Перейти к содержанию

Оценка стоимости вывода маток

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, kastor сказав:

як-то кажуть "не верю". За Ваші методи особисто нічого не знаю, але 15 маточників за 1 закладку, це навіть для мене поганий результат прийому...Ну то в кожного свої методи..смаки)) На щастя комерцією не займаюся, тому за свое обличчя я не переживаю.

Так, в такій "опосередкованій" економіці я і дійсно профан...:hi:

15-20  маточників у одну виховательку, не більше. :IMHO:Але закладки можуть бути одночасно  і в три-чотири виховательки. А це впливає на собівартість.

Що ж до іншого - то навіть і в оплату іннету вашого з нами приховано і податок, і різні накрутки...

1 година тому, mukola-s сказав:

а чи порахували щоб засилити 50 нуклеусів  це  додатково потрібно розформувати принаймі 2 бжлолосім'ї

А в мене і трьох не вистачить, оскільки мої нуки на стандартні рамки 230 і навіть на 300.

5 минут назад, ДобровоЛ сказал:

А в мене і трьох не вистачить, оскільки мої нуки на стандартні рамки 230 і навіть на 300.

Для меня это самая веская составляющая при определении себестоимости вывода плодных маток, ведь эти семьи могли бы и меду из акации принести.

8 хвилин тому, военрук сказав:

Для меня это самая веская составляющая при определении себестоимости вывода плодных маток, ведь эти семьи могли бы и меду из акации принести.

Не могли, а точно принесли б. Я торік, коли багато хто й не качав акації, мав її. Але ж майже вся пасіка була вже розпущена по нуках, стартерах і вихователях.Тому загальний  результат по пасіці був для мене абсолютно незадовільний саме через це...

2 години тому, kastor сказав:

як-то кажуть "не верю". За Ваші методи особисто нічого не знаю, але 15 маточників за 1 закладку, це навіть для мене поганий результат прийому...Ну то в кожного свої методи..смаки)) На щастя комерцією не займаюся, тому за свое обличчя я не переживаю.

Прийняти можуть в кілька разів більше, та які з цього матки отримаєм? Було замовлення на маточне молочко, з привитих 50 маточників прийняли десь 44-45, але така кількість не годиться на виведення маток. Собівартість матки у кожного матковода буде своя. Завантажувать роботою виховательку можна кожні 3-4 дні. Наявність інкубатора. Якщо є покупці неплодок і маточників, можна збільшить вал за їх рахунок, що теж вплине на собівартість. Ще момент, які нуки використовуються на пасіці-різна кількість бджіл потрібна для наповнення... Чим більше продумана і відпрацьована технологія, тим менша собівартість.

В 12.02.2017 в 20:16, Брониславович сказав:

Стандарты стандартами и получается что за ту же по качеству матку я должен платить больше...и это потому что немецкий пчеловод ориентирован на рынок Германии, где и мед стоит от 5 евро за кило. Если мне нужна матка из Германии я вынужден платить по их ценам.

У нас тоже формируется свой внутренний рынок , рынок маток не исключение...   Если я буду закладывать при расчете себестоимости высокую почасовую оплату я могу и не вписаться в рыночную цену матки.   В процессе формировании цены первое слово за рынком, а не за отдельным матководом. Конкуренция на рынке маток еще не придельная , но существует. 

Лично я вижу возможность больше заработать в этом сегменте рынка расширяя производство, совершенствуя оборудование и инструменты. Дополнительное оборудование позволяет производить больше маток высокого качества за определенное время. Можно использовать помощников для выполнение работ непосредственно не связанных с выводом маток (подготовка мисочек, подкормка воспиталок, рассылка заказов и др.) Возможность хорошо зарабатывать есть всегда.:IMHO1: 

Важливо, Броніславовичу, те , що помічники будуть використані не на самих визначальних роботах, як ти пишеш. Бо в одного знаменитого матковода я колись, роблячи фоторепортаж, бачив таке, що не хочеться й згадувати...

Згоден : найвідповідальніші роботи повинен виконувати саме найкваліфікованіший майстер.:IMHO:

А собівартість,зрозуміло, прямо залежить і від обороту - кількості маток, виведених від однієї виробничої одиниці. Згоджуюсь, що вона напряму зв"язана і з майстерністю матковода, сучасним обладнанням, як ти пишеш.

