Ю.М. Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Сезон закончился, есть время подумать, провести анализ, есть время на подготовку производства. Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Сезон закончился, есть время подумать, провести анализ, есть время на подготовку производства. Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом. У цьому щось-таки є!Старі журнали "Пчеловодство" колись розповідали про використання ножів,зроблених з... полотен ножівок по металу.Їх зубці--та ж гофрована поверхня. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 У цьому щось-таки є!Старі журнали "Пчеловодство" колись розповідали про використання ножів,зроблених з... полотен ножівок по металу.Їх зубці--та ж гофрована поверхня. Справа не тільки в ріжучій кромці - зубчики однозначно допомагають, але ніж для нарізки сиру роблять з отворами різного профілю, можливі й інші варіанти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stol Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом. ? Ю.М., Сделайте короткий нож для рамки145 с электроподогревом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Справа не тільки в ріжучій кромці - зубчики однозначно допомагають ? Як приклад зубчасті ножі чудово ріжуть пухкий хліб тоді як звичайні мнуть і кришать його. Але Гена мабуть мав на увазі хвилясту поверхню полотна(там де зубчики). але ніж для нарізки сиру роблять з отворами різного профілю, можливі й інші варіанти... ? Сир не тече, тобто при нарізці не заповнює канавки чи отвори... Колись було купив ножа в якому лезо вигнуто жолобом, ідея мені сподобалась- лезо не гнеться і зрізаний забрус не прилипає до рамки але через дуже погану якість сталі не користуюсь ним. Цікаво чи пробували ви робити такі ножі? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 Колись було купив ножа в якому лезо вигнуто жолобом, ідея мені сподобалась- лезо не гнеться і зрізаний забрус не прилипає до рамки але через дуже погану якість сталі не користуюсь ним. Цікаво чи пробували ви робити такі ножі? Вважаю, що жолобом ножі роблять саме через погану( не пружну) сталь, є такий в колекції, але сам не працював - сталь не тримає леза. З технічної точки зору зробити загартований ніж жолобом складніше - після термообробки ніж "веде" -потрібна спеціальна оснастка, а крім того ще потрібно зняти окалину що для жолоба важче зробити. Що до питання прилипання забрусу цікаво як хто тримає рамку, сам ніж і з якого боку (зверху чи знизу зроблено залочку леза). в мене проблеми залипання забрусу не буває - рамку тримаю вертикально з невеликим нахилом на ніж, а ніж під кутом, лезо - як відвал плуга. Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! Фото в студію! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борода-1 Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! Фото в студію! Ю.М. напевно щось подібне на це... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surovyj Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 рамку тримаю вертикально з невеликим нахилом на ніж, а ніж під кутом, лезо - як відвал плуга. ? Саме так ріжу і я, якщо печатка вище планок(планки як направляючі), в іншому випадку доводиться вести лезо паралельно поверхні бо ніж "запореться" в щильник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ракетин Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 вот Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted October 11, 2012 Share Posted October 11, 2012 вот А может быть такой? Товарищ давно пользуется и меня уговорил, взял на пробу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 11, 2012 Author Share Posted October 11, 2012 ]вот Дякую,красивий ніж, до такого ще далеко, але геометрію зубців зробити можна. name='metrolog' date='11.10.2012, 22:45' post='121479'] А может быть такой? Товарищ давно пользуется и меня уговорил, взял на пробу. Такий бачив - "сира" сталь, заточка відсутня - різати буде але погано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Юрий Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Не знаю , для чего изначально сделан этот нож , но уже 2 года пользуюсь им чаще , чем основным ( пчеловодческим ) . Работаю правой рукой , рез снизу - вверх , нож под углом ~ 30 градусов к поверхности сота . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 17, 2012 Author Share Posted October 17, 2012 Привіз з Росії 2 китайських ножі-довжина леза 280мм, товщина 2мм, важкі, в нас такі ніхто не робить. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rad Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Ю.М. напевно щось подібне на це... мені теж цей варіант сподобався, єдиний недолік як я зрозумів потреба в електромережі, єдине що не зрозумів навіщо контролювати вологість меду коли береш стовідсотково опечатаний Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 ривіз з Росії 2 китайських ножі-довжина леза 280мм, товщина 2мм, важкі, в нас такі ніхто не робить ? Ю.М., а в работе их пробовали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 17, 2012 Author Share Posted October 17, 2012 Ю.М., а в работе их пробовали? Ні, в роботі ще не були, якщо підточить -працюватимуть, але мене більше цікавить технологія виробництва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktish Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Я пользуюсь таким ? ktish, а длина какая ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktish Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Я пользуюсь таким ? ktish, а длина какая ? Упс , буду на пасеке померяю, но примерно 240-250мм полотно (без ручки), полномедовую рамку на 230 от бруска до бруска вскрывает, а не полномедовую, изгибом на конце ножа дообрезаю. Уже так налобался, что вилку или нож поменьше и в руки не беру, все распечатываю им. Очень хорошая заточка, качественный метал. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ю.М. Posted October 18, 2012 Author Share Posted October 18, 2012 Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал Покажите или померяйте, пожалуйста, изгиб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал ? ktish, Спасибо. http://tochok.info/forum/uploads/emoticons/default_opr06K93.gif' alt=':hi:'> Это он ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktish Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал ? ktish, Спасибо. http://tochok.info/forum/uploads/emoticons/default_opr06K93.gif' alt=':hi:'> Это он ? Похож, скорее всего такой же, но мне брали здесь, фирма Дадана, там есть электронный каталог, стр.68 Двусторонние зубцы, нож фирмы "JERO". Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал Покажите или померяйте, пожалуйста, изгиб. Где-то сантиметра 4-5, согнут примерно под 45 градусов, заточен. Если более детально, то когда попаду в село, померяю. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 pcholkin, Есть возможность так заказать нож? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcholkin Posted October 20, 2012 Share Posted October 20, 2012 pcholkin, Есть возможность так заказать нож? ? Я бы это сам хотел узнать. Письмо написал, жду ответа. Но судя по их сайту розницой они не занимаются. Тогда буду пробовать через Дадана. Может у кого-нибудь есть другая возможность? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.