ромео Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 11 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Ну я так зрозумів змін нема ? Поки важко сказати... Да, забув назвати ще одну причину обміну. Міняю її на мерву, бо то морока, нема куди більше подіти. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 28 хвилин тому, ромео сказав: Поки важко сказати... Да, забув назвати ще одну причину обміну. Міняю її на мерву, бо то морока, нема куди більше подіти. Мою мерву брати відмовились, тому її відразу приділив на город, на міндобриво. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burkun Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 6 часов назад, koste сказал: Толщина так и остаётся ,они её используют, незначительно . Бджоли роблять з будь-якої вощини однакову товщину денця комірки. Якщо занадто тонка то погризуть зовсім, якщо товста то зроблять таку яка їм потрібна. Товсту вощину не охоче будують. На заводських вальцях як правило вощина такої товщини як будують соти бджоли самостійно. Тому товщина її не змінюється після відбудови. Гарно видно як потоншують саморобну вощину. З зайвого згризеного воску роблять стінки комірок. Добре видно по кольору. Тобто дно комірки завжди буде однакової товщини яку б вощину не поставити. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 31 хвилину тому, Ворон сказав: Мою мерву брати відмовились, тому її відразу приділив на город, на міндобриво. як це Ви з мерви міндобриво зробити зуміли? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 1 хвилину тому, gardener сказав: як це Ви з мерви міндобриво зробити зуміли? Центрифугою. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardener Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 1 хвилину тому, Ворон сказав: Центрифугою. то може все-таки оргдобриво? 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 2 хвилини тому, gardener сказав: то може все-таки оргдобриво? Може, яж не агроном. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koste Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 2 часа назад, Burkun сказал: Бджоли роблять з будь-якої вощини однакову товщину денця комірки. Якщо занадто тонка то погризуть зовсім, якщо товста то зроблять таку яка їм потрібна. Товсту вощину не охоче будують. На заводських вальцях як правило вощина такої товщини як будують соти бджоли самостійно. Тому товщина її не змінюється після відбудови. Гарно видно як потоншують саморобну вощину. З зайвого згризеного воску роблять стінки комірок. Добре видно по кольору. Тобто дно комірки завжди буде однакової товщини яку б вощину не поставити. Не делают одинаковую толщину,в зависимости от толщены поставленой вощины . В том плане что с толстой вощины и тонкой они сгрызут возможно одинаковое количество . Но толщина средостения будет разная .Пчёлы не глупые делать ненужную работу . 7 часов назад, davolodya сказал: В чорній суші по середині повно коконів, а не воску Я понял нужно делать фото иначе не повериш . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 10 годин тому, koste сказав: Не делают одинаковую толщину,в зависимости от толщены поставленой вощины . В том плане что с толстой вощины и тонкой они сгрызут возможно одинаковое количество . Но толщина средостения будет разная .Пчёлы не глупые делать ненужную работу . Я понял нужно делать фото иначе не повериш . Якщо товщина вощини буде більша на 0.05мм , то не бачу в цьому нічого поганого. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Завершив роботу з воском,чекаю на вощину. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Ivanovich Posted November 16, 2023 Share Posted November 16, 2023 Хто користувався вощиною Beeworld? Як її якість? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted January 7, 2024 Share Posted January 7, 2024 08.11.2023 в 15:33, Женя Ц. сказав: Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. теж взяв з необережності пару років тому, пливе, колір жовтющий, порізав і пустив магазинні на 145-і 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ворон Posted January 7, 2024 Share Posted January 7, 2024 7 годин тому, СЄРЖ сказав: теж взяв з необережності пару років тому, пливе, колір жовтющий, порізав і пустив магазинні на 145-і В себе пробив точку обміну вощину Дубовика в себе у Львові, планую обміняти віск на їх вощину. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
шатун Posted July 21, 2024 Share Posted July 21, 2024 Брав у дубовика осінню її навіть трохи моль погризла видно воск там всетаки присутній Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolij Posted August 13, 2024 Share Posted August 13, 2024 21.07.2024 в 20:07, шатун сказав: Брав у дубовика осінню її навіть трохи моль погризла видно воск там всетаки присутній А ви пробували її перетоплювати Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Володимир Васильович Posted August 13, 2024 Share Posted August 13, 2024 9 хвилин тому, Anatolij сказав: А ви пробували її перетоплювати Сильно піниться (як молоко), віск жовтий, багато емульсії знизу (типу мокрого хлібного мякуша) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted November 25, 2024 Share Posted November 25, 2024 Знов переробив свій віск у Боярці. Отримав вощину 3 і 4 (рут і дадан). 3 трошки темніша за 4, але то таке... Може які нюанси на виробництві. №2 це вощина з власного воску їх переробки вилежана 2 роки. Свіжою кольором була схожа на №3 і №4. Кращої вощини я ще не бачив. №1 це вилежана 2 роки боярська вощина. По якості вощина як вощина. Свіжою №1 була більш прозорою і еластичною (гнучкою) за №2. Через 1-2 роки №1 так і лишилась гнучкою - можна навощувати в будь-яку погоду, №2 стала крихкішою. Хоч вже 5-7 років користуюсь тільки Боярською вощиною, але чогось я переконаний, що в зразку №2 більше воску ніж в №1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yu1986ra Posted November 25, 2024 Share Posted November 25, 2024 Як буде час спробую переплавити по листку всіх трьох зразків. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.