Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

22.03.2026 в 16:08, yu1986ra сказав:

На мій подив енергетична вже починає і гуде, особливо та сторона, що ближче до вуликів.

Сьогодні і у нас розпустився перший котик на енергетичній вербі.

Попельняста на завтра планує.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли  бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються.

Бджоли обсиджують щільно всі рамки і мало розплоду. Ви говорите , що якби були ще більш стиснуті то було б більше розплоду.  Тому я вас і запитав, чому рекомендують весною скорочувати гніздо і коли не потрібно скорочувати. Якщо не знаєте відповіді, то попросіть допомоги в ВееР він митець , а митці то особливі люди.

2 години тому, Bee.P сказав:

Так . Сутки в кімнаті - всі живі , дві сутки- половина живих , три сутки- всі мертві . В холодильнику зразу всі мертві .

Висновок: не перевозьте яйця в холодильнику:rofl:

Только что, yu1986ra сказал:

Висновок: не перевозьте яйця в холодильнику:rofl:

Висновок : яйця мають бути у теплі ,:hi::umora:. У всіх, і в бджіл тоже :umora:.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

яйця мають бути у теплі

Хтось би спорив, я не буду.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

То це ж йося по гівну, а Пахомич по більш високих матеріях.

Бджолине гавно, особливо бджіл зимою з переповненого кишечника  пасічнику, який трішки ознайомлений з біохімією багато може розповісти . Якщо провести якісну реакцію хлористим барієм на сульфат іони і порівняти з результатом зроблений з непереповненого кишечника то буде велика різниця , тоді можна пояснити причину чого це відбулося. 

12 хвилин тому, Пахомич сказав:

Бджоли обсиджують щільно всі рамки і мало розплоду. Ви говорите , що якби були ще більш стиснуті то було б більше розплоду.  Тому я вас і запитав, чому рекомендують весною скорочувати гніздо і коли не потрібно скорочувати. Якщо не знаєте відповіді, то попросіть допомоги в ВееР він митець , а митці то особливі люди.

Ми тут обговорювали конкретні відео (див. вище). В одному з них слабка недоскорочена сім'я на білкових котлетах з дірявим витягнутим по верхньому бруску розплодом. Якби її нормально скоротити, то вона точно видала б більше:IMHO:.

Якщо чогось не знаєте, то питайте в ВееР самі.:umora:

3 хвилини тому, Пахомич сказав:

Бджолине гавно, особливо бджіл зимою з переповненого кишечника  пасічнику, який трішки ознайомлений з біохімією багато може розповісти . Якщо провести якісну реакцію хлористим барієм на сульфат іони і порівняти з результатом зроблений з непереповненого кишечника то буде велика різниця , тоді можна пояснити причину чого це відбулося. 

Що вам розповіло гівно цьогоріч?

9 минут назад, Bee.P сказал:

Висновок : яйця мають бути у теплі ,:hi::umora:. У всіх, і в бджіл тоже :umora:.

Яйця і все , що біля них по сусідству потрібно вранці і вечері обмивати холодною водою. Тоді будете хотіти баби ,а не медовухи. 

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Ми тут обговорювали конкретні відео (див. вище). В одному з них слабка недоскорочена сім'я на білкових котлетах з дірявим витягнутим по верхньому бруску розплодом. Якби її нормально скоротити, то вона точно видала б більше:IMHO:.

Якщо чогось не знаєте, то питайте в ВееР самі.:umora:

Як вона може вигодувати більше , якщо число годувальниць не збільшується. Зайшли в ліс і не знаєте як вибратись?

7 минут назад, Пахомич сказал:

Як вона може вигодувати більше , якщо число годувальниць не збільшується. 

Число годувальниць не збільшилось , а от при перерозширеному гнізді температурний режим гірший ,тому і меньше можуть вигодувати( відповідно при зжатому -більше)  . Бо виходить так що якщо напхати 30 рамок і дати 30 бджіл то вони зможуть кожна на одній рамці годувати личинку , але це ж брєд ???:umora:.  Ну вже не знаю як розжувати кому не доходить через бронь:dntknw:

42 хвилини тому, Олексій Кременчук сказав:

Сьогодні і у нас розпустився перший котик на енергетичній вербі.

Попельняста на завтра планує.

Зараз +20 на градуснику, сонце, сильний холодний вітер. Бджоли літають низько.

В мене енергетична, мабудь, на піку, але в 14.00 жодної бджоли не побачив.

IMG_20260325_162200.thumb.jpg.c221f63d4321327cf420a34600e546ad.jpg

IMG_20260325_162340.thumb.jpg.b8b046f72442f9a959cf979272a73c66.jpg

Бджоли на точку біля неї злі як собаки. Хоч майже не літали, та, поки я 10 хв збирав сміття по точку, то отримав 3-4 вжалення в руки.

