СЄРЖ Опубликовано 13 июля, 2016 Share Опубликовано 13 июля, 2016 ще пару фото на ту ж тему, чи є життя після пекла, 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 15 сентября, 2016 Share Опубликовано 15 сентября, 2016 " в гордом одиночестве" на березі Дністра 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Pchelosad_Z Опубликовано 28 ноября, 2017 Share Опубликовано 28 ноября, 2017 В 14.11.2016 в 19:47, den777 сказал: всем добрый вечер есть семена кипрея урожай 2016 года чистые без пуха в наличии 120 грам цена за 1 грам для форумчан 50 грн меняю на корпуса 145 дадан 10 рамок, рамки, пакеты укр степной, семена мордовника , синяка, лофанта, Здравствуйте. А в этом году имеете семена кипрея? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 30 ноября, 2017 Share Опубликовано 30 ноября, 2017 В 30.06.2016 в 19:35, СЄРЖ сказал: Серед лісу після того річної пожежі з'явилися ось такі чарівні квіти, Іван чай. Яка цікава його особливість проростати на згарищах. Цього року кочував на іван-чай. Хоч чистого меду отримати не вдалося, поруч були сотні га гречки. Проте гречаний мед розбавили хороше. До того ж запасся ароматним смачним чаєм на зиму. Ну і полюбувався квітуючим запашним медоносом. В 30.06.2016 в 19:35, СЄРЖ сказал: Серед лісу після того річної пожежі з'явилися ось такі чарівні квіти, Іван чай. Яка цікава його особливість проростати на згарищах. Цього року кочував на іван-чай. Хоч чистого меду отримати не вдалося, поруч були сотні га гречки. Проте гречаний мед розбавили хороше. До того ж запасся ароматним смачним чаєм на зиму. Ну і полюбувався квітуючим запашним медоносом. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
povar2702 Опубликовано 1 декабря, 2017 Share Опубликовано 1 декабря, 2017 15 часов назад, бігунець сказал: Цього року кочував на іван-чай. Хоч чистого меду отримати не вдалося, поруч були сотні га гречки. Проте гречаний мед розбавили хороше. До того ж запасся ароматним смачним чаєм на зиму. Ну і полюбувався квітуючим запашним медоносом. Цього року кочував на іван-чай. Хоч чистого меду отримати не вдалося, поруч були сотні га гречки. Проте гречаний мед розбавили хороше. До того ж запасся ароматним смачним чаєм на зиму. Ну і полюбувався квітуючим запашним медоносом. І це біля дому?Краса. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 1 декабря, 2017 Share Опубликовано 1 декабря, 2017 Та де там біля. 50 км від дому. Ось іще підкинули інформацію про іван-чай в іншій стороні, "уже" за км 30. Правда, якщо до першого асфальтована дорога від самої хати, то до другого щебнева розбита, а потім ще й грунтівка. А біля дому і в тій стороні, де колоди, іван-чай відсутній. Вірніше, він є, але латками невеликими, максимум в 1 соту. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 2 декабря, 2017 Share Опубликовано 2 декабря, 2017 19 годин тому, povar2702 сказав: І це біля дому?Краса. Ні, ліс куди вивожу пару сімей до лісника. До найближчого населеного пункту з полями 7 км. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 В ?02?.?12?.?2017 в 07:58, СЄРЖ сказав: Ні, ліс куди вивожу пару сімей до лісника. До найближчого населеного пункту з полями 7 км. Я цьогоріч теж мав задоволення спотерігати за хаменерієм - Іван-чаєм і роботі бджілок на ньому на кочівлі. І теж трохи запасся його чаєм. Але його зарості там не дуже то й сильні... Зате є ще й чимало ваточника. А взагалі - то моя кочівля була на сонях, який ці рослини добре доповнили. Хочу тут поділитися "секретом" заготівлі чаю - копорський його звати - з Іван-чаю. Збирається саме листя, промивається, добу підсушується. А потім - мій винахід. Усі показують, що ті листочки потрібно руками скручувати для ферментації. А це нудна і важка праця. Я ж зробив хитрий хід: зняв з механічної м"ясорубки ніж і сітку й пропустив через неї листя. Потім заклав це все у целофан під гніт на добу для ферментації, яка таким чином виходить суперово! А далі - як усі показують - дріблення і сушка при +150 С . Пийте на здоров"я! 