Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

Від неділі бжоли не вилітають через холод, зараз на 3-4 дні прогнозують до +14 максимум, дальше знов +3 +8. Пакетів на квітень не буде, принаймі на Львівщині.

2 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав:

З понеділка потепління, тому буде видно, що і як.

Вже не має потепління з понеділка.

2 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав:

в основному якась типу кущової верби, верболоз якийсь

Теж така є але не багато.

7 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

На вербі можна ставити хрест, вона в ці холоди і дощі ввійшла в фазі цвітіння, дощі і холод цвітіння добють. Є верби що пізніще починають цвісти але масового характеру там немає. Хоча пилку з верби гарно занесли.

В мене також пізні ще сплять і не багато їх. В мене зовсім без пилку було днів 5-7.

5 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав:

У мене котиків мало, в основному якась типу кущової верби, верболоз якийсь. Він квітує найпізніше і виділяє гарно, тому є надія. А козяча завжди квітує в холоди і бджоли максимум на ній працюють 1-2 дні, а зазвичай просто сидять. З понеділка потепління, тому буде видно, що і як.

До понеділка ще прогноз змінять:umora:

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

До понеділка ще прогноз змінять:umora:

Основне щоб мінус не намалювали.

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • 100% 1

28 хвилин тому, Сергій-апі сказав:

Від неділі бжоли не вилітають через холод, зараз на 3-4 дні прогнозують до +14 максимум, дальше знов +3 +8. Пакетів на квітень не буде, принаймі на Львівщині.

Приблизно так само і в мене. Нектару взагалі ще не було і по прогнозу не скоро він може бути.

Найближчі 2-3дні може пилку трохи піднесуть, в далі сидітимуть.

Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день, аби дійсно вночі не було мінусів, в хоча б невеликий плюс.

Тільки що, Wladimir_K сказав:

Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день.

Поки що вага стабільно йде в мінус.

22 хвилини тому, Сергій-апі сказав:

Основне щоб мінус не намалювали.

Мінус намалюють як сади зацвітуть:umora:

4 хвилини тому, Wladimir_K сказав:

Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день, аби дійсно вночі не було мінусів, в хоча б невеликий плюс.

Я планую в неділю-понеділок організувати їм взяток за заставною:umora:. В мене садки справді трохи відстрочуються порівняно з минулим роком.

Невелике похолодання між вербовими і садовими вважаю позитивним фактором росту сімей.

8 минут назад, Конструктор сказал:

Поки що вага стабільно йде в мінус.

У мене в лісі стоять. Стан ще не оцінював, але думаю верба там ще досі виділяє.

При таких температурах, головне відстань до медоносів.

1 годину тому, Wladimir_K сказав:

У мене в лісі стоять. Стан ще не оцінював, але думаю верба там ще досі виділяє.

При таких температурах, головне відстань до медоносів.

В мене кілька днів був льот як на соняшнику, пилком забивали льотки, а вагу в плюс так і не зрушили.:dntknw:

Зараз +14° теж активно йдуть з пилком.IMG_20260402_114658.thumb.jpg.739ff93413361a8dd1fa53e28f55f2d3.jpg

В вечері подивлюсь, чи щось буде на вазі 

+15  в холодному холодку. літають шо дурні, з пилком повно. Ваги не маю. До неділі політають, а там - знову тиждень вихідні.

В мене на точку де густо ростуть верби вздовж невеликоï рiчки сильний контрольной вулик за 12 днiв дав+10кгВ вулики не дивився скiльки перги думаю немало -подивлюся коли буду робити вiдводки

6 часов назад, Конструктор сказал:

Нектару взагалі ще не було і по прогнозу не скоро він може бути.

в нас гарний льот на козячу вербу. вчора було +19, сьогодні +18, нектар несуть і пилком забивають. цвіте нині дуже рясно

2 години тому, gardener сказав:

+15  в холодному холодку. літають шо дурні, з пилком повно. Ваги не маю. До неділі політають, а там - знову тиждень вихідні.

Всьо, дощ зупинив роботу, в обід було+16, літали дуже активно, на вагах+100г від ранку. Якщо за сутки, то мабуть буде і мінус.

2 години тому, Stol сказав:

В мене на точку де густо ростуть верби вздовж невеликоï рiчки сильний контрольной вулик за 12 днiв дав+10кгВ вулики не дивився скiльки перги думаю немало -подивлюся коли буду робити вiдводки

Ви мабуть південь Вінницької? Мабуть тепліше. Теж переходите на пергу? Відро вже є?:umora:

10 хвилин тому, Конструктор сказав:

Ви мабуть південь Вінницької? Мабуть тепліше. Теж переходите на пергу? Відро вже є?:umora:

На iнших точках де мало верби все як у всiх- пилок приносять, а  нектару мало В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника  якщо в червнi забрати 2  рамки з пергою

12 хвилин тому, Stol сказав:

На iнших точках де мало верби все як у всiх- пилок приносять, а  нектару мало В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника  якщо в червнi забрати 2  рамки з пергою

Якщо пилконосів вдосталь то норм, а якщо як у мене в Запоріжжі то погано.

Пішов крупний пилок , 

IMG_20260402_174742.jpg

1 час назад, Конструктор сказал:

Всьо,

Дочки від тігри мають раніший старт , весь пилок що приносять то зразу на розплід , рамку засівє на 95% , вона думаю буде краща для збору пилку , а та перша то економить корма і запасається пергою  . Це така ситуація на тепер , далі ситуація може змінитися до навпаки .

В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника  якщо в червнi забрати 2  рамки з пергою

Пергу так сильно не відбереш як пилок. Це все треба дивитись індивідуально, від місцевості. В мене після ріпаку, чи під час, можна брати бо далі ще трохи є амофа, після аморфи пусто, то вже пергу з аморфи треба думати чи брати і якщо брати то скільки.

43 хвилини тому, Bee.P сказав:

Це така ситуація на тепер , далі ситуація може змінитися до навпаки .

А, може і не змінитись, вони і на далі можуть заносити з запасом.:IMHO:

7 минут назад, Конструктор сказал:

А, може і не змінитись, вони і на далі можуть заносити з запасом.:IMHO:

Не заперечую.   Тут бачу якщо тігрі дати рано чарівного млинця , то на вербі можна буде пилкоуловлювачі чіплять .  Набагато більше має розплоду чим в першої , ну і корма відповідно пішли раніше , сьогодні вони були в лідерах по приносу пилку .  А перша не так сильно сьогодні несла , бо має вже запаси .  І перша вже ферментує .

IMG_20260402_193328.jpg

О-ооо, то ви відразу по дві забирати плануєте:ay:. Оптимістично:umora:

2 хвилини тому, yu1986ra сказав:

О-ооо, то ви відразу по дві забирати плануєте:ay:. Оптимістично:umora:

В мене невистачає часу двiчi вiдкривати вулик

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...