Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

6 годин тому, Сергій-апі сказав:

Для лісових мурах бувають тільки тимчасові труднощі. Колега мав невелику самопальну платформу, орієнтовно на 20 вуликів. Вивіз в ліс поставив на стійки, щоб колеса не стибрили. Через кілька днів приїзджає, все в мурахах, думав мурашник поблизу, перевіз, ситуація повторилась. Змастив стійки солідолом, вони по своїх же трупах зробили собі стежки і погнали дальше. Привіз колега чотири баняки, поставив стійки в баняки, налив води і спокійно поїхав додому. Через кілька днів мурахи в банаку зробили місток з трави і кусків листя та погнали дальше, правда маштаби значно зменшились.

Які ж цілеспрямовані у нього мурахи:ay:

13 минут назад, Конструктор сказал:

А хто розширає?

Тільки ті хто в Закарпатті" і всьо.:umora:

Там вже мед вербовий качати мають.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Які ж цілеспрямовані у нього мурахи:ay:

О добре що нагадали, сьогодні теж виявив мурашник прямо під підоном, в жодному вулику з 4рьох в середині мурах не було, мабуть бджоли не  пускають.

IMG_20260403_121413.thumb.jpg.92d992f0b02b10c513e78c1d05f7032a.jpg

22 хвилини тому, Женя Ц. сказав:

Шо це вже у всіх паніка,негайно розширяти,прям такий шалений розвиток ?

15 хвилин тому, Конструктор сказав:

А хто розширає?

Тільки ті хто в Закарпатті" і всьо.:umora:

Я планую лежаки в неділю розширити, а корпусні вже коли вийде по погоді. Поки з понеділка різке похолодання.

Якщо зараз не розширити лежаки, то рої будуть ще до травня. Вчора проливав ентеронорміном і сироваткою, то кількість сімей з кучерявими перемичками значно збільшилась. Навощив по 2 рамки, доведеться їх ставити по краю розплоду (думав давати врозріз).

За розплід, то не думаю, що його буде багато. Вони там весь час підлиті. Кращі сім'ї на більшості рамок мають свіжу білу печатку меду. Також бачив зверху печатний трут.

Корпусний точок значно відстає і нервово курить в сторонці.

8 хвилин тому, Конструктор сказав:

О добре що нагадали, сьогодні теж виявив мурашник прямо під підоном, в жодному вулику з 4рьох в середині мурах не було, мабуть бджоли не  пускають.

IMG_20260403_121413.thumb.jpg.92d992f0b02b10c513e78c1d05f7032a.jpg

Якщо бджоли обсідають повну рамку і та рамка біля льотка, то вони його захистять навіть від ведмедя:IMHO:.

В мене вже з'явились великі чорні мурахи над потолочинами в кількох лежаках (бо там тепло і волого). У вулик їх ніхто не пускає. Хіба десь сам струшу з потолочини, тоді агресія у бджіл зростає миттєво - захищаються.

9 хвилин тому, Йося сказав:

IMG_20260403_201137.jpg

Зараз важко вже когось застудити розширенням вбік.:IMHO:

Тут аби не погризли вощину, якщо на довго морози завітають.

В новому законі толком нічого не зрозумів, але шось мені не дуже довподоби... закупівля припаратів в правельних аптеках ще ладно, а от здача меду шось намудрили.

28.03.2026 в 15:10, gardener сказав:

Посадив два в другий корпус до сильних, через решітку (без льотка).

Вони мені сподобались сьогодні. Бджоли багато, розплоду в два рази більше. нижній теж бджолою забитий. А той якого підсилював бджолою такий і залишився. Ото думаю - витрясти, чи нехай сам доходить:hmm:

13 хвилин тому, gardener сказав:

Вони мені сподобались сьогодні. Бджоли багато, розплоду в два рази більше. нижній теж бджолою забитий. А той якого підсилював бджолою такий і залишився. Ото думаю - витрясти, чи нехай сам доходить:hmm:

Підсилення льотною бджолою малоефективне:umora:

8 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Підсилення льотною бджолою малоефективне:umora:

Чому?

Сьогодні саме підсилив льотною:umora:

17 хвилин тому, Конструктор сказав:

Чому?

Сьогодні саме підсилив льотною:umora:

Бо вона знає де її льоток

8 годин тому, Stol сказав:

Якi  причини спонукали Вас поставити пасiку в горах?

