Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 3 минуты назад, ромео сказал: А в нас ні півдня, ні ріпаку, ні акації... Так це ж добре , бджулі будуть меньше літати і меньше зношуватись , відповідно будуть довго жити . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 годину тому, Bee.P сказав: А які вони мають бути ??? 6-7 березня обліт , 28 бер. + - лупанулося нове покоління , зимувала бджола сипеться бо гарно зносилася на вербі . Або ті що раніше стартанули то на тепер мають передпечатний стан , і лазить нове покоління в малій кількості , а зимувалої вже одиниці В мене калічі ще перед вербою ''зносилися''. На вербі вже ніхто не зменшувався. Це просто різко відійшла зношена зимувала, яка в слабких сім'ях більш постраждала зимою. В моїй місцевості не чув щоб пропали більш-менш крупні пасіки. 21 хвилину тому, ромео сказав: А в нас ні півдня, ні ріпаку, ні акації... Пощастило. Менше проблем буде. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 18 минут назад, yu1986ra сказал: більш постраждала зимою Від чого ??? Від святкування нового року і різдва ? більше посадила печінку ???? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 12 часов назад, yu1986ra сказал: мене також -0.5 за два дні Та не може бути такого . Ще завтра зважте , може плюс буде . Як погодка ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 година тому, ромео сказав: А в нас ні півдня, ні ріпаку, ні акації... Будете збирати пилок? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 година тому, Bee.P сказав: Від чого ??? Від святкування нового року і різдва ? більше посадила печінку ???? Так, малим важче грітись - вони більше їдять і п'ють. А печінка, як ви знаєте, не резинова 55 хвилин тому, Bee.P сказав: Та не може бути такого . Ще завтра зважте , може плюс буде . Як погодка ? Через два дні буде +, не переживайте. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 2 минуты назад, yu1986ra сказал: Через два дні буде +, не переживайт Точно ???? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 час назад, ромео сказал: А в нас ні півдня, ні ріпаку, ні акації... якщо так погано з медоносами то подумайте про перехід на росплідницький напрямок Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 37 хвилин тому, Bee.P сказав: Точно ???? Та точно. Хай тільки сонце блисне. Сьогодні дощ на цілий день. Піду з рамками колупатись 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 годину тому, Конструктор сказав: Будете збирати пилок? Певно трохи буду, але без фанатизму. Якщо буде з чого... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 9 хвилин тому, ромео сказав: Певно трохи буду, але без фанатизму. Якщо буде з чого... Я теж трохи, буду. Саме чіпляю пилкозбірники 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта То у Вас по два на вулик? Знов ціни не буде 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 годину тому, gardener сказав: То у Вас по два на вулик? Знов ціни не буде Ще мав не обачність, те фото показати. Як інші почнуть по два ставити, точно не буде. Хоч би по 3-4 ніхто не поставив. 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 19 минут назад, Конструктор сказал: Ще мав не обачність, те фото показати. Як інші почнуть по два ставити, точно не буде. Хоч би по 3-4 ніхто не поставив. Канєєєєшно , урвали пергового бака то можна і по два чіплять. Нам так не жіть 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Нам так не жіть Я Вам давно казав, не тих баків Ви селеуціонуєте 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 7 минут назад, gardener сказал: Я Вам давно казав, не тих баків Ви селеуціонуєте Я не винний , всі кричали , хочу рижих, хочу рижих хоть би один сказав що хоче пергових чи медових. Хто шо хотів , той то і отримав . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 52 минуты назад, gardener сказал: Я Вам давно казав, не тих баків Ви селеуціонуєте Та він ніяких не селекціонує, в птаха не той політ. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 4 часа назад, Конструктор сказал: Я теж трохи, буду. Саме чіпляю пилкозбірники Чудо Що придумали як спарені відводки тормозити від ройки 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 2 часа назад, gardener сказал: То у Вас по два на вулик? Знов ціни не буде Інтересно , що будуть далі розганяти , Пилок пильцезбірники Перга пергобійники Що там іще прополіс Сітки прополісні потрібно на випередження брати 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 1 годину тому, Bee.P сказав: Я не винний , всі кричали , хочу рижих, хочу рижих хоть би один сказав що хоче пергових чи медових. Хто шо хотів , той то і отримав . 46 хвилин тому, AVA сказав: потрібно на випередження брати 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта Матководи таке питання Є матка ШО у неї 3 з 10 Ф1 були трохи злі Як я розумію попався десь трохи злий трутень і це його вплив ШО робляться з декількома трутнями Так як трут матки ШО , є копія самої матки ШО Значить можна пускати матку ШО на вивід трута Якби на злість дочок мала вплив матка було б не 3 з 10 , а всі дочки матки ШО Чи трут можеть подавляти злість дочок , щось я закрутив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 33 минуты назад, AVA сказал: Значить можна пускати матку ШО на вивід трута Треба уникати близько родинних зпаровувань . Я вже роблю трут фон для себе з кращих ф2 , вони ж і будуть виховалками маток , і отримають нову ф1 . Це на точку де сусіди з бджолами 2 км . Якщо у вас 100 сімей чужих з ліва за 200 м , і з права 100 чужих , зроблений вами трут фон до лампочки . Ну і не добре від одної іо клепати на всю пасіку маток два роки попідряд ( якщо мало пасік посусідству) , бо буде близько родинний контакт а це падіння імунітету і тд. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 35 минут назад, AVA сказал: Матководи таке питання Є матка ШО у неї 3 з 10 Ф1 були трохи злі Як я розумію попався десь трохи злий трутень і це його вплив ШО робляться з декількома трутнями Так як трут матки ШО , є копія самої матки ШО Значить можна пускати матку ШО на вивід трута Якби на злість дочок мала вплив матка було б не 3 з 10 , а всі дочки матки ШО Чи трут можеть подавляти злість дочок , щось я закрутив Чем меролюбивей семья с маткой И.О, тем на неконтролируемом трутне Ф1 лучше результат . Трутень влияет на миролюбие пчёл, так как часть генов трутня передаётся пчёлам. Чем менее разнообразный по генам трутень ,тем больше нужные качества передадутся в поколениях, и при близкородственном спаривании ( инбридинге ) нужные гены закрепляется. Но обратная сторона инбридинга это ослабление жизнеспособности ,больше подаются болезням это для контролируемого спарирания ,И.О. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 7 минут назад, Bee.P сказал: Треба уникати близько родинних зпаровувань . Я вже роблю трут фон для себе з кращих ф2 , вони ж і будуть виховалками маток , і отримають нову ф1 . Це на точку де сусіди з бджолами 2 км . Якщо у вас 100 сімей чужих з ліва за 200 м , і з права 100 чужих , зроблений вами трут фон до лампочки . Ну і не добре від одної іо клепати на всю пасіку маток два роки попідряд ( якщо мало пасік посусідству) , бо буде близько родинний контакт а це падіння імунітету і тд. Це просто теорія в голову прийшла Вона вже сама живе , ф1 від неї одна жива , ф2 жодної На трута підуть дочки, точніше родичі у третьому поколінні PJ штук 40 П'ять з них ще 2024 , всі сестри ШО, мамки цих 40 уже не має І ще є штук 15 класних ф1 2024 р, А виводить маток буду від нових ШО Їх 4 штуки , з головою вистачить нових Пасік ближче 500м не має Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 марта Share Опубликовано 31 марта 7 хвилин тому, AVA сказав: Це просто теорія в голову прийшла Вона вже сама живе , ф1 від неї одна жива , ф2 жодної На трута підуть дочки, точніше родичі у третьому поколінні PJ штук 40 П'ять з них ще 2024 , всі сестри ШО, мамки цих 40 уже не має І ще є штук 15 класних ф1 2024 р, А виводить маток буду від нових ШО Їх 4 штуки , з головою вистачить нових Пасік ближче 500м не має 500 м для скаженої собаки це не крюк. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.