alekskrem2 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 У знакомого улья на платформе,перевозит пчел вечером по заходу солнца, летки не закрывает говорит все пчелы сидят в ульях и не высовываются 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yurko Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 15 годин тому, Cfif сказав: Да, нема в мене рулона тюлі. я прикидав, на один вулик лежак її ого го треба)). Упаковочна скрейч-плівка виручить. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 26 минут назад, yurko сказал: Упаковочна скрейч-плівка виручить. Не виручить... 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andruhan Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 16 часов назад, alekskrem2 сказал: У знакомого улья на платформе,перевозит пчел вечером по заходу солнца, летки не закрывает говорит все пчелы сидят в ульях и не высовываются Тракторные прицепы с лежаками, тягаю только с открытыми летками. Рогатые перевожу на легковом двухосном, бывало, при перевозке на подсолнух, по дороге открывался леток, выгружали как и всех остальных, пчела сидит на улике, переносим взявшись за ремни, можно сбрызнуть из Росинки. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AVA Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 54 минуты назад, Cfif сказал: Не виручить... 100% Я щели в старих вуликах лежаках пеной задував Ремонтіровать їх смисла нема , а так пеной задув стоять 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VВиталий Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Так пена же токсичная??? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Термообработчик Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 3 часа назад, VВиталий сказал: Так пена же токсичная??? Если полиуретановая пена, прошедшая Гос Сан инспекцию и разрешённая к применению в жилых помещениях, токсичная для пчёл, тогда надо запретить ульи из ППУ, которые считаются более экологичными, чем ульи из ППС, выделяющего стирол. Я тоже для ремонта старых ульев использую пену - после застывания пчёлы её грызут редко,а если и грызут, то они её не едят, а просто выбрасывают. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 В 28.06.2019 в 12:43, Andruhan сказав: Тракторные прицепы с лежаками, тягаю только с открытыми летками. Рогатые перевожу на легковом двухосном, бывало, при перевозке на подсолнух, по дороге открывался леток, выгружали как и всех остальных, пчела сидит на улике, переносим взявшись за ремни, можно сбрызнуть из Росинки. Вийде красиво, коли Гаїшники зупинять . Хай перевіряють , точно вийде - клас! 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 підскажіть, якщо на прицеп ставити вулики в два ряди, лише гніздові корпуса і стягнути ремнями-зтяжками до бортів, чи не позлітають верхній ряд? можливо потрібне якесь приспособлення, борт прицепа трохи вищий за пів корпуса. везти грунтовою дорогою до 10 км. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroxaru Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Я бы через днище и крышку стягивал каждый улей.В стандартный прицеп стает 6 10 рамочников в 2 корпуса.Возим за 20 км по дороге где то ямы то канавы.Проблем не было. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 8 хвилин тому, kroxaru сказав: Я бы через днище и крышку стягивал каждый улей.В стандартный прицеп стает 6 10 рамочников в 2 корпуса.Возим за 20 км по дороге где то ямы то канавы.Проблем не было. стяжки для вуликів окремо є, і перевозив повним комплектом 300+(3*145) теж все гут. а от один на один? без магазинів Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroxaru Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Прицеп какой и какие ульи (10-12-14 рамок)??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 9 хвилин тому, kroxaru сказав: Прицеп какой и какие ульи (10-12-14 рамок)??? вулики 10 рам, та суть не в вуликах та причепі, причеп витримає, а чи не позлітають вулики верхнього ряду? вулик має один гніздовий корпус, а з верху буде стояти на ньому ще один такий з сім'єю. чому питаю: 1) їхати всеодно два рази а відбирати краще в лісі, йде принос, не буде нападу. забираю магазини, а пізніше забираю вулики які ставлю в два ряди, один на один і везу. 2) або їхати так само два рази і вести вулики з магазинами за два рази і в дома відбирати магазини малими порціями аби уникнути нападу. що мені не сильно подобається. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroxaru Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 При постановке 10 рамочных в стандартный прицеп между бортом и ульями есть зазор,туда можно впихнуть два авто ската и так прекратиться раскачивание нижнего ряда. А верхний ряд,я бы стянул по периметру,а потом через крыши второго ряда,под днищем прицепа пропустил стяжные ремни на трещетках,если есть ручки на ульях хорошо когда ремень проходит,через ручку,крышку,вторую ручку,тогда он держит. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Коллеги я три роки кочую по 2 - 3 переїзда кожного року, хочу поділитись... колись на трасі побачив як чоловік віз скирду мішків салатного перця на причепі, скирда з мішків і не шолохнеця наздогнав та роздивився чим ув'язано, виявляєця камера від грузового авто порізана шириною 3 - 4 см. Три роки тому і я зіловську камеру розрізав смужкою також 3 - 4см вийшла резова смужка близько 10м дліни, у причеп ставлю 14 вуликів в два яруси 7 + 7 зверху на вулики підставки, скати та апіліфт і все ув'язую смужкою з камери , яка б не була дорога все доїжає навіть і без заднього борта, а в дорозі і не шолохнеця, резинку при ув'язувані натягувати помірно . Після переїзду резову смужку в погріб, користуюсь вже третій рік 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мітла Олександр Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Конструктор Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 4 часа назад, СЄРЖ сказал: підскажіть, якщо на прицеп ставити вулики в два ряди, лише гніздові корпуса і стягнути ремнями-зтяжками до бортів, чи не позлітають верхній ряд? можливо потрібне якесь приспособлення, борт прицепа трохи вищий за пів корпуса. везти грунтовою дорогою до 10 км. Я перевожу 300+145 і 300+145+145 в два поверхи без проблем . 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 22 години тому, Конструктор сказав: Я перевожу 300+145 і 300+145+145 в два поверхи без проблем . дякую, оце мене і цікавило 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Два капитана Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 10 минут назад, Два капитана сказал: Це Ваша ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Два капитана Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 3 часа назад, Віталій.В сказал: Це Ваша ? ні не моя. проїздив і побачив 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Валодька Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 1 час назад, Два капитана сказал: Бачив цю пасіку 25.08 цікавий вислів на павільйоні )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Витя Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 В 23.08.2019 в 18:16, Віталій.В сказал: виявляєця камера від грузового авто порізана шириною 3 - 4 см. Три роки тому і я зіловську камеру розрізав смужкою також 3 - 4см вийшла резова смужка близько 10м дліни, А як ріжеться камера на смужку? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 5 часов назад, Витя сказал: А як ріжеться камера на смужку? Ножницями для шиття, тільки починати різать із середини камери внутрішнього диаметра . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Вадим Попов Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Ножницями для шиття, тільки починати різать із середини камери внутрішнього диаметра .Найлегше від ніпеля починати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts