Пахомич Опубликовано 24 апреля Share Опубликовано 24 апреля 4 минуты назад, yu1986ra сказал: Чудово. Чим 11-й відрізняється від 1100-го? Хто і навіщо їх визначає? Є завжди, але не завжди в активному чи загрозливому стані. Завдання пасічника після зими забрати всі поверхні на яких є спори нозими і протягом сезону не давати бджолам такі умови щоб нозема активізувалась. З кожним новим поколінням бджіл сім'я самоочищується (принаймні я так бачу лікування). Я задоволений вашим висновком і навіть заперечувати не буду 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 апреля Share Опубликовано 24 апреля 13 хвилин тому, А.Е. сказав: Ви лікар?То не треба й давати поради.Я мав на увазі колір меда с соняшника. То голова,то зору.Якщо людина не вихована,то не треба чекати щоб її на ви називали Я всебічно розвинена людина. А я думав що соняшник цвів колись фіолетовим кольором. Ну, хто колись робив пилковий аналіз того меду? В 25-у році ми продаєм переважно бог зна що (аналіз роблять одиниці), а в 95-у за аналіз мало хто й чув. Стверджувати, що і в 25-у, і в 95-у той самий чистий як сльоза сонях не коректно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 апреля Share Опубликовано 24 апреля 15 хвилин тому, Гурович сказав: Раніше сонях сіяли сортовий і при кристалізації кристал був великий. На сьогодні поле з сортовим соняхом знайти проблематично. А з гібрида мед має зовсім іншу консистенцію. Гібрид це також сорт. За рахунок чого змінилась консистенція? 17 хвилин тому, Гурович сказав: А хамити зовсім не обовязково. Це була дружня порада. Я не знаю чого він наїжачився. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 24 апреля Share Опубликовано 24 апреля 17 хвилин тому, А.Е. сказав: Коли в сім'ї є запаси корму то зовсім інший розвиток весною. Добре, що ви хоч це розумієте. Але якщо запхати на зиму у вулик ще один корпус пустих рам, то розвиток кращим не стане (а тим більше зимівля) 11 хвилин тому, Пахомич сказав: Я задоволений вашим висновком і навіть заперечувати не буду Боюсь вже й питати, що ви розумієте під словом ''запечатувати''? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 7 часов назад, yu1986ra сказал: А я думав що соняшник цвів колись фіолетовим кольором Мамонти просто раніше качали мед при жовтій лампочці Ілліча , тепер при білій діодній , тому їм і здається що мед різного кольору . Там все складно ... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 2 години тому, Lefty сказав: https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... Бачив вже не раз, але шось боявся так робити. Хоча всі хто робить - кажуть шо проблем нема 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 2 години тому, Lefty сказав: https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... Він це робить як я зрозумів в березні, цілком робочий варіант. За квітень не знаю, чим раніше весною, тим безболісніше буде проходити. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 2 часа назад, Lefty сказал: https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... Якщо одна порода , і бджоли спокійні , в льоток клуб диму , рамку впихнув закриив і все норм . Дим часто допомагає при об"єднанні . До травня і маток можна з рамки однієї сімї на рамку іншої без проблем просто перекидать . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 10 хвилин тому, Конструктор сказав: Він це робить як я зрозумів в березні, цілком робочий варіант. За квітень не знаю, чим раніше весною, тим безболісніше буде проходити. Колись бачив шо вирівнювали як вже ріпак жовтів позаду. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 4 хвилини тому, gardener сказав: Колись бачив шо вирівнювали як вже ріпак жовтів позаду. Мабуть взяток тільки сприяє. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 48 минут назад, gardener сказал: Колись бачив шо вирівнювали як вже ріпак жовтів позаду. В цей час можуть і хімлом влупити , не треба про це забувать.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 11 хвилин тому, Bee.P сказав: В цей час можуть і хімлом влупити , не треба про це забувать.. якраз добре рівняти... то шо залишилось 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 4 часа назад, Lefty сказал: https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7 Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований.... Кожен рік при потребі роблю.В цьому році тижня три тому робив.Ніякого диму та запаху не даю.В цьому році зтрушував за заставну навіть до матки інструментального запліднення.До якихось дат я б не став прив'язувати сь.Ніякого взятку не було,погода не сприяла.Все треба завжди з головою і вважати увагу на стан 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 2 часа назад, Bee.P сказал: Мамонти просто раніше качали мед при жовтій лампочці Ілліча , тепер при білій діодній , тому їм і здається що мед різного кольору . Там все складно ... Мед в бочках,вже закрісталізований колір інший,та й по структурі відрізнявся від того що зараз.Якщо чого не знаєте ,то краще мабуть промовчати. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kroxaru Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля Поповнював корма, в двох дворнягах, на крайніх рамках потягли мисочки. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля Завершив обхід , ну таке собі .. сильнішим дав по дві вощина або суш , слабшим по вощині . Холод зробив своє діло , за 20 днів зїл десь по 3-5 кг їдла. Трутові рамки ставив в перших числах квітня , то тільки запечатали трута , тепер почну рахувати коли робить прививку . на фото трут , для незнаючих. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля Сильні і таке зробили , це ті хто мав 9-10 р обсижених . Годівниця норм , плотики лишив рідні і все норм .головна мавпа в правому нижньому кутку ! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля По перзі , таке , це з монтіCola 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 8 часов назад, А.Е. сказал: Мед в бочках,вже закрісталізований колір інший Мед у всіх різний , однакового меду ні в кого не буває ніколи, і не буде ніколи , така природа , бо кормова база у всіх різна Не пишіть про бочки , коли не заливали його туди ніколи з своїми 5 вуликами . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 1 годину тому, Bee.P сказав: на фото трут , для незнаючих. та не може бути 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля Только что, gardener сказал: та не може бути Може . Мені подобається коли оце тіко трутову комірку засіває а бджолину не чіпає . Але таке чудить не кожна лінія , є такі що рамку валять не зважаючи на різні комірки . Нові лінії дивують по свому , але кожна шедевр по свому . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля Хрущів жалко... вони певно і не здогадуються, шо вже кінець квітня... 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 41 хвилину тому, ромео сказав: Хрущів жалко... вони певно і не здогадуються, шо вже кінець квітня... Бачив недавно 9 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 25 апреля Share Опубликовано 25 апреля 16 годин тому, gardener сказав: Бачив вже не раз, але шось боявся так робити. Хоча всі хто робить - кажуть шо проблем нема Робив так неодноразово - усе ок. Чим ближче по часу до першого обльоту - тим спокійніші сім'ї до чужих бджіл при любих обставинах. ну і навпаки. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.