Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

35 хвилин тому, gardener сказав:

Цього року яблуні взагалі в ударі. Минулого - майже не цвіли.

Мене бджоли почали впізнавати. Зустрічають здалека від пасіки, тішаться, лізуть цілуватися.

А мої напрочуд спокійні. Сьогодні вильоти тільки за водою були. Синоптик змінив плани - вже малює два дні з +20:ole_ole:.

09.05.2026 в 20:51, ромео сказав:

Поїхав сьогодні на оглядини території... і вздовж однієї посадки її по низу суцільна смуга метрів так зо 50...

це єдине місце в моїй місцевості, де її зустрів... 

від села кілометрів з 4 буде...

Якщо нашморгати насіння зараз і розкидати, щось проросте?:hmm:

Зараз накопайте коріння і посадіть. Навіть патик з маленьким корінчиком приймається добре 

8 часов назад, yu1986ra сказал:

Пропали від кліща?

Точної причини не знаю, в зиму 22 - 24 рр жили не оброблені, в 24м році прийшов в отпуск осіню рішив допомогти бджолам стрельнув димгарматою біпіном то весною 25 р  половина сімей не вийшла із зимовки, вулики не розбирав не було можливості а в дружини алергія на ужалення і в ці роки тільки прикривала - відкривала літки та викошувала пасіку як пасіка не вдома, а коли вже я розібрав то все міль переточила разом з деревом, з 21 по 24 рік зберігалась сушнина в 30ти ППС корпусам всі рамки цілі були, а літом 25того року міль зїла все разом з корпусами,  12ти рамкові очеретяні де були сімї  теж крепко пострадали очерет міль не вгризла а деревяну обвязку місцями добре поїла, взагалі таке враження що осіню 24року коли я стрельнув пушкою то пів пасіки знищив бо із зими половина не вийшла, а весною - літом 25р сімї всі були на двух корпусах зберегти рамки від молі не змогли як за три роки рамки стали напевно чорними і напад молі вижив бджіл із вуликів. 

Акація почала прокидатися... є навіть окремі ріденькі китички цвіту... деінде буде трохи цвісти... але то вже лише для краси

35 минут назад, ромео сказал:

Акація почала прокидатися... є навіть окремі ріденькі китички цвіту... деінде буде трохи цвісти... але то вже лише для краси

Дивлюсь прогноз і по перших медах прольот намічається.

Соняшник у мене ще один досі не зійшов.

8 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

У мене жоден ще не зійшов

2 минуты назад, ромео сказал:

У мене є поле біля одного точка 40 га. що вже як тиждень зійшов 

18 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Дивлюсь прогноз і по перших медах прольот намічається.

9 хвилин тому, ромео сказав:

Рано ще. Донт пуш зе хорсес:umora:

Скільки вам того меду треба? Он вже люди садки продають:umora:

Йде медозбір, цвітуть яблуні, груші. Відцвітають вишня і черешня. Звернув увагу, що сусідські бджоли знайшли у мене в вулику з полумедками шпаринку і тягають звідтіля мед. (прослідкував за воровками і побачив, що набравши меду летять в напрямку сусіда). Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед? Сусід казав, що карпатка. Але не можу повірити, щоб карпатка на таке здібна. У минулому році ці ж сусідські бджоли восени розбили в мене 5 сімей...  

5 годин тому, Электрон сказав:

Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед?

Не такий то вже значить і взяток, шоб не взяти безхозне... ;)

6 годин тому, Электрон сказав:

Йде медозбір, цвітуть яблуні, груші. Відцвітають вишня і черешня. Звернув увагу, що сусідські бджоли знайшли у мене в вулику з полумедками шпаринку і тягають звідтіля мед. (прослідкував за воровками і побачив, що набравши меду летять в напрямку сусіда). Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед? Сусід казав, що карпатка. Але не можу повірити, щоб карпатка на таке здібна. У минулому році ці ж сусідські бджоли восени розбили в мене 5 сімей...  

Так роблять всі нормальні бджоли. Якщо хріновий взяток, то чого б не взяти готовеньке:umora:.

Бджоли не розбивають, а добивають доходяг. Ті 5 сімей на вашій совісті.:IMHO:

Сьогодні після вчорашнього дощу, припарило по літньому.  І почали мої дівки, прилітати з жовтими головами. Виявляється є поле ріпака, за 1 км від пасіки. Маленьке, га 30. 

От воно мені і спортить акацію, якщо буде взяток з неї.

Сьогодні робив відводки на плідні матки і продавав собі пакети:umora:

В лежаках це трохи повільне діло. В них 2/3 мають маточники, переважно відкриті (лиш в кількох передовиків вже запечатали). Зривав тільки запечатані. Через тиждень треба буде лишити один.

Завтра бомбитиму корпусні.

5 хвилин тому, mits сказав:

Сьогодні після вчорашнього дощу, припарило по літньому.  І почали мої дівки, прилітати з жовтими головами. Виявляється є поле ріпака, за 1 км від пасіки. Маленьке, га 30. 

От воно мені і спортить акацію, якщо буде взяток з неї.

Побійтесь бога, 30 га це вже нормальна площа:umora:

8 минут назад, yu1986ra сказал:

Побійтесь бога, 30 га це вже нормальна площа:umora:

Та...... Це якийсь вредітель посіяв. В нас ріпаку геть не сіяли в прошлому році.

11 хвилин тому, yu1986ra сказав:

і продавав собі пакети:umora:

І почому пакети купляли?

12 хвилин тому, mits сказав:

Та...... Це якийсь вредітель посіяв. В нас ріпаку геть не сіяли в прошлому році.

То щоб не розслаблялись:umora:

11 хвилин тому, gardener сказав:

І почому пакети купляли?

Дорогі зарази. Якби сам не знав продавця, то й не купував би.

Пакети такі собі вийшли. Половина сімей в попереднє похолодання припиняли ганяти розплід. На потепління вони вже зрозуміли, що пора ставати на крило - в вощину не сіяли і тягнули її слабенько. Тому важко було знайти нормальну рамку. Таким намагався натрусити більше бджоли і зробити відводок через перегородку (щоб потім об'єднати з заміною матки).

Ті що не переставали строчити мають дуже багато розплоду. І маточники печатні висять, і вощина відбудована-засіяна.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Дорогі зарази.

Як для продавця то добре.

5 хвилин тому, yu1986ra сказав:

і вощина відбудована-засіяна.

В мене відбудована файно, але ні яєць ні меду в тих рамках майже нема. Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія

18 хвилин тому, mits сказав:

В наших краях ріпак - то удача. Акація на дрова пішла давно

5 хвилин тому, gardener сказав:

Як для продавця то добре.

В мене відбудована файно, але ні яєць ні меду в тих рамках майже нема. Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія

Видно ще не було чим залити:umora:

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Видно ще не було чим залити:umora:

13 гектарів ріпаку. Це Вам не якихось там 30

Справа в тому шо в інші рамки лиють і сіють

1 минуту назад, gardener сказал:

А з трьох, мабуть і вощину залили б.

2 хвилини тому, gardener сказав:

Я чув, що в ваших краях в кожного город по 13 га:umora:. Побілка вже од того ріпаку?

Мої сьогодні добре розім'яли крила, але з рамок ледь капало. Сади завершують сезон. Зараз мінімум тиждень в мене буде без взятку.

5 годин тому, yu1986ra сказав:

Я чув, що в ваших краях в кожного город по 13 га:umora:.

Ага, трохи більші як Ваші поля

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...