Перейти к содержанию

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

7 часов назад, Олександр Коваль сказал:

Також дивна ситуація - пізній сонях теж виділяє. Його мало, ділянки 10-20 Га, але мінімальний принос є і швидше всього він компенсує недостачу, яка виниклла в результаті похолодання і обриву ГВ

Є три поля пізнього 750-800Га(по мапі) всі одного строку. Йому ще 2 неділі точно до квітування, хоча... Гібрид 100%, бо там господарство із західними інвестиціями, тому без варіантів. І не взнаєш який сорт.

Однак, авось буде давати, тому планую перекинути пару сімей, якщо начне лити то всіх перевезу. 

16 хвилин тому, gardener сказав:

Ви хоч щось про свої бджоли знаєте?

Та сусідній пасічник  двічі передивлявся, поставив 2-гі корпуси. Але ж в чужих руках навіть корови погано дояться. Тому вирішив , щоб їх не чіпали. Буде як експеремент з виживання. Сусідка навпроти  говорила, що літають...Ну, а на вагу ,звичайно, ніхто й не заглядував.

Акація у нас непогана була й сонях кілометрів за три насіяли. То, якщо не порозліталися , мають вижити бо мед ніхто ж не качав. У брата й своїх 80 ! А до моєї пасіки більше сотні км. Та й не до того йому - ще ж працює головним інженером на одному із заводів, хоч вже й пенсійного віку. :dntknw:

Сьогодні +4кг (+11°+24°C)

3 минуты назад, Конструктор сказал:

Сьогодні +4кг (+11°+24°C)

Щось під кінець прорвало.

+1 кг за вчора. Вітри якісь сильні крайні дні, клаптики квітучого залишились

1 час назад, Женя Циба сказал:

І у вас? Бо у мене нічого. Рано і ввечері по годині працюють і все...

Навіть допечатати не можуть. 

Дививсь до лежаків. Матки не обмежені. Є розплід різний і засів. Ні язиків, ні наростів. Бджоли багато. Вийшов печатний розплід. А роботи нема...

Оце так ГВ... 1300га соняха, а з сусідським півтори тищі буде...

+2кг, на інших +3,5 кг....погода спротивилась, хмарно, затягнуло з обіду але так і не було дощу. Літати почали не зрання, вночі був дощ. За це дякую, це не+1кг, як на допоміжних точках.

Короче всі яйця вже в одній корзині. 

1 час назад, ромео сказал:

І у вас? Бо у мене нічого. Рано і ввечері по годині працюють і все...

Навіть допечатати не можуть. 

Дививсь до лежаків. Матки не обмежені. Є розплід різний і засів. Ні язиків, ні наростів. Бджоли багато. Вийшов печатний розплід. А роботи нема...

Оце так ГВ... 1300га соняха, а з сусідським півтори тищі буде...

Щось трохи підлили магазини,тай в лежаках,думаю 70-80% від минулорічного буде.Рік по меду провальний.

На торговые місце два дні прилітають бджоли минулого року такого не було в цей період,соняху треба тепло

А в нас з понеділка прорвало. Не знаю скільки, але вже несуть. Після дощів і холодів (тиждень просиділи) почала знову виділяти гречка. Зараз в нас кожна пасіка пахне гречкою, причому не важливо чи її багато, чи до її далеко. Десь знаходять і випаровують вечорами.

Один з гречаних точків на якому чогось не було ''візуально'' приносу (думав і не буде) приємно здивував - допечатують по магазину гречаного. Дуже компактно зложили в маг над гніздом (мало хто два приніс).

Все ніяк не проконтролю основний гречаний точок. Там все веселіше йшло. 

До соняха тиждень. Після дощів він набрав силу. Може щось  виділятиме і в нас.

Попри всі хвилювання і тривоги, сезон може бути рекордним.

Вірю в нашу перемогу.

Слава Україні!

10 годин тому, Женя Циба сказав:

Так до цьго погоди не було. Мабуть далі піде на спад , основних полів ще на днів 5 , є 100г які ще не квітують , але відстань 3+км і кількість сімей теж велика .

Вчора десь+2.5 кг, сьогодні  повинно бути веселіше.

30кг на плюсі з початку соняшника ,але не у всіх так ,е й в половину менше по сімям ,які відроїлись ,або просіли

18 минут назад, asot сказал:

30кг на плюсі з початку соняшника ,але не у всіх так ,е й в половину менше по сімям ,які відроїлись ,або просіли

Аналогічно

21.07.2022 в 15:54, Медовий Макс сказав:

Є три поля пізнього 750-800Га(по мапі) всі одного строку. Йому ще 2 неділі точно до квітування, хоча... Гібрид 100%, бо там господарство із західними інвестиціями, тому без варіантів. І не взнаєш який сорт.

Однак, авось буде давати, тому планую перекинути пару сімей, якщо начне лити то всіх перевезу. 

