Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

44 хвилини тому, Bee.P сказав:

Надія на сонях , якщо його посіяли не далеко 

В мене до найближчого соняха десь 70 метрів

6 минут назад, gardener сказал:

В мене до найближчого соняха десь 70 метрів

Шо значить " десь" ?? Треба точно знать !!!!!:umora: бо інакше діла не буде ( no dеаl ) :hi:.  

4 часа назад, ромео сказал:

Акація поки так і не пахне... приносу - сльози..

Вчора на вагах +3,4 кг. Сьогодні с..ка, весь день, іде дощ.

4 хвилини тому, mits сказав:

Сьогодні с..ка, весь день, іде дощ.

Після нього в мене

3 години тому, Женя Ц. сказав:

Про акацію вже можна забути

1 минуту назад, gardener сказал:

Після нього в мене

Надія, помирає останньою.

Є така, що ще лиш розцвіла.

З четверга, ніби путьова погода почнеться.

10 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Місцева бджола сидять у 12р. Дадан, у позаминулому році зимувала на 12 рамках клуб, минулого всього на 7...Сім'я зріла, 7 запечатаних і 2 яйця/личинка. В цьому сезоні вона посередня по роботі, довго розкачувалась. Треба міняти матку. Стоїть на ній 1 магазин, зальють тоді кину другий вже. 

Не розумію чому, але в мене ніколи стільки не мінусували. Хіба що взяток різко обірветься і нектар сушать.

9 годин тому, Bee.P сказав:

Надибав осьо сімейку , ф3 , матка 2025р літня ,  жирна була то і лишив в минулому році її на виховалку , із зими вийшла на 6 р дадан , весною довго вона тупила і на виховалку відповідно не пішла , пізніше рухнулася нагнала 10 р  і я кинув їй магазин ,  коли вже іншим кидав по другому магазину то вона в магазині била байдики , думаю дай гляну що там у гнізді чого вона тупить , відкриваю а там на трьох рамках ройові маточники , от така петрушка ,  матку грохнув і дав два маточника на виході .  Скоро гляну на обліт , чи не обліт , а може і з молодухою чкурнули ,могли якщо були в глухому ройовому стані , і взяток йшов , от чого її заглючило на ройку ???

Мої в таких випадках беруть один маточник з собою і  летять на голляку:umora:

8 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Бо ф3.

Цей сезон дивлюсь, що місцеві дуже сильні сім'ї тягнуть 3-6 маточників, печатають, а потім розгризають. Схоже більше на тиху заміну але багато маточників є, як для неї. Працюють сім'ї добре, як такого ройового стану нема, але я їх послабив, жорстко....бо полетіли би тоді. На даний час вони вже повністю відновились по силі і йшов взяток до цих трьох днів...дощі, холод, будемо бачити. Маточники роздам їм у броні, подивлюсь, що буде....хочеться, щоб по типу тихої зміни старих поміняли. Навряд.

До карніки взагалі питань нема...працюють, якби не прослабляв то по 3 магазини вже б було.

Або по 3 рої з вулика:rofl:

8 годин тому, Bee.P сказав:

Ніколи не послаблюю , взяток і так зношує бджолу сильно . 

У вас її фермери більше зношують:umora:

Вчора на радостях, що почався рух, пороздавав багатьом по листочку вощини...

Сьогодні подивився - не тягнуть... отакі взятки... 

• Подобається 1
  • Ха-Ха 1
  • Сумно 1

Так, дядьки, серйозна розмова є!

Хтось таку хрінь бачив в себе чи ні?

Це хвороба не проста і треба різати хвоста чи просто молода бджола зарано вискакує на взяток?

З датою там трохи очепятка вийшла - відео сьогоднішнє. І взяток на вагах сьогодні лиш трохи більше 1 кг буде, бо трохи дощ завадив та й пощипав я вчора трохи сім'ю на вагах.

Бджоли шастають пішком по всьому точку, спокійні, не жалять, можна працювати без димаря (таке в мене буває дуже рідко:umora:).

4 хвилини тому, ромео сказав:

Вчора на радостях, що почався рух, пороздавав багатьом по листочку вощини...

Сьогодні подивився - не тягнуть... отакі взятки... 

Вони ще не вкурили, що почався взяток, а ви вже хочете щоб за день будували:umora:. Не треба пушити ті бідні бджоли:rofl:

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Так, дядьки, серйозна розмова є!

Хтось таку хрінь бачив в себе чи ні?

Це хвороба не проста і треба різати хвоста чи просто молода бджола зарано вискакує на взяток?

З датою там трохи очепятка вийшла - відео сьогоднішнє. І взяток на вагах сьогодні лиш трохи більше 1 кг буде, бо трохи дощ завадив та й пощипав я вчора трохи сім'ю на вагах.

Бджоли шастають пішком по всьому точку, спокійні, не жалять, можна працювати без димаря (таке в мене буває дуже рідко:umora:).

