zuchter Опубликовано 27 августа, 2016 Share Опубликовано 27 августа, 2016 До речі, напередодні якраз зняв відео, у якому спробував детально розказати та показати, як готую канді для транспортувальних кліточок. Щойно виклав. Може, комусь стане у пригоді: https://youtu.be/1lPoX3jDe8w Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Паланочка Опубликовано 27 августа, 2016 Share Опубликовано 27 августа, 2016 1 час назад, zuchter сказал: Може, комусь стане у пригоді: з підігрівом канді не робив, треба буде спробувати. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
военрук Опубликовано 27 августа, 2016 Share Опубликовано 27 августа, 2016 Тоже заметил казусы начались во второй половине лета. 5 часов назад, tolik2362 сказал: .Для себя сделал вывод маток поже 15 июля не продавать Тоже заметил казусы начались во второй половине лета Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мороз Опубликовано 27 августа, 2016 Share Опубликовано 27 августа, 2016 28 минут назад, военрук сказал: Тоже заметил казусы начались во второй половине лета Що за казуси? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 В 26.08.2016 в 17:57, Паланочка сказал: жаба ?... я коли з європи матку купую за 3000 (+-) то нормально не давить , бо знаю за що я плачу гроші і навіщо мені та матка теж знаю і привязка до євро мене влаштовує... Вас ніхто не заставляє купувати маток в привязці до долара, (ну і доларом ніхто ж не розраховується) до ваших послуг передплата. да і ще якщо долар буде 5 грн, я без проблем продам вам маток природнього обльоту(по 50 грн) в любій кількості яка вам буде потрібна. Бо поки що ціна матки природнього обльоту в мене складає лише 7,2 долара, тому за 10 без проблем Артеме Ви з європи берете племінний матеріал так сказати для плем'я,проще кажучи щоб на ній заробити.В Голландії бика беруть по 10000 євриків але сперму по 10000 ніхто не продає.А 10 доларів було наведено для прикладу,і я впевнений що коли долар впав би то Ви зараз же передивились ціни і заспівали другу пісню. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 13 часа назад, zuchter сказал: До речі, напередодні якраз зняв відео, у якому спробував детально розказати та показати, як готую канді для транспортувальних кліточок. Щойно виклав. Може, комусь стане у пригоді: https://youtu.be/1lPoX3jDe8w Приготовление било один в один с вашим в чем прикол не пойму пока сам .Но есть тема над чем подумать. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олег Мороз Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 Вчора робив реанімацію матки. Позавчора їздив до павільйона дивитися на прийом маток, яких підсаджував 23 серпня 4 шт Покупні) та 20 серня 1 шт (своя). Про всяк випадок з собою взяв матку з нуклеуса, яка облетілася, але так і не почала червити мабуть через малу кількість бджіл. Взяв кліточку, наповнив канді, посадив матку, кліточку в кишеню, сів на скутер і на пасіку. З 4 куплених 3 прийняті, але не сіють ( я думаю поки ще), 4 в кліточці жива - здорова, але через те що стояла на рамці (другий отвір кліточки мабуть попав на верхню планку рамки) бджоли її не випустили. кліточку поклав нормально матошники видалив, нехай випускають. Побризкав ці сім"ї щавелькою, бо ще буду підкачувати і пішов до 5-тої. В нижньому корпусі матки не знайшов (корпус на 300 та й гніздовий бо з розплодом, матошники видалив, обробив, давай дивитися 2. Знайшов матку в клубі з бджолами, але живу і здорову і навіть не потягану. Але для більшої достовірності щоб прийняли посадив знову в кліточку бо цей не прийом продовжується вже 6-7 днів. кліточку взяв ту що віз матку з дому. З неї відколупав трішки канді, вкинув в пусту, туди "домашню" матку і в кишеню. Матку підсаджую назад в вулик, Сідаю на скутер і на основний точок. Приїхав вже темніло, матку з кишені під холстину вулика. Переодягнувся і додому. На наступний день приїхав на пасіку і першим ділом пристроїти ту матку що привіз в нормальний нуклеус. Піднімаю холстину а там матка в кліточці вже ї не шевелиться, тільки дихає. виявилося що ві тряски грудочка канді попала в відділення в яке матка пройти не може і від голоду така картина. Я моментально вмочив кінчик пальця в мед і до хоботка матки. Спочатку на інстинктах просто випрямився хоботок від дотику до меда, але при забиранні пальця хоботок згинався назад. Потім вона хоботком вже почала шевелити, а ще через пару хвилин зашевелилася вся. За 5 хвилин матка реанімована, посаджена в кліточку і в нуклеус. Прикро що так сталося, але в житті буває всяке. Дай Бог щоб вона таки засіяла. По плану це вже запасна матка, яку підсажувати вже не було куди, але якщо вона вижила і почне нормально працювати, то місце для неї знайду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Urareno3643 Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 Ціна в 150 грн за матку нормальна. Зустрічав від120 до 170 за матку. І завжди скільки я пам’ятаю матка коштувала діток хорошого меду (акація, липа) . Кому не подобається, ціна нехай спробує сам вивести добру матку. Я побачу за скільки він її продасть. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Богдан1 Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 13 часа назад, Черкасець сказал: Артеме Ви з європи берете племінний матеріал так сказати для плем'я,проще кажучи щоб на ній заробити.В Голландії бика беруть по 10000 євриків але сперму по 10000 ніхто не продає.А 10 доларів було наведено для прикладу,і я впевнений що коли долар впав би то Ви зараз же передивились ціни і заспівали другу пісню. А ви попробуйте попрацювати по вашій схемі то тоді як моя баба казала вилитиш в трубу в перший же рік. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
