СЄРЖ Опубликовано 27 января, 2020 Share Опубликовано 27 января, 2020 4 хвилини тому, цыганок сказав: Если можно то вставьте пожалуйста туда это фото . Я пробую но не как не получается его туда закинуть . добре, можливо ще знайду фото 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 января, 2020 Share Опубликовано 27 января, 2020 Полистав "Атлас медоносних рослин України" Боднарчук, Соломаха ,Ілляш КИЇВ, УРОЖАЙ .1993. Можливі варіанти: "Жовтозілля лучне", "Лядвинець рогатий", "Свербіжниця польова", "Жовтий осот польовий","Свербига східна". 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 27 января, 2020 Share Опубликовано 27 января, 2020 4 хвилини тому, Винодел сказав: Полистав "Атлас медоносних рослин України" Боднарчук, Соломаха ,Ілляш КИЇВ, УРОЖАЙ .1993. Можливі варіанти: "Жовтозілля лучне", "Лядвинець рогатий", "Свербіжниця польова", "Жовтий осот польовий","Свербига східна". мабуть жовтий польовий осот, дякую 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 августа, 2024 Share Опубликовано 19 августа, 2024 22 години тому, ДобровоЛ сказав: Якщо погода не надто суха та відповідний був у неї попередник , то гречка багатьох й непоганих медоносів може за пояс затнути... В мене просто вересу не великі площі і розкидані по широкому лісу, а пізня гречка зазвичай гектарами. Та й бджоли вже призвичаїлись до неї (поки верес зацвіте вони вже більш ранню гречку збирали). Були роки коли на більш-менш значних площах вересу збирав гриби. Запах від нього просто шалений був. Ос, джмелів та осмій на ньому безліч, але жодної бджоли (вся на гречці). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 августа, 2024 Share Опубликовано 20 августа, 2024 14 годин тому, yu1986ra сказав: В мене просто вересу не великі площі і розкидані по широкому лісу, а пізня гречка зазвичай гектарами. Та й бджоли вже призвичаїлись до неї (поки верес зацвіте вони вже більш ранню гречку збирали). Були роки коли на більш-менш значних площах вересу збирав гриби. Запах від нього просто шалений був. Ос, джмелів та осмій на ньому безліч, але жодної бджоли (вся на гречці). Так. Верес і гриби то часто разом буває. А я хотів хоч раз на верес завезти сім"ї та так і не спромігся... То погода була не така, а то й достойних площ і точка не міг знайти. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 августа, 2024 Share Опубликовано 20 августа, 2024 6 годин тому, ДобровоЛ сказав: Так. Верес і гриби то часто разом буває. А я хотів хоч раз на верес завезти сім"ї та так і не спромігся... То погода була не така, а то й достойних площ і точка не міг знайти. Він сильно вже вередливий медонос. Ще треба щоб біля нього нічого не цвіло. В мене зараз погода просто шикарна для вересу. Вночі був дощ 1-2 см. Зараз під 30 хмурно і парить. Ногиівів чешуться покрутити педалі в ліс до контрольного вулика, тримаюся з останніх сил. Цікавість розпирає. Чи є той верес в тому лісі в товарних кількостях? Чи зможуть вони хоч 1 кг в день носити? Сам років 7-8 хотів добути вересового меду. Головне щоб він не став найбільшим розчаруванням року 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 23 августа, 2024 Share Опубликовано 23 августа, 2024 Схоже верес слабший ще й за золотарник. Вперше за 10 років постійно бачу багато бджіл на золотарнику, шкода що його в нас мало. На вересі сьогодні бджіл не бачив. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Павло Михайлович Опубликовано 23 августа, 2024 Share Опубликовано 23 августа, 2024 3 години тому, yu1986ra сказав: Вперше за 10 років постійно бачу багато бджіл на золотарнику, Те ж саме!!! Бджіл цього року на золотарнику повно, як ніколи! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
niko Опубликовано 24 августа, 2024 Share Опубликовано 24 августа, 2024 9 годин тому, Павло Михайлович сказав: Те ж саме!!! Бджіл цього року на золотарнику повно, як ніколи! Саме так. І що цікаво біля мене: на золотарнику, який росте на сонці бджіл немає, ана тому, що в лісі прикритий від сонця деревами - аж кішить. Доречі, як і на розтопопші - на квіткі по 2-3 бджоли. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем7 Опубликовано 12 сентября, 2024 Share Опубликовано 12 сентября, 2024 Цього року жодної бджоли не бачив в себе на золотпрнику, посуха цього літа внесла суттєві зміни. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.