На корпусному точку, де з пилком зараз не так гладко, бджоли в 15.00 ще активно прилітали з пилком. Бджоли не такі злі. Контрольний кущ козячої тут добряче гудів.

Нектару нема. Таке враження, що вони зранку приносять якусь норму пилку і заспокоюються.

13 хвилин тому, Пахомич сказав:

Яйця і все , що біля них по сусідству потрібно вранці і вечері обмивати холодною водою. Тоді будете хотіти баби ,а не медовухи. 

Головне не простудитись:ak:

9 минут назад, Bee.P сказал:

Число годувальниць не збільшилось , а от при перерозширеному гнізді температурний режим гірший ,тому і меньше можуть вигодувати( відповідно при зжатому -більше)  . Бо виходить так що якщо напхати 30 рамок і дати 30 бджіл то вони зможуть кожна на одній рамці годувати личинку , але це ж брєд ???:umora:.  Ну вже не знаю як розжувати кому не доходить через бронь:dntknw:

Ваше пояснення брєд . Температура в розплідні зоні  стабільна і не залежить від температури зовні.  

8 минут назад, Пахомич сказал:

Ваше пояснення брєд . Температура в розплідні зоні  стабільна і не залежить від температури зовні.  

Вас часом не овдієнко вчив бджоли водити  ???

Там вже є нова порція брєда від овдієнка  :umora:. Рекомендую перед переглядом одягнути шапочку , бо може башню знести від потока брєда :umora:.

20 хвилин тому, Пахомич сказав:

Кількість розплоду обмежується кількістю годувальниць і бджіл, що забезпечують ту ''стабільну температуру''. Якщо пасічник допоможе стабілізувати температуру, то якщо дозволить число годувальниць вони зможуть більше викормити. 

А ще не буде викинутих личинок (строкатого розплоду) на яких годувальниці вже потратили свій ресурс.

26 хвилин тому, Пахомич сказав:

У вас часом прізвище не Овдієнко:rofl:?

Там і про яйця згадується :umora:. На 14.56 каже що яйця матку жмуть:umora:і вона перспективна . :umora:. Кіно.

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Там і про яйця згадується :umora:. На 14.56 каже що яйця матку жмуть:umora:і вона перспективна . :umora:. Кіно.

Сорок років стажу. Шо Ви там тямите

33 минуты назад, Bee.P сказал:

Вас часом не овдієнко вчив бджоли водити  ???

Ви говорите що в розплідні зоні температура може мінятись в ліво, в право?

27 хвилин тому, Bee.P сказав:

Там вже є нова порція брєда від овдієнка  :umora:. Рекомендую перед переглядом одягнути шапочку , бо може башню знести від потока брєда :umora:.

Мені вражень вистачає ще з минулого разу:umora:

Тільки що, Пахомич сказав:

Ви говорите що в розплідні зоні температура може мінятись в ліво, в право?

Так, вона змінюється. Часом аж до замерзання суцільних масивів по краях рамки.

А ще буває, що розплід довше розвивається. Не виходить на 21 чи 24-й день.

20 минут назад, yu1986ra сказал:

Кількість розплоду обмежується кількістю годувальниць і бджіл, що забезпечують ту ''стабільну температуру''. Якщо пасічник допоможе стабілізувати температуру, то якщо дозволить число годувальниць вони зможуть більше викормити. 

А ще не буде викинутих личинок (строкатого розплоду) на яких годувальниці вже потратили свій ресурс.

У вас часом прізвище не Овдієнко:rofl:?

Не ухиляйтесь від запитання, навіщо рекомендують весною скорочувати гніздо.  Я учень Овдієнко ви учень ВееР Подивимось чия школа сильніша.

Поки ви всі спите,  то промишлєніки вже канді у гарчій воді топлять , в тапочках , і в носках все згідно техніки безпеки :hi::umora:. А то тут є деякі які на голу ногу тапки вдягнуть і козиряють:hi:;):umora:

IMG_20260325_174234.jpg

13 минут назад, yu1986ra сказал:

Так, вона змінюється. Часом аж до замерзання суцільних масивів по краях рамки.

А ще буває, що розплід довше розвивається. Не виходить на 21 чи 24-й день.

Який спеціаліст така і відповідь. Стискають гніздо щоб матка не засівала рамки в ширину потрошки ,а кучно на рмці від низу до верху. Весною буває пониження температури і клуб зтискється  залишаючи розплід. З застудженого розплоду виходять каліки 

8 часов назад, Bee.P сказал:

Зі спецом бджолинного гівна треба говорити  тільки про бдж  гівно , далі заходити не треба бо він там некомпетентний :hi:.

Не спішіть і до вас дійде черга розкладання на атоми.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...