Перейти к содержанию

Оценка стоимости вывода маток

Рекомендуемые сообщения

8 минут назад, Брониславович сказал:

Это уже намного ближе к истине...

Я брал чисто условно и понятное дело, что каждый для себя з/п определит свою, но в то же время и производительность у каждого своя, и продуктивный выход маток будет разный. Поэтому и доля з/п в себестоимости (хоть в % отношении, хоть в гривневом) будет разной.

20 минут назад, Фанат сказал:

Что ж вам мешает получать 5 тон?:hmm::hi:

Так его себестоимость намного выше,ну мы об этом промолчим,а то картина будет не веселой

52 минуты назад, Фанат сказал:

А оостальные месяци пчеловод впадает в спячку?И кушать не хочется....:umora:

Что ж вам мешает получать 5 тон?:hmm::hi:

Обычно пчеловод зимой торгует своим медом в розницу и зарплата обычно выше чем летом...

Что ж вам мешает получать 5 тон?

Ничего не мешает, я ориентируюсь на 10 тонн.

1 година тому, Шахматист сказав:

В шахматах говорите?  :af:

Я бы назвал этот диалог - вечный шах!  :az:

Точно підмічено!:IMHO::ay:

45 хвилин тому, Ильич (альп) сказав:

Я брал чисто условно и понятное дело, что каждый для себя з/п определит свою, но в то же время и производительность у каждого своя, и продуктивный выход маток будет разный. Поэтому и доля з/п в себестоимости (хоть в % отношении, хоть в гривневом) будет разной.

Собівартість - це затрати на виробництво однієї одиниці продукції.:IMHO:

3 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Собівартість - це затрати на виробництво однієї одиниці продукції.:IMHO:

Точно, и з/п одна из составляющих этой самой себестоимости. И у двух разных людей она будет разная. 

В 10.02.2017 в 15:34, ДобровоЛ сказал:

:umora::ah: Якщо ви з тої Вільшанки, що я знаю,- тоді так ! Бо моя батьківська хата - в Таращанському районі.:ay:

В М.Вільшанка Білоцерківського р-н там пасіка на дачі а сам з м. Ставище  живу в Білій Церкві

В 10.02.2017 в 23:57, Ильич (альп) сказал:

Точно, и з/п одна из составляющих этой самой себестоимости. И у двух разных людей она будет разная. 

Под видом зарплаты можно так насчитать что матка будет золотая .Как то у нас есть склонность начислять себе европейскую зарплату а  в Европе в  зарплате заложены высокие стандарты а у нас мы знаем .У меня есть друзья в Германии и когда идёт речь что либо заказать то не получается потому что у них такие же цены как у нас  только в евро .Давайте будем реалистами !!

2 години тому, Иваныч сказав:

В М.Вільшанка Білоцерківського р-н там пасіка на дачі а сам з м. Ставище  живу в Білій Церкві

Тоді- так!

2 часа назад, матка сказал:

Под видом зарплаты можно так насчитать что матка будет золотая .Как то у нас есть склонность начислять себе европейскую зарплату а  в Европе в  зарплате заложены высокие стандарты а у нас мы знаем .У меня есть друзья в Германии и когда идёт речь что либо заказать то не получается потому что у них такие же цены как у нас  только в евро .Давайте будем реалистами !!

Стандарты стандартами и получается что за ту же по качеству матку я должен платить больше...и это потому что немецкий пчеловод ориентирован на рынок Германии, где и мед стоит от 5 евро за кило. Если мне нужна матка из Германии я вынужден платить по их ценам.

У нас тоже формируется свой внутренний рынок , рынок маток не исключение...   Если я буду закладывать при расчете себестоимости высокую почасовую оплату я могу и не вписаться в рыночную цену матки.   В процессе формировании цены первое слово за рынком, а не за отдельным матководом. Конкуренция на рынке маток еще не придельная , но существует. 

