Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

В мене такі сім'ї були на лежаковому і така погода була весь березень, що хто шарить міг нормальні вивести і в березні. Трута можна і раніше вивести.

Але в квітні були б проблеми з обльотом:umora:

Я ж про те й згадував під темою - погода. Правда , в Україні я з кінця квітня.

То міг і помилятися, роблячи виводи із повідомлень "На ТочкУ".:dntknw:

23 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Я ж про те й згадував під темою - погода. Правда , в Україні я з кінця квітня.

То міг і помилятися, роблячи виводи із повідомлень "На ТочкУ".:dntknw:

У всіх погода різна була. В ютубі один юний волинянин (не так далеко від мене) показував вивід дуже ранніх маток. Тоді ще цвіли вербові. Маточники на вигляд класні були.

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Що вмію, то вмію:umora:.

Матки робились не на продаж , а на другий точок , який мав поділити пополам бо не посіяли там ріпаку , але весною траванули їх , і небуло вже що ділити ,  от така петрушка . Але я радий що вони отримали нового хазяїна . 

10 годин тому, yu1986ra сказав:

Що вмію, то вмію:umora:.

Якраз поки дощі підсадите, а на погоду мають піти на обліт.

1 годину тому, Bee.P сказав:

Матки робились не на продаж , а на другий точок , який мав поділити пополам бо не посіяли там ріпаку , але весною траванули їх , і небуло вже що ділити ,  от така петрушка . Але я радий що вони отримали нового хазяїна . 

А який радий:umora:.

Упаковка супер. Спочатку подумав, що їм вже квітка, бо раніше такого не бачив і дуже тихо сиділи. Вже як відкрив, то почали шуміти гасати по кліточках:ay:.

Тиждень тому брав 15 шт в іншого дядька, то там з канді трохи проблеми були, більшість якісь в'ялі приїхали та й різнокаліберні всі (може довго в клітках просиділи). Сьогодні їх вже випускатиму.

27 хвилин тому, Конструктор сказав:

Та в мене по прогнозу, щось тих дощів не видно.

Мене трохи турбує, що обліт має бути якраз на взяток (надіюсь він таки розродиться). Багато бджіл буде в небі - матки будуть плутатись.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Та в мене по прогнозу, щось тих дощів не видно.

Мене трохи турбує, що обліт має бути якраз на взяток (надіюсь він таки розродиться). Багато бджіл буде в небі - матки будуть плутатись.

Саме краще коли обліт на взяток , трутень заряжений а не порожній , і бджоли спокійні .  Тому має бути все ГУД !!

48 хвилин тому, Bee.P сказав:

Саме краще коли обліт на взяток , трутень заряжений а не порожній , і бджоли спокійні .  Тому має бути все ГУД !!

Мої бджоли не спокійні - переживають щоб більше принести:umora:

Трутневий розплід вже як бачу, то вирізаю. Скільки його не ламав, а кліща поки в ньому не бачив. Але надіюсь, що він там є:umora:

12 минут назад, yu1986ra сказал:

Трутневий розплід вже як бачу, то вирізаю. Скільки його не ламав, а кліща поки в ньому не бачив. Але надіюсь, що він там є:umora:

Кліщ тепер розумний пішов , весь у бджолинному розплоді сидить і тихенько хіхікає з наівного бджоляра який ріже трутовий розплід :hi::umora:. Такі реалії:dntknw:.

57 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Є... я бачив... тільки в язиках, що бджоли набудували під рамками внизу

41 хвилину тому, ромео сказав:

Є і досить багато. В деяких комірках було по три штуки...

І це, до речі на тій пасіці, де восени стояли китайські смужки манхао

4 години тому, Bee.P сказав:

Кліщ тепер розумний пішов , весь у бджолинному розплоді сидить і тихенько хіхікає з наівного бджоляра який ріже трутовий розплід :hi::umora:. Такі реалії:dntknw:.

Розумним і хитрим він може стати лише в тих хто роками системно і одержимо вирізає трутня. В моїх краях таке не практикують.

Я або не туди дивлюсь, або його дуже мало.

4 години тому, ромео сказав:

Я деяким рутам ставив 1 магазинну рамку, а в лежаках підрізав 5-7 см ''попливші'' рамки. Там і колупаюсь.

3 години тому, ромео сказав:

Є і досить багато. В деяких комірках було по три штуки...

І це, до речі на тій пасіці, де восени стояли китайські смужки манхао

То що, смужки не спрацювали?

Я з товаришем на двох брали смужки варолом. В обох випало по 4-12 кліщів. Він розповідав, що бачив кліща на бджолі поруч з встановленою смужкою:umora:.

