Макс_Скрипник Опубликовано 7 июня Share Опубликовано 7 июня 06.06.2026 в 20:46, mits сказав: Я, 1 рамку здер до вощини ложкою, в миску( треба було свіжим медом пригостити людину). Мед не печатний зовсім був, але густий дуже. Як там ваша гірчиця, бджола на ній пасуться чи надходження з якихось других медоносів? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня В 06.06.2026 в 11:03, arki сказал: воно мабуть вскрізь гербіцидять.... але я чогось вважаю що бджола гинулаб від отруєння а так живе поки не загине сидячи в траві від голоду. і що головне що трута теж є трохи, котрий теж не може злетіти... А ще придивіться чи є таке що вскриті комірці,лічинка уражена,бджоли вигртзати будуть та видаляти їх.Цілих навколо вуликів викинутих не видно.Що бджоли повзають то більш наглядна картина.Одного чогось не буває.Я так думаю що то хворіють бджоли.Результат ослаблення їх імунітету ,що бере початокще з зими.Треба імунітет підіймати.Рамки обновляти,умови покращувати.Від вірусних хвороб ліків немає.А ще ,хто уважний ,то може помітив як бджоли після перших обльотів скубуться.О яке диво!яТа ні не диво.Вірусний ,який ми звикли бачити влітку по жарі нагадує про себе і після перших обльотів.Є там у вірусного хронічний є й гостра форма.Треба намагатися обирати та тримати бджіл стійких до захворювань в наш час коли так багато чинників що послаблюють їх імунітет..Не бачу щось зараз на форумі Дмитра-він більш фахово вам би розповів про хвороби.Але на його пости чомусь все більш посмішки ставили.З мого ж погляду він багато чим цікавився та знав та мав можливість дати пораду Цього року при не дуже сприятливій зимівлі багато бджіл пропало .Пропали слабкі ,хворі.Здорові полетіли крадіжкою займатися от вам і купа хвороб.Бажаю всім мати гарних сусідів пасічників,щоб свої не хворіли.Не злорадствувать що в сусіда гірше, а допомагати може хоч порадою,тоді й собі легше жити буде 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня Трапилось на просторах... 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 7 часов назад, Макс_Скрипник сказал: Як там ваша гірчиця, бджола на ній пасуться чи надходження з якихось других медоносів? Вчора паслися на шалфеї. Його багато цей рік, квітує файно. Бджіл на ньому, як на фацелії. А на гірчицю потрібно було вивозити, вона за 11 км від мене. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 06.06.2026 в 22:01, yu1986ra сказав: В нас виявлено в підморі з повзунів залишки діючої речовини з протруйника насіння. В свіжому пилку протруйника не виявлено. Якби забрати всі рамки з пергою, може був би і результат. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 06.06.2026 в 11:03, arki сказав: і що головне що трута теж є трохи, котрий теж не може злетіти... І це ще раз підтверджує теорію про отраву в пилку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 2 часа назад, Сергій-апі сказал: І це ще раз підтверджує теорію про отраву в пилку Трут їсть пилок ?????? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня В 06.06.2026 в 18:07, ромео сказал: У підсумку взяток з окації тривав аж 2,5 дня... в четвер розігнались, в п'ятницю трохи гальманули, сьогодні - зупинка... Магазини порожні... Найшла хмара, пішов п'ятихвилинний дощик... на завтра - весь день нельотний... Мои в дождь летают. Даже когда ливень, тоже. Что интересного то большинство пчёл в это время возвращаются ,но некаторые летят . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 4 часа назад, Сергій-апі сказал: І це ще раз підтверджує теорію про отраву в пилку дорослий трутень живиться медом а личинку трутня годують сумішшю пилку і тд. якби була отрута в пилку то личинок трута викидали б Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