Лично я вижу возможность больше заработать в этом сегменте рынка расширяя производство, совершенствуя оборудование и инструменты. Дополнительное оборудование позволяет производить больше маток высокого качества за определенное время. Можно использовать помощников для выполнение работ непосредственно не связанных с выводом маток (подготовка мисочек, подкормка воспиталок, рассылка заказов и др.) Возможность хорошо зарабатывать есть всегда.:IMHO1: 

В 10.02.2017 в 20:24, ДобровоЛ сказав:

Собівартість - це затрати на виробництво однієї одиниці продукції.

це з Вікіпедії?)) то ви забули скопіювати і наступне твердження " Собівартість визначається як сума сукупних витрат, поділених на кількість виробленої продукції, тобто як середні витрати на одиницю продукції".  Тому якщо сімя вихователька в сезон могла б (теоретично) принести 100 кг. меду (100кгХ30грн.=3000 грн.) ну а з сімї виховательки МІНІМУМ 50 маток якщо і за 2 заходи. От Вам і 60 гривасиків накапало...смішно , але рахую далі, навіть якщо 4 грн. за прививку однієї личинки, ще +200 ..і того 64 грн./шт. Чим не собівартість? Це якщо матка куплена в минулому році і не рахувати труд (який всеж легше ніж крутити ручку медогонки та тягати повні корпуси) та звичайно знання і не побоюсь цього слова спритність рук, кліточки або шприці, лупу, грубо накидаю на все-про все ще 64 грн. отримаємо 128 грн. чистих українських гривень за 1 одиницю продукції, без налогу на прибуток і внеску до пенсійного фонду, військового збору...;) Де тут 250-300 грн. в упор не бачу?? Взагалі тема гарна, типу про пакети, гріє ціну і пальці рук...:ay::umora:

14 минуты назад, kastor сказал:

Тому якщо сімя вихователька в сезон могла б (теоретично) принести 100 кг. меду (100кгХ30грн.=3000 грн.) ну а з сімї виховательки МІНІМУМ 50 маток якщо і за 2 заходи. От Вам і 60 гривасиків накапало...смішно , але рахую далі, навіть якщо 4 грн. за прививку однієї личинки, ще +200 ..і того 64 грн./шт. Чим не собівартість?

50 маток умножить на 200 гривен = 10000 гривен (теоретически). На меду эта семья дала бы 3000 грн.(теоретически) Пуская эту семью воспитывать маток мы повышаем её рентабельность :IMHO1:

17 минут назад, NVN сказал:

50 маток умножить на 200 гривен = 10000 гривен (теоретически). На меду эта семья дала бы 3000 грн.(теоретически) Пуская эту семью воспитывать маток мы повышаем её рентабельность :IMHO1:

Это смотря как использовать воспиталку, у меня они работают по три месяца (частичное осиротение) и дают мед на ровне с другими. Затраты только на дополнительные работы связанные с обеспечением работы семьи как воспитательницы - это в основном дополнительное время обслуживания .

20 минут назад, NVN сказал:

А якщо взяти декілька сімей, хоча б 8-10 і з кожної з них взяти по рамці закритого розплоду і з бджолою, і перенести у порожній вулик;) можна зробити непогану, майже без ніякого ущербу всій пасіці і отримаємо виховательку. Отже згідно ваших розрахунків, ви отримаєте майже без затрат 10тис.грн. Як вам цей варіант?

5 минут назад, Брониславович сказал:

Это смотря как использовать воспиталку, у меня они работают по три месяца (частичное осиротение) и дают мед на ровне с другими. Затраты только на дополнительные работы связанные с обеспечением работы семьи как воспитательницы - это в основном дополнительное время обслуживания .

:ay:

55 минут назад, Брониславович сказал:

Я Вас ещё больше зауважал !! Обычно мы слышим песни как это дорого и тяжело . Вы говорите как оно есть ! Спасибо !!!

Я ставлю воспеталке корпус 145 х рамок на сотовый мед .Даже не хочу не чего качать.Поэтому подход использываний воспеталок процесс творчиский.Запускаю сразу 10 семей на воспиталок .Это отдельное подразделение и если что не так могу и сократить пару воспиталок.

В 12.02.2017 в 20:16, Брониславович сказав:

У нас тоже формируется свой внутренний рынок , рынок маток не исключение...   Если я буду закладывать при расчете себестоимости высокую почасовую оплату я могу и не вписаться в рыночную цену матки.   В процессе формировании цены первое слово за рынком, а не за отдельным матководом. Конкуренция на рынке маток еще не придельная , но существует. 

Трішки додає оптимізму. Тему монітую довго, проте бовкнути щось досі не наважувався. Але на ринок (який не резиновий) потрібно виходити так чи інак, не маючи при цьому імені. Хоча ситуація нагадує тему про двох на базарі, все рівно приходиться вибирати сторону одного. І мені здається свою працю треба цінувати .Тільки так можна заробити собі ім*я, а не вестися як гусак на мотузочці в сторону якихось теорій які обгрунтовують необхідність демпінгу . Як казав батько сину, що теоретично вони мільйонери, а практично ... мають те, що мають.:IMHO: Готовий збирати камінчики:).

1 година тому, Подолянин сказав:

І мені здається свою працю треба цінувати .Тільки так можна заробити собі ім*я, а не вестися як гусак на мотузочці в сторону якихось теорій які обгрунтовують необхідність демпінгу

Ніхто не говорить про якийсь "демпінг"...На приклад  коли один відомий матковод (вузьких колах) продає маток за 180 грн. і це для нього прийнятна ціна, а інший, не менш відомий ( в тих же колах)  просить за них 250-300грн..Не здається це трохи натягнутим? То, як у Вашому анекдоті в РЕАЛІ маємо продавця маток і цінителя власної праці. Питання - в кого куплять маток? Є ще й інший, більш цікавий момент, коли другий матковод (цінитель своєї праці) купує племматеріал у першого (той що по 180):umora:

1 година тому, kastor сказав:

Питання - в кого куплять маток?

відповідь- куплять в того,чий товар перевірений і заплатять ту ціну, яку назве продавець.

14 години тому, kastor сказав:

) то ви забули скопіювати і наступне твердження " Собівартість визначається як сума сукупних витрат, поділених на кількість виробленої продукції, тобто як середні витрати на одиницю продукції".  Тому якщо сімя вихователька в сезон могла б (теоретично) принести 100 кг. меду

виходячи З якихось гіпотетично-теоретичних міркуварь встаровляєте реальну ціну

14 години тому, kastor сказав:

отримаємо 128 грн. чистих українських гривень за 1 одиницю продукції, без налогу на прибуток і внеску до пенсійного фонду, військового збору...;) Де тут 250-300 грн. в упор не бачу?? Взагалі тема гарна, типу про пакети, гріє ціну і пальці рук

математика не допускає ніяких жонглювань ціфірами, там все строго за правилами, а втім я нікого не збираюсь учити жити чи навязувати свою думку. Сам пробую розібратись в ситуації:hi:

4 хвилини тому, Подолянин сказав:

1 година тому, kastor сказав:

Питання - в кого куплять маток?

відповідь- куплять в того,чий товар перевірений і заплатять ту ціну, яку назве продавець.

Між двох "відомих " і перевірених куплять у того, хто поставить реальнішу ціну, а не почне розповідати всім про свої особисті ризики та любов до праці:IMHO:

7 хвилин тому, Подолянин сказав:

виходячи З якихось гіпотетично-теоретичних міркуварь встаровляєте реальну ціну

??? не зрозумів питання..

7 хвилин тому, Подолянин сказав:

математика не допускає ніяких жонглювань ціфірами, там все строго за правилами, а втім я нікого не збираюсь учити жити чи навязувати свою думку. Сам пробую розібратись в ситуації:hi:

Я хоч і  гуманітарій , але порушення законів математики не помітив. Жонглювання? А як Вам жонглювання цінами? Це не є порушенням математичних законів? Думаю на ринку ці закони - ніщо. В  тому числі на нерегульованому навіть здоровим глуздом ринку маток, пакетів, меду..

2 години тому, kastor сказав:

А як Вам жонглювання цінами?

"Этим чудесам мы просто не обучены"-. та й не робив я такого:(.

