Александр К. Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 23 минуты назад, ромео сказал: І сім'ї сильні, і соняху дофіга, а меду якось неахті... Більше 2 кг день ще не бачив... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 10 годин тому, Винодел сказав: Життя спростовуе прописані істини. А саме- холодні ночі погано впливають на нектарування. Ніч з 18на 19 була досить прохолодна(15-16*С) в автівці ми почували себе потерпаючими, вдітими по- літньому(потім добавили пасічницькі куртки а нагрілися, з світанком). Вдень, після прохолодної ночі , добре нектарувало(3-4кг). І, на диво, бджоли відвідували гречку в 13-й годині і пізніше. Спостереження показали-збирають нектар. Були поля гречки, в цей самий час, на якій не бачили жодної бджоли. Зупинились, перевірили твердження місцевого пасічника (Пугача В.Ф.), що саме це поле бджоли не відвідують. В проміжок часу від 19 до 21-го липня в Роменському р-ні і на півночі Дніпропетровської нектарувало приблизно однаково-3-4кг. Це нормальна температура для гречки. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mаксим Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 15.07 +0,150 16.07 +0,550 17.07 +1,550 18.07 +3,100 19.07 +3,400 20.07 +2,400 21.07 +3,400 22.07 +2,750 Більше тижня цвіте соняшник, надої мали б бути мінімум в два рази вищі. Тобто за цей тиждень вже меду в два рази менше ніж звичайно. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 10 хвилин тому, Александр К. сказав: Більше 2 кг день ще не бачив... Було 3,5 після дощу один день. 2 кг в день вважаю класним результатом. 1 хвилину тому, Mаксим сказав: 15.07 +0,150 16.07 +0,550 17.07 +1,550 18.07 +3,100 19.07 +3,400 20.07 +2,400 21.07 +3,400 22.07 +2,750 Більше тижня цвіте соняшник, надої мали б бути мінімум в два рази вищі. Тобто за цей тиждень вже меду в два рази менше ніж звичайно. Соняшник вас розбалував 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Mаксим Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Було 3,5 після дощу один день. 2 кг в день вважаю класним результатом. Соняшник вас розбалував Самі набалуємося і побалуємо експортерів 2 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 21 минуту назад, yu1986ra сказал: Було 3,5 після дощу один день. 2 кг в день вважаю класним результатом. Для мене це результат мінімум... десь близько нуля.... 19 минут назад, Mаксим сказал: Самі набалуємося і побалуємо експортерів Так отож нема бажання балуватись задарма... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 22 июля, 2023 Share Опубликовано 22 июля, 2023 Від 0,5 до 1,5кг. Хмарилось але дощ так і не зібравсь. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 23 июля, 2023 Share Опубликовано 23 июля, 2023 За минулі дві доби +5кг. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 23 июля, 2023 Share Опубликовано 23 июля, 2023 Опять холодні ночі сонях не дуже це любить але поки не так жарко тільки плюс ,що не згорить швидко 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 23 июля, 2023 Share Опубликовано 23 июля, 2023 24 минуты назад, Жезус сказал: Опять холодні ночі сонях не дуже це любить але поки не так жарко тільки плюс ,що не згорить швидко Буде не головний,а підтримуючий хабарь . 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 23 июля, 2023 Share Опубликовано 23 июля, 2023 1 годину тому, Конструктор сказав: За минулі дві доби +5кг. Сьогодні погода оптимальна для медозбору - льот був дуже хороший... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Жезус Опубликовано 23 июля, 2023 Share Опубликовано 23 июля, 2023 так вам все потрібно я так зрозумів на позитиві. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yurasaver Опубликовано 24 июля, 2023 Share Опубликовано 24 июля, 2023 В 21.07.2023 в 22:59, yurasaver сказал: 21.07-4,0 22.07 дощ - - 0,5 23.07 - +4,0 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 июля, 2023 Share Опубликовано 24 июля, 2023 За 8 днів +17,8. Гречка. Два дні були зовсім холодними. 16.07 додавав магазини декому. Хотів глянути одним оком - добре що був в масці, бо може з одним і лишився б. Агресія на висоті. У верхньому магазині щось білять, але значних покладів меду там розгледіти не встиг. Сім'ї мега сильні як на мене. Час від часу йдуть зливи. Земля пилюка пилюкою, але пізня гречка біля того точка виглядає живчиком. Її ще вистачить на 2-3 тижні. Мабудь, доведеться прокачати точок в кінці тижня. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 24 июля, 2023 Share Опубликовано 24 июля, 2023 в нас на вагах глибокий мінус 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 24 июля, 2023 Share Опубликовано 24 июля, 2023 Сьогодні +4кг. