yu1986ra Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 12 хвилин тому, arki сказав: поперше на яйця і молоді годувальниці нетреба, це не личика. а по друге і який у вас прийом з яець, тобто скільки маточників получаеться на одній прививочній? Ще раз повторюю: бджоли бачать пустоту між розплодом і негайно йдуть туди відбудовувати сот (вони думають, що соти обірвались і потребують ремонту). На це треба хвилини. Те що юний блохер струсив трохи бджіл щоб їх не подавити не означає, що він їх викинув з вулика. Буває і молоді личинки нарізаю. Стараюсь проріджувати яйця і маточники, щоб не було їх більше 20. Якщо не прорідити яйця, то можуть наклепати біля 30 (я їх не рахую). Кількість прийнятих точно не залежить пхаєш рамку в колодязь чи ні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 2 часа назад, yu1986ra сказал: Якщо не прорідити яйця, то можуть наклепати біля 30 виявляється ви майстер спорту з усіх видів спорту... щоб з яєць потягли біля 30ти маточників... мдааа не кожному дано а то повидумлюють всіляке, робити їм нема шо, шпателі, прививки, колодязі всяке ото таке... я впевнений ви і Руттнера за пояс заткнули б, шкода що він вже помер.... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 3 хвилини тому, arki сказав: шкода що він вже помер.... То вчіться поки Юра живий 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 12 хвилин тому, arki сказав: виявляється ви майстер спорту з усіх видів спорту... щоб з яєць потягли біля 30ти маточників... мдааа не кожному дано а то повидумлюють всіляке, робити їм нема шо, шпателі, прививки, колодязі всяке ото таке... я впевнений ви і Руттнера за пояс заткнули б, шкода що він вже помер.... Від вашої купи смайликів тхне скептицизмом. Я не розумію чому? В вас такого ніколи не було? Яка різниця з яйця чи з личинки? Бджолам пофіг, просто більше часу треба. Якщо нічого не робити, то деякі ройові сім'ї самі по собі закладають по 30 шт. Їх мало хто рахує, але їх реально дофіга. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 7 минут назад, yu1986ra сказал: деякі ройові сім'ї самі по собі закладають по 30 шт з всього описаного вами мені здається що саме цей у вас і є спосіб виведення маток мдааа... давно так не сміявся 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 10 апреля Share Опубликовано 10 апреля 8 хвилин тому, arki сказав: з всього описаного вами мені здається що саме цей у вас і є спосіб виведення маток мдааа... давно так не сміявся Ви там животик не надірвали? Швидку викликати? На лежаковому переважно ройові матки. На корпусному ройових не багато. Ніякої особливої різниці між ройовими і свищевими я не бачу, отже якість свищевих не погана. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 10 апреля Автор Share Опубликовано 10 апреля 5 годин тому, Пахомич сказав: В Україні не існує такого звання ,як заслужений пасічник. Існує, @Пахомич. Я тоді спеціально цікавився, бо сам, до речі, маю звання "Заслужений журналіст України". Але то не є державна нагорода, як у мене, а якоїсь пасічної організації. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 6 часов назад, yu1986ra сказал: отже якість свищевих не погана. Якщо свіщова буде виховуватись в хочаб 6-7 р дадан і гарно рамки будуть обсижені бджолою тобто максимум скільки може влізти на рамку бджоли , то різниці не має чи це ройовий маточник чи свіщовий . А далі вже буде видно по матці , чи вона зі старої личинки чи з нормальної . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 12 хвилин тому, Bee.P сказав: Якщо свіщова буде виховуватись в хочаб 6-7 р дадан і гарно рамки будуть обсижені бджолою тобто максимум скільки може влізти на рамку бджоли , то різниці не має чи це ройовий маточник чи свіщовий . А далі вже буде видно по матці , чи вона зі старої личинки чи з нормальної . А матки тихої заміни? Часто кажуть що матки тихої заміни найкращі. Може це зумовлено кількістю маточників. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 23 хвилини тому, Bee.P сказав: Якщо свіщова буде виховуватись в хочаб 6-7 р дадан і гарно рамки будуть обсижені бджолою тобто максимум скільки може влізти на рамку бджоли , то різниці не має чи це ройовий маточник чи свіщовий . А далі вже буде видно по матці , чи вона зі старої личинки чи з нормальної . Я не пам'ятаю випадку невдалої сім'ї через відверто погану матку. Матки трохи рано виводжу, щоб встигнути до ройової пори, але сила сім'ї точно від 10 р. Чим слабша сім'я тим менше маточників лишаю. Чим більше маточників тим менше з них крупних - не має сенсу давати багато. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 9 минут назад, Конструктор сказал: А матки тихої заміни? Часто кажуть що матки тихої заміни найкращі. Може це зумовлено кількістю маточників. Тиху заміну роблять зачасту середина літа десь , сила сімії хороша , температурні режими ідеальні , може бути 2-3 маточника які ціленаправленно вони інтенсивно годують і доглядають , свіщові більш рятункові ,несподіванні ,срочні ,тому багато їх на старших личинках з яких виходять дрібніші матки з меньшою кількістю яйцепроводів , але і виходять і з норм личинки , а там вже як Бог дасть хто з них лишиться , зачасту першою лупиться з старшої личинки і решту маточників зносять . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 16 хвилин тому, Конструктор сказав: А матки тихої заміни? Часто кажуть що матки тихої заміни найкращі. Може це зумовлено кількістю маточників. Вони кращі, якщо від доброї сім'ї, а в таких рідко буває ТЗ. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Вони кращі, якщо від доброї сім'ї, а в таких рідко буває ТЗ. Часто буває і в хороших сім'їх, з старішою маткою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Я не пам'ятаю випадку невдалої сім'ї через відверто погану матку. Матки трохи рано виводжу, щоб встигнути до ройової пори, але сила сім'ї точно від 10 р. Чим слабша сім'я тим менше маточників лишаю. Чим більше маточників тим менше з них крупних - не має сенсу давати багато. На 10 р дадана плотно обсижених бджолою даю 25 личинок на виховання після стартера , вони лишають 23-24 шт самі далі. Коли не було нікота то робив як і ви , різав соти , проріджав личинки 1/4 і між планками зажимав їх на прививочній рамці , мені хватало , і без інкубатора . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля Только что, Конструктор сказал: Часто буває і в хороших сім'їх, з старішою маткою. Буває таке що і матка не стара але ліплять 2-3 маточника , але як починається взяток то їх зносять , або перестають гріти і там ніхто не виходить , спостерігав таке в себе на певній лінії 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 7 хвилин тому, Bee.P сказав: Тиху заміну роблять зачасту середина літа десь , сила сімії хороша , температурні режими ідеальні , може бути 2-3 маточника які ціленаправленно вони інтенсивно годують і доглядають , свіщові більш рятункові ,несподіванні ,срочні ,тому багато їх на старших личинках з яких виходять дрібніші матки з меньшою кількістю яйцепроводів , але і виходять і з норм личинки , а там вже як Бог дасть хто з них лишиться , зачасту першою лупиться з старшої личинки і решту маточників зносять . А ройові, вони ж з яйця, тут вік личинки не впливає? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля Только что, Конструктор сказал: А ройові, вони ж з яйця, тут вік личинки не впливає? Ні , не впливає , Це ціленаправліні , зплановані , з яйця доглядають і гріють і годують , але не всі ройові маточники з яйця , 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 2 хвилини тому, Bee.P сказав: Тиху заміну роблять зачасту середина літа десь , сила сімії хороша , температурні режими ідеальні , може бути 2-3 маточника які ціленаправленно вони інтенсивно годують і доглядають , свіщові більш рятункові ,несподіванні ,срочні ,тому багато їх на старших личинках з яких виходять дрібніші матки з меньшою кількістю яйцепроводів , але і виходять і з норм личинки , а там вже як Бог дасть хто з них лишиться , зачасту першою лупиться з старшої личинки і решту маточників зносять . Свищеві маточники майже завжди менші за ройові, але різниці по якості матки я не бачу. Водночас, далеко не всі свищеві я можу впихнути в захист для маточника. Маю 3 різних цих ковпачка - це лажа повна. Який баран вибирав розмір і під який стандарт їх розробляли я не розумію. Ройовий маточник дуже рідко туди запхати можна і часто бджоли мають можливість його розгризти (чим вони часто користуються). Хочу спробувати пхати маточники в бігуді (може хоч туди влізуть), щоб при випуску мітити неплідку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 7 хвилин тому, Конструктор сказав: Часто буває і в хороших сім'їх, з старішою маткою. В мене таких мало. В минулому році іошки довго вмирали, то забрав біля 5 маточників, але через загальний аврал не простежив їх долю. Розміром були як ройові. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Хочу спробувати пхати маточники в бігуді (може хоч туди влізуть), щоб при випуску мітити неплідку. Вже краще легенько фольгою обматати як захист , останні дні перед вилуплянням самі головні , тут важливий температурний режим , ну і крила ростуть в останній день перед виходом . Тут немає дрібниць. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 9 хвилин тому, Конструктор сказав: А ройові, вони ж з яйця, тут вік личинки не впливає? Тут точно не впливає. Вони ж самі все готують. ''Свищеві з яйця'' починають тягнути лише коли вилупиться личинка - тут можуть бути варіанти. Але я стараюсь давати по 2-3 шт, тішу себе думкою, що вони виберуть кращу 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 11 хвилин тому, Bee.P сказав: Ні , не впливає , Це ціленаправліні , зплановані , з яйця доглядають і гріють і годують , але не всі ройові маточники з яйця , В лежаку в ройку можуть і свищеві тягнути на крайніх рамках. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 7 часов назад, ДобровоЛ сказал: Існує, @Пахомич. Я тоді спеціально цікавився, бо сам, до речі, маю звання "Заслужений журналіст України". Але то не є державна нагорода, як у мене, а якоїсь пасічної організації. Є " Заслужений працівник сільського господарства" заслужених конюхів ,свинарів, вівчарів, немає. Пасічників нагороджують грамотою "Почесного Пасічника України " Цією грамотою нагороджує "Спілка пасічників України", а не держава. Це така іграшка для морального самозадоволення, навіть немає медальйончика на піджакі ніхто не знає , що вона в тебе є. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля 7 хвилин тому, Bee.P сказав: Вже краще легенько фольгою обматати як захист , останні дні перед вилуплянням самі головні , тут важливий температурний режим , ну і крила ростуть в останній день перед виходом . Тут немає дрібниць. Якось пробував фольгу, нічого доброго не вийшло. Я хочу мітити до обльоту, щоб потім не витрачати час. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 апреля Share Опубликовано 11 апреля Только что, yu1986ra сказал: В лежаку в ройку можуть і свищеві тягнути на крайніх рамках. Там варіантів є багато , кожна роєвуха має свої особливості , тому тільки дивишся і ах....єш , і думаєш що зними робити. Але сімїї в пред ройовому стані є хороші виховалки , але матку забирати полюбе , пред ройове коли вже мисочки побачили 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.