Jump to content

Вощина


Recommended Posts

11 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Ну я так зрозумів змін нема ? 

Поки важко сказати...

Да, забув назвати ще одну причину обміну. Міняю її на мерву, бо то морока, нема куди більше подіти.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

28 хвилин тому, ромео сказав:

Поки важко сказати...

Да, забув назвати ще одну причину обміну. Міняю її на мерву, бо то морока, нема куди більше подіти.

Мою мерву брати відмовились, тому її відразу приділив на город, на міндобриво. 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

6 часов назад, koste сказал:

Толщина так и остаётся ,они её используют, незначительно .

Бджоли роблять з будь-якої вощини однакову товщину денця комірки. Якщо занадто тонка то погризуть зовсім, якщо товста то зроблять таку яка їм потрібна. Товсту вощину не охоче будують. На заводських вальцях як правило вощина такої товщини як будують соти бджоли самостійно. Тому товщина її не змінюється після відбудови. Гарно видно як потоншують саморобну вощину. З зайвого згризеного воску роблять стінки комірок. Добре видно по кольору. Тобто дно комірки завжди буде однакової товщини яку б вощину не поставити. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

31 хвилину тому, Ворон сказав:

Мою мерву брати відмовились, тому її відразу приділив на город, на міндобриво. 

як це Ви з мерви міндобриво зробити зуміли?

 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

1 хвилину тому, gardener сказав:

як це Ви з мерви міндобриво зробити зуміли?

 

Центрифугою. 

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

1 хвилину тому, Ворон сказав:

Центрифугою. 

то може все-таки оргдобриво?

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

2 хвилини тому, gardener сказав:

то може все-таки оргдобриво?

Може, яж не агроном. :umora:

  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, Burkun сказал:

Бджоли роблять з будь-якої вощини однакову товщину денця комірки. Якщо занадто тонка то погризуть зовсім, якщо товста то зроблять таку яка їм потрібна. Товсту вощину не охоче будують. На заводських вальцях як правило вощина такої товщини як будують соти бджоли самостійно. Тому товщина її не змінюється після відбудови. Гарно видно як потоншують саморобну вощину. З зайвого згризеного воску роблять стінки комірок. Добре видно по кольору. Тобто дно комірки завжди буде однакової товщини яку б вощину не поставити. 

Не делают одинаковую толщину,в зависимости от толщены поставленой вощины .  В том плане что с толстой вощины и тонкой они сгрызут возможно одинаковое количество . Но толщина средостения будет разная .Пчёлы не глупые делать ненужную работу .  

7 часов назад, davolodya сказал:

В чорній суші  по середині повно коконів, а не воску

Я понял нужно делать фото иначе не повериш . :umora:

Link to comment
Share on other sites

10 годин тому, koste сказав:

Не делают одинаковую толщину,в зависимости от толщены поставленой вощины .  В том плане что с толстой вощины и тонкой они сгрызут возможно одинаковое количество . Но толщина средостения будет разная .Пчёлы не глупые делать ненужную работу .  

Я понял нужно делать фото иначе не повериш . :umora:

Якщо товщина вощини буде більша на 0.05мм , то не бачу в цьому нічого поганого.:IMHO:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Завершив роботу з воском,чекаю на вощину.:hi:

IMG_20231111_125142013_MFNR.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Хто користувався вощиною Beeworld? Як її якість?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
08.11.2023 в 15:33, Женя Ц. сказав:

Це майже наша місцева,гівно рідкісне,там воску нема пливе шо капець, Одеська в рази краща. 

теж взяв з необережності пару років тому, пливе, колір жовтющий, порізав і пустив магазинні на 145-і

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, СЄРЖ сказав:

теж взяв з необережності пару років тому, пливе, колір жовтющий, порізав і пустив магазинні на 145-і

В себе пробив точку обміну вощину Дубовика в себе у Львові, планую обміняти віск на їх вощину. :hmm:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Брав у дубовика осінню її навіть трохи моль погризла видно воск там всетаки присутній

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
21.07.2024 в 20:07, шатун сказав:

Брав у дубовика осінню її навіть трохи моль погризла видно воск там всетаки присутній

 

А ви пробували її перетоплювати

Link to comment
Share on other sites

9 хвилин тому, Anatolij сказав:

А ви пробували її перетоплювати

Сильно піниться (як молоко), віск жовтий, багато емульсії знизу (типу мокрого хлібного мякуша)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Знов переробив свій віск у Боярці. Отримав вощину 3 і 4 (рут і дадан).

image_2024-11-25_17-26.thumb.jpg.9cd0436e6e3687a7407d343162c8ad38.jpg

3 трошки темніша за 4, але то таке... Може які нюанси на виробництві.

№2 це вощина з власного воску їх переробки вилежана 2 роки. Свіжою кольором була схожа на №3 і №4. Кращої вощини я ще не бачив. 

№1 це вилежана 2 роки боярська вощина. По якості вощина як вощина. Свіжою №1 була більш прозорою і еластичною (гнучкою) за №2. Через 1-2 роки №1 так і лишилась гнучкою - можна навощувати в будь-яку погоду, №2 стала крихкішою.

Хоч вже 5-7 років користуюсь тільки Боярською вощиною, але чогось я переконаний, що в зразку №2 більше воску ніж в №1:IMHO:

Link to comment
Share on other sites

Як буде час спробую переплавити по листку всіх трьох зразків.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...