3 години тому, kastor сказав:

Якщо звернутися до першоджерел (не марксизму-...) а матководства то в того ж Рутнера ми знайдемо твердження , якого дотримується п. Добровол та й усі , хто хоче мати якісних маток що одна сім*я без осиротіння може взяти 15 маточників.:wave: на виховання.

5 годин тому, новичок сказав:

Себестоимость никак не влияет на цены в пчеловодстве.только от спроса зависит цена.У одного и того же матковода в мае матка 200  250 гр.А в июле такая же матка стоит 100 150 гр.Можете не не объяснять что весной тяжелее выводить.Затраты одинаковы.

Собівартість  на матку одна й є. Я так бачу. :IMHO:Але якщо вона перезимувала,+ ще затрати.

4 часа назад, kastor сказал:

але 15 маточників за 1 закладку, це навіть для мене поганий результат прийому.

мені згадується фото Дочинця, на якому він показав рамку з маточниками з сімї інкубатора, на рамці маточників штук з 50 мабуть було... люди вирішили що це рамка з виховательки і давай його пісочити, який поганий матковод скільки маточників запхав в виховательку, можна ж лише 25 -30 (так книжка пише) і їм  навіть в думку не приходило що це рамка з зібраними маточниками з багатьох виховательок після запечатання маточників. ....в данному випадку ситуація зхожа.. адже мова не про стартер, а про виховательку. Прийом стартером личинки на виховання і власне виховання в виховательці це як кажуть "дві великі різниці" , а тому 15 маточників в виховательці (з маткою) це норма, а в сезоні як правило в середньому і менше виходить... :)

2 години тому, Подолянин сказав:

Якщо звернутися до першоджерел (не марксизму-...) а матководства то в того ж Рутнера ми знайдемо твердження , якого дотримується п. Добровол та й усі , хто хоче мати якісних маток що одна сім*я без осиротіння може взяти 15 маточників.:wave: на виховання.

Ну тут ключове слово "часткове осиротіння"...стосовно 15 маток, доведеться повірити Вам на слово, Рутнера читав не дуже уважно...Якщо з п. Доброволом ще можна було посперечатися, то проти Рутнера не попреш:hi:Також хотілось би вірити, що вітчизняні матководи не тільки влучно цитують, а й використовують його замітки на практиці;)

30 хвилин тому, Паланочка сказав:

адже мова не про стартер, а про виховательку. Прийом стартером личинки на виховання і власне виховання в виховательці це як кажуть "дві великі різниці" , а тому 15 маточників в виховательці (з маткою) це норма, а в сезоні як правило в середньому і менше виходить... :)

Не хотілось більше писати в цій темі, але...не для виправдання, а скоріше як пояснення своїх слів добавлю, що виводжу для себе маток методом показаним у відео Степаненка, з деякими допрацюваннями, і з повним осиротінням. Там стартер і вихователька одне і теж. Тому 20 маточників для мене не виняток, а скоріше правило. Щодо якості таких маток...чесно скажу, скаржитись поки немає на що:hi:Для мене собівартість матки зовсім низька, тому і продавати їх смислу немає)))

3 минуты назад, kastor сказал:

Щодо якості таких маток...чесно скажу, скаржитись поки немає на що:hi:

головне щоб результат вас радував, а як ви його досягаєте то ваші справи :wave:

Только что, kastor сказал:

Для мене собівартість матки зовсім низька, тому і продавати їх смислу немає)))

Скоріше навпаки-якщо собівартість велика то продавати нема сенсу, атут щось не вяжеться.

20 минут назад, kastor сказал:

Для мене собівартість матки зовсім низька, тому і продавати їх смислу немає))

Так это же отлично,Закройте глаза на" собивартисть" и продавайте по рыночной цене

5 часов назад, mukola-s сказал:

а чи порахували щоб засилити 50 нуклеусів  це  додатково потрібно розформувати принаймі 2 бжлолосім'ї

:IMHO:І то не всі облетяться:ah:. І то, ще залежно у кого, який нуклеус. Може так бути, що тих двох сімей може стати тільки на 25 маткомість;). Гибла справа матководство, невигідно. Великі затрати. Навіть собівартості матки не можуть порахувати:hmm::ah:. Як на вашу думку, яка собівартість матки?

16 минут назад, Yaroslav сказал:

Як на вашу думку, яка собівартість матки?

