Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 година тому, ромео сказав:

Вони побачили, шо їх робота пішла дарма, ото й поняли, шо не варто напрягатись ;)

Та перга була наслідком технологічного прийому - об'єднання найгіршого відводка з найслабшою сім'єю на точку. На тому точку був лише один такий вулик і він дуже вдало вистрілив по перзі. Видно це не породна схильність, а збіг обставин.

Заглянув в три відводка на предмет обльоту маток з першої партії. Пройшло 4 дні з моменту як випустив маток через канді. Обльоту ще не сталось. Надіюсь з матками все ок, бо жодна на очі не попалась, мітки притерлись в кліточках, бджіл багато. Вітер такий, що здуває бджіл з рамок. Погода не для обльоту це точно.

Думав їм після обльоту обновити трохи гніздо, забрати 1-3 рамки з пергою і пусті минулорічні, але видно не судилось. Пергу всю ЗЖЕРЛИ, абсолютно всю ''стару'' пергу:rofl:. Вже почали якусь темну нову складати, але то мізер проти того що в них було. Всі 3 залили всі рамки по обсидці (навіть якщо вона облетілась їй нема куди вставити зад:umora:), є побілка, будують вощину і нарости.

Попри значний вітер бджоли не агресивні, ваги вже в легкому плюсі. Як злетиться бджола думаю під 1,5 кг набіжить.

5 часов назад, ромео сказал:

Нам легше...

Мабуть ви знаєте ціну...:umora:

43 минуты назад, yu1986ra сказал:

Обльоту ще не сталось

На предмет обльоту дивляться на 15 день від народження матки , просто так турбувати їх не варто , бо порушуєтьсяя температурний режим , який є дуже важливий після обліту 

48 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Обльоту ще не сталось. 

В мене дві вже файно сіють

2 години тому, Bee.P сказав:

На предмет обльоту дивляться на 15 день від народження матки , просто так турбувати їх не варто , бо порушуєтьсяя температурний режим , який є дуже важливий після обліту 

Не сваріться, я ж одним оком тільки підглянув:umora:. Там з вулика аж пашить, ще трошки розплоду вийде і буде корпус бджіл без розплоду. Клімат вони втримають.

Моїм десь 13-й день від народження, просто погода для обльоту вже срака, а на далі буде повна срака.

Ну шо...

Акація надумали розквітати і ... похолодання

Класіко...

• Подобається 3
  • Сумно 1
  • 100% 1

27 минут назад, yu1986ra сказал:

Не сваріться, я ж одним оком тільки підглянув:umora:. Там з вулика аж пашить, ще трошки розплоду вийде і буде корпус бджіл без розплоду. Клімат вони втримають.

Моїм десь 13-й день від народження, просто погода для обльоту вже срака, а на далі буде повна срака.

Щурка пасеться??

1 година тому, ромео сказав:

Ну шо...

Класіко...

В себе цвіту ще не бачив, бутонів теж.

44 хвилини тому, Bee.P сказав:

Щурка пасеться??

Вона ж не корова:rofl:.

Ні, в нас таке не водиться. Просто вітер дурнуватий. Сьогодні мої тільки 1,3 кг налітали. Завтра вітер ще посилиться, а там і похолодає:umora:

5 годин тому, yu1986ra сказав:

Заглянув в три відводка на предмет обльоту маток з першої партії. Пройшло 4 дні з моменту як випустив маток через канді.

Ви хочете щоб вже на 4 день почали сіяти, думаєте що вони такі спритні як і Ви.:umora:

1 день вони з дороги відпочивали набиралися сил

2 обживались в новій хаті(вулику)

3 виходять на орієнтировний обліт

4-5 облітуються 

6-7 їх розгодовують.

І ще погода на то всьо має бути.

1 час назад, ромео сказал:

Ну шо...

Класіко...

Вже декілька днів як розпустилася, але толку немає. 

