Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Якщо нема печатного, то нахіба ті смужки? Разово пролити чимось і на тому все.

Смужка працює довше по часу , якщо проливати то пару разів з контролем , і питання було в температурному режимі .  

1 хвилину тому, Пахомич сказав:

Ви говорите бджіл багато рзплоду мало . Якщо бджіл багато ,то і  розплоду повино бути багато,а його не має.  

То вам не пощастило:rofl:.

Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли  бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються.

2 хвилини тому, Wladimir_K сказав:

Питання яка добова температура загалом тоді.

Не +15 це точно:rofl:.

Зима, снігу по коліна. Здається казав -5 вдень.

3 хвилини тому, Bee.P сказав:

Смужка працює довше по часу , якщо проливати то пару разів з контролем , і питання було в температурному режимі .  

А навіщо те довше по часу коли нема печатки?

Пару разів треба проливати осінню, а зараз не смикатись зайвий раз:IMHO:

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Я обговорюю ситуацію про кількість розплоду тоді коли  бджоли можуть його вирощувати - є білок. Зжаті і не зжаті сім'ї по розплоду зараз відрізняються.

Зі спецом бджолинного гівна треба говорити  тільки про бдж  гівно , далі заходити не треба бо він там некомпетентний :hi:.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

А навіщо те довше по часу коли нема печатки?

Пару разів треба проливати осінню, а зараз не смикатись зайвий раз:IMHO:

То чому осінню ляють два три рази ? Бо це малоефективний засіб .

Тому простіше поставити полоску і не бігати три рази поливати і студити гніздо.  Вчиш їх , вчиш  - одні двойки:hi: :umora:

14 минут назад, yu1986ra сказал:

Не +15 це точно:rofl:.

Зима, снігу по коліна. Здається казав -5 вдень.

Якщо недостача біла ,то як стиснуте гніздо може компенсувати дефіцит білку.

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

Зі спецом бджолинного гівна треба говорити  тільки про бдж  гівно , далі заходити не треба бо він там некомпетентний :hi:.

То це ж йося по гівну, а Пахомич по більш високих матеріях.

12 хвилин тому, Bee.P сказав:

То чому осінню ляють два три рази ? Бо це малоефективний засіб .

Тому простіше поставити полоску і не бігати три рази поливати і студити гніздо.  Вчиш їх , вчиш  - одні двойки:hi: :umora:

Я поливав два по безрозплоду. Якщо лити по розплоду, то ефективність падає.

Нема там ще що студити, коли нема печатного розплоду.

5 хвилин тому, Пахомич сказав:

Якщо недостача біла ,то як стиснуте гніздо може компенсувати дефіцит білку.

У вас з окулярами все добре? Я для вас жирним виділив.:umora:

23 хвилини тому, yu1986ra сказав:

А ще у ваших бджіл має бути нормальна матка, відкритий хоча б один льоток, вулик винесений з зимівника, бажано щоб на вулику був присутній дах і т.д.

Навіщо ускладнювати ситуацію нікому невідомими обставинами? Я говорю про вжаті і не вжаті вулики, що стоять в однакових умовах.

5 минут назад, yu1986ra сказал:

Нема там ще що студити, коли нема печатного розплоду.

Це біда короче:dntknw::umora:

Рутнер писав : був експеримент поставив рамку з яйцями і рамку з 6 год личинкою в холодильник десь +6+8 градусів на сутки чи на пів сутки  , то з тої рамки де були личинки ще після холодильника  зробив прививку і вилупились норм матки , а та рамка з яйцями то яйця всі загинули . А тепер питання , то хто холоду боїться , яйця чи личинки ????

А мені ще там хтось розказував що Рутнера читав :umora::wave:.  

43 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Амітразом як і щавлевою кислотою можна обробляти при відносно низьких температурах, особливо коли немає розплоду. Єдине хто цими речами, що хоче досягнути, коли весною і так бджола ослаблена. На рахунок пластин флувалінату і флуметрину ця річ є взагалі сумнівна, так як відсутня ключова річ це достатня кількість бджоли для контакту та й здоров'я тої бджоли не зовсім те, щоб витримувати ще додаткові дози перетроїдів.

Ну за пиретроїди я згоден а от щавелька і амітраз звалили все в кучу.Амітраз взагалі може робити осип бджоли при не правильній температурі і дія по кліщу буде різна.Хто ту інструкцію писав мені не зрозуміло.

28 хвилин тому, Bee.P сказав:

Це біда короче:dntknw::umora:

Рутнер писав : був експеримент поставив рамку з яйцями і рамку з 6 год личинкою в холодильник десь +6+8 градусів на сутки чи на пів сутки  , то з тої рамки де були личинки ще після холодильника  зробив прививку і вилупились норм матки , а та рамка з яйцями то яйця всі загинули . А тепер питання , то хто холоду боїться , яйця чи личинки ????

