Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

4 часа назад, Сергей Тюркин сказал:

в мене взагалі ближче до дев'яти ..  

перший тиждень поганенько було не більше двох кіл на вагах а потім відкрилось більше соняшника і стало краще

2 години тому, ромео сказав:

Пару разів переконувався, що тут важливу роль відіграють  індивідуальні особливості сімей. Є такі сім'ї, які добре використовують певні види взятку. Тобто є такі бджоли, котрі "заточені" саме під гречку. 

Ось у мене цього року. Гречка є. Була. Але не було дощу. Бджоли слабко відвідували поле раннім ранком. З лежаків нічого не взяв, а з корпусних вдалося. Більшість по пару магазинних рамок, окремі по магазину... а одна сім'я приперла два повних магазини!!!, ше й в гнізді трохи залили...

хоча нічим особливим вона не вирізнялась -  на всіх інших взятках (в тім числі і зараз на соняху) принесла на загальному рівні...

Так, бувають такі ''шустрі'' сім'ї - у всіх пусто, а в одній густо. Надіюсь на вагах у мене не така.:)

Сьогодні майже 5кг. найбільший привіс в цьому році.

15.07 +0,150

16.07 +0,550

17.07 +1,550

18.07 +3,100

19.07 +3,400

20.07 +2,400

21.07 +3,400

22.07 +2,750

23.07 +3,350

24.07 +3,450

25.07 +2,800

25.07.2023 в 09:36, yu1986ra сказав:

Я б сказав: ''Там де сіють і там де вона дощ бачила'':umora:.

В нас дуже добре виділяло поле ранньої гречки (два рази попало в центр зливи), але мої вулики від неї далеко стояли. Я формував медовики сім'я + відводок. Якби не сила сімей, то результат був би зовсім смішний.

Робив ставку на пізню гречку, але її так ''піджарило'', що шкода було дивитись. Зараз це поле ''впіймало'' зливу, рослини хоч і дрібні, але, ніби, живчиками виглядають. 

ВВажаю, мої медовики вийшли на максимальну медопродуктивність (вийшов весь розплід). Вчора ввечері і вночі були грози. Зараз парить. Сьогодні хочу +5:af:

Рівно +5, але за два дні.

Головне це стабільність:)

18 годин тому, yu1986ra сказав:

Рівно +5, але за два дні.

Головне це стабільність:)

холодновато для гречки

1 година тому, wwlo сказав:

холодновато для гречки

І тому дуже радий:ay:. Скоро святкуватиму місяць взятку:ole_ole:.

Сьогодні +3кг.

Вчора і позавчора 000..

15.07 +0,150

16.07 +0,550

17.07 +1,550

18.07 +3,100

19.07 +3,400

20.07 +2,400 дощ зранку до обіду 

21.07 +3,400

22.07 +2,750 дощ вночі

23.07 +3,350

24.07 +3,450

25.07 +2,800

26.07 +2,450

27.07 +2,300

28.07 ------ дощ цілий день

29.07 +2,100

Починають цвісти поля соняшнику другої черги посіву. Надія на теплі ночі і спекотні безвітряні дні. Хочу 7-8 кг в день як в нормальні роки і не буду проти 10,5 кг в день, як це було на піку цвітіння 4 роки тому.

1 година тому, Mаксим сказав:

Хочу 7-8 кг в день як в нормальні роки і не буду проти 10,5 кг в день, як це було на піку цвітіння 4 роки тому

А я хочу хоча б 

1 година тому, Mаксим сказав:

поля соняшнику другої черги посіву

:ah:

28.07.2023 в 22:24, Конструктор сказав:

Вчора і позавчора 000..

Трьохзначний нуль...

Таки приємніший, ніж однозначний...

:baby:

• Подобається 1
  • Ха-Ха 4
  • Сумно 1

В 26.07.2023 в 20:07, yurasaver сказал:

26.07- +2,5 був дощик

27.07- +1,5 пасмурно, часом дощ

28.07- +2,5 пасмурно

29.07 - +4.5 запрацювали знову

Тільки почали печатку. 

10 хвилин тому, ромео сказав:

А я хочу хоча б 

:ah:

Трьохзначний нуль...

Таки приємніший, ніж однозначний...

:baby:

Так і є був на пасіці таке саме

Приемна новина-взяток продовжуеться, після 30-40мм. опадів вчора, сьогодні як і в кращі дні-3-5кг. Бджоли добре літали, падали перед льотком перевантажені великими ношами. В Роменському р-ні теж добре носили, до 15-30 був привес 2кг. Наші почали качати сподіваючись ,що ще принесуть з пізднього.

8 годин тому, Mаксим сказав:

15.07 +0,150

16.07 +0,550

17.07 +1,550

18.07 +3,100

19.07 +3,400

20.07 +2,400 дощ зранку до обіду 

21.07 +3,400

22.07 +2,750 дощ вночі

23.07 +3,350

24.07 +3,450

25.07 +2,800

26.07 +2,450

27.07 +2,300

28.07 ------ дощ цілий день

29.07 +2,100

Починають цвісти поля соняшнику другої черги посіву. Надія на теплі ночі і спекотні безвітряні дні. Хочу 7-8 кг в день як в нормальні роки і не буду проти 10,5 кг в день, як це було на піку цвітіння 4 роки тому.

