Перейти к содержанию

Мыши, мыши кругом

hena

Рекомендуемые сообщения

В 07.10.2017 в 08:13, Кузьмич сказал:

В нашем случае можно использовать старое сало

Подсмаженное на огне, для запаха, хотя и без этого сало хорошо находят.

купляю брикети на основі вітаміну  К1, в зрубі мишей нема,у вуликах нема,майте наувазі якщо ми забули про мишей,це не означає,що їх немає

Світлина від Юлі Цифір.

9 минут назад, miro сказал:

купляю брикети на основі вітаміну  К1, в зрубі мишей нема,у вуликах нема,майте наувазі якщо ми забули про мишей,це не означає,що їх немає

Світлина від Юлі Цифір.

А якщо вони є точно і вже у вулику то чи можна класти брикети голубі такі, прямо на дно вулика через льоток???

16 хвилин тому, henri сказав:

А якщо вони є точно і вже у вулику то чи можна класти брикети голубі такі, прямо на дно вулика через льоток???

а чому неможна? адже від поїдання миші гинуть, та до речі я у вулик кладу один брикет, і спостерігав таку річ,що інколи брикет зїджений ,а мишей нема,зрештою після поїдання я знайшов був лише одну миш у зрубі,а на дворі їх спостерігав,щось їх спонукує на вулицю

1 минуту назад, miro сказал:

а чому неможна? адже від поїдання миші гинуть, та до речі я у вулик кладу один брикет, і спостерігав таку річ,що інколи брикет зїджений ,а мишей нема,зрештою після поїдання я знайшов був лише одну миш у зрубі,а на дворі їх спостерігав,щось їх спонукує на вулицю

я просто думаю чи бджоли під-час обльту (вікна) не будут контактувати з отрутою  і від цьго гинути:(, просто ще ніразу неставив отруту у вулик:)

4 хвилини тому, henri сказав:

я просто думаю чи бджоли під-час обльту (вікна) не будут контактувати з отрутою  і від цьго гинути:(, просто ще ніразу неставив отруту у вулик:)

в принципі я брикети не ставлю під самими рамками,я ставлю збоку у гнізді,друге я звернув увагу,щоб брати брикети на основі витаміну К1, а він нічим не шкідливий для бджіл,хоча вони його не трогають і нічим не страшний людині в малій дозі,бо навіть якщо зїсти весь брикет то зменшення дозування в певному періоді виводить людину зі стану активної роботи печінки, але попереджаю ховайте від дітей,бо дані брикети мають приємний запах, як цукерки.

ЗАХИСНИК - парафінові брикети від гризунів
Захисник від гризунів 300г брикет парафін

Щойно порозкладав по 3 шт в кожний вулик по інстрцкції 2-5, запихав через льоток у дальній угол, там де нема рамок, у мене 10 р. Рути скорочені до 8р. І що цікаво коли запихав(працював дуже тихо) бачив як вилітала бджола:blink:

45 минут назад, henri сказал:

Щойно порозкладав по 3 шт в кожний вулик по інстрцкції 2-5, запихав через льоток у дальній угол, там де нема рамок, у мене 10 р. Рути скорочені до 8р. І що цікаво коли запихав(працював дуже тихо) бачив як вилітала бджола:blink:

Це ви для приваблювання мишей у вулик ,так зробили 

1 час назад, Мико сказал:

Це ви для приваблювання мишей у вулик ,так зробили 

на території точка я 2 тижні тому порозкладав, і бачив в одному вулику миш, тому і в вулики поклав:hi:

В кожного свої засоби в боротьбі зі шкідниками-мишами. Звісно, у вуликах де є загроза проникнення мишей через дашок, на утеплення поставив пакетики-отруту. На всіх льотка загороджувачі стоять. Осінню помітив був, що часто коти прогулювались по пасіці. Явно, було видно, що робили засідку на гризунів. А літом на пасіці завжди бачив їжаків. Отже цілий рік в мене пасіка під пильним оком. Мишам там не місце, але отруту постав.

12 хвилини тому, Yaroslav сказав:

Осінню помітив був, що часто коти прогулювались по пасіці. Явно, було видно, що робили засідку на гризунів. А літом на пасіці завжди бачив їжаків. Отже цілий рік в мене пасіка під пильним оком.

У нас восени бувають сезони, коли миші масово кочують із полів до осель і до вуликів в тому числі. 

14 минут назад, Sanich сказал:

У нас восени бувають сезони, коли миші масово кочують із полів до осель і до вуликів в тому числі. 

