yu1986ra Опубликовано 10 мая Share Опубликовано 10 мая 35 хвилин тому, gardener сказав: Цього року яблуні взагалі в ударі. Минулого - майже не цвіли. Мене бджоли почали впізнавати. Зустрічають здалека від пасіки, тішаться, лізуть цілуватися. А мої напрочуд спокійні. Сьогодні вильоти тільки за водою були. Синоптик змінив плани - вже малює два дні з +20. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 10 мая Share Опубликовано 10 мая 09.05.2026 в 20:51, ромео сказав: Поїхав сьогодні на оглядини території... і вздовж однієї посадки її по низу суцільна смуга метрів так зо 50... це єдине місце в моїй місцевості, де її зустрів... від села кілометрів з 4 буде... Якщо нашморгати насіння зараз і розкидати, щось проросте? Зараз накопайте коріння і посадіть. Навіть патик з маленьким корінчиком приймається добре 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 8 часов назад, yu1986ra сказал: Пропали від кліща? Точної причини не знаю, в зиму 22 - 24 рр жили не оброблені, в 24м році прийшов в отпуск осіню рішив допомогти бджолам стрельнув димгарматою біпіном то весною 25 р половина сімей не вийшла із зимовки, вулики не розбирав не було можливості а в дружини алергія на ужалення і в ці роки тільки прикривала - відкривала літки та викошувала пасіку як пасіка не вдома, а коли вже я розібрав то все міль переточила разом з деревом, з 21 по 24 рік зберігалась сушнина в 30ти ППС корпусам всі рамки цілі були, а літом 25того року міль зїла все разом з корпусами, 12ти рамкові очеретяні де були сімї теж крепко пострадали очерет міль не вгризла а деревяну обвязку місцями добре поїла, взагалі таке враження що осіню 24року коли я стрельнув пушкою то пів пасіки знищив бо із зими половина не вийшла, а весною - літом 25р сімї всі були на двух корпусах зберегти рамки від молі не змогли як за три роки рамки стали напевно чорними і напад молі вижив бджіл із вуликів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Акація почала прокидатися... є навіть окремі ріденькі китички цвіту... деінде буде трохи цвісти... але то вже лише для краси Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 35 минут назад, ромео сказал: Акація почала прокидатися... є навіть окремі ріденькі китички цвіту... деінде буде трохи цвісти... але то вже лише для краси Дивлюсь прогноз і по перших медах прольот намічається. Соняшник у мене ще один досі не зійшов. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 8 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Соняшник у мене ще один досі не зійшов. У мене жоден ще не зійшов 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 2 минуты назад, ромео сказал: У мене жоден ще не зійшов У мене є поле біля одного точка 40 га. що вже як тиждень зійшов 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 18 хвилин тому, Wladimir_K сказав: Дивлюсь прогноз і по перших медах прольот намічається. Соняшник у мене ще один досі не зійшов. 9 хвилин тому, ромео сказав: У мене жоден ще не зійшов Рано ще. Донт пуш зе хорсес 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Скільки вам того меду треба? Он вже люди садки продають 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Электрон Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Йде медозбір, цвітуть яблуні, груші. Відцвітають вишня і черешня. Звернув увагу, що сусідські бджоли знайшли у мене в вулику з полумедками шпаринку і тягають звідтіля мед. (прослідкував за воровками і побачив, що набравши меду летять в напрямку сусіда). Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед? Сусід казав, що карпатка. Але не можу повірити, щоб карпатка на таке здібна. У минулому році ці ж сусідські бджоли восени розбили в мене 5 сімей... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 5 годин тому, Электрон сказав: Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед? Не такий то вже значить і взяток, шоб не взяти безхозне... 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 6 годин тому, Электрон сказав: Йде медозбір, цвітуть яблуні, груші. Відцвітають вишня і черешня. Звернув увагу, що сусідські бджоли знайшли у мене в вулику з полумедками шпаринку і тягають звідтіля мед. (прослідкував за воровками і побачив, що набравши меду летять в напрямку сусіда). Питання: що то за бджоли, що в період взятку крадуть мед? Сусід казав, що карпатка. Але не можу повірити, щоб карпатка на таке здібна. У минулому році ці ж сусідські бджоли восени розбили в мене 5 сімей... Так роблять всі нормальні бджоли. Якщо хріновий взяток, то чого б не взяти готовеньке. Бджоли не розбивають, а добивають доходяг. Ті 5 сімей на вашій совісті. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Сьогодні після вчорашнього дощу, припарило по літньому. І почали мої дівки, прилітати з жовтими головами. Виявляється є поле ріпака, за 1 км від пасіки. Маленьке, га 30. От воно мені і спортить акацію, якщо буде взяток з неї. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая Сьогодні робив відводки на плідні матки і продавав собі пакети. В лежаках це трохи повільне діло. В них 2/3 мають маточники, переважно відкриті (лиш в кількох передовиків вже запечатали). Зривав тільки запечатані. Через тиждень треба буде лишити один. Завтра бомбитиму корпусні. 5 хвилин тому, mits сказав: Сьогодні після вчорашнього дощу, припарило по літньому. І почали мої дівки, прилітати з жовтими головами. Виявляється є поле ріпака, за 1 км від пасіки. Маленьке, га 30. От воно мені і спортить акацію, якщо буде взяток з неї. Побійтесь бога, 30 га це вже нормальна площа 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 8 минут назад, yu1986ra сказал: Побійтесь бога, 30 га це вже нормальна площа Та...... Це якийсь вредітель посіяв. В нас ріпаку геть не сіяли в прошлому році. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 11 хвилин тому, yu1986ra сказав: і продавав собі пакети. І почому пакети купляли? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 12 хвилин тому, mits сказав: Та...... Це якийсь вредітель посіяв. В нас ріпаку геть не сіяли в прошлому році. То щоб не розслаблялись 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 11 хвилин тому, gardener сказав: І почому пакети купляли? Дорогі зарази. Якби сам не знав продавця, то й не купував би. Пакети такі собі вийшли. Половина сімей в попереднє похолодання припиняли ганяти розплід. На потепління вони вже зрозуміли, що пора ставати на крило - в вощину не сіяли і тягнули її слабенько. Тому важко було знайти нормальну рамку. Таким намагався натрусити більше бджоли і зробити відводок через перегородку (щоб потім об'єднати з заміною матки). Ті що не переставали строчити мають дуже багато розплоду. І маточники печатні висять, і вощина відбудована-засіяна. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 5 хвилин тому, yu1986ra сказав: Дорогі зарази. Як для продавця то добре. 5 хвилин тому, yu1986ra сказав: і вощина відбудована-засіяна. В мене відбудована файно, але ні яєць ні меду в тих рамках майже нема. Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Oleksandr K. Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 18 хвилин тому, mits сказав: Та...... Це якийсь вредітель посіяв. В нас ріпаку геть не сіяли в прошлому році. В наших краях ріпак - то удача. Акація на дрова пішла давно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 5 хвилин тому, gardener сказав: Як для продавця то добре. В мене відбудована файно, але ні яєць ні меду в тих рамках майже нема. Зазвичай або засівають, або заливають. А це якась аномалія Видно ще не було чим залити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Видно ще не було чим залити 13 гектарів ріпаку. Це Вам не якихось там 30 Справа в тому шо в інші рамки лиють і сіють 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 1 минуту назад, gardener сказал: 13 гектарів ріпаку. Це Вам не якихось там 30 Справа в тому шо в інші рамки лиють і сіють А з трьох, мабуть і вощину залили б. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 мая Share Опубликовано 11 мая 2 хвилини тому, gardener сказав: 13 гектарів ріпаку. Це Вам не якихось там 30 Справа в тому шо в інші рамки лиють і сіють Я чув, що в ваших краях в кожного город по 13 га. Побілка вже од того ріпаку? Мої сьогодні добре розім'яли крила, але з рамок ледь капало. Сади завершують сезон. Зараз мінімум тиждень в мене буде без взятку. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 12 мая Share Опубликовано 12 мая 5 годин тому, yu1986ra сказав: Я чув, що в ваших краях в кожного город по 13 га. Ага, трохи більші як Ваші поля 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.