Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

44 минуты назад, Олександр Коваль сказал:

Хто знає, скільки чекати?

Що за матка ?

55 минут назад, Олександр Коваль сказал:

моя ШО за тиждень ще не зачервила, хоч і перевірена на засів. Правда, трохи проблемно я її підсадив (зробив помилку). Хто знає, скільки чекати?

В мене був випадок матка що засіяла через 15 днів після підсадки, майже втратив надію. Правда була неперевірена 

На вагах вчора+1, позавчора +3,5. Похолодало (

17.07.2022 в 09:13, Mihail-ves сказав:

гетерозис. Ось чому треба мати чистий матеріал всіх порід. А бакфаст вже получиться сам.

на Вашу думку(досвід), до якого покоління позитивний результат від гетерозису тримається ?

2 години тому, Олександр Коваль сказав:

моя ШО за тиждень ще не зачервила, хоч і перевірена на засів. Правда, трохи проблемно я її підсадив (зробив помилку). Хто знає, скільки чекати?

Перевірені ІОшки переважно на 3-4-й день від підсадки вже сіють. Не сіє - значить не годують, старша зайнята медозбором, а молодої можливо нема - невідомо як і на що підсаджували...  можна спробувати підсилити молоденькою бджолою - струсити на прильотку молоду бджолу з відкритого розплоду... Якщо перевірена - чекайте, засіє...

4 години тому, Олександр Коваль сказав:

Щоб пізнати істинно правильну для нього бджолу, в мене один знайомий набрав матеріалу від 5-ти матководів, включно з ШО. Приїхав до нього дивитися їх - очі розбігаються, одних карнік тільки 4 лінії

Це цілком нормальний підхід, хоча і дорого. Зате вже на  весняному взятку побачить результат, і скоріш за все до осені на пасіці залишиться матеріал від одного-двох матководів... Зате буде власний досвід, а він найцінніший - боляче б'є, але добре вчить...

1 година тому, whale сказав:

на Вашу думку(досвід), до якого покоління позитивний результат від гетерозису тримається ?

Поки що на пасіці маю G1 (полісянка+УС), друге чи третє робити не планую. Але те що перше має двойний (в два рази більше) ефект - це точно. Тільки що забирав мед і розплід у відводків, то там де полісянки меду повно, матку вони зажали аж на самий низ рамок та в куток. У відводка УС все стандартно.

P.S.  відводки - лежак 20-24 рамки поділений на 4 відділення (від 4 до 6 рамок відділення). З цих відводків вже забирав по дві рамки розплоду на виході, а сьогодні прийшлось знову красти.

30 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Поки що на пасіці маю G1 (полісянка+УС), друге чи третє робити не планую. Але те що перше має двойний (в два рази більше) ефект - це точно. Тільки що забирав мед і розплід у відводків, то там де полісянки меду повно, матку вони зажали аж на самий низ рамок та в куток. У відводка УС все стандартно.

P.S.  відводки - лежак 20-24 рамки поділений на 4 відділення (від 4 до 6 рамок відділення). З цих відводків вже забирав по дві рамки розплоду на виході, а сьогодні прийшлось знову красти.

який результат в полісянки, яка завезена плідною на Вашу пасіку ?

33 хвилини тому, whale сказав:

який результат в полісянки, яка завезена плідною на Вашу пасіку ?

таких в мене немає. Ті матки що торік приїхали трішки попрацювали і пропали. Залишились їхні "аварійні" дочки, а також моя Іошка. Цього року в кінці червня приїхали ще дві стареньких матки для трутня, але вони у відводках не захотіли сіяти в трутневі суші. Дай Бог перезимують, тоді і будемо дивитись за ними.

9 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

таких в мене немає. Ті матки що торік приїхали трішки попрацювали і пропали. Залишились їхні "аварійні" дочки, а також моя Іошка. Цього року в кінці червня приїхали ще дві стареньких матки для трутня, але вони у відводках не захотіли сіяти в трутневі суші. Дай Бог перезимують, тоді і будемо дивитись за ними.