За гібриди холдінг мав би вам платити !  Щось про це у СПУ ніхто так  вже й не обмовлюється.

У всякому разі  - я про це не чув ! То чим тоді та спілка пасічників займається, хотілося б знати ? :dntknw::ah:

11 годин тому, yu1986ra сказав:

А в нас з понеділка прорвало. Не знаю скільки, але вже несуть. Після дощів і холодів (тиждень просиділи) почала знову виділяти гречка. Зараз в нас кожна пасіка пахне гречкою, причому не важливо чи її багато, чи до її далеко. Десь знаходять і випаровують вечорами.

Один з гречаних точків на якому чогось не було ''візуально'' приносу (думав і не буде) приємно здивував - допечатують по магазину гречаного. Дуже компактно зложили в маг над гніздом (мало хто два приніс).

Все ніяк не проконтролю основний гречаний точок. Там все веселіше йшло. 

До соняха тиждень. Після дощів він набрав силу. Може щось  виділятиме і в нас.

Попри всі хвилювання і тривоги, сезон може бути рекордним.

Вірю в нашу перемогу.

Слава Україні!

Ну й слава Богу, хоч десь та запахло вже нашою українською гречкою ! :ay::UA:

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

За гібриди холдінг мав би вам платити !  Щось про це у СПУ ніхто так  вже й не обмовлюється.

У всякому разі  - я про це не чув ! То чим тоді та спілка пасічників займається, хотілося б знати ? :dntknw::ah:

Вибиває кращу ціну на мед із пасічників, чи експортерів.....щось я заплутався.

Все ж якісь справи вирішують, хоча б свої власні. Я не бачу їх роботи, напевно, працюють нормально......у бджільництві стабільно скочуємось. Але все:UA:

По темі на 12:00 +0,8 кг і 0,3 кг. Хмарно, бджола не знає, що робити, то краплі падають, то сонце, з 17:00 дощ пішов. А сонях в розпалі:hmm:

До речі, вночі був дощ і на цю ніч також прогнозують. Краще б гречки посадил пару сот гектарів, то точно з медом був.

• Подобається 1
  • Дякую 1
  • Переможемо 1

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

! То чим тоді та спілка пасічників займається, хотілося б знати ?

Популізмом. 

38 минут назад, Медовий Макс сказал:

Краще б гречки посадил пару сот гектарів, то точно з медом був.

Гречки є 60 сортів з них медодайних пару , вона потребує ганих погодніх умов , які нажаль нам не відомі...краще всього ставити пасіку між гречкою і соняхом , навіть у відстані 1.5 км. І тоді у вулику буде мед, або з того або з того. 

Сьогодні теж +4кг хоч і погода хороша +13°+27°C мабуть вже більше і не буде в цьому році.

Завдяки погіршенню погодних умов соняшник розтягується на довше,. На підтравленному точку накинув ще магазинів , тому рятує те що бакфаст тримає гніздо з розплодом, і я маю завжди свіжу бдолу.  Такої кількості площ соняха як зараз насіяли , я ніколи не бачив. Шок!!   Шо не їду на точок то "стекоза" їде , білий день, плюс аєродрони , сортів соняшника побачив багато,. То маленький з великими шляпами, то високий і стебло на три пальці, ітд.ітп.  На олію значить є великий заказ на індію, китай ,пакистан, африку і тд.   І порти на експорт олії Англія зробить.

33 минуты назад, B 740 сказал:

Гречки є 60 сортів з них медодайних пару , вона потребує ганих погодніх умов , які нажаль нам не відомі...краще всього ставити пасіку між гречкою і соняхом , навіть у відстані 1.5 км. І тоді у вулику буде мед, або з того або з того. 

У нас гречку садять інколи клаптиками по 10-20Га, в минулому році була під боком вдома....0кг, а сонях видавав по 7 і навіть 10кг одного дня, бідкався, що всі на кочівлі крім однієї сім'ї вдома на вагах, для душі.  Три роки тому їздив на гречку і сонях...що сонях, що гречка гібрид...з соняха трохи піднесли....на гречці кормив.

А цей сезон достатньо вологий, а гречки нема.

5 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Ну й слава Богу, хоч десь та запахло вже нашою українською гречкою ! :ay::UA:

В мене гречаного меду вже точно буде особистий рекорд, а зерна у фермерів це ще 50/50 (нас тут було підсушило трошки).

Сьогодні теплий, ясний погожий день. Бджілки попрацювали гарно.

23.07.2022. All+=3.52  Noch+=-0.52  Day+=4.03

07:00_81.93Kg 20C

12:00_83.19Kg 25C

16:00_84.41Kg 27C

20:00_85.97Kg 28C

• Подобається 5
  • Дякую 1
  • Переможемо 1

Спека пробила гібрид на нектар +2кг. Шкода, що недовго йому залишилось.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...