СашаЖ Опубликовано 13 июня, 2025 Share Опубликовано 13 июня, 2025 Вітаю, є питання, треба міняти корпуси містами? Тобто верхній на низ, а нижній на верх, я початківець а багатокорпусній системі, вуликів не багато, одна сімя другій корпус віддягнула, крита чирва і мед є , а в першому нижньому практично не тягне. І ще питання , третій корпус з вощиною ставиться на самий верх, чи в розріз між першим і другім, просто раніше були лежаки , перехожу на дадан. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 13 июня, 2025 Share Опубликовано 13 июня, 2025 2 години тому, СашаЖ сказав: а в першому нижньому практично не тягне. В першому тягнуть неохоче 2 години тому, СашаЖ сказав: третій корпус з вощиною ставиться на самий верх, чи в розріз між першим і другім Да, в розріз 2 години тому, СашаЖ сказав: просто раніше були лежаки , перехожу на дадан. Можна порізати 300 стільники надвоє і вставити в рамки, для прискорення переходу. Я так робив Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Труть Опубликовано 30 июня, 2025 Share Опубликовано 30 июня, 2025 Доброго усім дня. Чи можна зараз зробити відводок? Іде мабуть що основний у цьому році взяток, з ваточника. Одна сімя добре виросла вже на повний вулик, думав зробити гарний відводок, а їй натомість суші підставить, щоб носили медок. Чи краще дочекатись кінця взятку? Хочу розширить пасіку, а скільки меду буде цього року не важливо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 30 июня, 2025 Share Опубликовано 30 июня, 2025 1 час назад, Труть сказал: Доброго усім дня. Чи можна зараз зробити відводок? Іде мабуть що основний у цьому році взяток, з ваточника. Одна сімя добре виросла вже на повний вулик, думав зробити гарний відводок, а їй натомість суші підставить, щоб носили медок. Чи краще дочекатись кінця взятку? Хочу розширить пасіку, а скільки меду буде цього року не важливо. Можна. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 августа, 2025 Share Опубликовано 3 августа, 2025 28.05.2025 в 08:59, Волкотрубенко сказав: Як варіант, також розглядав. Тільки більше мороки і гніздо не хочеться піднімати. 19.05.2025 в 13:51, SlooD сказав: Є така дилема .... Вже декілька років обслуговую 8 лежаків ) В цілому є все: рамки, інструмент, медогонка і т.д. Але реклама вуликів з пінополістирола не дає спокою ) І два питання, що тривожать в першу чергу, це фінансове, але не купівля вуликів, а саме перехід під новий розмір рамок, нова медогонка і т.п.. Друге питаня - з лежаками все зрозуміло в плані обслуговування, то тут читаю магазини, верхні , нижні, добавив, прибрав і т.д. ))) Тому цікавить думка однодумців ) чи є сенс переходу на нову систему, і наскільки проблематичніше чи навпаки легше обслуговувати нові вулики? Взагалі є сенс переходу? Спробуйте придбати один з них. Попрацюйте хоч сезон з ними і все вам дійде через ваші ж руки. Бо скільки людей то стільки й думок ви зустрінете - у кожного різні умови, навики та й здоров"я щоб тягати ті чи інші корпуси. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 31 января Share Опубликовано 31 января Всим бджолярам доброго здоровя, незнаю навіть з чого і почать... я Слава Богу списався в запас, 3 роки і 10 місяців в ЗСУ як один день ... Моя пасіка мене нажаль не дочекалась загинули ( миші, кліщ, остаток зроїлися ) два роки мене чекали загинула одна родина, а третій рік став фатальний. Починать буду все спочатку на весні хочу купить близько 30ти пакетів бажано карніку або карпатку і все майже з нуля, дуже багато міль та миші знищили рамок, майже всі корпуса ЄППС знищені навіть єсть очеретяні корпуса які після мілі майже не пригодні, та Слава Богу що хоч сам повернувся з усима кінцівками, а там з божою помічу якось відновлюсь. Як пішов на війну пасіку толком не було кому передать тому сімї два роки були на двух корпусах ніхто їх ніразу не відкривав так і зимували... Всих кого памятаю радий бачити, з новими учасниками форума радий буду познайомиця. 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля Доброго ранку . По троху треба обживаця тому в планах поробить шось по типу днища на всю площу днища сітка, так само підкришник теж затягнутий сіткою, ціль зберігання медових рамок і суші в колонах по 3 - 4 корпуси шоб через сітку був сквозняк як захист від молі, друзі може в когось єсть опит зберіганя медових рамок таким чином. Яку сітку краще використать плетену чі просічно витяжну ? і якого розміру потрібна величина ячейки щоб не проходили воровки і щоб добрий був протяг - сквозняк. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 3 хвилини тому, Віталій.В сказав: Доброго ранку . По троху треба обживаця тому в планах поробить шось по типу днища на всю площу днища сітка, так само підкришник теж затягнутий сіткою, ціль зберігання медових рамок і суші в колонах по 3 - 4 корпуси шоб через сітку був сквозняк як захист від молі, друзі може в когось єсть опит зберіганя медових рамок таким чином. Яку сітку краще використать плетену чі просічно витяжну ? і якого розміру потрібна величина ячейки щоб не проходили воровки і щоб добрий був протяг - сквозняк. Як по мені то просіяно витяжна більш практична для днища. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 2 години тому, Віталій.В сказав: Доброго ранку . По троху треба обживаця тому в планах поробить шось по типу днища на всю площу днища сітка, так само підкришник теж затягнутий сіткою, ціль зберігання медових рамок і суші в колонах по 3 - 4 корпуси шоб через сітку був сквозняк як захист від молі, друзі може в когось єсть опит зберіганя медових рамок таким чином. Яку сітку краще використать плетену чі просічно витяжну ? і якого розміру потрібна величина ячейки щоб не проходили воровки і щоб добрий був протяг - сквозняк. В мене трохи схоже ситуація була. Мобілізація і пасіка фактично без догляду. Ще перший рік протрималась (все надіявся що та війна не надовго) - але потім продав майже всі сіімї. Теж помаленьку зараз відновлюю пасіку... Так от - як продавав - то полишалось купа рамок - в тому числі і повномедні. Пару корпусів з медом і досі ще стоять - і нічого їм не сталось. А рецепт простий. Поставив корпуса один на оден - знизу пустий корпус і глухе дно і льток закритий, зверху пустий корпус і на картонку кілька таблеток які використовують для відлякування крота і довгоносиків в зерні. І наглухо зверху все закрити. Така процедура 2 рази на рік і рамки стоять неушкоджені.... Таблетки входять в контакт з киснем - виділяється якийсь газ - якось так... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 3 часа назад, Бджолопотам сказал: В мене трохи схоже ситуація була. Мобілізація і пасіка фактично без догляду. Ще перший рік протрималась (все надіявся що та війна не надовго) - але потім продав майже всі сіімї. Теж помаленьку зараз відновлюю пасіку... Так от - як продавав - то полишалось купа рамок - в тому числі і повномедні. Пару корпусів з медом і досі ще стоять - і нічого їм не сталось. А рецепт простий. Поставив корпуса один на оден - знизу пустий корпус і глухе дно і льток закритий, зверху пустий корпус і на картонку кілька таблеток які використовують для відлякування крота і довгоносиків в зерні. І наглухо зверху все закрити. Така процедура 2 рази на рік і рамки стоять неушкоджені.... Таблетки входять в контакт з киснем - виділяється якийсь газ - якось так... Ви раніше використовували ці таблетки ? віск як і мед здатний втримувать запахи як бджоли відносяця до кормових рамок збережені таким чином, особливо відводки або слабачки ???, а після досвіду в піхоті слово газ мене не абияк бентежить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 5 часов назад, Конструктор сказал: Як по мені то просіяно витяжна більш практична для днища. Я раніше такою сіткою не користувався та щеж після 4х років перерви працювать з міліметрами тяжкувато уявляю розмір чарунки який більш підходящий для використання, підскажіть будьласка хто розумієця чарунки просічно-витяжна 2.8×8 мм оцинковка бджола не пройде ? Також цікавить сітка ткана який більш підходящий розмір чарунки ? на скільки я розумію 2,5х0,5 це чарунка 2,5х2,5товщина дроту 0,5мм, мене більш цікавить 3х0,5 напевно чарунка 3х3мм чі бджола в таку ячейку не пройде ??