Дякую.

Можливо полісянка×полісянка спрацявала б не гірше за полісянка×УС ось в  чому питання ...

3 години тому, whale сказав:

перше покоління, інколи траплялось і друге. Та то більше виняток, все це УС + СГК. Тільки треба чистопородний матеріал, бо переходить в такий капець що краще і не починати.

6 часов назад, Олександр Коваль сказал:

У мене вже рівно місяць, як сидить, не перевірена. Вже і рамку із відкритим розплодом дав тиждень тому, ходить і не сіє. Порадили наркоз зробити, зробив в суботу, подивлюся ближче до кінця тижня чи він допоміг. 

46 хвилин тому, chajka2005 сказав:

У мене вже рівно місяць, як сидить, не перевірена. Вже і рамку із відкритим розплодом дав тиждень тому, ходить і не сіє. Порадили наркоз зробити, зробив в суботу, подивлюся ближче до кінця тижня чи він допоміг. 

вже всі контрольні дати пройшли-віддайте де взяли хай дадуть заміну

8 часов назад, whale сказал:

Вопрос не правильный.. гетерозис не бывает в ф-2. ф-3..   

1 година тому, Сергей Тюркин сказав:

Вопрос не правильный.. гетерозис не бывает в ф-2. ф-3..   

Це з теорії неправильний, чи з досвіду ?

3 часа назад, whale сказал:

Це з теорії неправильний, чи з досвіду ?

Со стороны научного термина ..  

Сьогодні +3 кг +10° +20°

Вчора +1,5 кг

Сьогодні +1,8 кг

Вже два дні як цвіте пізній

31 минуту назад, Олександр Коваль сказал:

Вчора +1,5 кг

Сьогодні +1,8 кг

Вже два дні як цвіте пізній

У знайомого один день спрацювали на 5 кг, а вчора і позавчора по 3кг, хоча сонях цвіте вже 10 днів так точно.

А в мене мтидно і озвучувати, сьогодні з'єднував по дві в купу, може допоможе, а то з таким взятком і взиму хер наносять. Сонях на основному точку цвіте вже 5 днів, працюють, поки 5кг за весь час. Є надія на поле в 5 метрах від льотка, зацвіте за 5-7 днів.

На точках де відводки(12-16 рам.дадан бджоли) сонях цвіте з перших чисел липня, раннє поле вже все, за 2 неділі надходження 3 кг і то за останні 2 дні, тобто не з того поля, на яке розраховував.

Короче п**дець, а не сезон. Ще й ті неандертальці.

43 минуты назад, Медовий Макс сказал:

Короче п**дець, а не сезон

Рекордний за 7річним циклом...

:)

• Ха-Ха 4
  • Здивований 1
  • Переможемо 2

11 хвилин тому, ромео сказав:

В декого дійсно так;)

18 хвилин тому, ромео сказав:

Нічого подібного, цей на 2-гому місці тільки!

18.07.2022. All+=2.98

Noch+=-0.64 Day+=3.63

07:00_70.42Kg 17C

12:00_70.45Kg 20C

16:00_72.41Kg 23C

20:00_74.04Kg 23C

4 хвилини тому, Немолодий сказав:
18.07.2022. All+=2.98

Noch+=-0.64 Day+=3.63

07:00_70.42Kg 17C

12:00_70.45Kg 20C

16:00_72.41Kg 23C

20:00_74.04Kg 23C

А що каже добовий? Скільки висушують з тих 3,63 кілограм?

9 часов назад, ромео сказал:

Страшно за наступний рекордний не врожайний за тим циклом. Може вони на рік схибили.:hmm:

36 хвилин тому, Медовий Макс сказав:

Страшно за наступний рекордний не врожайний за тим циклом. Може вони на рік схибили.:hmm:

Може, в вашому регіоні інший графік працює? Ведіть статистику, робіть дослідження. Потім поділитеся з нами або ще краще - продасте промишлєннікам за $

По розташуванню точків дійсно є контраст, навіть в межах нашої ОТГ :wave:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...