Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

8 минут назад, gardener сказал:

Тихо будьте, бо зараз скаже : віддай назад

То чого зразу назад ? :hi: просто попрошу доплатить :hi:;):umora:

4 хвилини тому, Bee.P сказав:

Ну і добре , бо я щось на негритянку цілюся , строче шо дурна , і трошки раніше старт , це по дочкам кажу , але ще рано щось говорить , хай наберуть силу , тоді буде ясно як по розходу кормів і як по запасливості пилку . І як переключаються 

Ну і Ви бачите раніше результат , бо стартанули їх раніше 

В мене є кілька дочок від неї, вони йшли в зиму не на своїй бджолі, може частково, тому ще на можу давати оцінку.

1 минуту назад, Конструктор сказал:

В мене є кілька дочок від неї, вони йшли в зиму не на своїй бджолі, може частково, тому ще на можу давати оцінку.

Та перша? Може бути .  То бджола від неї і в дрібний дощ літає , і з ранку до вечора без перекурів , постійно шось носить , цікава лінія .

12 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав:

Невже у вас обсидка краща ніж в потужних сім'ях з жирними ройовими матками, які Яценко придбав для підсилення своєї пасіки? Не вірю!

Ну, як можна не вірити? Чи як можна назвати таке як на відео сильним? Такої сили в моїх корпусних цьогоріч кращі сім'ї. Але ж це ні про що. Отаке сильною, гарною сім'єю може назвати людина, яка бджіл не бачила. Там же ж бджола бджолу наздоганяє на рамці. Такі я поскорочував до 5 рута. Розплоду в таких сім'ях навіть в рутах зараз більше. Вже почався ріст, але поки туговато.

В лежаках такі скорочував до 4 рам. З стартом там все вийшло просто ідеально. Там в мене все значно краще як на відео. В сім'ях від 4 рам просадки ніби не було (чи ще не було), молода лупиться. Зараз ці сім'ї вже на 6-7 рамках і за заставною шастає різна кількість. Намагаються викидати воскову крихту через зачинений другий льоток і деяким це вдається:umora:.

Сильні сім'ї на дадані я скорочував до 6-7, але їх тільки кілька штук.

В ютубі сильні сім'ї, як на мене, демонструє Головченко. Його сім'ї і сім'ї Яценко це дві великі різниці:IMHO:

39 хвилин тому, Пахомич сказав:

Немає її в гуглі  на центрифузі наклеєна етікетка з маркою але це не її  скоріш її марка ОПН - 3 на 1 , 1,5 , 3  тисячі обертів на 10 пробірок шукайте на О LХ . Це медична лабораторна центрифуга .

На олх і слона можна знайти. Він нам більше про вашу діяльність розповість:umora:

26 хвилин тому, Конструктор сказав:

Може і так, в мене тих верб не багато, а пасік насичення велике. От вже клен то дуже сильний пилконос, аби в погоду попасти.

Клен який? Канадський листок чи якийсь інший?

В нас з кленами не густо. Пилку багато з дубів несуть.

10 минут назад, gardener сказал:

Тихо будьте, бо зараз скаже : віддай назад

Чого?

Тому , що коли багато відкритого розплоду тоді тягнуть пилок , коли йде інтенсивний розвиток, відводки більше носять ніж сімї на піку розвитку.  

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Клен який? Канадський листок чи якийсь інший?

В нас з кленами не густо. Пилку багато з дубів несуть.

В мене вони всі є, канадський, той що вертальтіки літають, ще клен явір, це з того що знаю

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

То вдягніть окуляри :hi::af::umora:. Донт пуш зе хорсес :hi:

Хоч я недавно і зробив корекцію зору, але сьогодні реально треба було окуляри вдягати щоб розгледіти їх силу:rofl:

В минулому році клен в мене і пилку давав жирно , і нектару   . Було дєло:hi:

4 хвилини тому, Конструктор сказав:

В мене вони всі є, канадський, той що вертальтіки літають, ще клен явір, це з того що знаю

То з якого пилку багато? Для ясності покажіть фото листка з інету, бо і самих кленів багато, і назв в одного клена також може бути багато:umora:.

Я знаю, що канадський добрий медонос, але йому треба спека. Яку в моїй місцевості він ловив тільки раз.

7 хвилин тому, yu1986ra сказав:

але сьогодні реально треба було окуляри вдягати щоб розгледіти їх силу:rofl:

І як вони, в окулярах?

29 хвилин тому, Bee.P сказав:

Та перша? Може бути .  То бджола від неї і в дрібний дощ літає , і з ранку до вечора без перекурів , постійно шось носить , цікава лінія .

Перших дві прийшло, одна з них дуже мені подобається, з ранку вони перші з пилком і в вечері вже темно і вони ще злітаються з пилком. В гнізді таж пилку багато. В та що карніка" прийшла останньою, нічого не можу по ніч сказати.

11 хвилин тому, yu1986ra сказав:

То з якого пилку багато? Для ясності покажіть фото листка з інету, бо і самих кленів багато, і назв в одного клена також може бути багато:umora:.

Та я не дуже спостерігав, але знаю що є! Це приблизно так само як за ріпак.:umora:

Той що з вертольотіками, в мене його називають кленчак, з нього багато бджоли йде з пилком. Якщо цей рік попаду в погоду, то зфоткаю, він просто гуде від бджіл.

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Я знаю, що канадський добрий медонос, але йому треба спека. Яку в моїй місцевості він ловив тільки раз.

В мене такий по нектару ,  

IMG_20260329_214458.jpg

1 хвилину тому, gardener сказав:

І як вони, в окулярах?

Бляха, геть не дуже:ah:. Серед калічів багато жовтих (чи може просто вони так в очі кидаються, а я на них великі надії покладав), всі італійки і деякі бакфасти. Бакфастів не так багато було 10-15 шт в зиму, але їх поки нема в числі кращих.

Італійки 5 шт, то пізні відводки були. Одна весною пропала, одну десь не можу знайти, 2 з 3 реально класно шпарять:ay:(буде толк без підсилення).

4 хвилини тому, Bee.P сказав:

В мене такий

IMG_20260329_214458.jpg

О це в мене такий теж є, але це не той що з вертольтами.

17 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Ну, як можна не вірити?

Та то я пожартувати намагався.

Сім'ї слабкі, але писати про це у коментах не можна, бо у автора є "Методика"!

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

В мене такий по нектару ,  

IMG_20260329_214458.jpg

В мене теж. Я цей називаю канадський, бо лист як на прапорі. Ці клени хто як тільки не називає:umora:

1 хвилину тому, Олексій Кременчук сказав:

Та то я пожартувати намагався.

Сім'ї слабкі, але писати про це у коментах не можна, бо у автора є "Методика"!

Та його методика працює, особливо якщо сім'ї слабкі.

3 минуты назад, Конструктор сказал:

О це в мене такий теж є, але це не той що з вертольтами.

Той що з верт то цвіте пучком ниточок то пилок з нього жирний . Ніби так 

Він купив сім'ї по ціні пакета, йому сказали, що вони сильні. :umora:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Він ніби злісний бур'ян, швидко росте, але в моїх краях вкрай туго розростається.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Він ніби злісний бур'ян, швидко росте, але в моїх краях вкрай туго розростається.

Вам мало верби ????:hi::umora:. Майте совість;):hi:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Так, типу висять з нього нитки.

4 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Його позбутися ще то квест, з коріння пускає пагони без зупино

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...