gardener Опубликовано 2 мая Share Опубликовано 2 мая 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Ще ні , Хочите помогти грузити ? Я тєжкого в руки стараюсь не брати 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 6 годин тому, Bee.P сказав: Буде у вас стандартна схема , - ало вам ще неплодок треба ? - та ні, мої вже пороїлися 12 травня . Ще ні , Хочите помогти грузити ? По плану ніхто нікуди роїтися не буде. До суботи точно ніхто не полетить. В четвер-п'ятницю буду відбирати розплід і зриватиму маточники в ''неправильних'' сім'ях. Неплідки треба на 15-20 число коли робитиму відводки на плідні матки. Зараз їм головне назбирати трохи харчів, бо з кормами не густо. Велика кількість розплоду зжерла велику кількість меду. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 20 годин тому, Пахомич сказав: Сироп під тиском створений масляним насосом забивався в рамки. Це робив в другі половині жовтня , щоб бджоли не встигли переробити ШI Вам за це може копнякiв надавати 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 20 годин тому, Пахомич сказав: Заповнювати рамки сиропом поливом це дуже погано . Щоб рамку наповнити її потрібно поливати . Таким чином іфекції від сімї до сімї передаються дуже швидко. Я колись зробив установку для наповнення рамок сиропом 1 ; 2 . Сироп під тиском створений масляним насосом забивався в рамки. Це робив в другі половині жовтня , щоб бджоли не встигли переробити. Перший рік було норма , на другий пішли проблеми з ноземою. Якщо перед наповненням рамки продезенфікувати ,то можливо. Погоджуюсь на всі 100. На великих пасіках централізоване наповнення рамок сиропом в кінці кінців призведе до проблем. Як би акуратно не заливати той сироп, а частина його все одно стече в ємність, змиваючи багато ''непотребу''. Ці всі змиви отримуватимуть наступні рамки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая Только что, yu1986ra сказал: Погоджуюсь на всі 100. На великих пасіках централізоване наповнення рамок сиропом в кінці кінців призведе до проблем. Як би акуратно не заливати той сироп, а частина його все одно стече в ємність, змиваючи багато ''непотребу''. Ці всі змиви отримуватимуть наступні рамки. Йому вже пофіг , тож сипе всім антибіотик , 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая Передивився дві третини вуликів, ні одна дрань ше не привилася. Поставив третій корпус через решітку, хай ріпак носять. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 53 хвилини тому, gardener сказав: Передивився дві третини вуликів, ні одна дрань ше не привилася. Поставив третій корпус через решітку, хай ріпак носять. Певно вони не дурні в погану погоду прививатись. Дбають про належну якість маток. Зараз через тиждень маточники будуть у всіх висіти. Вчора в мене +1,2 на вагах. Бджоли дотрушують останні вишні, дуже багато їх на яблуні, на кульбабі відповідно мало. Якось на фейсбук попала на очі картинка: - яблуня має найбільш поживний з садових пилок; - в кульбаби він вдвічі бідніший. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая В мене яблуня ще сидить 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 7 минут назад, gardener сказал: В мене яблуня ще сидить Також яблуня ще мовчить , ще днів три -чотири і почне певне , черешня доцвітає . Ріпаку цвіту ще не видно , 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 11 минут назад, Bee.P сказал: Зайнятий може . Дупки засранкам миє. Мити не перемити . До трьох часов ночі отако, кожну кожнісіньку . Турбота . Вам легше, ваші задерли животики до сонця і проблем немає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 2 минуты назад, Пахомич сказал: Вам легше, ваші задерли животики до сонця і проблем немає. А ви тому і раді , ну хоть якась радість . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 1 година тому, gardener сказав: В мене яблуня ще сидить 1 година тому, Bee.P сказав: Також яблуня ще мовчить , ще днів три -чотири і почне певне , черешня доцвітає . Ріпаку цвіту ще не видно , В мене пізні також ще без цвіту. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая Був трохи робінгудом 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 3 години тому, gardener сказав: Був трохи робінгудом Влучно стріляли? 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая 4 хвилини тому, ромео сказав: Влучно стріляли? грабив багатих і віддавав бідним 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 3 мая Share Опубликовано 3 мая Сьогодні теплий, безвітряний вечір. Повітря пахне яблуневим цвітом. Контрольний (сім'я 10-12 дадана) видав +2,5. Бджоли яблуні трусили аж до вечора. 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 мая Автор Share Опубликовано 3 мая 7 годин тому, gardener сказав: В мене яблуня ще сидить Мої пока теж усі мовчать й чекають на тепло. Але дивно - цього року повикидали цвіт усі яблуні. Навіть драпчак, який планував зрізати, вперше просто увесь вибухнув квітковими бруньками. От і докажи, що думки не матеріальні. Відчула мої плани - і на тобі. А до цього років з три не цвіла. Лишав її як тінь над вуликом... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая 6 часов назад, yu1986ra сказал: Сьогодні теплий, безвітряний вечір. Повітря пахне яблуневим цвітом. Контрольний (сім'я 10-12 дадана) видав +2,5. Бджоли яблуні трусили аж до вечора. А що з садів можливий такий привіс зараз Я років 23 тому пам'ятаю мед з абрикоса по уголкам рамок, поки ще болячки не унічтожили абрикосові посадки А так просто садові , все переходило в розплід Абрикосовий мед також потім переходив у розплід , ну спочатку його зимувала бджола встигала скласти в рамки На акацію заходили уже майже без меду завжди , поки ріпак не з'явився 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая 14 часов назад, gardener сказал: В мене яблуня ще сидить Учора гули від бджіл Хоть щось можливо не померзне А то прошлих рік жодного фрукта не було все померзло разом 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая 7 часов назад, gardener сказал: грабив багатих і віддавав бідним Ми кожен рік весною Робін гуди Та де там весною завжди , як не мед так розплід , бджіл , пергу 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая В 02.05.2026 в 15:16, Bee.P сказал: Дальній " щасливий " точок , ну короче мінус 25-30% бджоли на вулик . Така сітуйовіна . Мав розширать вощиною , деяким вже магазини ставити , а тут таке .... Ні хріна собі Це племінниці моїх маток 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая 7 годин тому, ДобровоЛ сказав: Мої пока теж усі мовчать й чекають на тепло. Але дивно - цього року повикидали цвіт усі яблуні. Навіть драпчак, який планував зрізати, вперше просто увесь вибухнув квітковими бруньками. От і докажи, що думки не матеріальні. Відчула мої плани - і на тобі. А до цього років з три не цвіла. Лишав її як тінь над вуликом... Ви вже вдома? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 мая Автор Share Опубликовано 4 мая 34 хвилини тому, gardener сказав: Ви вже вдома? Так. І мабуть вже на ПМЖ. Внучки підросли, слава Богу. А я хочу зайнятися накінець справою, що мене все життя до себе манить. Пока стартував, а далі - побачимо. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 мая Автор Share Опубликовано 4 мая 2 години тому, AVA сказав: Учора гули від бджіл Хоть щось можливо не померзне А то прошлих рік жодного фрукта не було все померзло разом А у мене усі яблуні, ніби хтось чимось обробив для стимуляції цвітіння : навіть старий драпчак, який я думав знести, як я вже повідомляв, і той повикидав бруньки... Може що ще й вродить. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 мая Share Опубликовано 4 мая 13 часов назад, gardener сказал: Був трохи робінгудом А перед цим були Тарзаном .. Ну хоть не скучно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.