Jump to content

Нож пчеловода


Ю.М.
 Share

Recommended Posts

Сезон закончился, есть время подумать, провести анализ, есть время на подготовку производства. Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом.

Link to comment
Share on other sites

Сезон закончился, есть время подумать, провести анализ, есть время на подготовку производства. Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом.
У цьому щось-таки є!Старі журнали "Пчеловодство" колись розповідали про використання ножів,зроблених з... полотен ножівок по металу.Їх зубці--та ж гофрована поверхня. :IMHO1:
Link to comment
Share on other sites

У цьому щось-таки є!Старі журнали "Пчеловодство" колись розповідали про використання ножів,зроблених з... полотен ножівок по металу.Їх зубці--та ж гофрована поверхня. :IMHO1:
Справа не тільки в ріжучій кромці - зубчики однозначно допомагають, але ніж для нарізки сиру роблять з отворами різного профілю, можливі й інші варіанти...
Link to comment
Share on other sites

Хочу сделать новый нож с рифленной (поцарапанной) поверхностью - теория говорит что для вязких веществ нужен срыв потока- пузырьки воздуха на лезвии Что говорит практика? Кто что знает, поделитесь опытом.

Ю.М., Сделайте короткий нож для рамки145 с электроподогревом.
Link to comment
Share on other sites

Справа не тільки в ріжучій кромці - зубчики однозначно допомагають

Як приклад зубчасті ножі чудово ріжуть пухкий хліб тоді як звичайні мнуть і кришать його. Але Гена мабуть мав на увазі хвилясту поверхню полотна(там де зубчики).
але ніж для нарізки сиру роблять з отворами різного профілю, можливі й інші варіанти...

Сир не тече, тобто при нарізці не заповнює канавки чи отвори... :dntknw: Колись було купив ножа в якому лезо вигнуто жолобом, ідея мені сподобалась- лезо не гнеться і зрізаний забрус не прилипає до рамки але через дуже погану якість сталі не користуюсь ним. Цікаво чи пробували ви робити такі ножі?
Link to comment
Share on other sites

Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! :ay:

Link to comment
Share on other sites

Колись було купив ножа в якому лезо вигнуто жолобом, ідея мені сподобалась- лезо не гнеться і зрізаний забрус не прилипає до рамки але через дуже погану якість сталі не користуюсь ним. Цікаво чи пробували ви робити такі ножі?
Вважаю, що жолобом ножі роблять саме через погану( не пружну) сталь, є такий в колекції, але сам не працював - сталь не тримає леза. З технічної точки зору зробити загартований ніж жолобом складніше - після термообробки ніж "веде" -потрібна спеціальна оснастка, а крім того ще потрібно зняти окалину що для жолоба важче зробити. Що до питання прилипання забрусу цікаво як хто тримає рамку, сам ніж і з якого боку (зверху чи знизу зроблено залочку леза). в мене проблеми залипання забрусу не буває - рамку тримаю вертикально з невеликим нахилом на ніж, а ніж під кутом, лезо - як відвал плуга.
Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! :ay:
Фото в студію!
Link to comment
Share on other sites

Пока не попробовал - сам не мог поверить! Обычный пильчатый хлебный нож справляется со свежими сотами, не видевшими расплода, просто великолепно! И без всякого подогрева!!! :ay:
Фото в студію!
Ю.М. напевно щось подібне на це...
Link to comment
Share on other sites

рамку тримаю вертикально з невеликим нахилом на ніж, а ніж під кутом, лезо - як відвал плуга.

Саме так ріжу і я, якщо печатка вище планок(планки як направляючі), в іншому випадку доводиться вести лезо паралельно поверхні бо ніж "запореться" в щильник. :ah:
Link to comment
Share on other sites

А может быть такой? Товарищ давно пользуется :ay: и меня уговорил, взял на пробу.
Link to comment
Share on other sites

]вот
Дякую,красивий ніж, до такого ще далеко, але геометрію зубців зробити можна.
name='metrolog' date='11.10.2012, 22:45' post='121479'] А может быть такой? Товарищ давно пользуется :ay: и меня уговорил, взял на пробу.
Такий бачив - "сира" сталь, заточка відсутня - різати буде але погано. :IMHO1:
Link to comment
Share on other sites

Не знаю , для чего изначально сделан этот нож , но уже 2 года пользуюсь им чаще , чем основным ( пчеловодческим ) . Работаю правой рукой , рез снизу - вверх , нож под углом ~ 30 градусов к поверхности сота .

post-692-1350222732_thumb.jpg

post-692-1350222783_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Привіз з Росії 2 китайських ножі-довжина леза 280мм, товщина 2мм, важкі, в нас такі ніхто не робить. post-797-1350451201_thumb.jpg post-797-1350451224_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ю.М. напевно щось подібне на це...
мені теж цей варіант сподобався, єдиний недолік як я зрозумів потреба в електромережі, єдине що не зрозумів навіщо контролювати вологість меду коли береш стовідсотково опечатаний :dntknw:
Link to comment
Share on other sites

ривіз з Росії 2 китайських ножі-довжина леза 280мм, товщина 2мм, важкі, в нас такі ніхто не робить

Ю.М., а в работе их пробовали? :hi:
Link to comment
Share on other sites

Ю.М., а в работе их пробовали? :hi:
Ні, в роботі ще не були, якщо підточить -працюватимуть, але мене більше цікавить технологія виробництва.
Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал post-2617-1350495205_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким

ktish, а длина какая ? :hi:
Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким

ktish, а длина какая ? :hi:
Упс :ah: , буду на пасеке померяю, но примерно 240-250мм полотно (без ручки), полномедовую рамку на 230 от бруска до бруска вскрывает, а не полномедовую, изгибом на конце ножа дообрезаю. Уже так налобался, что вилку или нож поменьше и в руки не беру, все распечатываю им. Очень хорошая заточка, качественный метал.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал post-2617-1350495205_thumb.jpg
Покажите или померяйте, пожалуйста, изгиб.
Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал

ktish, Спасибо. <ahttp://tochok.info/forum/uploads/emoticons/default_opr06K93.gif' alt=':hi:'> Это он ?
Link to comment
Share on other sites

Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал

ktish, Спасибо. <ahttp://tochok.info/forum/uploads/emoticons/default_opr06K93.gif' alt=':hi:'> Это он ?
Похож, скорее всего такой же, но мне брали здесь, фирма Дадана, там есть электронный каталог, стр.68 Двусторонние зубцы, нож фирмы "JERO".
Я пользуюсь таким, привезен с Штатов, очень удобный, 2 сезона ни разу не подтачивал post-2617-1350495205_thumb.jpg
Покажите или померяйте, пожалуйста, изгиб.
Где-то сантиметра 4-5, согнут примерно под 45 градусов, заточен. Если более детально, то когда попаду в село, померяю.
Link to comment
Share on other sites

pcholkin, Есть возможность так заказать нож?

Link to comment
Share on other sites

pcholkin, Есть возможность так заказать нож?

Я бы это сам хотел узнать. Письмо написал, жду ответа. Но судя по их сайту розницой они не занимаются. Тогда буду пробовать через Дадана. Может у кого-нибудь есть другая возможность? :hi:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...