gardener Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 3 години тому, Конструктор сказав: Слідуючий тиждень холодний, не буду розширювати, від тісноти їм нічого не станеться. Пилок, мед підїдять і місця під розлід вистачить. А вже на тепло можна буде йти всі під ряд. Теж мабуть буде після паски. Я сьогодні потребуючим поставив корпус під гніздо 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 2 часа назад, gardener сказал: Я сьогодні потребуючим поставив корпус під гніздо І що ви добре зробили? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 2 хвилини тому, Пахомич сказав: І що ви добре зробили? Та шо я там тямлю 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 1 минуту назад, gardener сказал: Та шо я там тямлю Мені байдуже ,тямите не тямите . Я запитав ,що доброго з підставлянням корпуса під низ. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 11 хвилин тому, Пахомич сказав: Мені байдуже ,тямите не тямите . Я запитав ,що доброго з підставлянням корпуса під низ. А шо не доброго? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 1 годину тому, Пахомич сказав: І що ви добре зробили? Ви знаєте що таке пасивна агресія? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 4 минуты назад, Олексій Кременчук сказал: Ви знаєте що таке пасивна агресія? І що таке пасивна агресія? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 4 хвилини тому, Пахомич сказав: І що таке пасивна агресія? Отже, не знаєте 8 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 19 минут назад, Олексій Кременчук сказал: Отже, не знаєте Коли і в яких випадках використовується пасивна агресія 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 2 години тому, Пахомич сказав: Мені байдуже ,тямите не тямите . Я запитав ,що доброго з підставлянням корпуса під низ. Є місце для зайвих бджіл, для кормових запасів, для вощини, для будівельної рамки... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 9 годин тому, Женя Ц. сказав: Я буду розширяти аж після паски, нехай відклигають. 9 годин тому, Конструктор сказав: Слідуючий тиждень холодний, не буду розширювати, від тісноти їм нічого не станеться. Пилок, мед підїдять і місця під розлід вистачить. А вже на тепло можна буде йти всі під ряд. Теж мабуть буде після паски. Я сьогодні пролив ентеронорміном половину корпусного точка. Калічі не ростуть, хоч бачу, що з половини точно буде толк без підсилення. Є такі що й досі просідають. Нормальні сім'ї (в яких була за заставною хоч на скількись пустувата рамка) розширив по рамці. Там де за заставною тільки повномедні не розширював, бо не бачу сенсу. Після паски всім буду ставити корпус під низ з переносом туди медових. Завтра буду розширювати всіх на лежаковому. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Кременчук Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 1 година тому, Пахомич сказав: Коли і в яких випадках використовується пасивна агресія Я теж не знаю. 3 години тому, Пахомич сказав: Я запитав ,що доброго з підставлянням корпуса під низ. Вважаєте наверх було б краще? Але ж попереду холоднеча... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 29 хвилин тому, yu1986ra сказав: хоч бачу, що з половини точно буде толк без підсилення От саме такі і варто підсилити, якщо тим більше є чим, тобто сильні сім'ї по яких вже видно що перші зайдуть в ройове. 29 хвилин тому, yu1986ra сказав: Є такі що й досі просідають. На такі, або ті що 50:50, під сумнівом. Не варто тратити ні свого часу, ні ресурсів інших сімей. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 15 хвилин тому, Конструктор сказав: На такі, або ті що 50:50, під сумнівом. Не варто тратити ні свого часу, ні ресурсів інших сімей. Я витрачаю. Бо в мене тільки соняшник, а при належному догляді з них точно шось вийде... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 30 минут назад, Олексій Кременчук сказал: Я теж не знаю. Вважаєте наверх було б краще? Але ж попереду холоднеча... Якщо весняна погода не сприяє ,то наякий розширювати. Одного корпуса вистарчає по самі вуха ,щоб матка зачервила втретє. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 9 хвилин тому, Пахомич сказав: Одного корпуса вистарчає по самі вуха ,щоб матка зачервила втретє. дві рамки з медом, одна-дві з пергою і 4-5 розплоду. Втретє вона то зачервить, а куди бджолу діти? Не думаю, шо корпус з маломедками знизу чомусь буде заважати 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 33 хвилини тому, Конструктор сказав: От саме такі і варто підсилити, якщо тим більше є чим, тобто сильні сім'ї по яких вже видно що перші зайдуть в ройове. На такі, або ті що 50:50, під сумнівом. Не варто тратити ні свого часу, ні ресурсів інших сімей. На тому точку сильних нема, до ройки їм ще далеко. Там поки дія табу на переставляння рамок з вулика у вулик, тому хай самі викручуються. Сімей в мене зараз не багато, тому можна і погратись з просвітницькою метою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 24 хвилини тому, ромео сказав: Я витрачаю. Бо в мене тільки соняшник, а при належному догляді з них точно шось вийде... Ой, мені здається вже була схожа розмова. Повторюсь: в мене пасіка кочова возити сім'ї з надією що з них щось вийде, то взагалі не варіант. В мене цих інвалідів зазвичай не багато, тратити на них час не бачу сенсу, як по мені то краще приділити більше уваги перспективним сім'ям. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 6 минут назад, Конструктор сказал: Ой, мені здається вже була схожа розмова. Повторюсь: в мене пасіка кочова возити сім'ї з надією що з них щось вийде, то взагалі не варіант. В мене цих інвалідів зазвичай не багато, тратити на них час не бачу сенсу, як по мені то краще приділити більше уваги перспективним сім'ям. Ну і місце грає велику роль , якщо погане то там рівняй не рівня всеодно буде важко. Воно ж все видно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 1 час назад, gardener сказал: Не думаю, шо корпус з маломедками знизу чомусь буде заважати Корпус с низу это вообще расширение пасивное . Если тесно то матка туда спускается и сеет ,но не полностью а полумесяцем. Другое дело когда корпус стоит с верху. Когда корпус стоит с верху, и он им не нужен они просто туда не пойдут. Будут сидеть на расплоде в низу , и без разницы те похолодание. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 13 хвилин тому, koste сказав: Корпус с низу это вообще расширение пасивное . То як пасивна агресія? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 33 минуты назад, gardener сказал: То як пасивна агресія? Агрессия это с другой темы . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 4 апреля Share Опубликовано 4 апреля 17 часов назад, Конструктор сказал: Подивлюсь що з того вийде. напишете тут про про це. думаю не зовсім добра затія. чужа льотна бджола може вбити матку а друге що зараз нельотної молодої бджоли ще небагато... підсилите слабку через чур з вірогідністтю втрати матки ну а сильну ослабите дуже... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 5 годин тому, arki сказав: напишете тут про про це. думаю не зовсім добра затія. чужа льотна бджола може вбити матку а друге що зараз нельотної молодої бджоли ще небагато... підсилите слабку через чур з вірогідністтю втрати матки ну а сильну ослабите дуже... Молодої вже не мало. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 5 апреля Share Опубликовано 5 апреля 7 годин тому, arki сказав: напишете тут про про це. думаю не зовсім добра затія. чужа льотна бджола може вбити матку а друге що зараз нельотної молодої бджоли ще небагато... підсилите слабку через чур з вірогідністтю втрати матки ну а сильну ослабите дуже... Так, ризик що можуть вбити матку є. Для мене то не буде трагедією. Бджоли на мій погляд вистачає, ті сім'ї були на 7р їх можна було розширити за раз до 10р. Думаю якщо 2-3р злетить це мало на що вплине. Цей метод далеко не найкращий, перевага лише що швидкий і легкий у виконанні. Обшим подивлюсь, розкажу. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.