yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 1 година тому, ромео сказав: Вони побачили, шо їх робота пішла дарма, ото й поняли, шо не варто напрягатись Та перга була наслідком технологічного прийому - об'єднання найгіршого відводка з найслабшою сім'єю на точку. На тому точку був лише один такий вулик і він дуже вдало вистрілив по перзі. Видно це не породна схильність, а збіг обставин. Заглянув в три відводка на предмет обльоту маток з першої партії. Пройшло 4 дні з моменту як випустив маток через канді. Обльоту ще не сталось. Надіюсь з матками все ок, бо жодна на очі не попалась, мітки притерлись в кліточках, бджіл багато. Вітер такий, що здуває бджіл з рамок. Погода не для обльоту це точно. Думав їм після обльоту обновити трохи гніздо, забрати 1-3 рамки з пергою і пусті минулорічні, але видно не судилось. Пергу всю ЗЖЕРЛИ, абсолютно всю ''стару'' пергу. Вже почали якусь темну нову складати, але то мізер проти того що в них було. Всі 3 залили всі рамки по обсидці (навіть якщо вона облетілась їй нема куди вставити зад), є побілка, будують вощину і нарости. Попри значний вітер бджоли не агресивні, ваги вже в легкому плюсі. Як злетиться бджола думаю під 1,5 кг набіжить. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 5 часов назад, ромео сказал: Нам легше... Мабуть ви знаєте ціну... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 43 минуты назад, yu1986ra сказал: Обльоту ще не сталось На предмет обльоту дивляться на 15 день від народження матки , просто так турбувати їх не варто , бо порушуєтьсяя температурний режим , який є дуже важливий після обліту 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 48 хвилин тому, yu1986ra сказав: Обльоту ще не сталось. В мене дві вже файно сіють 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 2 години тому, Bee.P сказав: На предмет обльоту дивляться на 15 день від народження матки , просто так турбувати їх не варто , бо порушуєтьсяя температурний режим , який є дуже важливий після обліту Не сваріться, я ж одним оком тільки підглянув. Там з вулика аж пашить, ще трошки розплоду вийде і буде корпус бджіл без розплоду. Клімат вони втримають. Моїм десь 13-й день від народження, просто погода для обльоту вже срака, а на далі буде повна срака. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая Ну шо... Акація надумали розквітати і ... похолодання Класіко... 3 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 27 минут назад, yu1986ra сказал: Не сваріться, я ж одним оком тільки підглянув. Там з вулика аж пашить, ще трошки розплоду вийде і буде корпус бджіл без розплоду. Клімат вони втримають. Моїм десь 13-й день від народження, просто погода для обльоту вже срака, а на далі буде повна срака. Щурка пасеться?? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 1 година тому, ромео сказав: Ну шо... Акація надумали розквітати і ... похолодання Класіко... В себе цвіту ще не бачив, бутонів теж. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 44 хвилини тому, Bee.P сказав: Щурка пасеться?? Вона ж не корова. Ні, в нас таке не водиться. Просто вітер дурнуватий. Сьогодні мої тільки 1,3 кг налітали. Завтра вітер ще посилиться, а там і похолодає 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 5 годин тому, yu1986ra сказав: Заглянув в три відводка на предмет обльоту маток з першої партії. Пройшло 4 дні з моменту як випустив маток через канді. Ви хочете щоб вже на 4 день почали сіяти, думаєте що вони такі спритні як і Ви. 1 день вони з дороги відпочивали набиралися сил 2 обживались в новій хаті(вулику) 3 виходять на орієнтировний обліт 4-5 облітуються 6-7 їх розгодовують. І ще погода на то всьо має бути. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 1 час назад, ромео сказал: Ну шо... Акація надумали розквітати і ... похолодання Класіко... Вже декілька днів як розпустилася, але толку немає. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 5 годин тому, yu1986ra сказав: Думав їм після обльоту обновити трохи гніздо, забрати 1-3 рамки з пергою і пусті минулорічні, але видно не судилось. Пергу всю ЗЖЕРЛИ Та молодняк її їсть мабуть більше ніж на розплод іде 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 8 годин тому, Bee.P сказав: Може треба було на два різних поля вивозити? Чи один хер там той самий фермер ? Звісно на два краще, ще краще на три було б розвезти, зараз не дуже виходить їздити, тому так. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 16 хвилин тому, Конструктор сказав: Ви хочете щоб вже на 4 день почали сіяти, думаєте що вони такі спритні як і Ви. 1 день вони з дороги відпочивали набиралися сил 2 обживались в новій хаті(вулику) 3 виходять на орієнтировний обліт 4-5 облітуються 6-7 їх розгодовують. І ще погода на то всьо має бути. Вони в мене 5-7 днів відпочивали з дороги в кліточках. Після того як випустив 3 дні була ідеальна погода для обльоту, відводки мали досить високу льотну активність. Думав, що може й облетяться. Тут погода піджимає і резервні маточники в середу лупитись вже мають (треба їх кудись подіти). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 20 хвилин тому, Конструктор сказав: Та молодняк її їсть мабуть більше ніж на розплод іде Там же ж його відносно не багато. Та й швидко вони якось це все зжерли. Тижнями та перга лежала не ферментована в рамках, а тут за кілька днів почистили. Хай тепер тільки спробують маток не облетіти, я їм покажу Кузькіну мать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 мая Share Опубликовано 25 мая 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: Вони в мене 5-7 днів відпочивали з дороги в кліточках. В кліточках і в вулику не одне і те саме. Потім ще від кліточки потрібно відпочити. До прикладу, сьогодні вирішив подивитись що облетілось в нуклеусах, маточники давав 14, ті що засипав привозною бджолою в більшості матки вже сіють. Трохи не вистачило бджоли, то засипав тою що на місці і відповідно 3 доби простояли в приміщенні, то там ще ні одна не сіє. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 9 часов назад, yu1986ra сказал: Та й швидко вони якось це все зжерли. Морди в них вже довольні ???? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 9 часов назад, Женя Ц. сказал: Вже декілька днів як розпустилася, але толку немає. В кого як... Поки носять... та і дощ кожен день під вечір не великий як на замовлення... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 2 часа назад, Олександр К сказал: В кого як... Поки носять... та і дощ кожен день під вечір не великий як на замовлення... Четвертий день, як цвіте. Але через вітер, бджоли сидять не літають. І ще на 7 днів обіцяють вітер. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 14 годин тому, ромео сказав: Акація надумали розквітати і ... похолодання Змерзла повністю, на молодняку немає нічого, на старих деревах 20-50 суцвіть. Липа також змерзла. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая Акація, вітер 16 годин тому, ромео сказав: Класіко... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая Ви вже, мабуть, не пам'ятаєте коли я ловушки на горіха тягав. То й не дивно, бо вже й я сам забув. Від тих пір я до них зовсім не дивився, як відкинуло. Сьогодні згадав за них. Приходжу, а там з нижньої навіть непогано літають. Ото коли вони там поселилися і шо мені з ними тепер робити? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 6 хвилин тому, gardener сказав: Ви вже, мабуть, не пам'ятаєте коли я ловушки на горіха тягав. То й не дивно, бо вже й я сам забув. Від тих пір я до них зовсім не дивився, як відкинуло. Сьогодні згадав за них. Приходжу, а там з нижньої навіть непогано літають. Ото коли вони там поселилися і шо мені з ними тепер робити? Як, що робити...продати, як відселікційовані стійкі плодовиті бджоли, а гроші на ШО матка витратити. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая 5 часов назад, Олександр К сказал: Поки носять... та і дощ кожен день під вечір не великий як на замовлення... То шикарно! 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 26 мая Share Опубликовано 26 мая В нас в парку досить густо так цвітуть (мабудь, вже 4-й день) старі не численні акації. Бджіл дуже мало. Вітер так матиляє тими китицями, що бджолам важко підлетіти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.