Винодел Опубликовано 22 мая, 2024 Share Опубликовано 22 мая, 2024 3 години тому, Рій АНД Рій сказав: Вівторок 2.2кг Це результати на місцині вказаній на аватарці? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 22 мая, 2024 Автор Share Опубликовано 22 мая, 2024 21 годину тому, yu1986ra сказав: То може ви просто скучили? Моя акація також рясно цвіте, але її не багато, а в лісі ще багато чого є.... - мед в рамках жовтуватий виходить То правда. Але дійсно, такою її бачу вперше це вже за три десятки років... А запах її за півтора сотень метрів просто заполонив будинок. І як таку деревину назвати можна ''інвазійною'' ? Та хай голови у тих міністерських базік стануть інвазійними на їх тілі ! 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 мая, 2024 Share Опубликовано 22 мая, 2024 3 години тому, ДобровоЛ сказав: То правда. Але дійсно, такою її бачу вперше це вже за три десятки років... А запах її за півтора сотень метрів просто заполонив будинок. І як таку деревину назвати можна ''інвазійною'' ? Та хай голови у тих міністерських базік стануть інвазійними на їх тілі ! Бо вона і є інвазійною - розростається сама швидше місцевих видів витісняючи їх. Гриби під акаціями в нас не ростуть, як, доречі, і в інвазивному золотарнику. Якби не нектар, то користі з них не було б. В мене два точки. Той що на краю лісу, то там переважно старі дерева і слабкий запах. Напевно, вітер розносить ''концентрат''. Той що в самому лісі - там всі молоді дерева що піднялись самосівом разом з іншими по старих вирубках і запах такий ''густий''. Вирубки захищені від вітру по периметру старими соснами. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 7 годин тому, yu1986ra сказав: Бо вона і є інвазійною - розростається сама швидше місцевих видів витісняючи їх. Гриби під акаціями в нас не ростуть, як, доречі, і в інвазивному золотарнику. Якби не нектар, то користі з них не було б. Акація, гльодичія, як усі бобові рослини мають на коренях бульбочки, в яких розвиваються бактерії, що зв'язують азот із повітря, тим самим підвищуючи родючість грунту. В напівпосушливих степах півдня України важко знайти дерево, яке б краще, ніж акація протистояло суховіям і давало прихисток степовій дичині і птаству. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 5 хвилин тому, asaltan сказав: Акація, гльодичія, як усі бобові рослини мають на коренях бульбочки, в яких розвиваються бактерії, що зв'язують азот із повітря, тим самим підвищуючи родючість грунту. В напівпосушливих степах півдня України важко знайти дерево, яке б краще, ніж акація протистояло суховіям і давало прихисток степовій дичині і птаству. Ви збираєтесь щось сіяти в заростях акації? Думаю, при бажанні можна було б підібрати щось з більш-менш місцевих видів рослин для формування лісополос. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 1 годину тому, yu1986ra сказав: Ви збираєтесь щось сіяти в заростях акації? Сіяти? Мало ше територій засіяно? І слава Богу, що є таке дерево, яке більш-менш помірно захоплює території. Але цей "захват" відбувається черепашими темпами. Посадка акації поширюється кореневими відростками на пару метрів за роки. Це не клен ясенелистий, що поширюється насінням і захоплює всю вільну навкруги площу. Проте порівняйте із захватом територій так званими "фермерами", які за місяць знищують сотнями гектарів "необліковану" землю - пустирі, схили, низовини, неугіддя, сінокоси, пасовища, самозасів; навіть там, де завжди росла осока і очерети - розорюють (посуха в цьому допомагає). Фермер - от дійсно інвазійний вид, котрий завдає шкоди природі в промислових глобальних масштабах. 3 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 1 годину тому, ромео сказав: Сіяти? Мало ше територій засіяно? І слава Богу, що є таке дерево, яке більш-менш помірно захоплює території. Але цей "захват" відбувається черепашими темпами. Посадка акації поширюється кореневими відростками на пару метрів за роки. Це не клен ясенелистий, що поширюється насінням і захоплює всю вільну навкруги площу. Проте порівняйте із захватом територій так званими "фермерами", які за місяць знищують сотнями гектарів "необліковану" землю - пустирі, схили, низовини, неугіддя, сінокоси, пасовища, самозасів; навіть там, де завжди росла осока і очерети - розорюють (посуха в цьому допомагає). Фермер - от дійсно інвазійний вид, котрий завдає шкоди природі в промислових глобальних масштабах. Я про те, що аргумент підвищення родючості грунтів в посадці акації якось зовсім не аргумент. І щоб ми робили без тих інвазивних фермерів. Як на мене, то сосна з точки зору вітрозахисту буде краща за акацію, але це все демагогія і теми не стосується 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 31 хвилину тому, yu1986ra сказав: І щоб ми робили без тих інвазивних фермерів Ну да, треба бути їм вдячними... за можливість нам качати мед... а вбита природа якось вже переживе... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 1 годину тому, yu1986ra сказав: Як на мене, то сосна з точки зору вітрозахисту буде краща за акацію І коли та сосна виросте? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 3 години тому, ромео сказав: Ну да, треба бути їм вдячними... за можливість нам качати мед... а вбита природа якось вже переживе... Всього треба в міру, але качати по 50-80 кг соняха теж не погано. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 1 годину тому, gardener сказав: І коли та сосна виросте? Росте до 80 см в рік - рахуйте за мінусом перших 3-х років (бо тоді росте повільно) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 4 години тому, yu1986ra сказав: Як на мене, то сосна з точки зору вітрозахисту буде краща за акацію Сосну в перші роки після посадки треба поливати, а потім, коли виросте, при нульовій вологості і температурі 35 град.Цельсія - згорить в один момент, бо для вітрозахисту її треба садити густо, тим більш, що фермери регулярно випалюють пожнивні залишки. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 мая, 2024 Share Опубликовано 23 мая, 2024 2 години тому, asaltan сказав: Сосну в перші роки після посадки треба поливати, а потім, коли виросте, при нульовій вологості і температурі 35 град.Цельсія - згорить в один момент, бо для вітрозахисту її треба садити густо, тим більш, що фермери регулярно випалюють пожнивні залишки. В нас сосну ніхто і ніколи не поливав. Бували літа і під 40 град. Швидше береза висохне чим сосна. Це ж хвоя, через голки менше води випаровується. Лісництво садить сосну (7-10 см) в ряд через 50 см. Потім раз в 5-10 років проріджують (мабудь). Але сосну шашель їсть, її я просто для прикладу навів. Я не проти акації, не кидайте в мене тапки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рій АНД Рій Опубликовано 24 мая, 2024 Share Опубликовано 24 мая, 2024 В 22.05.2024 в 11:56, Винодел сказал: Так пасіка в селі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рій АНД Рій Опубликовано 24 мая, 2024 Share Опубликовано 24 мая, 2024 Середа кіло, четвер, п'ятниця нулі.Біла посипались, рожева виділяє, бджола працює . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 июня, 2024 Автор Share Опубликовано 6 июня, 2024 22.05.2024 в 22:38, yu1986ra сказав: Бо вона і є інвазійною - розростається сама швидше місцевих видів витісняючи їх. Гриби під акаціями в нас не ростуть, як, доречі, і в інвазивному золотарнику. Якби не нектар, то користі з них не було б. В мене два точки. Той що на краю лісу, то там переважно старі дерева і слабкий запах. Напевно, вітер розносить ''концентрат''. Той що в самому лісі - там всі молоді дерева що піднялись самосівом разом з іншими по старих вирубках і запах такий ''густий''. Вирубки захищені від вітру по периметру старими соснами. А деревина ж то яка у неї, ви що не в курс і?! Та й паливо ж - супер. А тепер он на півдні й сході - як і чим відновлювати лісопосадки доведеться, якщо не акація, яка так швидко зростає ? От вам то і дійсно інвазія - москалі у посадках в Україні, щоб їх усіх до одного чорти на вертеплах осмажили !! А у мене з моєї акації контрольний показав за три дні 14 кг приросту у вазі.Таких взяток я ще не мав з часу, як придбав вагу. Оскільки мої бджілки були безприв"язними сиротами з весни, а маткам від Юри Вальчука @teplov вже 4-й рік пішов, то до бою встиг налаштувати лише дві сім"ї по три корпуси 230 - вощинити багато теж не мав часу. Решту вирішив не турбувати медокачкою, а підставив їм вощини, бо й з часом була запарка. Хай розвиваються. Від двох з половиною сімей качнув близько 45 літрів. Усім сусідам й родичам-кумам вистачило, та й я півторачку забрав сюди із собою. Більше не було куди помістити бо пересувався автобусами з двома пересадками - пріоритет надав цього разу крупам гречаним. Отакі прирости на акації були у мене. Та й увесь медозбір десь із тиждень, не більше тривав. Правда, погода була ідеальною, навіть СБД (святий бджолиний дощ) пройшов був просеред ГВ. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 6 июля, 2024 Share Опубликовано 6 июля, 2024 В кого як із привісами? Пилок носять весь жовтогарячий. Соняшника близько немає. Показники на вагах не радують. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 7 июля, 2024 Share Опубликовано 7 июля, 2024 На вчорашній ранок 2,5 кг за два дні. Вчора 1,2-1,5. Ранній соняшник в розпалі. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Igrok Опубликовано 7 июля, 2024 Share Опубликовано 7 июля, 2024 Сонях квітує майже 2 неділі, денні привіси 1,5-2,5кг... Попереду спека +38С°, сподіваюся це нарешті неврожай... 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Дмитрий 94 Опубликовано 12 июля, 2024 Share Опубликовано 12 июля, 2024 Щось в цьому році ніхто не хоче хвалитися привісами Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 12 июля, 2024 Share Опубликовано 12 июля, 2024 13 хвилин тому, Дмитрий 94 сказав: Щось в цьому році ніхто не хоче хвалитися привісами Попереднього року дохвалились до ціни нижче плінтуса. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Євгешка Опубликовано 12 июля, 2024 Share Опубликовано 12 июля, 2024 Стабільно +2 кг, поле 150 га за 1,6 км , що за сорт не знаю . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 12 июля, 2024 Share Опубликовано 12 июля, 2024 5 часов назад, Дмитрий 94 сказал: Щось в цьому році ніхто не хоче хвалитися привісами А толку ! На ціну то не впливає. Які привіси в +40 . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Валерій70 Опубликовано 12 июля, 2024 Share Опубликовано 12 июля, 2024 За тиждень -2 кг, спека, соняшнику немає 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Дмитрий 94 Опубликовано 13 июля, 2024 Share Опубликовано 13 июля, 2024 10 часов назад, Женя Ц. сказал: А толку ! На ціну то не впливає. Які привіси в +40 . Так, на ціну не впливає. Просто цікаво, як в кого виділяє при такій спекі. Деякі хваляться про привіси в 9кг. На Полтавщині 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.