Віталій.В Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 5 часов назад, Вадім Полтава сказал: Зайва волога - то конденсат. Тому, щоб не з'являлася зайва волога потрібно не зменшувати, а збільшувати утеплення. Ви матраси не прибираєте з осени чі кладете по перших морозах ? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 19 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Я щей залиши дофіга тих рамок з медом,ніяк вгадати не можу. Мабуть цей рік вгадали, що залишили багато. 2 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 30 хвилин тому, Конструктор сказав: Мабуть цей рік вгадали, що залишили багато. В моїй місцевості "багато" не було ше ні разу... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 3 години тому, Bee.P сказав: Для поняття , візьміть цю подушку налийте на неї води і через пару хв побачите яка це сторона , пропускна чи стримаюча , далі переверніть і знов наляйте води , тоді все побачите і все зрозумієте , в мене холстина тоненька і один слой агроволокна , і все , це на стльні сімї , коли кладу агроволокно то дивлюся де яка сторона , і все сухо , і нема сквозняка . Холстинка не дає бджолам контактувати і запутатись в агроволокні . Подушка затримує більше тепла і вологи ніж один шар агроволокна. Мої куплені подушки з агроволокном промокають в дві сторони, але і швидко сохнуть. Подушки з гідробар'єром не промокають зовсім, але дихають. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 години тому, Пахомич сказав: Ви важаєте ,що зимівля закінчена? А вам штучний підказує, що ні? Звісно, закінчена. 28.02 був повноцінний, дружний, масовий обліт на обох моїх точках (27.02 на лежаковому ще був частковий). З тих пір не було жодного не льотного дня. З 04.03 пішов пилок. Всі сім'ї вжаті і забезпечені кормом. Всі хто хотів вмерти згріб в один вулик (якщо він загнеться, то я за ним сумувати не буду). Якщо десь пропаде матка, то є дві запасних. Мої стартонули, а ви собі зимуйте далі. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 години тому, ромео сказав: Цього року мед у рамках як бетон... Багато цементу дали Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 1 годину тому, Bee.P сказав: Щоб подушка працювала правильно , то виходить що одна сторона має пропускати воду а інша ні . То і в подушки виходить має бути верх і низ. Пізніше зроблю малюнок. Якщо подушка вбиратиме в себе воду і не випускатиме, то до кінця зими можна буде в неї запускати рибок як в акваріум. В середині буде мох і болото. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 1 годину тому, Конструктор сказав: Мабуть цей рік вгадали, що залишили багато. Я також думаю, що весна буде довга і з сюрпризами, а старт ранній. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 46 минут назад, yu1986ra сказал: А вам штучний підказує, що ні? Звісно, закінчена. 28.02 був повноцінний, дружний, масовий обліт на обох моїх точках (27.02 на лежаковому ще був частковий). З тих пір не було жодного не льотного дня. З 04.03 пішов пилок. Всі сім'ї вжаті і забезпечені кормом. Всі хто хотів вмерти згріб в один вулик (якщо він загнеться, то я за ним сумувати не буду). Якщо десь пропаде матка, то є дві запасних. Мої стартонули, а ви собі зимуйте далі. Бачили як бджоли Подільського в моменті виробили моторесурс. З кожним льотним днем ресурс зменшується, от як полізе масово молода бджола, то тоді говоріте гоп. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 часа назад, Віталій.В сказал: Ви матраси не прибираєте з осени чі кладете по перших морозах ? Прибираю з осени. Кладу, як правило, при перших значних морозах. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 7 годин тому, Bee.P сказав: І в підкришнику , чи криші вентиляція . Як на мене це рудемент совецького бджільництва... Сітчасте дно на всю ширину і плівка - дуже рідко на крайнй рамочці з низу може бути почорніння. А за звичай якщо правильно сформувати гніздо на зиму - то ні почорніння ні цвіллі не спостерігається.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
arki Опубликовано 13 марта Share Опубликовано 13 марта 2 часа назад, yu1986ra сказал: Я також думаю, що весна буде довга і з сюрпризами, а старт ранній. останні роки вони всі затяжні і холодні 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 7 годин тому, Пахомич сказав: Бачили як бджоли Подільського в моменті виробили моторесурс. З кожним льотним днем ресурс зменшується, от як полізе масово молода бджола, то тоді говоріте гоп. Він багато чудить. Я його стараюсь не дивитись. В мене такого ще не було. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 6 годин тому, Бджолопотам сказав: Як на мене це рудемент совецького бджільництва... Сітчасте дно на всю ширину і плівка - дуже рідко на крайнй рамочці з низу може бути почорніння. А за звичай якщо правильно сформувати гніздо на зиму - то ні почорніння ні цвіллі не спостерігається.. Підкришник це можливість маневру. Сітка на все дно це для тепличних безвітряних умов. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 5 годин тому, arki сказав: останні роки вони всі затяжні і холодні Глянув по календарику: - 22-23 були нормальні; - 24 ранній старт і рано взяток почався; - 25 ранній старт і пізно взяток почався. 25-й мені не сподобався. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 8 годин тому, Пахомич сказав: Бачили як бджоли Подільського в моменті виробили моторесурс. Він думав що сиропом бджіл зимою наростить, вийшло зовсім навпаки. Може то і не основна причина, але вплив теж мало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 52 хвилини тому, yu1986ra сказав: В мене такого ще не було. То Ви просто зимою сиропом не стимулювали, тому і не було 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 10 часов назад, yu1986ra сказал: Якщо подушка вбиратиме в себе воду і не випускатиме, то до кінця зими можна буде в неї запускати рибок як в акваріум. В середині буде мох і болото. Було на один неправильно поклав агро волокно , то в середині була сирість просто капець . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта Вчора бджоли активно відвідували кормові рамки.Запаси стояли в корпусах серед інших, потягли вологу, відкриті чарунки забрали вологи ,наповнились. Оцю вологу і забирали в першу чергу.Мляво якось забирали, старі, спокійненько безбійки без натовпу. Схоже нектарного в природі немае. Весною всі природні пасічники відчувають неспокій-бажання щось робити з бджолами, для бджіл, купувати,продавати.Як вважае громада, по якій ціні сьогодні бджіл пропонують? Відчуваю бажання придбати. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 2 часа назад, Конструктор сказал: Він думав що сиропом бджіл зимою наростить, вийшло зовсім навпаки. Може то і не основна причина, але вплив теж мало. В загальному це велика калова нагрузка кишечника. При перенаповнені кишечника проходить отруєння організму і скорочується життя бджіл. Тому я і наголосив що ще зимівля не закінчилась . Таке може бути , що в вулику залишиться розплід без бджоли. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 22 хвилини тому, Пахомич сказав: В загальному це велика калова нагрузка кишечника. При перенаповнені кишечника проходить отруєння організму і скорочується життя бджіл. Тому я і наголосив що ще зимівля не закінчилась . Таке може бути , що в вулику залишиться розплід без бджоли. Яка там нагрузка від тої літри сиропу. Тут більше активність бджоли, яка виснажує її ресурс, плюс провокації розплоду якого немає чим повноцінно годувати. 1 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 3 часа назад, Конструктор сказал: Він думав що сиропом бджіл зимою наростить, вийшло зовсім навпаки. Може то і не основна причина, але вплив теж мало. Хто памьятаэ на форумі був присутній Женя К.Він з батьком ще в зимівнику стимулював бджіл.В них була така технологія утримання.Показував великі сім'ї,гарний розвиток.Хтозна,кожен робить як звик,пристосувався.Я ж переконаний як с точки зору теорії та тих знань які я свого часу придбав по біології,розвитку бджолиних сімей,так і на своєму досвіді,що кращі сім'ї ті які не мають розпліду до очисного обльоту.Це значить добра зимівля,мала калова загрузка,бджоли не виснаджувались на вихованні тієї краплі розплоду,не тратили енергію в несприятливий період.Ми знаємо що матки кращі,коли виховуються в сприятливих умовах,а чому ми вважаємо що та бджола ,яка вихована в несприятливих буде гарна?У сімей які не мають зимового розпліду гарний старт,бджоли здорові,мають велику енергію. Я теж вважаю що рано підсумки робить по зимівлі.Підсумки роблять коли массово виходить молода бджола,починається розвиток.Тоді можна і зробити оцінку чи добра була зимівля чи ні. З приводу кормів.Мабуть забули, а може хто й не знає, як вже в активний період з сімей трутня виганяли,бо меду не було,у декого сім'ї з голоду осипались.І яку бджолу там виховають як голодують?Друге діло як задохлі сім'ї та нікому той мед споживать.Меду зайвого по весні не буває.Чим більше над головою стоїть тим краще буде розвиток. Це мої такі спостереження в втім кожен пасічник пасічникує як звик,нікого слухати не треба.Є книжки ,є досвід а все інше тільки для аналізу,щоб на базі знань приймати рішення,робити висновки 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 45 хвилин тому, А.Е. сказав: Хтозна,кожен робить як звик,пристосувався. 100% 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта Ось в хлопців так само з пилком прихололи. https://www.tiktok.com/tiktoklite Теж можна кричати що потрава. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 марта Share Опубликовано 14 марта 17 хвилин тому, Конструктор сказав: Ось в хлопців так само з пилком прихололи. В мене в деякі роки таке теж трапляється... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.