Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

20 часов назад, gardener сказал:

То шо, нема бананів? Попробуйте, розкажете.

Банани єсть  бджіл немає 

9 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Та ранньої весни бджоли пасуться навіть на тирсі. Хтось із рашки якось давненько виставив був відео - то нібито на гречці взяток брали. Це найчастіше буває, коли у кормах не вистачає мікроелементів , а перги немає й відсутній в природі пильцевий взяток .:IMHO:

На днях був діалог щоб наростити раньою весною бджолу, попалось відео про банан з виду як легке рішення з нарощування бджоли, про банан чув - бачив давно.

Що до канді з пилком, скільки пилку додавати в канді на 1 кг пудри ? я пасічникував всього шість років, а  за чотири роки перерви забув майже все.

Та ранньої весни бджоли пасуться навіть на тирсі.

Я колись зрівнював як бируть пилок і кукурузяне борошно, ящо єсть вибір то бджоли на борошнові більше як на пилку

Мука пылца .jpg

а якщо ставить у вулик пилолк н коробці не важливо де стоїть коробка пилок вибирають під чисту

Ну , а пластик тут до чого ? Видно ж і його та й дерев"яні теж...:dntknw:

То ми дескутували на тему які пластікові годівниці краще... моя думка що всі вони однакові...

12 часов назад, Олександр К сказал:

Сьогодні наводив порядки згадав діолог про кгодівниці ось як буває бо пластик є пластик...:dntknw: навіть з пачки не винув не те щоб користувався...

20260304_101303.jpg

Рамки гарної якості :ay:, я весь час збирався зробить рамки під європланку чі єврозамок як правильно :dntknw: але для мене це не дозволена розкіш, нижні планки майже завжди із відходів, тобто на днях напиляв брусків на 20ть корпусів із ппс вийшло десь 150шт гарних планок в перспективі це будуть нижні планки рамок і так майже всі рамки.

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Та ми ж із вами теж колись не трутні були - а вкалували. 

Прямо анекдот .:umora: бачу значить так :

" Та ми ж вами теж .. .. вкалували "  :umora:" Тож  пам'ятаєте , як Ви пан Миколо  носили свої 8р рути з медом а я фоткав вас з ними ":umora:. " Ох і навкалувався я тоді  , той фотік такий важки , якби ви тіко знали :hi::umora:.    ( Ми пахали разом , я і трахтор ).:umora:

10 часов назад, ДобровоЛ сказал:

Та ранньої весни бджоли пасуться навіть на тирсі. Хтось із рашки якось давненько виставив був відео - то нібито на гречці взяток брали. Це найчастіше буває, коли у кормах не вистачає мікроелементів , а перги немає й відсутній в природі пильцевий взяток .:IMHO:

На тирсі бачив воду качали,як пиляєш сосну вони також активні мабуть зв'язано із смолою(прополісом).На піску що дороги посипають із сілью також бачив,добавки свинячі вони також полюбляють і з запахом і без(дерть),пепіл.Завозили колись добрива і просипалася вони в калюжу через деякий час куча бджоли там була.

37 минут назад, Олександр К сказал:

То ми дескутували на тему які пластікові годівниці краще... моя думка що всі вони однакові...

То Добровол не бачить вже добре  , і собі нафантазував що деревяні то також годівниці ;):hi:

1 час назад, Віталій.В сказал:

Я колись зрівнював як бируть пилок і кукурузяне борошно, ящо єсть вибір то бджоли на борошнові більше як на пилку

Вони беруть те що можуть на лапки взяти.

1 година тому, Олександр К сказав:

Не однакові, ціна різна. :umora:

2 часа назад, Віталій.В сказал:

Рамки гарної якості :ay:, я весь час збирався зробить рамки під європланку чі єврозамок як правильно :dntknw: але для мене це не дозволена розкіш, нижні планки майже завжди із відходів, тобто на днях напиляв брусків на 20ть корпусів із ппс вийшло десь 150шт гарних планок в перспективі це будуть нижні планки рамок і так майже всі рамки.

То рамка покупна.

3 часа назад, Віталій.В сказал:

Що до канді з пилком, скільки пилку додавати в канді на 1 кг пудри ? 

20%-30%:IMHO:

Банан то лажа:IMHO:

11 годин тому, Віталій.В сказав:

На днях був діалог щоб наростити раньою весною бджолу, попалось відео про банан з виду як легке рішення з нарощування бджоли, про банан чув - бачив давно.

Що до канді з пилком, скільки пилку додавати в канді на 1 кг пудри ? я пасічникував всього шість років, а  за чотири роки перерви забув майже все.

Я канді для підгодівлі не використовую. Лише для пересилки маток.  А весною згодовую лише медову ситу.

