Jump to content

Вощина


Recommended Posts

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

А Олександру Комісару - царство небесне й земля пухом.

коли він помер?

  • Victory 1
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, arki сказав:

коли він помер?

Як писав Володя :

Та давно вже 16 червня.

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

02.07.2022 в 13:22, Ворон сказав:

Я вже забув коли останій раз купляв вощину, постійно міняю. :hi:

Інколи виходить вигідніше продати віск, а купити вощину.

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

В 23.07.2022 в 11:21, Vitaliy25 сказал:

Інколи виходить вигідніше продати віск, а купити вощину.

Тогда возникает вапрос с чего тогда вощина ?:hi:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
24.07.2022 в 14:32, koste сказав:

Тогда возникает вапрос с чего тогда вощина ?:hi:

Це да... Висновок, треба переходити на вощину зі свого воску.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Які зараз умови обміну воску на вощину по регіонах?

Link to comment
Share on other sites

7 годин тому, power_andrey сказав:

Які зараз умови обміну воску на вощину по регіонах?

Такі самі умови, як і були, за кг воску, дають 900 грам вощини, плюс доплата,або за пачку вощини, 6 кг воску. 

Link to comment
Share on other sites

2 часа назад, Ворон сказал:

Такі самі умови, як і були, за кг воску, дають 900 грам вощини, плюс доплата,або за пачку вощини, 6 кг воску. 

В нас розмір доплати суттєво виріс, 40-50 грн. за кг вощини

Link to comment
Share on other sites

55 хвилин тому, power_andrey сказав:

В нас розмір доплати суттєво виріс, 40-50 грн. за кг вощини

Це усюди так. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

8 хвилин тому, power_andrey сказав:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Недоцільна економія, як на мене. Звичайно, може бути, що автору не вистачає ще власного воску та вощини, то все може бути, але при доступі до вощини, гратися з цим немає сенсу. :IMHO:

  • Like 7
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

14 минут назад, power_andrey сказал:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Если у тебя нехватка вощины можешь порезать вощину на полоски по 10мм, что бы каждая проволка была с вощиной . Так пчёлам проще встроить проволку в сот . Перед наващиванием проволку вытереть от масла если есть . Что бы не выгрызали проволку ,с полоски  вощины .

   Отводки с такими рамками строят пчелиную ячейку . Семьи в каторых маткам два и больше лет,строят  чаще трутнёвые соты чем пчелиные  .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

23 хвилини тому, power_andrey сказав:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Вигода сумнівна... забудують трутневою

Хіба шо роям.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

53 минуты назад, power_andrey сказал:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Та слухайте всіх :umora:, при нехваткі вощини на соняху приміняв,  порізав дадан на 5 частин, якраз на верхні проволоки ,

мед викачав, віск перетопив і поміняв на вощину

В гніздові такий варіант не піде,  на ріпаку на мед думаю також піде, просто тоді ще про ріпак і не чув 

Матку тільки відсікайте повномедними

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 години тому, power_andrey сказав:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Це тільки для бідних і то поки не порозумнішають:umora:.

Сьогодні перетопив вже всі магазинні трутневі/воскобудівні, а колись здавалось така ж економія і вигода:rofl:

Link to comment
Share on other sites

Подскажите где можно изготовить вощину из своего воска? Только что бы минимальная партия была меньше 200 кг.

Link to comment
Share on other sites

12 часов назад, Алексей84 сказал:

Подскажите где можно изготовить вощину из своего воска? Только что бы минимальная партия была меньше 200 кг.

Так у Вас аватар Дніпро обл.

Дубовик мін 150 кг було, 

 

 

Link to comment
Share on other sites

15 часов назад, power_andrey сказал:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Одним листом стандартної вощини ( на 300-ту рамку) навощую три 145 рамки, розрізавши лист на три частини. Отримані смуги вощини накладаю на дві дротини, затягнуті в рамку, з зазором зверху та знизу приблизно по 20мм. Бджоли цікаво відбудовують такі рамки, спочатку забудовують зазор в  центральній частині, а кути можуть бути недобудовані, якщо слабкий взяток.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 хвилин тому, Петр Павлович сказав:

Одним листом стандартної вощини ( на 300-ту рамку) навощую три 145 рамки, розрізавши лист на три частини. Отримані смуги вощини накладаю на дві дротини, затягнуті в рамку, з зазором зверху та знизу приблизно по 20мм. Бджоли цікаво відбудовують такі рамки, спочатку забудовують зазор в  центральній частині, а кути можуть бути недобудовані, якщо слабкий взяток.

Звісно, можна так робити... хочеться зекономити, щоб не купувати вощину

Але досвід підказує, що така "економія" обертається суттєвим  недобором меду... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 минут назад, ромео сказал:

Звісно, можна так робити... хочеться зекономити, щоб не купувати вощину

Але досвід підказує, що така "економія" обертається суттєвим  недобором меду... 

Для економії на магазінках можна рут навпіл різати 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 минут назад, Петр Павлович сказал:

Одним листом стандартної вощини ( на 300-ту рамку) навощую три 145 рамки, розрізавши лист на три частини. Отримані смуги вощини накладаю на дві дротини, затягнуті в рамку, з зазором зверху та знизу приблизно по 20мм. Бджоли цікаво відбудовують такі рамки, спочатку забудовують зазор в  центральній частині, а кути можуть бути недобудовані, якщо слабкий взяток.

Краще рута на пополам для 145, там зверху 2см, тільки зазор зверху, знизу забор чомусь трутом застроють, можливо так попало, не завжди рута використовую, точніше це було коли 145 був дефіцит нагріб рута, ще є пачки 8р давності

тоді і цього небуде 

6 минут назад, ромео сказал:

Звісно, можна так робити... хочеться зекономити, щоб не купувати вощину

Але досвід підказує, що така "економія" обертається суттєвим  недобором меду... 

 

Link to comment
Share on other sites

16 часов назад, power_andrey сказал:

Для економії вощини хтось практикував навощувати менший лист вощини і змінювати форму(трикутник, квадрат, прямокутник), які результати? Два сезони практикував вощину розміру Рутт навощувати в нижню частину рамки Дадан, мені сподобалося, деякі сім'ї відбудовували трутові комірки, але це не критично, бо верх рамки це як правило мед. На наступний сезон хочу спробувати лист вощини Дадан розрізати по діагоналі, виходить два трикутники на дві рамки

Гарний спосіб шоб мати вдосталь трута на пасіці. Матководи так часто і роблять замість покупки трутневоі вощини

Link to comment
Share on other sites

Хлопці я не знаю звісно в кого які взятки але поки ви будете продавати мерву нехай і задорого замість того щоб вичавити з неї пресом віск ви будете відчувати брак вошини. 
Використовую останні років десять мабуть звичайний маленький прес для винограду, на цю весну мав півтони вошини навіть більше. 250 кіл продав бо навіщо мені стільки

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, AVA сказал:

чомусь трутом застроють,

Нехай, у мене матки в надставки не ходять, використовую решітки.

 

2 часа назад, ромео сказал:

така "економія" обертається суттєвим  недобором меду...

Насьогодні з "суттєвим недобором" у мене пів гаража медом заставлено - нема реалізації

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 часов назад, artemishe сказал:

Хлопці я не знаю звісно в кого які взятки але поки ви будете продавати мерву нехай і задорого замість того щоб вичавити з неї пресом віск ви будете відчувати брак вошини. 
Використовую останні років десять мабуть звичайний маленький прес для винограду, на цю весну мав півтони вошини навіть більше. 250 кіл продав бо навіщо мені стільки

Сколько воска можно получить с таким способом ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...