Я там живу і качаю найсмачніший мед, правда не завжди в порівнянні з південно-східним точком у Запоріжжі, Запорізькому районі. У людей напевно поняття, що гори це коли в радіусі 50км тільки ведмеді і лісоруби. То це не так, в більшості гори лисі. Точок на краю села, у долині тече невеличка річка. Верби ростуть і на 800-1000м над рівнем моря. У мене полонин нема(майже) все заліснено, а долина вся забудована каркасними будиночками під оренду.

2 години тому, Женя Ц. сказав:

Паніка може вийти боком. У мене он мялюють на середу ніч -6 морозу, а на точку всі -10 буде. Тому на днях ревізія і контроль кормів. Минулорічні -10°С 15-19 травня трохи мізки мені виправили. Поки працював на точках у Запоріжжі і дивлячись форум думав, що сильні вже язиків натягнули, а виявилось що то тільки за горами.

20 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Паніка може вийти боком. У мене он мялюють на середу ніч -6 морозу, а на точку всі -10 буде. Тому на днях ревізія і контроль кормів. Минулорічні -10°С 15-19 травня трохи мізки мені виправили. Поки працював на точках у Запоріжжі і дивлячись форум думав, що сильні вже язиків натягнули, а виявилось що то тільки за горами.

Далеченько у Вас точки розміщені між собою. 

9 годин тому, yu1986ra сказав:

Бо вона знає де її льоток

То це якраз і добре для підсилення льотною, поміняв місцями слабку з сильною, от і сильні підсилюють слабку льотної бджолою.

Вчора так зробив 6шт. слабачки на 3-4р но перспективні поміняв з сім'ями на 7р які вже потребували розширення. Подивлюсь що з того вийде.

22 минуты назад, Конструктор сказал:

То це якраз і добре для підсилення льотною, поміняв місцями слабку з сильною, от і сильні підсилюють слабку льотної бджолою.

Вчора так зробив 6шт. слабачки на 3-4р но перспективні поміняв з сім'ями на 7р які вже потребували розширення. Подивлюсь що з того вийде.

В цій процедурі головне наявність кормів ,  бо якщо "Степан " так зробить,  і в сильної буде аж цілих 300 грам їдла , ну бо цвіте верба то мають нести самі ( степанметод) , і зпортиться погода на 7 днів  то буде печаль-печаль :umora:.

9 хвилин тому, Bee.P сказав:

В цій процедурі головне наявність кормів ,  бо якщо "Степан " так зробить,  і в сильної буде аж цілих 300 грам їдла , ну бо цвіте верба то мають нести самі ( степанметод) , і зпортиться погода на 7 днів  то буде печаль-печаль :umora:.

Ну я ж не Степан":umora: знаю що роблю,:hi: в сильних кормів більш ніж достатньо, в слабачки додав по одній кормовій.

Только что, Конструктор сказал:

Ну я ж не Степан":umora: знаю що роблю,:hi: в сильних кормів більш ніж достатньо, в в слабачки додав по одній кормовій.

Ви не " Степан " я знаю :umora:,  але в нас  багато степаніів , тепер почитають і побіжать чудить дєлов :umora:. І хто буде крайній ???:umora:

20 годин тому, Олексій Кременчук сказав:

Відстаєте. Люди вже і відводки поробили і маток вивели :umora:

Не правильно робить. Краще б з верби меду качнув

12 годин тому, Женя Ц. сказав:

Не прямо таки шалений, але мед жеруть і воду хлепчуть стахановськими темпами. Правда "в режим" ввійшли десь тиждень тому тільки. Не було достатньо кормів білкових, матки засівали, а на виході пусто

2 часа назад, Конструктор сказал:

Що у вас вже відбулась зміна зимової бджоли?

24 хвилини тому, Пахомич сказав:

Що у вас вже відбулась зміна зимової бджоли?

Так

Я буду розширяти аж після паски, нехай відклигають. 

47 хвилин тому, Женя Ц. сказав:

Я буду розширяти аж після паски, нехай відклигають. 

Слідуючий тиждень холодний, не буду розширювати, від тісноти їм нічого не станеться. Пилок, мед підїдять і місця під розлід вистачить. А вже на тепло можна буде йти всі під ряд. Теж мабуть буде після паски.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...