1 час назад, yu1986ra сказал:

Розумним і хитрим він може стати лише в тих хто роками системно і одержимо вирізає трутня. В моїх краях таке не практикують.

Я або не туди дивлюсь, або його дуже мало.

Він весь в бджолиному розплоді ,  то байка що кліщ любить трутовий розплід ,  і той зоотехнічний метод боротьби з кліщем то примітив ,  але є наівні які думають що поставлять трутову рамку і виловлять таким чином всього кліща , тобто кліщ сидить і чекає поки впихнуть трутову рамку ??? 

12 хвилин тому, Bee.P сказав:

Він весь в бджолиному розплоді ,  то байка що кліщ любить трутовий розплід ,  і той зоотехнічний метод боротьби з кліщем то примітив ,  але є наівні які думають що поставлять трутову рамку і виловлять таким чином всього кліща , тобто кліщ сидить і чекає поки впихнуть трутову рамку ??? 

Наївні може й думають, що всього виловлять. Нормальні знають, що виловлять частину:umora:

7 минут назад, yu1986ra сказал:

Наївні може й думають, що всього виловлять. Нормальні знають, що виловлять частину:umora:

Самих грубих ??? Ну бо і чарунка груба:hi:. На крупну наживку і крупний кліщ клює:hi::umora:

1 година тому, Bee.P сказав:

Самих грубих ??? Ну бо і чарунка груба:hi:. На крупну наживку і крупний кліщ клює:hi::umora:

Трутня ріжу, бо мавр вже зробив свою справу. Роїння він трошки відтягнув, в обльоті участі приймати не буде, кліщ це приємний бонус:hi:(хай простить мене ворон, але поставлю його смайлик).

Значна частина кліща йде у відводки, їх після обльоту планую щавелькою пролити.

Зацвіли дуби. Почалась нова хвиля пилку.IMG_20260520_162348.thumb.jpg.e4b51de7d039278ada99a1a12ce3debd.jpgIMG_20260520_155127.thumb.jpg.102569ed1568969fab1e19c933146739.jpgIMG_20260520_172010.thumb.jpg.b67c05b9c822ab320f8a9ce17f71129c.jpg

35 минут назад, yu1986ra сказал:

Трутня ріжу

Ройового трута треба різати , тут згоден.

35 минут назад, yu1986ra сказал:

Значна частина кліща йде у відводки, їх після обльоту планую щавелькою пролити.

На 6-7 день після початку засіву нової матки можна поставити навіть хорошу полоску від кліща , це також великий + 

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Ройового трута треба різати , тут згоден.

На 6-7 день після початку засіву нової матки можна поставити навіть хорошу полоску від кліща , це також великий + 

Та пофіг вже який він, ройовий чи ні. Він просто не потрібний зараз у великих кількостях.

Смужки мене вже чогось бісять.

Краще вже щавелька. Хтось знає який її термін придатності і чи діє вона після нього?

17 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Він просто не потрібний зараз у великих кількостях.

Та понятно, що зараз їсть мед, дорогий. От ця ціна на мед, і трутням житя не дає.:umora:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Краще вже щавелька.

два сезони кладу серветки з гліцерином і щавелькою а також пролив-результат нікудишній. моя думка неякісна щавелька. чув що гарно працює румунська і турецька але перешукав, ніде не знайшов

12 годин тому, Конструктор сказав:

Акація в Києві вже зацвіла. А на пасіці не знаю чи й зацвіте? Завтра маю відвілати свої насадження.

Тижнів зо два тому вона вигляділа уся чорною. :( Три дні тому зазеленіла, але пуп"янків я ще не побачив...

1 годину тому, arki сказав:

два сезони кладу серветки з гліцерином і щавелькою а також пролив-результат нікудишній. моя думка неякісна щавелька. чув що гарно працює румунська і турецька але перешукав, ніде не знайшов

Я просто не розумію як вона може бути не якісна? Це ж одно компонентна речовина. Це як казати не якісний цукор. Якісний чи ні, а в ньому 98-99% вуглеводів.  Так само і з щавелькою - там кислота або є, або її немає.  Вона дешева підробляти її немає сенсу:IMHO:.

З серветками не все так просто, багато значить куди їх класти:IMHO:.

Я надивившись блохерів ще в 22-у купив собі 1 кг щавельки. Ефективність її проти кліща визначити не вдалось. Так досі і валяється як валіза без ручки. Може 100 г використав, а може й ні.

Тепер от думаю: купити новий кг чи ще старий хай попрацює:rofl:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...