Це цілком логічно, особливо коли випаде сніг і мороз притисне. Тепло притягує, а там де тепло, можна щось і з"їсти. Хай лізуть ми їх :mf_swordfight::hunter:

Кто-то из форумчан советовал ставить в улей стеклянную бутылку с под пива с жареными семечками, или другой какой приманкой. По идее мышь залазит в бутылку, а вылезть из не не может. Как такой вариант?

8 часов назад, elesey71 сказал:

Кто-то из форумчан советовал ставить в улей стеклянную бутылку с под пива с жареными семечками, или другой какой приманкой. По идее мышь залазит в бутылку, а вылезть из не не может. Как такой вариант?

Это все равно что поставить в курятник капкан на лису и гадать кто кого первым задавить, капкан лису или лиса курей.:IMHO1:

• 2 weeks later...

Звичайна мишоловка врятувала бжолосімю. Клуб вспокоївся, в інших вуликах все нормально, для профілактики в кожному жменька отруєної пшениці. Треба буде щотижня слухати. Роздобув ще пляшку фусу олійного, поставлю  в пляшки , лише не скляні, а пластикові.

• 4 weeks later...
В 13.12.2017 в 22:43, Alazon сказал:

Звичайна мишоловка врятувала бжолосімю. Клуб вспокоївся, в інших вуликах все нормально, для профілактики в кожному жменька отруєної пшениці. Треба буде щотижня слухати. Роздобув ще пляшку фусу олійного, поставлю  в пляшки , лише не скляні, а пластикові.

Травленую пшеницу мышки могут по всем рамкам разнести. И в меде будет яд.

Пшениці мала жменька, практично біля чайної ложки, так що зжеруть, а не рознесуть. Поки що (3 дні тому дивився), всюди порядок, мишей нема, розплоду нема, нормальна зимівля.

• 3 weeks later...

А у мене сьогодні трагедія.

Ці сволоти, с*ки, мля*ь, миші паскуди, три, (ні не так) ТРИ!!!  корпуси суші (по 12р 145) почистили під нуль!!! 

ТРИДЦЯТЬ ШІСТЬ рамок!!!!!!!

Твоюперетвою...

47 хвилин тому, ромео сказав:

Ці сволоти, с*ки, мля*ь, миші паскуди, три, (ні не так) ТРИ!!!  корпуси суші (по 12р 145) почистили під нуль!!! 

Твоюперетвою...

От халепа! Я в лісі на кочівлі проти шершнів ставив пастки. Вирішив поставити більше і випадково поставив обрізану 6 літрову пластикову пляшку яка мала великий вхідний отвір і сироп із варенням який потроху грав. Так от туди лізли метелики а потім потрапила і втопилася лісова миша яка перед тим прогризла міх в димарі. Я читав що мишей приваблює запах олії. Якщо поставити похило пластикову пляшку із великим вхідним отвором миша полізе і буде ковзатися в пляшці довго і нудно і буде думати про свою погану поведінку.

1 час назад, ромео сказал:

Твоюперетвою...

Нещодавно на форумi  писали , що мишам байдужi пустi рамки 

А в мене тодi одна миша спаскудила 100 свiжевiдбудованих рам на 230 

цiлий стояк з 10 корпусiв 

Здохла з голоду . Весною я ii розплескав кувалдою 

Залишки воску перетопив , бруски рамок спалив :ak:

14 минут назад, Крук сказал:

Я читав що мишей приваблює запах олії. Якщо поставити похило пластикову пляшку із великим вхідним отвором миша полізе і буде ковзатися в пляшці довго і нудно і буде думати про свою погану поведінку.

Не вздумайте це робити бо збiжаться мишi з пiв села 

Вiдео в ютубi про ловлю таким способом мишей не правда 

3 минуты назад, Мико сказал:

Нещодавно на форумi  писали , що мишам байдужi пустi рамки 

Так, якщо всі порожні. А тут стояли вперемішку і білі порожні, і з під розплоду, і з медом-пергою... всякі

4 минуты назад, Мико сказал:

Весною я ii розплескав кувалдою 

Так їй сволоті і треба, тільки краще якби живою,

тільки навіщо її ще й перетоплювати було?

:umora:

6 минут назад, Мико сказал:

Залишки перетопив 

6 минут назад, ромео сказал:

Так їй сволоті і треба, тільки краще якби живою,

Так не дожила до весни сволота 

6 минут назад, ромео сказал:

тільки навіщо її ще й перетоплювати було?

:umora:

Вийшло як з 200 дiжками у Алксандра Пасiчника 

але виправив

15 минут назад, Мико сказал:

Залишки воску перетопив , бруски рамок спалив :ak:

я в кладові до стелі накрутив профіля від гіпсокартону оцинкованого площа стелі 54м2 розвішав рамки миші недостають як буде дальше побачу а осінню само собою травлю відро травленого зерна і по всі тереторії сиплю і так з року в рік

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...