yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 17 хвилин тому, gardener сказав: Пахомич буде в ударі Він без своїх окуляр-мікроскопа і не помітить. 3 години тому, Bee.P сказав: Нагадую , ф2 схильні до роїння і може агр трішки вище буть , а якого вонитам кольору ці ф2 то до лємпочки , так саме і по бджолі від ф2 , Маток виводити треба від ф0 . На трутня можите лишити ту яка менш роїться і менш агр , але то треба 1 рік ту ф2 прогнать і глянуть шо воно таке. То лежаковий точок, масова селекція. Відбираю маточники і відводки в кращих сімей. Хоче ще трутня в кращих клонувати Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 5 хвилин тому, Bee.P сказав: Той перший канал то справжній , а цей отвлєкаючий. Головне щоб про третій канал нічого не взнав . Ще ніколи Штірліц не був такий близький до провалу 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 8 минут назад, yu1986ra сказал: цьому році на корпусному багато карніки ф2 з ройових маточників. Різниці з ф1 свищевих я не бачу І то гівно, і інші гівно ? Чи шо ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 19 годин тому, yu1986ra сказав: В моєму випадку важко уявити ту кількість хімла, що має підніматись в небо від оприскувача щоб вітром донесло ближче до мого корпусного точка. З весни бджолам нема чого робити на тих полях, що мої фермери обробляють. Там просто нічому цвісти. Та й дуже далеко. По дорозі до них місто з садками і парком, з іншої сторони в мене 2 км лісу. На хімію саме легше все списувати. Згадав що минулого року було по кілька днів дощів бджоли сиділи і тільки на погоду і молодняк пішов пішки, тобто з поля ще не могли принести і цей точок теж відносно не біля полів. Ще як варіант думав що акарапідоз. А може і дійсно як каже @Пахомич що то від тої свидини. Ще @Женя Ц. Теж минулого року на повзучку жалівся, як цього року в Вас? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 5 хвилин тому, Bee.P сказав: Бо ви не дивилися Під хвіст я їм не заглядав, але що б я там побачив. Зараз я не можу по бджолі сказати де карніка ф1, а де ф2. Бакфаст ф1 ще можу виділити - вони більш жовті. Як він зароїться, я дам вам знати 2 хвилини тому, Bee.P сказав: І то гівно, і інші гівно ? Чи шо ? Бджоли як бджоли 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 2 хвилини тому, Конструктор сказав: На хімію саме легше все списувати. Згадав що минулого року було по кілька днів дощів бджоли сиділи і тільки на погоду і молодняк пішов пішки, тобто з поля ще не могли принести і цей точок теж відносно не біля полів. Ще як варіант думав що акарапідоз. А може і дійсно як каже @Пахомич що то від тої свидини. То хай вирубує, бо в мене від його свидини повзучка. Може бути з пергою пов'язано, бо мої ну дуже добре її підчистили. Може в її запасах нокопичилось щось не їстівне. При акарапідозі була б розкрилиця. Мені не попадались такі бджоли серед повзунів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Може бути з пергою пов'язано, В ШІ не питали ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 8 хвилин тому, Bee.P сказав: В ШІ не питали ? Ні, я боюсь, що коло замкнулось і Штучний почне цитувати Пахомича 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 38 минут назад, Конструктор сказал: На хімію саме легше все списувати. Згадав що минулого року було по кілька днів дощів бджоли сиділи і тільки на погоду і молодняк пішов пішки, тобто з поля ще не могли принести і цей точок теж відносно не біля полів. Ще як варіант думав що акарапідоз. А може і дійсно як каже @Пахомич що то від тої свидини. Ще @Женя Ц. Теж минулого року на повзучку жалівся, як цього року в Вас? Теж трохи повзають, але в порівнянні з минулим то поки терпимо. У мени ще горох десь в червні почне квітувати,то полізуть точно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 1 годину тому, yu1986ra сказав: При акарапідозі була б розкрилиця. Мені не попадались такі бджоли серед повзунів. Я теж тої розкрилиці не побачив. Як варіант розглядав 1 годину тому, yu1986ra сказав: Може бути з пергою пов'язано, бо мої ну дуже добре її підчистили. Може в її запасах нокопичилось щось не їстівне. В своїх минулого року її стабільно забирав, менше від того повзати не стали. 1 година тому, Женя Ц. сказав: Теж трохи повзають, але в порівнянні з минулим то поки терпимо. В себе бачу лише поодинокі, можна сказати немає. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 44 минуты назад, Конструктор сказал: Може бути з пергою пов'язано, бо мої ну дуже добре її підчистили. Якщо взятку нема і сиропу не давав - можна припустити, що то пильцевий токсикоз. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 1 година тому, Конструктор сказав: В своїх минулого року її стабільно забирав, менше від того повзати не стали. Та вона поки дозріє, то можуть рамку чи дві злопати і оком не змигнеш Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 июня Share Опубликовано 3 июня 27 хвилин тому, Гурович сказав: Якщо взятку нема і сиропу не давав - можна припустити, що то пильцевий токсикоз. В минулому році з взятком були проблеми, цей точок стояв в лісі і бігаючих було дуже мало. Цьогоріч день через день по 1-2 кг приносять. Повзучка почалась на піку приносу нектару. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 9 годин тому, yu1986ra сказав: Та вона поки дозріє, то можуть рамку чи дві злопати і оком не змигнеш Минулого року пилку то було набагато більше, може і справді справа в ньому, як вище @Гурович писав. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 56 хвилин тому, Конструктор сказав: Минулого року пилку то було набагато більше, може і справді справа в ньому, як вище @Гурович писав. В нас зараз модним став обробіток земель з дронів. Хлопці гастролери приїзджають кроплять і їм похер на вітер, бо ж вони вже приїхали. Крайній раз як готували гербіцидом землю під ноу тіл соняшник на сусідніх полях людям попалили по 10-20 соток (там маленькі поля по 20-50 соток всього) озимини. І одному 50 соток малини. Тепер сваряться з фермером і пакості йому роблять, бо ж нічого довести не можуть. Цей довбень щей 10 га квітучого ріпаку самосіву в день раудапом обробляв. Не знаю як там ближні бджоли в людей, ніби про потраву ніхто не жалівся (а може й нема тих бджіл у вуликах ще з зими). При потраві я шукаю слід від оприскувача на полях. Від дрона сліду не знайдеш. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 38 минут назад, yu1986ra сказал: гастролери приїзджають кроплять Свидину , щоб ваші бджілки пішки не ходили . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 11 годин тому, yu1986ra сказав: Повзучка почалась на піку приносу нектару. У мене також весь період цвітіння ріпаку ходили пішки. На решту пасіках в селі такого не було. Як пояснити - не знаю. Через дві хати в сусідки з каналізацією повний бардак, вона там самотьоком по троху витікає в межу городу, може звідти воду з хімією носять. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 48 хвилин тому, Bee.P сказав: Свидину , щоб ваші бджілки пішки не ходили . Пасіка в яру в своїх відео не одноразово казав, що в нього є досить продуктивний взяток з свидини. Якби вона на щось там впливала, то в нього бджоли пішком покинули б вулики 2 хвилини тому, Сергій-апі сказав: У мене також весь період цвітіння ріпаку ходили пішки. На решту пасіках в селі такого не було. Як пояснити - не знаю. Через дві хати в сусідки з каналізацією повний бардак, вона там самотьоком по троху витікає в межу городу, може звідти воду з хімією носять. Багато пасічників або не помічають (не знають куди дивитись), або не надають цьому значення. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 15 годин тому, Конструктор сказав: Згадав що минулого року було по кілька днів дощів бджоли сиділи і тільки на погоду і молодняк пішов пішки А може то результат пилку/перги, що вже з хімлом були занесені. 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Багато пасічників або не помічають (не знають куди дивитись), або не надають цьому значення. Та я вже сам в колеги дивився, жодної повзаючої, а в мене в окремі дні не було куди пройти по пасіці. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня Тільки що, Сергій-апі сказав: А може то результат пилку/перги, що вже з хімлом були занесені. Я поки такої ж думки. Мої останні два тижні свіжого пилку мало несуть. Зараз повзають переважно молоді бджоли, які в теорію саме наїлись білкового корму. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 2 години тому, Конструктор сказав: Минулого року пилку то було набагато більше Таки так... хоча торік думав, шо то мало пилку несуть... але, виявляється, то ше було багато... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 12 хвилин тому, yu1986ra сказав: Я поки такої ж думки. Мої останні два тижні свіжого пилку мало несуть. Зараз повзають переважно молоді бджоли, які в теорію саме наїлись білкового корму. Якось не хочеться забирати всі пергові рамки з вуликів. І знову те саме питання собі ставля, чому на інших пасіках в селі не повзають? Тільки що, Сергій-апі сказав: Зараз повзають переважно молоді бджоли, які в теорію саме наїлись білкового корму. Молодий трутень теж повзає? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 2 години тому, Сергій-апі сказав: Та я вже сам в колеги дивився, жодної повзаючої, а в мене в окремі дні не було куди пройти по пасіці. Мої на пробіжку виходять зранку. Під вечір важко когось знайти. Сьогодні бігунів не було. 2 години тому, Сергій-апі сказав: Молодий трутень теж повзає? Так 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня 41 хвилину тому, yu1986ra сказав: Мої на пробіжку виходять зранку. З просоння. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 июня Share Опубликовано 4 июня В 02.06.2026 в 06:29, gardener сказал: Третім буду Четвертий . Два шт висить , ота ф3 що дав два моточники , і ще якийсь, може мій , може і не мій . Гіпсу не маю , тому і не лазив . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.