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Урош Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 так Іван-чай то супер. Я собі біля вуликів насадив його, але долина біля річки там різнотрав'я напевно гектарів зо 5 буде і дуже багато Кіпрея. Місцеві там худобу не пасуть тай не косять бо змій хватае там. А ось для бжілок то просто рай. І верба і акація вздовж берега. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 4 хвилини тому, Урош сказав: так Іван-чай то супер. Я собі біля вуликів насадив його, але долина біля річки там різнотрав'я напевно гектарів зо 5 буде і дуже багато Кіпрея. Місцеві там худобу не пасуть тай не косять бо змій хватае там. А ось для бжілок то просто рай. І верба і акація вздовж берега. Жаль, скінчилися мої лайки. А місце у вас, видно, чудове - медове. Тільки змій я не переношу з дитинства. Але Іван-чай по багатьох відгуках, як пишуть, нектарить не завжди? Ви це не стверджуєте? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Урош Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 10 минут назад, ДобровоЛ сказал: Жаль, скінчилися мої лайки. А місце у вас, видно, чудове - медове. Тільки змій я не переношу з дитинства. Але Іван-чай по багатьох відгуках, як пишуть, нектарить не завжди? Ви це не стверджуєте? Кіпрей цього року тільки біля вуликів, першій рік то бжолками був просто обліплений коли були квіти 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 1 година тому, Урош сказав: Кіпрей цього року тільки біля вуликів, першій рік то бжолками був просто обліплений коли були квіти Як починаючому - підкажу, що крім Іван-чаю почніть саджати білу акацію - вона вже на 3-4 рік зацвіте. Можна й ваточник, буркуни, мордовник та золотарник розповсюджувати де не орються землі. Садіть на пустирях, біля доріг. Бджоли літають на продуктивний взяток десь до 3-4 км.З цього й виходьте, але чим поближче до пасіки, тим і ліпше для бджіл. А Іван-чай полюбляє на згарищах рости. Це правда. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Урош Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 6 минут назад, ДобровоЛ сказал: Як починаючому - підкажу, що крім Іван-чаю почніть саджати білу акацію - вона вже на 3-4 рік зацвіте. Можна й ваточник, буркуни, мордовник та золотарник розповсюджувати де не орються землі. Садіть на пустирях, біля доріг. Бджоли літають на продуктивний взяток десь до 3-4 км.З цього й виходьте, але чим поближче до пасіки, тим і ліпше для бджіл. А Іван-чай полюбляє на згарищах рости. Це правда. Та в мене біля хати гектар городу. 10 соток під садок заклав а все інше уся медоносна база -це: эспарцет, фацелії 10 соток є і буркуна трошки Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 25 хвилин тому, Урош сказав: Та в мене біля хати гектар городу. 10 соток під садок заклав а все інше уся медоносна база -це: эспарцет, фацелії 10 соток є і буркуна трошки На городі акацію не садіть, бо тоді її дуже важко позбутися. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Урош Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: На городі акацію не садіть, бо тоді її дуже важко позбутися. Так я це вже знаю. Птахи напевно заносять насяння що вона сама прорастає на городі. Що доводиться знищувати. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 5 годин тому, Урош сказав: Так я це вже знаю. Птахи напевно заносять насяння що вона сама прорастає на городі. Що доводиться знищувати. А ви її акуратненько із землею перасадіть десь неподалік на пустир чи в парк - буде бджілкам вашим як знахідка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 11 часов назад, ДобровоЛ сказал: Хочу тут поділитися "секретом" заготівлі чаю - копорський його звати - з Іван-чаю. Збирається саме листя, промивається, добу підсушується. А потім - мій винахід. Усі показують, що ті листочки потрібно руками скручувати для ферментації. А це нудна і важка праця. Я ж зробив хитрий хід: зняв з механічної м"ясорубки ніж і сітку й пропустив через неї листя. Потім заклав це все у целофан під гніт на добу для ферментації, яка таким чином виходить суперово! А далі - як усі показують - дріблення і сушка при +150 С . Пийте на здоров"я! Заготовлював інакше. Часу збирати листя не було, наломав рослин. У мішок і зв"язав добре. Через 4 дні обірвав листя. Пробував скручувати в руках. Плюнув, дістав м"ясорубку, не знімав ні ножа, ні сито, пропустив. Потім розклав на газету і висушив. Смаколик. Тепер відмовляюся від магазинних чаїв, після чаю з іван-чаю вони здаються не смачні (за всі не кажу). 