realto Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 в кожного своя ціна, і вона показує затрати праці матковода, також думаю що ціна не має бути однакова постійно... наприклад цієї весни матки обльотувались недуже... тобто матковод затрачував свою працю а вихід плідних маток був менший ніж зазвичай, не 70-90% а біля 50%... думаю це була вагома причина щоб підняти ціну на такі матки наприклад до 250 грн... а коли матки почали добре обльотуватись ціна могла бути і 200 грн як приклад. це на матки в незначних кількостях, ну звичайно при оптoвому замовленні наприклад 100 чи 200 штук... ціну зазвичай називає покупець, а матковод або погоджується або пропонує свою пропозицію. а якщо комусь якісь матки дорого коштують - можна завжди чемно сказати, вибачте, дорого. і замовити ті які підходять і по гаманцю покупцю. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Deka777 Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 В 27.08.2016 в 17:09, tolik2362 сказал: Жизнь штука сложная всякое бывает и по этому обеим сторонам надо находить компромисс для решения этих проблем потому как оба человека понесли убыток в этой ситуации .Для себя сделал вывод маток поже 15 июля не продавать . Толя, шо за нервы, а конец августа, людей без маток хочешь оставить. У кого то по любому какая то матка да не приедет с качевки, а ты на белом коне, красавчиг спаситель)). Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Deka777 Опубликовано 28 августа, 2016 Share Опубликовано 28 августа, 2016 1 минуту назад, Ляшенко сказал: дык Банка мёда от 150 и выше ,а матки от 200 - сейчас 250. за 250 сейчас нереально продать Банку мёда!за 200 берут знакомые ,а остальным дорого... Жень, сейчас надо продавать маток, как рекламный ход (помощь пасечнику) за 150 грн. У ребят которые маток не выводят, сейчас не особый выбор есть, мое мнение, лучше поддержать, чем обдирать. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 29 августа, 2016 Share Опубликовано 29 августа, 2016 Матки F-2 по 150 гривен Матки F-1 по 250 гривен Матки И.О. по 50 $ (Украинской сборки) Матки от гансов пока дешевле 100 евриков не получаются и то на конец лета Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
tolik2362 Опубликовано 29 августа, 2016 Share Опубликовано 29 августа, 2016 9 часов назад, Deka777 сказал: Толя, шо за нервы, а конец августа, людей без маток хочешь оставить. У кого то по любому какая то матка да не приедет с качевки, а ты на белом коне, красавчиг спаситель)). Не хочу путаться под ногами вторую половину июля и август. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 29 августа, 2016 Share Опубликовано 29 августа, 2016 Толя, шо за нервы, а конец августа, людей без маток хочешь оставить. У кого то по любому какая то матка да не приедет с качевки, а ты на белом коне, красавчиг спаситель)). А я гАтоф,вчера лаулентальки засеяли[emoji121] Отправлено с моего HUMMER H5 дык Банка мёда от 150 и выше ,а матки от 200 - сейчас 250. за 250 сейчас нереально продать Банку мёда!за 200 берут знакомые ,а остальным дорого... Я по 250 продаю... Отправлено с моего HUMMER H5 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Михайлович Опубликовано 29 августа, 2016 Share Опубликовано 29 августа, 2016 11 час назад, Deka777 сказал: Жень, сейчас надо продавать маток, как рекламный ход (помощь пасечнику) за 150 грн. У ребят которые маток не выводят, сейчас не особый выбор есть, мое мнение, лучше поддержать, чем обдирать. кому потрібно рекламу, може як рекламний матеріал порозсилати маток бажаючим. Є ринкова закономірність, і ми до цього прийдемо в Україні також. Весною , рядова зимовала матка. коштує 75-95 евро, літом така сама 37-47 евро. На кінець сезону матка знову росте в ціні. Цієї весни, всіх резервних маток, продав по 450 грн. всім бажаючим не дісталося. Літом , з червня , продавав 200-250 грн. Всіх замовлень не виконав, прошу вибачення у замовників які не одержали в цьому році маток. Такий , аномальний рік. Отже ціна на маток не є стабільною і формується попитом і пропозицією. Ще один , немаловажний момент, походження та якість маток. Маток які я продаю, та продають члени нашого обєднаня , це перевірений і якісний матеріал від матерів відомого походження. Багато продають маток штучного осіменіння, також цей матеріал не випадковий . Їх материнські та батьківські форми є не дешеві, то чому одержаний матеріал повинен бути дешевим? Не ціною літра меду повинна , на мою думку, оцінюватися вартість матки. Сімя з хорошою маткою приносить в рази більше меду ніж інші випадкові матки "без роду і племені". Не виключаю ,є окремі випадки рекордисток, на пасіці, лае то швидше випадок , а не система. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 29 августа, 2016 Share Опубликовано 29 августа, 2016 2 часа назад, Sanich сказал: С такими ценами вскоре одни матководы будут на рынке. К матководам добавится много выводильщиков маток .На следующий год у покупателей будет выбор маток и по породам и по ценам .От карпаток до кардована и в большом количестве От 100 гривнов до 250 гривнов, за пользовательские .Вот бы ещё такой же год на вывод маток ,как этот ,Многие бы отсеялись .И 90 % не урожай на мёд ,что бы промпасеки инвентарь и улья по дешевке сбрасывать начали Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Черкасець Опубликовано 31 августа, 2016 Share Опубликовано 31 августа, 2016 В 28.08.2016 в 22:27, Богдан1 сказал: А ви попробуйте попрацювати по вашій схемі то тоді як моя баба казала вилитиш в трубу в перший же рік. Ви неуважно читали тему розмови,мова іде до прив'язки до долара а не ціну маток.В Артема до речі ціна на маток природнього спарювання найнижча,в нього і Мельника О.Самі кращі специ і самі нижчі ціни..Так що до ціни претензій ноль. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.