Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

4 минуты назад, yu1986ra сказал:

Чудово. Чим 11-й відрізняється від 1100-го? Хто і навіщо їх визначає?:umora:

Є завжди, але не завжди в активному чи загрозливому стані. Завдання пасічника після зими забрати всі поверхні на яких є спори нозими і протягом сезону не давати бджолам такі умови щоб нозема активізувалась. З кожним новим поколінням бджіл сім'я самоочищується (принаймні я так бачу лікування).

Я задоволений вашим висновком і навіть заперечувати не буду

13 хвилин тому, А.Е. сказав:

Ви лікар?То не треба й давати поради.Я мав на увазі колір меда с соняшника.

То голова,то зору.Якщо людина не вихована,то не треба чекати щоб її на ви називали:hi:

Я всебічно розвинена людина:umora:. А я думав що соняшник цвів колись фіолетовим кольором:rofl:.

Ну, хто колись робив пилковий аналіз того меду? В 25-у році ми продаєм переважно бог зна що (аналіз роблять одиниці), а в 95-у за аналіз мало хто й чув:IMHO:. Стверджувати, що і в 25-у, і в 95-у той самий чистий як сльоза сонях не коректно.

15 хвилин тому, Гурович сказав:

Раніше сонях сіяли сортовий і при кристалізації кристал був великий. На сьогодні поле з сортовим соняхом знайти проблематично. А з гібрида мед має зовсім іншу консистенцію.

Гібрид це також сорт.

За рахунок чого змінилась консистенція?

17 хвилин тому, Гурович сказав:

А хамити зовсім не обовязково.

Це була дружня порада. Я не знаю чого він наїжачився.

17 хвилин тому, А.Е. сказав:

Коли в сім'ї є запаси корму то зовсім інший розвиток весною.

Добре, що ви хоч це розумієте:umora:. Але якщо запхати на зиму у вулик ще один корпус пустих рам, то розвиток кращим не стане (а тим більше зимівля:umora:)

11 хвилин тому, Пахомич сказав:

Я задоволений вашим висновком і навіть заперечувати не буду

Боюсь вже й питати, що ви розумієте під словом ''запечатувати''?:rofl:

https://youtu.be/XnO3pgnksbE?si=SSLUIw8fq72KD0q7

Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований....

7 часов назад, yu1986ra сказал:

А я думав що соняшник цвів колись фіолетовим кольором

Мамонти просто раніше качали мед при жовтій лампочці Ілліча , тепер при білій діодній , :hi:тому їм і здається що мед різного кольору :umora:. Там все складно ..:dntknw::umora:.   

2 години тому, Lefty сказав:

Хтось так ще робив? В коментах пише що в 30 сімей дав по рамці і в жодній бійки не було і якщо це робити до кінця квітня то такий номер проходить. Правду кажучи я здивований....

Бачив вже не раз, але шось боявся так робити. Хоча всі хто робить - кажуть шо проблем нема

2 години тому, Lefty сказав:

Він це робить як я зрозумів в березні, цілком робочий варіант.:IMHO: За квітень не знаю, чим раніше весною, тим безболісніше буде проходити.

2 часа назад, Lefty сказал:

Якщо одна порода , і бджоли спокійні , в льоток клуб диму , рамку впихнув закриив і все  норм .  Дим часто допомагає при об"єднанні . До травня і маток можна з рамки однієї сімї на рамку іншої без проблем просто перекидать . 

10 хвилин тому, Конструктор сказав:

Він це робить як я зрозумів в березні, цілком робочий варіант.:IMHO: За квітень не знаю, чим раніше весною, тим безболісніше буде проходити.

Колись бачив шо вирівнювали як вже ріпак жовтів позаду.

4 хвилини тому, gardener сказав:

Мабуть взяток тільки сприяє.

48 минут назад, gardener сказал:

В цей час можуть і хімлом влупити , не треба про це забувать.:hi:

11 хвилин тому, Bee.P сказав:

В цей час можуть і хімлом влупити , не треба про це забувать.:hi:

якраз добре рівняти...    то шо залишилось

4 часа назад, Lefty сказал:

Кожен рік при потребі роблю.В цьому році тижня три тому робив.Ніякого диму та запаху не даю.В цьому році зтрушував за заставну навіть до матки інструментального запліднення.До якихось дат я б не став прив'язувати сь.Ніякого взятку не було,погода не сприяла.Все треба завжди з головою і вважати увагу на стан

2 часа назад, Bee.P сказал:

Мамонти просто раніше качали мед при жовтій лампочці Ілліча , тепер при білій діодній , :hi:тому їм і здається що мед різного кольору :umora:. Там все складно ..:dntknw::umora:.   

Мед в бочках,вже закрісталізований колір інший,та й по структурі відрізнявся від того що зараз.Якщо чого не знаєте ,то краще мабуть промовчати.

Поповнював корма, в двох дворнягах, на крайніх рамках потягли мисочки.

Завершив обхід , ну таке собі .. сильнішим дав по  дві вощина або суш , слабшим по вощині . Холод зробив своє діло , за 20 днів зїл десь по 3-5 кг їдла.  Трутові рамки ставив в перших числах квітня , то тільки запечатали трута , тепер почну рахувати коли робить прививку .:hi: на фото трут , для незнаючих.

IMG_20260425_164959.jpg

Сильні і таке зробили , це ті хто мав 9-10 р  обсижених :hi:. Годівниця норм , плотики лишив рідні і все норм .:hi:головна мавпа в правому нижньому кутку !

IMG_20260425_165529.jpg

По перзі , таке , це з монтіCola 

Screenshot_2026-04-25-16-58-43-467_com.miui.gallery.jpg

IMG_20260425_170034.jpg

8 часов назад, А.Е. сказал:

Мед в бочках,вже закрісталізований колір інший

Мед у всіх різний , однакового меду ні в кого не буває ніколи,  і не буде ніколи  , така природа :hi:, бо кормова база у всіх різна :hi:

Не пишіть про бочки , коли не заливали його туди ніколи з своїми 5 вуликами :hi:.

1 годину тому, Bee.P сказав:

на фото трут , для незнаючих.

та не може бути

Только что, gardener сказал:

та не може бути

Може :umora::hi:.

Мені подобається коли оце тіко трутову комірку засіває а бджолину не чіпає .  Але таке чудить не кожна лінія , є такі що рамку валять не зважаючи на різні комірки .  Нові лінії дивують по свому , але кожна шедевр по свому . 

Хрущів жалко... вони певно і  не здогадуються,  шо вже кінець квітня...

41 хвилину тому, ромео сказав:

Хрущів жалко... вони певно і  не здогадуються,  шо вже кінець квітня...

Бачив недавно

437881442_2026-04-25203456.png.5285b8be885cec38764ba3956dd45883.png

16 годин тому, gardener сказав:

Бачив вже не раз, але шось боявся так робити. Хоча всі хто робить - кажуть шо проблем нема

Робив так неодноразово - усе ок. Чим ближче по часу до першого обльоту - тим спокійніші сім'ї до чужих бджіл при любих обставинах. ну і навпаки.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...