5 годин тому, yu1986ra сказав:

Думав їм після обльоту обновити трохи гніздо, забрати 1-3 рамки з пергою і пусті минулорічні, але видно не судилось. Пергу всю ЗЖЕРЛИ

Та молодняк її їсть мабуть більше ніж на розплод іде

8 годин тому, Bee.P сказав:

Може треба було на два різних поля вивозити? Чи один хер там той самий фермер ?

Звісно на два краще, ще краще на три було б розвезти, зараз не дуже виходить їздити, тому так.

16 хвилин тому, Конструктор сказав:

Ви хочете щоб вже на 4 день почали сіяти, думаєте що вони такі спритні як і Ви.:umora:

1 день вони з дороги відпочивали набиралися сил

2 обживались в новій хаті(вулику)

3 виходять на орієнтировний обліт

4-5 облітуються 

6-7 їх розгодовують.

І ще погода на то всьо має бути.

Вони в мене 5-7 днів відпочивали з дороги в кліточках. Після того як випустив 3 дні була ідеальна погода для обльоту, відводки мали досить високу льотну активність. Думав, що може й облетяться.

Тут погода піджимає і резервні маточники в середу лупитись вже мають (треба їх кудись подіти).

20 хвилин тому, Конструктор сказав:

Та молодняк її їсть мабуть більше ніж на розплод іде

Там же ж його відносно не багато. Та й швидко вони якось це все зжерли. Тижнями та перга лежала не ферментована в рамках, а тут за кілька днів почистили. Хай тепер тільки спробують маток не облетіти:rofl:, я їм покажу Кузькіну мать.

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Вони в мене 5-7 днів відпочивали з дороги в кліточках.

В кліточках і в вулику не одне і те саме.:IMHO: Потім ще від кліточки потрібно відпочити.:rofl:

До прикладу, сьогодні вирішив подивитись що облетілось в нуклеусах, маточники давав 14, ті що засипав привозною бджолою в більшості матки вже сіють. Трохи не вистачило бджоли, то засипав тою що  на місці і відповідно 3 доби простояли в приміщенні, то там ще ні одна не сіє.

9 часов назад, yu1986ra сказал:

Та й швидко вони якось це все зжерли.

Морди в них вже довольні :hi:????:umora:

9 часов назад, Женя Ц. сказал:

Вже декілька днів як розпустилася, але толку немає. 

В кого як...:ah:

Поки носять...  та і дощ кожен день під вечір не великий як на замовлення...

2 часа назад, Олександр К сказал:

В кого як...:ah:

Четвертий день, як цвіте. Але через вітер, бджоли сидять  не літають. І ще на 7 днів обіцяють вітер. 

14 годин тому, ромео сказав:

Змерзла повністю, на молодняку немає нічого, на старих деревах 20-50 суцвіть. Липа також змерзла.

Акація, вітер

16 годин тому, ромео сказав:

Класіко...

Ви вже, мабуть, не пам'ятаєте коли я ловушки на горіха тягав. То й не дивно, бо вже й я сам забув. Від тих пір я до них зовсім не дивився, як відкинуло. Сьогодні згадав за них. Приходжу, а там з нижньої навіть непогано літають. Ото коли вони там поселилися і шо мені з ними тепер робити?

6 хвилин тому, gardener сказав:

Ви вже, мабуть, не пам'ятаєте коли я ловушки на горіха тягав. То й не дивно, бо вже й я сам забув. Від тих пір я до них зовсім не дивився, як відкинуло. Сьогодні згадав за них. Приходжу, а там з нижньої навіть непогано літають. Ото коли вони там поселилися і шо мені з ними тепер робити?

Як, що робити...продати, як відселікційовані стійкі плодовиті бджоли, а гроші на ШО матка витратити.

5 часов назад, Олександр К сказал:

То шикарно!

В нас в парку досить густо так цвітуть (мабудь, вже 4-й день) старі не численні акації. Бджіл дуже мало. Вітер так матиляє тими китицями, що бджолам важко підлетіти.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...