А мені ще там хтось розказував що Рутнера читав :umora::wave:.  

То про,  яке застуджене гніздо йде мова коли сам Рутнер відкритий розплід перед прививкою витримує/загартовує в холодильнику:rofl:.

Сильно сумніваюсь, що личинки таке могли витримати і що Рутнер таке писав. Я колись читав, що яйця більш стресостійкі за личинки. Яйця можна возити на дальняк перед прививкою. Але сам не пробував.

28 хвилин тому, Йося сказав:

Ну за пиретроїди я згоден а от щавелька і амітраз звалили все в кучу.Амітраз взагалі може робити осип бджоли при не правильній температурі і дія по кліщу буде різна.Хто ту інструкцію писав мені не зрозуміло.

Може робити, а може і ні:umora:.

Не правильна (при якій робить) це яка?

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

. Я колись читав, що яйця більш стресостійкі за личинки.

Де читали ?  На паркані  ?? 

Навіть гляньте як обсижена рамка з яйцями ( щільність бджіл на м2:umora:), і як обсижений печатний розплід.:wave: . То хто що гріє ???  

1 годину тому, Bee.P сказав:

Де читали ?  На паркані  ?? 

Навіть гляньте як обсижена рамка з яйцями ( щільність бджіл на м2:umora:), і як обсижений печатний розплід.:wave: . То хто що гріє ???  

Десь. Не на паркані. Штучний посилаючись на дві статті каже, що я правий.

Яйця точно нікого не гріють:umora:

На яйцях ніхто не сидить, бо їм особливого нічого не треба. Всі бджоли тусуються на личинках і печатці, бо їх треба кормити і гріти.

6 минут назад, yu1986ra сказал:

статті каже, що я правий

Тоді Рутнер виходить лох ?????:umora:

Штучний посилається на масову писанину , якщо 90% людей будуть писати що вони жирафи то штучний буде реально думати що вони жирафи:wave::umora: так працює його алгоритм . 

Ну і останній рядок у писанині штучного що пише ???:umora: нагадайте 

7 хвилин тому, Bee.P сказав:

Тоді Рутнер виходить лох ?????:umora:

Штучний посилається на масову писанину , якщо 90% людей будуть писати що вони жирафи то штучний буде реально думати що вони жирафи:wave::umora: так працює його алгоритм . 

Ну і останній рядок у писанині штучного що пише ???:umora: нагадайте 

Або лох, або труднощі перекладу, або ж дівоча пам'ять вас підводить:rofl:.

Личинки поза гніздом досить швидко холонуть.

Курячі яйця в холодильнику можуть пробути досить довго і потім з них щось вилупиться. Ципля в холодильнику швидко віддасть богу душу.

3 хвилини тому, Олексій Кременчук сказав:

1291342773_.thumb.PNG.5d444b9ebefe7aabf981520a47dcda5e.PNG

Це звідки вирізка?

Щось подібне і я читав. Деякі яйця можуть пережити 3 дні поза вуликом. Водночас жодна личинка не протягне в таких умовах 3 дні:IMHO:

1 хвилину тому, yu1986ra сказав:

Це звідки вирізка?

Щось подібне і я читав. Деякі яйця можуть пережити 3 дні поза вуликом. Водночас жодна личинка не протягне в таких умовах 3 дні

Руттнер "Матководство".

421937216_.PNG.23e69c1d9a64462cec992ffef20df390.PNG

8 хвилин тому, Олексій Кременчук сказав:

Руттнер "Матководство".

421937216_.PNG.23e69c1d9a64462cec992ffef20df390.PNG

З цих двох вирізок важко зробити висновок: краще зберігається поза вуликом яйця чи личинки?.

12 минут назад, yu1986ra сказал:

З цих двох вирізок важко зробити висновок: краще зберігається поза вуликом яйця чи личинки?.

Яйця в холодильнику не зберігаються . Личинка молода витримує холодильник сутки, двоє .  

29 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Як я розумію при +-кімнатній температурі яйця одну добу зберігаються без проблем.

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Як я розумію при +-кімнатній температурі яйця одну добу зберігаються без проблем.

Так . Сутки в кімнаті - всі живі , дві сутки- половина живих , три сутки- всі мертві . В холодильнику зразу всі мертві .

Останній раз давненько ту книжку читав , але за холодильник ще памятаю:umora:. Сама цінна інфа це те що сам Рутнер робив і писав , те що він там згадує досліди інших то там інфа 50/50.  Тобто багато прикладів які мають разовий випадок . Тобто дослід на 1-2 сімей , але щоб бачити реальну картину то треба багато на експеримент ставити , тоді буде гарно видно результат у відсотках і буде більш точна інфа .

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...