Пішеходи , то норма , в цей час , поля бризгають , любі поля , в моїх щей агресія може буть з пішеходством . Ну і свидина , куди без неї :umora:

28 минут назад, Bee.P сказал:

Ну і свидина , куди без неї :umora:

Отруйна для бджіл?

19 минут назад, mits сказал:

Отруйна для бджіл?

Хз. В минулому році в мене пішоходи були два рази з великім відрізком часу між сеансами  . А вона лише раз цвіте. Тому не вона . Хімло на полях   якесь їх пішоходить.

1 годину тому, Bee.P сказав:

Пішеходи , то норма , в цей час , поля бризгають , любі поля , в моїх щей агресія може буть з пішеходством . Ну і свидина , куди без неї :umora:

Та нема біля мене полів, взагалі їх поблизу нема (як і свидини нема:umora:). Зараз в них добрий взяток в парку акація і крушина-малина в лісі.

На полях ще нічого толком не цвіте. Тільки біля лежакового між палок соняшника де не де дика вика (мишачий горошок), але я поки там бджіл не бачив.

1 година тому, mits сказав:

Отруйна для бджіл?

То Пахомич нею всіх лякає:rofl:

51 хвилину тому, Bee.P сказав:

Хз. В минулому році в мене пішоходи були два рази з великім відрізком часу між сеансами  . А вона лише раз цвіте. Тому не вона . Хімло на полях   якесь їх пішоходить.

Біля моїх точків зараз ближче 2 км нема полів, які фермери зараз використовують.

Телефонував ще одному пасічнику. В нього така ж картина. Географія цього явища розширилась до 13,5 км по прямій між крайніми пасіками.

3 часа назад, mits сказал:

З четверга, ніби путьова погода почнеться.

вже з понеділка по прогнозу починалася теж путьова а вчора дивлюсь і "натє вам..." знову на днів три похолодання і дощі :blink:

2 години тому, yu1986ra сказав:

Минулого року на домашньому точку, весь сезон повзала молода бджола. Особливо після дощів, типу мали йти на обліт, а пішли пішки. Ну і трохи зліші були.

Цього року як на диво ні пішоходів, ні агресії, бджоли, вулики, місце все те саме. В чому причина достовірно так і не з'ясував, думаю що таки хімія.

13 хвилин тому, Конструктор сказав:

Минулого року на домашньому точку, весь сезон повзала молода бджола. Особливо після дощів, типу мали йти на обліт, а пішли пішки. Ну і трохи зліші були.

Цього року як на диво ні пішоходів, ні агресії, бджоли, вулики, місце все те саме. В чому причина достовірно так і не з'ясував, думаю що таки хімія.

Мої спокійні як двері, що у вулику, що на землі. Хоч руками нагрібай.

В моєму випадку важко уявити ту кількість хімла, що має підніматись в небо від оприскувача щоб вітром донесло ближче до мого корпусного точка. З весни бджолам нема чого робити на тих полях, що мої фермери обробляють. Там просто нічому цвісти. Та й дуже далеко. По дорозі до них місто з садками і парком, з іншої сторони в мене 2 км лісу.

4 години тому, yu1986ra сказав:

Не розумію чому, але в мене ніколи стільки не мінусували. Хіба що взяток різко обірветься і нектар сушать.

Так сушилка, а потім все одно -400-500. Зазвичай сильні сім'ї так і їдять. Молодняка багато, пергу луплять.

4 години тому, yu1986ra сказав:

Або по 3 рої з вулика:rofl:

Ну матки з маточників мали вийти 31 травня, завтра перший день ройової погоди, тому заступаю на чергування, буду чатувати робити і передивлятися нуклеуси.

3 часа назад, Bee.P сказал:

В 24 і 25 роках повзали конкретно. Деякі навіть посипались під льотками і співпадало це, з початком цвітіння свидини. Цей рік все ок. Но і на свидина бджіл геть не видно.

Таки вона мабуть, плохо впливає на бджіл.

2 часа назад, arki сказал:

вже з понеділка по прогнозу починалася теж путьова а вчора дивлюсь і "натє вам..." знову на днів три похолодання і дощі :blink:

І в мене перемалювали. Дощів добавилось, хотя тепло.

7 годин тому, Макс_Скрипник сказав:

Так сушилка, а потім все одно -400-500. Зазвичай сильні сім'ї так і їдять. Молодняка багато, пергу луплять.

Дадан з магазином це не сильна сім'я:IMHO:.

Мої перги з'їли дуже багато за ці пару тижнів. Треба екстрено відбирати поки в них щось ще лишилось:umora:

Щороку суцільне екстремальне пасічникування ... постійно вирішуєш якісь проблеми...

Я вже й забув коли був звичайний рік...

Так хочеться простого спокійного ...

То шоби не розслаблялися

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...