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 10 часов назад, wwlo сказал: в нас на вагах глибокий мінус Рановато 11 часов назад, yu1986ra сказал: За 8 днів +17,8. Гречка. Два дні були зовсім холодними. 16.07 додавав магазини декому. Хотів глянути одним оком - добре що був в масці, бо може з одним і лишився б. Агресія на висоті. У верхньому магазині щось білять, але значних покладів меду там розгледіти не встиг. Сім'ї мега сильні як на мене. Час від часу йдуть зливи. Земля пилюка пилюкою, але пізня гречка біля того точка виглядає живчиком. Її ще вистачить на 2-3 тижні. Мабудь, доведеться прокачати точок в кінці тижня. Гречка я так бачу в цьому році це хіт сезону Там де її сіють Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
artemishe Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 В 22.07.2023 в 11:18, Wladimir_K сказал: У моїх краях вночі 14-16 це норма в цю пору а буває і +11 Та і на півдні зараз вночі плюс 15 в степу в основному зрідка буває вище але на виділення нектару це не дуже впливає. Тіки починають працювати не в шість годин ранку а в сім 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 46 минут назад, artemishe сказал: Та і на півдні зараз вночі плюс 15 в степу в основному зрідка буває вище але на виділення нектару це не дуже впливає. Тіки починають працювати не в шість годин ранку а в сім Саме так і є. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергей Тюркин Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 4 часа назад, artemishe сказал: Та і на півдні зараз вночі плюс 15 в степу в основному зрідка буває вище але на виділення нектару це не дуже впливає. Тіки починають працювати не в шість годин ранку а в сім в мене взагалі ближче до дев'яти .. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 30 хвилин тому, Сергей Тюркин сказав: в мене взагалі ближче до дев'яти .. І в мене раніше восьмої ніхто не літає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 1 годину тому, artemishe сказав: Рановато Гречка я так бачу в цьому році це хіт сезону Там де її сіють Я б сказав: ''Там де сіють і там де вона дощ бачила''. В нас дуже добре виділяло поле ранньої гречки (два рази попало в центр зливи), але мої вулики від неї далеко стояли. Я формував медовики сім'я + відводок. Якби не сила сімей, то результат був би зовсім смішний. Робив ставку на пізню гречку, але її так ''піджарило'', що шкода було дивитись. Зараз це поле ''впіймало'' зливу, рослини хоч і дрібні, але, ніби, живчиками виглядають. ВВажаю, мої медовики вийшли на максимальну медопродуктивність (вийшов весь розплід). Вчора ввечері і вночі були грози. Зараз парить. Сьогодні хочу +5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я б сказав: ''Там де сіють і там де вона дощ бачила''. В нас дуже добре виділяло поле ранньої гречки (два рази попало в центр зливи), але мої вулики від неї далеко стояли. Я формував медовики сім'я + відводок. Якби не сила сімей, то результат був би зовсім смішний. Робив ставку на пізню гречку, але її так ''піджарило'', що шкода було дивитись. Зараз це поле ''впіймало'' зливу, рослини хоч і дрібні, але, ніби, живчиками виглядають. ВВажаю, мої медовики вийшли на максимальну медопродуктивність (вийшов весь розплід). Вчора ввечері і вночі були грози. Зараз парить. Сьогодні хочу +5 В моїй місцевості цьго року з гречки нуль. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 8 хвилин тому, Конструктор сказав: В моїй місцевості цьго року з гречки нуль. Також спілкувався з пасічниками з різних регіонів, то по гречці мало в кого що є. Не знаю чого так виходить. Скоріше всього має значення сила сімей, в мене таких ще не було. Зараз два рута + 2-5 магазина, обсидка 100%. Є точок з лежаками - там результати значно скромніші. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 июля, 2023 Share Опубликовано 25 июля, 2023 1 година тому, yu1986ra сказав: по гречці мало в кого що є. Не знаю чого так виходить. Скоріше всього має значення сила сімей, Пару разів переконувався, що тут важливу роль відіграють індивідуальні особливості сімей. Є такі сім'ї, які добре використовують певні види взятку. Тобто є такі бджоли, котрі "заточені" саме під гречку. Ось у мене цього року. Гречка є. Була. Але не було дощу. Бджоли слабко відвідували поле раннім ранком. З лежаків нічого не взяв, а з корпусних вдалося. Більшість по пару магазинних рамок, окремі по магазину... а одна сім'я приперла два повних магазини!!!, ше й в гнізді трохи залили... хоча нічим особливим вона не вирізнялась - на всіх інших взятках (в тім числі і зараз на соняху) принесла на загальному рівні... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.