тому, koste сказав:

Да ,разрывная длина другая . Тобиш он менее прочный . Его раньше давали на вощинных производствах не больше 10 % от общей массы . Сейчас точно больше . При этом увеличили толщину листа ,а с этим и уменьшили шансы что бы не поплыла . Лапша на уши что хорошая вощина толстая .

Звідки така інформація?

Link to comment
Share on other sites

10 часов назад, Конструктор сказал:

Звідки така інформація?

Это давно известная  информация.  Я не думал что нужно об этом напоминать .

Link to comment
Share on other sites

23 хвилини тому, koste сказав:

Это давно известная  информация.  Я не думал что нужно об этом напоминать .

Якщо з рамки 300мм примітивним методом витопки (парова, сонячна воскотопки) отримати +- 100г воску то в мерві ще залишається 50г а то і більше , тако ж самого воску нічим не гіршого.:IMHO:

Ось віск отриманий з мерви сонячної і парової воскотопки віджатий не центрифузі:IMG_20231006_103417.thumb.jpg.ad4aed0c413cf3de45f8d52c027961dc.jpgIMG_20231006_103335.thumb.jpg.97364f372fbf284e1eb1a6c18a6d1a8c.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 часов назад, yu1986ra сказал:

В мене схожим пресом вийшло 100 з рута і 116 з дадана. Ну, дуже повільний процес. Хотілось викинути його в канаву з високої гори.

Це правда. Давно же хочу шось більш продуктивне, але в рай гріхи не пускають, тобто гроші

але враховуючи шо перетопити весь віск це нехай тиждень- два роботи восени неквапливо то хай йому грець 

щоб було зрозуміло за одну закладку відтискає 50-60 рамок. Ну тобто попередньо розвареноі мерви. поки чавиться наступна партія розварюється. За день пару сотень рамок можна зробити 

Link to comment
Share on other sites

8 годин тому, Конструктор сказав:

Якщо з рамки 300мм примітивним методом витопки (парова, сонячна воскотопки) отримати +- 100г воску то в мерві ще залишається 50г а то і більше , тако ж самого воску нічим не гіршого.:IMHO:

Ось віск отриманий з мерви сонячної і парової воскотопки віджатий не центрифузі:IMG_20231006_103417.thumb.jpg.ad4aed0c413cf3de45f8d52c027961dc.jpgIMG_20231006_103335.thumb.jpg.97364f372fbf284e1eb1a6c18a6d1a8c.jpg

Рахматулін стверджує, що різниця є. Парафін чи церезін важче вичавити з мерви. Він радить ''досуха'' пресом не чавити.

Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, artemishe сказав:

Це правда. Давно же хочу шось більш продуктивне, але в рай гріхи не пускають, тобто гроші

але враховуючи шо перетопити весь віск це нехай тиждень- два роботи восени неквапливо то хай йому грець 

щоб було зрозуміло за одну закладку відтискає 50-60 рамок. Ну тобто попередньо розвареноі мерви. поки чавиться наступна партія розварюється. За день пару сотень рамок можна зробити 

Цим садово-виноградним пресом треба чавити літом коли жарко, бо дуже швидко застигає віск, як на пресі, так і в ємності (тобто з нього не може нормально вийти сміття). В мій влазить до 7 л мерви. Досуха вичавити в мене їм не виходило. Одні нерви. Треба щось більше.

Цього року віск вперше вийшов без сірої херні знизу коржа.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Рахматулін стверджує, що різниця є. Парафін чи церезін важче вичавити з мерви. Він радить ''досуха'' пресом не чавити.

Так я і досухо не чавлю 150-160г. Мені ще ж потріно мерву здати.:umora:

Я за те що при отриманні 100г з рамки , в мерві залишається ще грам 50 воску нічим не гіршого.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 часа назад, yu1986ra сказал:

В мій влазить до 7 л мерви.

Розділи мерву на 3 частини прокладками, може результат стане кращим.

Link to comment
Share on other sites

53 хвилини тому, Гурович сказав:

Розділи мерву на 3 частини прокладками, може результат стане кращим.

З воском вже закінчив. На наступний рік щось буду думати...

Link to comment
Share on other sites

11 часов назад, Конструктор сказал:

Так я і досухо не чавлю 150-160г. Мені ще ж потріно мерву здати.:umora:

Я за те що при отриманні 100г з рамки , в мерві залишається ще грам 50 воску нічим не гіршого.

Суш в рамках топите чи вирiзаєте?

Link to comment
Share on other sites

В 04.10.2023 в 23:46, koste сказал:

Так вот это и интересно ...если к примеру мерва из солнечной воскотопки, то сколько там воска ?:) Если не ошибаюсь то 20-30%  Считаем мерву принимают по 50гр/кг цена воска 250гр то получается что заработок с перероботкой будет 50-75гр /кг да и отдаст он эти 50гр при покупке мервы . Да и с учётом элетроенергии ,и затрат на доставку...ничего.  :hmm:

Після сонячної і парової в мерві 50% воску, після пресу і центрифуги 15-20%. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

53 хвилини тому, Burkun сказав:

Після сонячної і парової в мерві 50% воску,

Шось Ви тут загнули:hmm:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 годину тому, Burkun сказав:

Суш в рамках топите чи вирiзаєте?

Топлю , паром. Колись вирізав - то то дуже клопітка і не легка робота.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 часа назад, Конструктор сказал:

Топлю , паром. Колись вирізав - то то дуже клопітка і не легка робота.

Тому воску більше отримуєте за рахунок наростів на рамці. Якщо тільки суш то більше 130-140 г не получиться.

4 часа назад, gardener сказал:

Шось Ви тут загнули:hmm:

Скільки воску з однієї рамки після сонячної або парової воскотопки в грамах?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

23 хвилини тому, Burkun сказав:

Тому воску більше отримуєте за рахунок наростів на рамці. Якщо тільки суш то більше 130-140 г не получиться.

На нарости не звертав увагу, десь може більші , а десь взагалі майже не має. Кілька разів робив розрахунок , то виходило 150г з рамки. Якщо центрофугу закладати меншими порціями, то вихід буде ще більший.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

17 минут назад, Конструктор сказал:

На нарости не звертав увагу, десь може більші , а десь взагалі майже не має. Кілька разів робив розрахунок , то виходило 150г з рамки. Якщо центрофугу закладати меншими порціями, то вихід буде ще більший.

У Анатолія стрільця взагалі по 185 г виходило. Тільки в нього нарости на рамках по сантиметру які він не враховував.

Link to comment
Share on other sites

21 час назад, yu1986ra сказал:

Цього року віск вперше вийшов без сірої херні знизу коржа.

Завдяки чому?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...