ДобровоЛ Опубликовано 19 мая Автор Share Опубликовано 19 мая 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: В мене такі сім'ї були на лежаковому і така погода була весь березень, що хто шарить міг нормальні вивести і в березні. Трута можна і раніше вивести. Але в квітні були б проблеми з обльотом Я ж про те й згадував під темою - погода. Правда , в Україні я з кінця квітня. То міг і помилятися, роблячи виводи із повідомлень "На ТочкУ". 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 19 мая Share Опубликовано 19 мая 23 хвилини тому, ДобровоЛ сказав: Я ж про те й згадував під темою - погода. Правда , в Україні я з кінця квітня. То міг і помилятися, роблячи виводи із повідомлень "На ТочкУ". У всіх погода різна була. В ютубі один юний волинянин (не так далеко від мене) показував вивід дуже ранніх маток. Тоді ще цвіли вербові. Маточники на вигляд класні були. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 8 часов назад, yu1986ra сказал: Що вмію, то вмію. Матки робились не на продаж , а на другий точок , який мав поділити пополам бо не посіяли там ріпаку , але весною траванули їх , і небуло вже що ділити , от така петрушка . Але я радий що вони отримали нового хазяїна . 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 10 годин тому, yu1986ra сказав: Що вмію, то вмію. Якраз поки дощі підсадите, а на погоду мають піти на обліт. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 1 годину тому, Bee.P сказав: Матки робились не на продаж , а на другий точок , який мав поділити пополам бо не посіяли там ріпаку , але весною траванули їх , і небуло вже що ділити , от така петрушка . Але я радий що вони отримали нового хазяїна . А який радий. Упаковка супер. Спочатку подумав, що їм вже квітка, бо раніше такого не бачив і дуже тихо сиділи. Вже як відкрив, то почали шуміти гасати по кліточках. Тиждень тому брав 15 шт в іншого дядька, то там з канді трохи проблеми були, більшість якісь в'ялі приїхали та й різнокаліберні всі (може довго в клітках просиділи). Сьогодні їх вже випускатиму. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 27 хвилин тому, Конструктор сказав: Якраз поки дощі підсадите, а на погоду мають піти на обліт. Та в мене по прогнозу, щось тих дощів не видно. Мене трохи турбує, що обліт має бути якраз на взяток (надіюсь він таки розродиться). Багато бджіл буде в небі - матки будуть плутатись. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 3 минуты назад, yu1986ra сказал: Та в мене по прогнозу, щось тих дощів не видно. Мене трохи турбує, що обліт має бути якраз на взяток (надіюсь він таки розродиться). Багато бджіл буде в небі - матки будуть плутатись. Саме краще коли обліт на взяток , трутень заряжений а не порожній , і бджоли спокійні . Тому має бути все ГУД !! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 48 хвилин тому, Bee.P сказав: Саме краще коли обліт на взяток , трутень заряжений а не порожній , і бджоли спокійні . Тому має бути все ГУД !! Мої бджоли не спокійні - переживають щоб більше принести 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая Трутневий розплід вже як бачу, то вирізаю. Скільки його не ламав, а кліща поки в ньому не бачив. Але надіюсь, що він там є 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 12 минут назад, yu1986ra сказал: Трутневий розплід вже як бачу, то вирізаю. Скільки його не ламав, а кліща поки в ньому не бачив. Але надіюсь, що він там є Кліщ тепер розумний пішов , весь у бджолинному розплоді сидить і тихенько хіхікає з наівного бджоляра який ріже трутовий розплід . Такі реалії. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 57 хвилин тому, yu1986ra сказав: Трутневий розплід вже як бачу, то вирізаю. Скільки його не ламав, а кліща поки в ньому не бачив. Але надіюсь, що він там є Є... я бачив... тільки в язиках, що бджоли набудували під рамками внизу 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 41 хвилину тому, ромео сказав: Є... я бачив... тільки в язиках, що бджоли набудували під рамками внизу Є і досить багато. В деяких комірках було по три штуки... І це, до речі на тій пасіці, де восени стояли китайські смужки манхао 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 4 години тому, Bee.P сказав: Кліщ тепер розумний пішов , весь у бджолинному розплоді сидить і тихенько хіхікає з наівного бджоляра який ріже трутовий розплід . Такі реалії. Розумним і хитрим він може стати лише в тих хто роками системно і одержимо вирізає трутня. В моїх краях таке не практикують. Я або не туди дивлюсь, або його дуже мало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 4 години тому, ромео сказав: Є... я бачив... тільки в язиках, що бджоли набудували під рамками внизу Я деяким рутам ставив 1 магазинну рамку, а в лежаках підрізав 5-7 см ''попливші'' рамки. Там