Ви на вагу ставите сильну чи середню сім'ю?

Який середній медозбір по роках? В мене біля 2 кг плюсує, то я вже не знаю куди той мед дівати.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

не знаю куди той мед дівати.

Дивно таке читати, дуже кортить дати пораду, приклавши титанічні зусилля-втримався. Зрозуміло,що в країні перевиробництво меду, але "свідомих",які б зменшили б добування меду з огляду на цю ситуацію-особисто не спостерігав.

Намагаюсь ставити на ваги потенційно найпродуктивнішу сім. і інших закликаю так робити. Така постанова до справи дае картину потенціала медозбору, більші привеси стимулюють мене(думаю що і інших) до праці-соромно ледащіти коли підопічні так наполегливо працюють, та і війна також, треба працею виправдати свое перебування на "цивільщині". Перші відбори меду показують,що черговий раз схибив-на вагах стоїть середня по медопродуктивності.

50 хвилин тому, Винодел сказав:

Дивно таке читати, дуже кортить дати пораду, приклавши титанічні зусилля-втримався. Зрозуміло,що в країні перевиробництво меду, але "свідомих",які б зменшили б добування меду з огляду на цю ситуацію-особисто не спостерігав.

Намагаюсь ставити на ваги потенційно найпродуктивнішу сім. і інших закликаю так робити. Така постанова до справи дае картину потенціала медозбору, більші привеси стимулюють мене(думаю що і інших) до праці-соромно ледащіти коли підопічні так наполегливо працюють, та і війна також, треба працею виправдати свое перебування на "цивільщині". Перші відбори меду показують,що черговий раз схибив-на вагах стоїть середня по медопродуктивності.

В мене другий рік такі взятки. Набудував хмарочоси, тепер вже скачую по корпусу. Думаю скільки ж вони ще можуть принести? Поки ще не бачив стільки меду у вуликах, а це ж в мене незначні (по вашим міркам) +.

''Свідомі'' з'являться коли мед буде по 20грн, мені поки дико і по 50 віддавати.

Я також намагаюсь ставити одну з сильніших. Якщо середній мед по пасіці значно легший від контрольного вулика, то це проблеми пасічника, а не бджіл:IMHO:

Вчора +1кг. Зацвіло невелике поле. Привіси були до 1.5 кг. Меду із соняшника однозначно менше, ніж у попередні роки. Але дякую Богу і за це. Спілкувався із колегами, із сусідніх сіл, то ситуація із медом однакова. 

Цього року у мене на одному точку один з найкращих медозборів і він ще з 10 днів буде тривати. Бджолам і вистачає тижня щоб все ..... і тому погоди і толком не було 

1 час назад, Винодел сказал:

Ваги це обов'язковий девайс на пасіці. У мене 2 вагів поштових. Маю можливість бачити різницю в привісах 2 порід бджіл. Різниця в деякі дні буває дуже велика.Дуже цікаві спостереження. 

50 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Цього року у мене на одному точку один з найкращих медозборів і він ще з 10 днів буде тривати. Бджолам і вистачає тижня щоб все ..... і тому погоди і толком не було 

В мене слабше ніж минулого року , але в загалом досить непогано.:ay:

2 часа назад, yu1986ra сказал:

вагу ставите сильну чи середню сім'ю?

Який середній медозбір

За наукою ставлю середню по силі сім'ю.

Мені важливо знати не скільки принесла найкраща сім'я, а загальна інтенсивність взятку, скільки корпусів вантажити на машину для чергового відвідування пасіки, бачити в середньому по пасіці, коли закінчився взяток і запланувати час на досушку і відбір. Якби я орієнтувався на найпродуктивнішу сім'ю, я б обманювався і розчаровувався, коли б привозив на пасіку чергові корпуси, розраховуючи розширяти всіх, ніби всі запрацювали як і найкраща сім'я, і прийшлося б везти половину корпусів назад і знову розвантажувати на склад.

І навіть не плюси на вагах мають для мене найбільше значення, а мінуси. 

У мене правило, я в безвзятковий червень контролюю щоденно, щоб ваги не пішли у мінус. Тобто поки ваги в межах нуля або слабкому плюсі на ріденькому різнотрав'ї, я спокійний.

Як тільки пару днів показують падіння в мінус, я кормлю. Якби на вагах була найкраща сім'я, я б знову обманювався, бо пока вона "витягує" близько нуля за рахунок сили, насправді більша частина пасіки починає голодувати, а це неприпустимо.

Щодо середнього медозбору з соняшника - в межах 60 кг.

43 минуты назад, Конструктор сказал:

В мене слабше ніж минулого року , але в загалом досить непогано.:ay:

У мене лише вийшли на середину 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...