Запаси перги у мене завжди є. Із досвіду пригадую - на 3 л банку розчиняв обніжки десь грамів 50-70

пропощеної через кавомолку.  А взагалі, усе залежить від наявності перги та пилкових взятків.:IMHO:

11 годин тому, Bee.P сказав:

Прямо анекдот .:umora: бачу значить так :

" Та ми ж вами теж .. .. вкалували "  :umora:" Тож  пам'ятаєте , як Ви пан Миколо  носили свої 8р рути з медом а я фоткав вас з ними ":umora:. " Ох і навкалувався я тоді  , той фотік такий важки , якби ви тіко знали :hi::umora:.    ( Ми пахали разом , я і трахтор ).:umora:

Ну , у мене пасіка теж була й по півсотні сімей та 70 нуклеусів... А щодо фото...

А чи вам доводилося бачити професійного фотокора після відповідальної зйомки десь на міжнародній зустрічі, а чи , приміром, після офіційностей та концертів в палаці "Україна" з присутністю найвищих чинів держави ? Ні?  Так, інколи, після такого буває фотокор мало чим і від комбайнера відрізняється - всі сили й нерви витягнуть до останку. І та ж сорочка буде такою, хоч викручуй і як у того комбайнера. А ще від напруги не лише фізичною, а,насамперед, моральної й руки трусяться й спина аж гуде. Повірте, я цього "хліба" за 30 років добре наївся. І ото мені й була розрядка , що бджілки. Навіть на 5 поверсі в редакції на пожежному балконі тримав і  липовий мед там качав ! Оcь  оце вам анекдот @Bee.P:dntknw::umora:

5 минут назад, ДобровоЛ сказал:

Ну , у мене пасіка теж була й по півсотні сімей та 70 нуклеусів... А щодо фото...

А чи вам доводилося бачити професійного фотокора після відповідальної зйомки десь на міжнародній зустрічі, а чи , приміром, після офіційностей та концертів в палаці "Україна" з присутністю найвищих чинів держави ? Ні?  Так, інколи, після такого буває фотокор мало чим і від комбайнера відрізняється - всі сили й нерви витягнуть до останку. І та ж сорочка буде такою, хоч викручуй і як у того комбайнера. А ще від напруги не лише фізичною, а,насамперед, моральної й руки трусяться й спина аж гуде. Повірте, я цього "хліба" за 30 років добре наївся. І ото мені й була розрядка , що бджілки. Навіть на 5 поверсі в редакції на пожежному балконі тримав і  липовий мед там качав !:dntknw::umora:

І де тут правда і де брехня?

Лід на ставках 40см...

Короп задихнувся...

1 час назад, ромео сказал:

Лід на ставках 40см...

Короп задихнувся...

Шось він останнім часом трохи  здорожчав на базарі,уже по 190 за кг.

2 години тому, Cfif сказав:

Тепер проблема в легальному місці для вуликів.

Таж ніби вже дали

20 годин тому, ромео сказав:

Лід на ставках 40см...

Короп задихнувся...

Смачний короп? :) P.S.Таке можна почути тiльки вiд продавцiв риби

18 хвилин тому, Stol сказав:

Смачний короп? 

Не їв

19 хвилин тому, Stol сказав:

P.S.Таке можна почути тiльки вiд продавцiв риби

Вам видніше:dntknw:

8 хвилин тому, ромео сказав:

Не їв

Вам видніше:dntknw:

Я б тоже не став icти:)

2 години тому, gardener сказав:

Таж ніби вже дали

Не дали, а запропонували.... Запропонували. я отримав необхідні документи, заповнив заявку і..... і вони заснули. ))) Тепер треба щоб вони її розглянули і надіслали чек на оплату оренди. Із моменту оплати у мене буде місце. А коли вони то все зроблять - невідомо. Чекаю.  Тут все так начебто вони сонні постійно.

Нарешті сьогодні попав на пасіку і погода те що треба. В тіні максимум було +11, хоча відчувалось тепліше, мабуть через те що майже не було вітру. Вранці (10 година) як тільки прийшов на пасіку відразу побачив бджолу з обніжкою біля вулика, в цей час температура була +6. На підсніжниках купа бджіл, а от фундук ще не пилить  - сережки тльки набухають. Передивився всі свої три сімї - розплід у всіх є. Корм також, трішки скоротив гнізда - можна два тижні не заглядати...

Пішов зранку в береги по паливо для димаря.

Старезна верба, в ній дупло - певно робота дятла. А в дуплі несподіванка...:dntknw:

20260308_121605.thumb.jpg.89f8331b5c385aab2357fc2af85a7648.jpg

20260308_121617.thumb.jpg.c3ad57c64ee9263e3da16b1a90142ba2.jpg

1 година тому, ромео сказав:

Пішов зранку в береги по паливо для димаря.

дякую шо нагадали. бо в мене вже теж запаси закінчуються

тільки в мене берегів нема, прийдеться в ліси йти.

2 години тому, ромео сказав:

А в дуплі несподіванка...:dntknw:

Куничка заховала на чорний день, а ви знайшли такий скарб..)))

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...