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 2 хвилини тому, Віталій.В сказав: на скільки я розумію 2,5х0,5 це чарунка 2,5х2,5товщина дроту 0,5мм, мене більш цікавить 3х0,5 напевно чарунка 3х3мм чі бджола в таку ячейку не пройде ??? Так 2.5*2.5 дріт 0.5. 3*3 не пройде. На доні пилкозбірники ставлю 3.2*3.2 ніби не проходять, принаймні я не бачив. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 6 хвилин тому, Віталій.В сказав: підскажіть будьласка хто розумієця чарунки просічно-витяжна 2.8×8 мм оцинковка бджола не пройде ? Завтра подивлюсь який розмір. Я беру на заводі фрунзе, просто кажу на днище вуликів. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 7 часов назад, Віталій.В сказал: Доброго ранку . По троху треба обживаця тому в планах поробить шось по типу днища на всю площу днища сітка, так само підкришник теж затягнутий сіткою, ціль зберігання медових рамок і суші в колонах по 3 - 4 корпуси шоб через сітку був сквозняк як захист від молі, друзі може в когось єсть опит зберіганя медових рамок таким чином. Яку сітку краще використать плетену чі просічно витяжну ? і якого розміру потрібна величина ячейки щоб не проходили воровки і щоб добрий був протяг - сквозняк. Мені сквозняк не допоміг все одно була міль... ставив підкришник на піддон на нього корпуса і зверху також підкришник... зрозуміло щомолі було не так богато але була... сітка витяжна просічна оцінкована саме те Плетена сітка чорна має декілька недоліків поперше вона легше псується по друге ржавіє. Я сітки також брав колись на Фрунзе також казав для вуликів... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 21 хвилину тому, Віталій.В сказав: підскажіть будьласка хто розумієця чарунки просічно-витяжна 2.8×8 мм оцинковка бджола не пройде ? Бджола не пролізе. Навіть голову не може просунути. Брав тут, є шматки різної довжини від 0,5 до 3 м. Можна підібрати розмір щоб різалася майже без відходів. https://perfo-setka.in.ua/ua/g87811226-setki-dlya-ulev 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 1 февраля Share Опубликовано 1 февраля 4 години тому, Віталій.В сказав: Ви раніше використовували ці таблетки ? віск як і мед здатний втримувать запахи як бджоли відносяця до кормових рамок збережені таким чином, особливо відводки або слабачки ???, а після досвіду в піхоті слово газ мене не абияк бентежить. Якщо його використовують для зерна, не думаю що там щось шкідливе.... Можна знайти інформацію більш детальну в інтернеті. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
....... Опубликовано 4 февраля Share Опубликовано 4 февраля В 01.02.2026 в 16:14, Віталій.В сказал: Ви раніше використовували ці таблетки ? віск як і мед здатний втримувать запахи як бджоли відносяця до кормових рамок збережені таким чином, особливо відводки або слабачки ???, а після досвіду в піхоті слово газ мене не абияк бентежить. Препарат Джин при контакті з киснем утворюється газ фосфін період роспаду 12-48 годин залежності від вологісті повітря....Одне я б не ставив корпуса на зберігання біля бджіл і в приміщенні де може бути контакт із цим препаратом людей,а так це супер альтернатива тій самій сірці.Уже багато хто ним із пасічників користується 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.