і колупаюсь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 3 години тому, ромео сказав: Є і досить багато. В деяких комірках було по три штуки... І це, до речі на тій пасіці, де восени стояли китайські смужки манхао То що, смужки не спрацювали? Я з товаришем на двох брали смужки варолом. В обох випало по 4-12 кліщів. Він розповідав, що бачив кліща на бджолі поруч з встановленою смужкою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 1 час назад, yu1986ra сказал: Розумним і хитрим він може стати лише в тих хто роками системно і одержимо вирізає трутня. В моїх краях таке не практикують. Я або не туди дивлюсь, або його дуже мало. Він весь в бджолиному розплоді , то байка що кліщ любить трутовий розплід , і той зоотехнічний метод боротьби з кліщем то примітив , але є наівні які думають що поставлять трутову рамку і виловлять таким чином всього кліща , тобто кліщ сидить і чекає поки впихнуть трутову рамку ??? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 12 хвилин тому, Bee.P сказав: Він весь в бджолиному розплоді , то байка що кліщ любить трутовий розплід , і той зоотехнічний метод боротьби з кліщем то примітив , але є наівні які думають що поставлять трутову рамку і виловлять таким чином всього кліща , тобто кліщ сидить і чекає поки впихнуть трутову рамку ??? Наївні може й думають, що всього виловлять. Нормальні знають, що виловлять частину 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 7 минут назад, yu1986ra сказал: Наївні може й думають, що всього виловлять. Нормальні знають, що виловлять частину Самих грубих ??? Ну бо і чарунка груба. На крупну наживку і крупний кліщ клює 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 1 година тому, Bee.P сказав: Самих грубих ??? Ну бо і чарунка груба. На крупну наживку і крупний кліщ клює Трутня ріжу, бо мавр вже зробив свою справу. Роїння він трошки відтягнув, в обльоті участі приймати не буде, кліщ це приємний бонус(хай простить мене ворон, але поставлю його смайлик). Значна частина кліща йде у відводки, їх після обльоту планую щавелькою пролити. Зацвіли дуби. Почалась нова хвиля пилку. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 35 минут назад, yu1986ra сказал: Трутня ріжу Ройового трута треба різати , тут згоден. 35 минут назад, yu1986ra сказал: Значна частина кліща йде у відводки, їх після обльоту планую щавелькою пролити. На 6-7 день після початку засіву нової матки можна поставити навіть хорошу полоску від кліща , це також великий + Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 3 хвилини тому, Bee.P сказав: Ройового трута треба різати , тут згоден. На 6-7 день після початку засіву нової матки можна поставити навіть хорошу полоску від кліща , це також великий + Та пофіг вже який він, ройовий чи ні. Він просто не потрібний зараз у великих кількостях. Смужки мене вже чогось бісять. Краще вже щавелька. Хтось знає який її термін придатності і чи діє вона після нього? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 17 хвилин тому, yu1986ra сказав: Він просто не потрібний зараз у великих кількостях. Та понятно, що зараз їсть мед, дорогий. От ця ціна на мед, і трутням житя не дає. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 1 час назад, yu1986ra сказал: Краще вже щавелька. два сезони кладу серветки з гліцерином і щавелькою а також пролив-результат нікудишній. моя думка неякісна щавелька. чув що гарно працює румунська і турецька але перешукав, ніде не знайшов 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 20 мая Автор Share Опубликовано 20 мая 12 годин тому, Конструктор сказав: Якраз поки дощі підсадите, а на погоду мають піти на обліт. Акація в Києві вже зацвіла. А на пасіці не знаю чи й зацвіте? Завтра маю відвілати свої насадження. Тижнів зо два тому вона вигляділа уся чорною. Три дні тому зазеленіла, але пуп"янків я ще не побачив... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 20 мая Share Опубликовано 20 мая 1 годину тому, arki сказав: два сезони кладу серветки з гліцерином і щавелькою а також пролив-результат нікудишній. моя думка неякісна щавелька. чув що гарно працює румунська і турецька але перешукав, ніде не знайшов Я просто не розумію як вона може бути не якісна? Це ж одно компонентна речовина. Це як казати не якісний цукор. Якісний чи ні, а в ньому 98-99% вуглеводів. Так само і з щавелькою - там кислота або є, або її немає. Вона дешева підробляти її немає сенсу. З серветками не все так просто, багато значить куди їх класти. Я надивившись блохерів ще в 22-у купив собі 1 кг щавельки. Ефективність її проти кліща визначити не вдалось. Так досі і валяється як валіза без ручки. Може 100 г використав, а може й ні. Тепер от думаю: купити новий кг чи ще старий хай попрацює Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.