Jump to content

Перевозка пчёл

Recommended Posts

У знакомого улья на платформе,перевозит пчел  вечером по заходу солнца, летки не закрывает говорит все пчелы сидят в ульях и не высовываются

• Like 3

15 годин тому, Cfif сказав:

Да, нема в мене рулона тюлі. я прикидав, на один вулик лежак її ого го треба)).

Упаковочна скрейч-плівка виручить.

• Like 1

26 минут назад, yurko сказал:

Упаковочна скрейч-плівка виручить.

Не виручить... 100%

16 часов назад, alekskrem2 сказал:

У знакомого улья на платформе,перевозит пчел  вечером по заходу солнца, летки не закрывает говорит все пчелы сидят в ульях и не высовываются

Тракторные прицепы с лежаками, тягаю только с открытыми летками. Рогатые перевожу на легковом двухосном, бывало, при перевозке на подсолнух, по дороге открывался леток, выгружали как и всех остальных, пчела сидит на улике, переносим взявшись за ремни, можно сбрызнуть из Росинки.

• Like 3

54 минуты назад, Cfif сказал:

Не виручить... 100%

Я щели в старих вуликах лежаках  пеной задував 

Ремонтіровать їх смисла нема , а так пеной задув  стоять 

• Like 3

Так пена же токсичная???

• Like 1

3 часа назад, VВиталий сказал:

Так пена же токсичная???

Если полиуретановая пена, прошедшая Гос Сан инспекцию и разрешённая к применению в жилых помещениях, токсичная для пчёл, тогда надо запретить ульи из ППУ, которые считаются более экологичными, чем ульи из ППС, выделяющего стирол.

Я тоже для ремонта старых ульев использую пену - после застывания пчёлы её грызут редко,а если и грызут, то они её не едят, а просто выбрасывают.

• 2 weeks later...
В 28.06.2019 в 12:43, Andruhan сказав:

Тракторные прицепы с лежаками, тягаю только с открытыми летками. Рогатые перевожу на легковом двухосном, бывало, при перевозке на подсолнух, по дороге открывался леток, выгружали как и всех остальных, пчела сидит на улике, переносим взявшись за ремни, можно сбрызнуть из Росинки.

Вийде красиво, коли Гаїшники зупинять . Хай перевіряють , точно вийде - клас! :umora::ay:

• Like 1
  • Haha 4

• 1 month later...

підскажіть, якщо на прицеп ставити вулики в два ряди, лише гніздові корпуса і стягнути ремнями-зтяжками до бортів, чи не позлітають верхній ряд? можливо потрібне якесь приспособлення, борт прицепа трохи вищий за пів корпуса. везти грунтовою дорогою до 10 км.

Я бы через днище и крышку стягивал каждый улей.В стандартный прицеп стает 6 10 рамочников в 2 корпуса.Возим за 20 км по дороге где то ямы то канавы.Проблем не было.

• Like 1

8 хвилин тому, kroxaru сказав:

Я бы через днище и крышку стягивал каждый улей.В стандартный прицеп стает 6 10 рамочников в 2 корпуса.Возим за 20 км по дороге где то ямы то канавы.Проблем не было.

стяжки для вуликів окремо є, і перевозив повним комплектом 300+(3*145) теж все гут. а от один на один? без магазинів :hmm:

Прицеп какой и какие ульи (10-12-14 рамок)???

9 хвилин тому, kroxaru сказав:

Прицеп какой и какие ульи (10-12-14 рамок)???

вулики 10 рам, та суть не в вуликах та причепі, причеп витримає, а чи не позлітають вулики верхнього ряду?

вулик має один гніздовий корпус, а з верху буде стояти на ньому ще один такий з сім'єю. 

чому питаю:  1) їхати всеодно два рази а відбирати краще в лісі, йде принос, не буде нападу. забираю магазини, а пізніше забираю вулики які ставлю в два ряди, один на один і везу.

2) або їхати так само два рази і вести вулики з магазинами за два рази і в дома відбирати магазини малими порціями аби уникнути нападу. що мені не сильно подобається.

При постановке 10 рамочных в стандартный прицеп между бортом и ульями есть зазор,туда можно впихнуть два авто ската и так прекратиться раскачивание нижнего ряда.

А верхний ряд,я бы стянул по периметру,а потом через крыши второго ряда,под днищем прицепа пропустил стяжные ремни на трещетках,если есть ручки на ульях хорошо когда ремень проходит,через ручку,крышку,вторую ручку,тогда он держит.

• Like 1

Коллеги я три роки кочую по 2 - 3 переїзда кожного року, хочу поділитись... колись на трасі побачив як чоловік віз скирду мішків салатного перця на причепі,  скирда з мішків і не шолохнеця наздогнав та роздивився чим ув'язано, виявляєця камера від грузового авто порізана шириною 3 - 4 см. 

Три роки тому і я зіловську камеру розрізав смужкою також 3 - 4см  вийшла резова смужка близько 10м дліни, у причеп ставлю 14 вуликів в два яруси  7 + 7 зверху на вулики підставки, скати  та апіліфт і все ув'язую смужкою з камери :ay:, яка б не була дорога все доїжає навіть і без заднього борта,  а в дорозі і не шолохнеця, резинку при ув'язувані натягувати помірно .

Після переїзду резову смужку в погріб, користуюсь вже третій рік :ay::ay::ay:

• Like 10

4 часа назад, СЄРЖ сказал:

підскажіть, якщо на прицеп ставити вулики в два ряди, лише гніздові корпуса і стягнути ремнями-зтяжками до бортів, чи не позлітають верхній ряд? можливо потрібне якесь приспособлення, борт прицепа трохи вищий за пів корпуса. везти грунтовою дорогою до 10 км.

Я перевожу 300+145  і 300+145+145 в два поверхи без проблем .20170531_050638.thumb.jpg.e58d8e57982eaab33eb7c2f8dec4867d.jpg

• Like 10

22 години тому, Конструктор сказав:

Я перевожу 300+145  і 300+145+145 в два поверхи без проблем .20170531_050638.thumb.jpg.e58d8e57982eaab33eb7c2f8dec4867d.jpg

дякую, оце мене і цікавило

• Like 1

10 минут назад, Два капитана сказал:

Це Ваша ?

3 часа назад, Віталій.В сказал:

Це Ваша ?

ні не моя. проїздив і побачив

• Thanks 1

1 час назад, Два капитана сказал:

Бачив цю пасіку 25.08 цікавий вислів на павільйоні ))

В 23.08.2019 в 18:16, Віталій.В сказал:

виявляєця камера від грузового авто порізана шириною 3 - 4 см. 

Три роки тому і я зіловську камеру розрізав смужкою також 3 - 4см  вийшла резова смужка близько 10м дліни,

А як ріжеться камера на смужку?

5 часов назад, Витя сказал:

А як ріжеться камера на смужку?

Ножницями для шиття, тільки починати різать із середини камери внутрішнього диаметра .

• Thanks 1

Ножницями для шиття, тільки починати різать із середини камери внутрішнього диаметра .
Найлегше від ніпеля починати.