Сергій-апі Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля Від неділі бжоли не вилітають через холод, зараз на 3-4 дні прогнозують до +14 максимум, дальше знов +3 +8. Пакетів на квітень не буде, принаймі на Львівщині. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав: З понеділка потепління, тому буде видно, що і як. Вже не має потепління з понеділка. 2 хвилини тому, Макс_Скрипник сказав: в основному якась типу кущової верби, верболоз якийсь Теж така є але не багато. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 7 хвилин тому, Сергій-апі сказав: На вербі можна ставити хрест, вона в ці холоди і дощі ввійшла в фазі цвітіння, дощі і холод цвітіння добють. Є верби що пізніще починають цвісти але масового характеру там немає. Хоча пилку з верби гарно занесли. В мене також пізні ще сплять і не багато їх. В мене зовсім без пилку було днів 5-7. 5 хвилин тому, Макс_Скрипник сказав: У мене котиків мало, в основному якась типу кущової верби, верболоз якийсь. Він квітує найпізніше і виділяє гарно, тому є надія. А козяча завжди квітує в холоди і бджоли максимум на ній працюють 1-2 дні, а зазвичай просто сидять. З понеділка потепління, тому буде видно, що і як. До понеділка ще прогноз змінять 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 1 хвилину тому, yu1986ra сказав: До понеділка ще прогноз змінять Основне щоб мінус не намалювали. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 28 хвилин тому, Сергій-апі сказав: Від неділі бжоли не вилітають через холод, зараз на 3-4 дні прогнозують до +14 максимум, дальше знов +3 +8. Пакетів на квітень не буде, принаймі на Львівщині. Приблизно так само і в мене. Нектару взагалі ще не було і по прогнозу не скоро він може бути. Найближчі 2-3дні може пилку трохи піднесуть, в далі сидітимуть. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день, аби дійсно вночі не було мінусів, в хоча б невеликий плюс. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля Тільки що, Wladimir_K сказав: Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день. Поки що вага стабільно йде в мінус. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 22 хвилини тому, Сергій-апі сказав: Основне щоб мінус не намалювали. Мінус намалюють як сади зацвітуть Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 4 хвилини тому, Wladimir_K сказав: Для бджоли не стільки важливі значний плюс в таких умовах, як наявність в природі взятку при цих температурах. При такій температурі цвітіння перших медоносів затягується, в вони виділяють нектар і при +12-+14 в день, аби дійсно вночі не було мінусів, в хоча б невеликий плюс. Я планую в неділю-понеділок організувати їм взяток за заставною. В мене садки справді трохи відстрочуються порівняно з минулим роком. Невелике похолодання між вербовими і садовими вважаю позитивним фактором росту сімей. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 8 минут назад, Конструктор сказал: Поки що вага стабільно йде в мінус. У мене в лісі стоять. Стан ще не оцінював, але думаю верба там ще досі виділяє. При таких температурах, головне відстань до медоносів. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 1 годину тому, Wladimir_K сказав: У мене в лісі стоять. Стан ще не оцінював, але думаю верба там ще досі виділяє. При таких температурах, головне відстань до медоносів. В мене кілька днів був льот як на соняшнику, пилком забивали льотки, а вагу в плюс так і не зрушили. Зараз +14° теж активно йдуть з пилком. В вечері подивлюсь, чи щось буде на вазі 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля +15 в холодному холодку. літають шо дурні, з пилком повно. Ваги не маю. До неділі політають, а там - знову тиждень вихідні. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля В мене на точку де густо ростуть верби вздовж невеликоï рiчки сильний контрольной вулик за 12 днiв дав+10кгВ вулики не дивився скiльки перги думаю немало -подивлюся коли буду робити вiдводки 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 6 часов назад, Конструктор сказал: Нектару взагалі ще не було і по прогнозу не скоро він може бути. в нас гарний льот на козячу вербу. вчора було +19, сьогодні +18, нектар несуть і пилком забивають. цвіте нині дуже рясно 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 години тому, gardener сказав: +15 в холодному холодку. літають шо дурні, з пилком повно. Ваги не маю. До неділі політають, а там - знову тиждень вихідні. Всьо, дощ зупинив роботу, в обід було+16, літали дуже активно, на вагах+100г від ранку. Якщо за сутки, то мабуть буде і мінус. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 години тому, Stol сказав: В мене на точку де густо ростуть верби вздовж невеликоï рiчки сильний контрольной вулик за 12 днiв дав+10кгВ вулики не дивився скiльки перги думаю немало -подивлюся коли буду робити вiдводки Ви мабуть південь Вінницької? Мабуть тепліше. Теж переходите на пергу? Відро вже є? 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 10 хвилин тому, Конструктор сказав: Ви мабуть південь Вінницької? Мабуть тепліше. Теж переходите на пергу? Відро вже є? На iнших точках де мало верби все як у всiх- пилок приносять, а нектару мало В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника якщо в червнi забрати 2 рамки з пергою 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 12 хвилин тому, Stol сказав: На iнших точках де мало верби все як у всiх- пилок приносять, а нектару мало В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника якщо в червнi забрати 2 рамки з пергою Якщо пилконосів вдосталь то норм, а якщо як у мене в Запоріжжі то погано. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля Пішов крупний пилок , 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 1 час назад, Конструктор сказал: Всьо, Дочки від тігри мають раніший старт , весь пилок що приносять то зразу на розплід , рамку засівє на 95% , вона думаю буде краща для збору пилку , а та перша то економить корма і запасається пергою . Це така ситуація на тепер , далі ситуація може змінитися до навпаки . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 години тому, Stol сказав: В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника якщо в червнi забрати 2 рамки з пергою Пергу так сильно не відбереш як пилок. Це все треба дивитись індивідуально, від місцевості. В мене після ріпаку, чи під час, можна брати бо далі ще трохи є амофа, після аморфи пусто, то вже пергу з аморфи треба думати чи брати і якщо брати то скільки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 43 хвилини тому, Bee.P сказав: Це така ситуація на тепер , далі ситуація може змінитися до навпаки . А, може і не змінитись, вони і на далі можуть заносити з запасом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 7 минут назад, Конструктор сказал: А, може і не змінитись, вони і на далі можуть заносити з запасом. Не заперечую. Тут бачу якщо тігрі дати рано чарівного млинця , то на вербі можна буде пилкоуловлювачі чіплять . Набагато більше має розплоду чим в першої , ну і корма відповідно пішли раніше , сьогодні вони були в лідерах по приносу пилку . А перша не так сильно сьогодні несла , бо має вже запаси . І перша вже ферментує . 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 години тому, Stol сказав: На iнших точках де мало верби все як у всiх- пилок приносять, а нектару мало В минулому , коли не було оптовоï торгiвлi медом ,я збирав пилок ,то сiмï сильно просiдали Тепер не знаю чи буде просiдання до соняшника якщо в червнi забрати 2 рамки з пергою О-ооо, то ви відразу по дві забирати плануєте. Оптимістично 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Stol Опубликовано 2 апреля Share Опубликовано 2 апреля 2 хвилини тому, yu1986ra сказав: О-ооо, то ви відразу по дві забирати плануєте. Оптимістично В мене невистачає часу двiчi вiдкривати вулик 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.