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 54 хвилини тому, бігунець сказав: Пробував скручувати в руках. Плюнув, дістав м"ясорубку, не знімав ні ножа, ні сито, пропустив. Потім розклав на газету і висушив. Смаколик. Тепер відмовляюся від магазинних чаїв, після чаю з іван-чаю вони здаються не смачні (за всі не кажу). Я вже років 5 таким чином іван-чай роблю, лише сушу в духовці . Сушка при 100* дає чорний чай, при 40* получається зелений, після м'ясорубки чай гранульований 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Елена Щербань Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 2 минуты назад, davolodya сказал: Я вже років 5 таким чином іван-чай роблю, лише сушу в духовці . Сушка при 100* дає чорний чай, при 40* получається зелений, після м'ясорубки чай гранульований после мясорубки и просушки в собственном соку - ферментированный качественный чай) 6 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 10 часов назад, ДобровоЛ сказал: На городі акацію не садіть, бо тоді її дуже важко позбутися. Не то що важко , а майже не можливо, біда ще та, її ні один гербіцид не бере , а якщо бере то не на довго може і через рік знов з коріння пустити 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 2 години тому, бігунець сказав: Заготовлював інакше. Часу збирати листя не було, наломав рослин. У мішок і зв"язав добре. Через 4 дні обірвав листя. Пробував скручувати в руках. Плюнув, дістав м"ясорубку, не знімав ні ножа, ні сито, пропустив. Потім розклав на газету і висушив. Смаколик. Тепер відмовляюся від магазинних чаїв, після чаю з іван-чаю вони здаються не смачні (за всі не кажу). Що цей чай найліпший - це точно. Та він ще й дуже корисний і лікувальний. Але ж, якщо попаде зав"язь насіння - буде повно вати... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Елена Щербань Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 а где семена иван чая взять можно, на ненужном бы огороде да в яру б засеять.Он тяжело прорастает? вспашку надо? Раньше чай из него заготавливала и реализововала. И вкуссно и полезно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 января, 2018 Share Опубликовано 4 января, 2018 1 година тому, Елена Щербань сказав: а где семена иван чая взять можно, на ненужном бы огороде да в яру б засеять.Он тяжело прорастает? вспашку надо? Раньше чай из него заготавливала и реализововала. И вкуссно и полезно. Та ні. Там дуже маленьке - просто мікроскопічне насіннячко. Воно розсівається вітром - кріпиться за пух. Так що грунт готувати не потрібно. Але добре росте на згарищах - це одна з його особливостей. Зараз пошукаю: бачив об"яву одного порядного магазину медоносів у Києві, услугами якого вже користувався. Кореневищами - то точно приживеться. Потім вже розростається самий Іван-чай і без допомоги людини. Якщо у вас там по яругах ще нічого цінного не росте - спаліть траву й потім розсійте по вітру те насіннячко. Повинно прорости . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 января, 2018 Share Опубликовано 5 января, 2018 Ось, @Елена Щербань , знайшов об"яву у нас На ТочкУ. Тут найбільший асортимент медоносів, який я коли-небудь зустрічав. Пункт 20. 20) Иван чай (кипрей, зніт) -семена пакет по 1 грамму цена 15.00 грн/пакет (не очищенные ) -очищенные на 100% семена- цена за 1 грамм – 75.00 грн (в 1 грамме более 20000 семян) - корневища до 50 шт- цена 10.00 грн /шт, от 50 шт -9.00 грн/шт. Под заказ 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
бігунець Опубликовано 5 января, 2018 Share Опубликовано 5 января, 2018 9 часов назад, ДобровоЛ сказал: Але ж, якщо попаде зав"язь насіння - буде повно вати Не знаю... За ті дні, що рослини пролежали в мішку і ферментизувалися, вони тільки прив"яли, дещо змінили колір. Це вже після того, як викинув бадилля, насіннєві коробочки підсохли і розкрилися. А чай спочатку був зеленим, зараз уже чорний. І гранульований. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.