2 години тому, kastor сказав:

Я хоч і  гуманітарій

Я не математик... Скурили з дідом Пилипом алгебру на пасіці,та й то більше пішло у димар:umora:

Себестоимость никак не влияет на цены в пчеловодстве.только от спроса зависит цена.У одного и того же матковода в мае матка 200  250 гр.А в июле такая же матка стоит 100 150 гр.Можете не не объяснять что весной тяжелее выводить.Затраты одинаковы.

5 часов назад, kastor сказал:

18 годин тому, kastor сказав:

це з Вікіпедії?)) то ви забули скопіювати і наступне твердження " Собівартість визначається як сума сукупних витрат, поділених на кількість виробленої продукції, тобто як середні витрати на одиницю продукції".  Тому якщо сімя вихователька в сезон могла б (теоретично) принести 100 кг. меду (100кгХ30грн.=3000 грн.) ну а з сімї виховательки МІНІМУМ 50 маток якщо і за 2 заходи. От Вам і 60 гривасиків накапало...смішно , але рахую далі, навіть якщо 4 грн. за прививку однієї личинки, ще +200 ..і того 64 грн./шт. Чим не собівартість? Це якщо матка куплена в минулому році і не рахувати труд (який всеж легше ніж крутити ручку медогонки та тягати повні корпуси) та звичайно знання і не побоюсь цього слова спритність рук, кліточки або шприці, лупу, грубо накидаю на все-про все ще 64 грн. отримаємо 128 грн. чистих українських гривень за 1 одиницю продукції, без налогу на прибуток і внеску до пенсійного фонду, військового збору...;) Де тут 250-300 грн. в упор не бачу?? Взагалі тема гарна, типу про пакети, гріє ціну і пальці рук...:ay::umora:

Це з лекції політекономії...:umora: І це ж спрощене твердження. Бо розгорнуте,з цитатами К. Маркса і т.п. може зайняти цілу сторінку.

А якшо у вас за два заходи вихователька даватиме 50 маток - ви матимете орден Стаханова і побите обличчя від покупців.:( Бо нормальні матки вийдуть з виховательки, де доглядається не більше 15 маточників! (в усякому разі, я цього дотримуюся):IMHO: 

А внески до пенсійного фонду, військового збору ви все ж платите! Не до кінця ви розбираєтеся в економіці... Приміром  ці речі закладено і в бензин, і в авто, будиночок на пасіці, і в цукор, і в ті ж  нуки, та й у ту ж ковбасу чи борщ, який ви чи матковод ваш їсть..Може й не опосередковано, але це так.:dntknw:

57 хвилин тому, ДобровоЛ сказав:

А якшо у вас за два заходи вихователька даватиме 50 маток - ви матимете орден Стаханова і побите обличчя від покупців.:( Бо нормальні матки вийдуть з виховательки, де доглядається не більше 15 маточників! (в усякому разі, я цього дотримуюся):IMHO: 

як-то кажуть "не верю". За Ваші методи особисто нічого не знаю, але 15 маточників за 1 закладку, це навіть для мене поганий результат прийому...Ну то в кожного свої методи..смаки)) На щастя комерцією не займаюся, тому за свое обличчя я не переживаю.

1 година тому, ДобровоЛ сказав:

А внески до пенсійного фонду, військового збору ви все ж платите! Не до кінця ви розбираєтеся в економіці... Приміром  ці речі закладено і в бензин, і в авто, будиночок на пасіці, і в цукор, і в ті ж  нуки, та й у ту ж ковбасу чи борщ, який ви чи матковод ваш їсть..Може й не опосередковано, але це так.:dntknw:

Так, в такій "опосередкованій" економіці я і дійсно профан...:hi:

19 годин тому, NVN сказав:

а чи порахували щоб засилити 50 нуклеусів  це  додатково потрібно розформувати принаймі 2 бжлолосім'ї

1 час назад, kastor сказал:

як-то кажуть "не верю". За Ваші методи особисто нічого не знаю, але 15 маточників за 1 закладку, це навіть для мене поганий результат прийому...Ну то в кожного свої методи..смаки)) На щастя комерцією не займаюся, тому за свое обличчя я не переживаю.

Семья воспитательница это не стартер, для нее 15 принятых маточников в самый раз, особенно в мае:IMHO1:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...