Неплодка - 30-50 грн, плодка - 80-100 грн.:IMHO1:

2 хвилини тому, Yaroslav сказав:

:IMHO:І то не всі облетяться:ah:. І то, ще залежно у кого, який нуклеус. Може так бути, що тих двох сімей може стати тільки на 25 маткомість;). Гибла справа матководство, невигідно. Великі затрати. Навіть собівартості матки не можуть порахувати:hmm::ah:. Як на вашу думку, яка собівартість матки?

як я вже писав собівартість матки це поняття відносне   і в кожного вона  буде різною  від кількох копійок до кілька сот гривень взалежності від професіоналізму пасічника  матерьяльно технічної бази  погодніх умов затрат праці  та витрачених коштів 

немаловажно  на варіть і впливає кормова база 

і якщо ви пенсіонер і сидете вдома можна побавитись з матками  і просто на пасіці відпочити 

але  якщо ви людина молодого віку і хочете зайнятись виводом маток а пасіка є єдиним доходом вашої родини то тут потрібно працювати і працювати важко щоб після покриття всіх видатків  залишились кошти для вашої родини   в іншому випадку  немучте бджіл    

невигідно лишайте займіться справою яка справді принесе прибуток

якщо ви професіонал то в вас вже є достатньо досвіду   щоб собівартість продукції вашої пасіки була мінімальною  втому числі і маток  адже основою вартості маток є рентабельність пасіки .

3 хвилини тому, mukola-s сказав:

собівартість матки це поняття відносне   і в кожного вона  буде різною  від кількох копійок до кілька сот гривень взалежності від професіоналізму пасічника  матерьяльно технічної бази  погодніх умов затрат праці  та витрачених коштів 

вибачте але це не занадто велика різниця....???

17 хвилин тому, Sergei 08 сказав:

вибачте але це не занадто велика різниця....???

думаю що ні бо невелику партію маток можна вивести за рахунок надлишкової енергії  бджіл а для більшої партії потрібно  додаткові зарати як бджіл так і  праці 

5 хвилин тому, mukola-s сказав:

думаю що ні бо невелику партію маток можна вивести за рахунок надлишкової енергії  бджіл а для більшої партії потрібно  додаткові зарати як бджіл так і  праці 

невелика партія це так для себе (хоббі)  але якщо на продаж  то думаю чим менша партія тим більша собівартість  ...

4 хвилини тому, Sergei 08 сказав:

невелика партія це так для себе (хоббі)  але якщо на продаж  то думаю чим менша партія тим більша собівартість  ...

тут ви праві  і потрібно для себе вибрати золоту середину бо надто велика партія  це можна і несправитись 

4 хвилини тому, mukola-s сказав:

тут ви праві  і потрібно для себе вибрати золоту середину бо надто велика партія  це можна і несправитись 

це так  але думаю в кого "рука набита" той знає   потрібну кількість:hi:

2 хвилини тому, Sergei 08 сказав:

це так  але думаю в кого "рука набита" той знає   потрібну кількість:hi:

тут ми обговорили загал професіонали знають свої можливості  і мають відповідний страховий резерв

8 годин тому, Sergei 08 сказав:

невелика партія це так для себе (хоббі)  але якщо на продаж  то думаю чим менша партія тим більша собівартість  .

В даному випадку практичний результат окрім отримання морального задоволення. В інших людей на хоббі витрачається чимало коштів та й питання собівартості там не стоїть:umora:.

11 година тому, igorstep сказав:

Скоріше навпаки-якщо собівартість велика то продавати нема сенсу, атут щось не вяжеться.

Все я правильно написав. Не звертайте увагу на умовності. Всі пишуть про високу собівартість - і продають.  В мене ж навпаки;)

11 година тому, военрук сказав:

Так это же отлично,Закройте глаза на" собивартисть" и продавайте по рыночной цене

Не буду відбивати у Вас хліб. Спіть спокійно...З такою собівартістю і так працюєте в збиток...а тут ще й такі як я.

10 годин тому, Fabro сказав:

Неплодка - 30-50 грн, плодка - 80-100 грн.:IMHO1:

Іван, жарти в сторону, за такий демпінг тут як писав п.Добровол, можна отримати побите обличчя:umora:

9 часов назад, Sergei 08 сказал:

чим менша партія тим більша собівартість  ...

Чем больше партия тем меньше со временем будет покупателей,А не проданные матки и проданные по заниженным ценам тоже влияют на себестоимость.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...