олеглв Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня добрий день. відгукніться хто є з Західної. чи зацвіла вже В ЛІСІ вузьколистна липа. буду перевозити і не хочу зробити фальстарт. дякую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня Теж цікаво, чи багато відгукнеться з порадою? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 2 години тому, Bee.P сказав: Трут їсть пилок ?????? Не потрібно ставити так багато знаків запитання... 7 хвилин тому, arki сказав: дорослий трутень живиться медом а личинку трутня годують сумішшю пилку і тд. якби була отрута в пилку то личинок трута викидали б У мене повзають молоді бджоли та молоді трутні, можливо личинку не викидають, а ті що вилуплюються з неї вже кволі, поражені хімією особини із за харчування сумішшю у складі пилку з хімією. 14 хвилин тому, олеглв сказав: відгукніться хто є з Західної. чи зацвіла вже В ЛІСІ вузьколистна липа. буду перевозити і не хочу зробити фальстарт. Змерзла, цвісти не буде. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня Добрі поради-заповіді, якби всі жили за добрими парадами, заповідями господніми то це було б ідеальне суспільство, на зразок відомого в вузьких колах вимираючих "мамонтів" КОМУНІЗМУ. Де той Науковий комунізм, викладач Кальянов, я з своїми питаннями до нього в далекому 86 році? Приблизно там де і Спартак в стародавньому Римі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 12 годин тому, А.Е. сказав: А ще придивіться чи є таке що вскриті комірці,лічинка уражена,бджоли вигртзати будуть та видаляти їх.Цілих навколо вуликів викинутих не видно.Що бджоли повзають то більш наглядна картина.Одного чогось не буває.Я так думаю що то хворіють бджоли.Результат ослаблення їх імунітету ,що бере початокще з зими.Треба імунітет підіймати.Рамки обновляти,умови покращувати.Від вірусних хвороб ліків немає.А ще ,хто уважний ,то може помітив як бджоли після перших обльотів скубуться.О яке диво!яТа ні не диво.Вірусний ,який ми звикли бачити влітку по жарі нагадує про себе і після перших обльотів.Є там у вірусного хронічний є й гостра форма.Треба намагатися обирати та тримати бджіл стійких до захворювань в наш час коли так багато чинників що послаблюють їх імунітет..Не бачу щось зараз на форумі Дмитра-він більш фахово вам би розповів про хвороби.Але на його пости чомусь все більш посмішки ставили.З мого ж погляду він багато чим цікавився та знав та мав можливість дати пораду Цього року при не дуже сприятливій зимівлі багато бджіл пропало .Пропали слабкі ,хворі.Здорові полетіли крадіжкою займатися от вам і купа хвороб.Бажаю всім мати гарних сусідів пасічників,щоб свої не хворіли.Не злорадствувать що в сусіда гірше, а допомагати може хоч порадою,тоді й собі легше жити буде Дмитро, то хто такий? Ніколи такого на форумі не зустрічав. Один точок я обробляв ентеронорміном, бджоліусом і молочною сироваткою - то все до сраки. Бджіл повзало трохи більше, як на тому що не обробляв. Пасічник з сусіднього села давав підмор з повзунів на аналіз (в т.ч. і на хвороби). Все в норма, але виявили залишки інсектициду Тіаметоксам. Це діюча речовина багатьох протруйників для насіння. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Пасічник з сусіднього села давав підмор з повзунів на аналіз тут ті аналізи людям не роблять як слід а бджолам і того більше. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 12 минут назад, yu1986ra сказал: Тіаметоксам. Це діюча речовина багатьох протруйників для насіння. це інсектецид і використовується для боротьби з шкідниками в тому числі і для протруєння насіння залишки його можуть бути вскрізь але чи в такій дозі котра могла заподіяти шкоду от тут питання. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня Мої почали повзати коли фермер озимі зернові від бурянів обробляв. Поля порізані старими руслами ріки, які заросли бурянами та різними вербами, частина верби цвіла, відповідно був принос пилку. Потім можливо ще добавився протруйник при посіві кукурудзи та сої. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 6 минут назад, Сергій-апі сказал: Потім можливо ще добавився протруйник при посіві кукурудзи та сої. і як той протруйник з насіння може потрапити бджолі? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 10 хвилин тому, arki сказав: це інсектецид і використовується для боротьби з шкідниками в тому числі і для протруєння насіння залишки його можуть бути вскрізь але чи в такій дозі котра могла заподіяти шкоду от тут питання. 8 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Мої почали повзати коли фермер озимі зернові від бурянів обробляв. Поля порізані старими руслами ріки, які заросли бурянами та різними вербами, частина верби цвіла, відповідно був принос пилку. Потім можливо ще добавився протруйник при посіві кукурудзи та сої. Вакуумні сівалки за рахунок вакууму притягує насіння, потім це повір'я турбіна(вентилятор) в великих об'ємах видуває в атмосферу і ті залишки протруювача осідають на прилеглих медоносах. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 10 годин тому, Сергій-апі сказав: Якби забрати всі рамки з пергою, може був би і результат. Зараз вже повзунів одиниці. Всю пергу забрати не можливо, але я її переполовинив у вулику. За добу три рази зривався дощ. Літають добре, але взяток мінімальний. Зараз намагаємось налагодити сповіщення і нічну роботу двом фермерським господарствам. Вони чогось вирішили, що гербіцидити можна вдень (особливо коли ніхто не бачить) 8 годин тому, Bee.P сказав: Трут їсть пилок ?????? З червоною ікрою Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 6 годин тому, arki сказав: дорослий трутень живиться медом а личинку трутня годують сумішшю пилку і тд. якби була отрута в пилку то личинок трута викидали б Так їх деколи і викидають. В деяких сім'ях бачив, що викидають по пару штук майже сформованих ще білих личинок трутнів і бджіл Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 8 годин тому, Bee.P сказав: Трут їсть пилок ?????? Бджола нагулює жирове тіло - жере пергу. Це добре видно у відводках. Ще до обльоту матки, відкритого розплоду вже не було, мої відводки помітно багато з'їли перги. Хіба розвиток трутня відрізняється від бджоли в цьому питанні? 5 годин тому, олеглв сказав: добрий день. відгукніться хто є з Західної. чи зацвіла вже В ЛІСІ вузьколистна липа. буду перевозити і не хочу зробити фальстарт. дякую. В нас ще й в місті на асфальті не зацвіла. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 5 годин тому, Сергій-апі сказав: У мене повзають молоді бджоли та молоді трутні, можливо личинку не викидають, а ті що вилуплюються з неї вже кволі, поражені хімією особини із за харчування сумішшю у складі пилку з хімією. В мене в минулому році трутнів повзало ніби більше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 4 години тому, Винодел сказав: Добрі поради-заповіді, якби всі жили за добрими парадами, заповідями господніми то це було б ідеальне суспільство, на зразок відомого в вузьких колах вимираючих "мамонтів" КОМУНІЗМУ. Де той Науковий комунізм, викладач Кальянов, я з своїми питаннями до нього в далекому 86 році? Приблизно там де і Спартак в стародавньому Римі. Комунізм не був ідеально-добрим. Там були всі бідно-рівні, але були і Рівніші за інших. 3 години тому, arki сказав: тут ті аналізи людям не роблять як слід а бджолам і того більше. Тут краще робити хоч щось ніж нічого не робити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 июня Share Опубликовано 8 июня 3 години тому, arki сказав: це інсектецид і використовується для боротьби з шкідниками в тому числі і для протруєння насіння залишки його можуть бути вскрізь але чи в такій дозі котра могла заподіяти шкоду от тут питання. Я просто як ввів в гуглі тіаметоксам, то видало відразу десяток протруйників насіння. В нас напередодні саме сіяли сою, куку, сонях. Все протруєне і червоненьке. Тому схиляюсь до думки, що то саме протруйник. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.