Jump to content

Как разжечь дымарь

Recommended Posts

Розжиг дымаря повторение Дабы закончить дискуссии в этой теме Розжиг дымаря

Розжиг дымаря повторение Дабы закончить дискуссии в этой теме Розжиг дымаря
Голою рукою в мене не виходить, користуюсь таки плоскими.

Голою рукою в мене не виходить, користуюсь таки плоскими.
За 40 секунд вкладыш дымаря не успевает нагреться . Так что до плоских дело не доходит :az:

Цікава тема :) ІМХО - всі ці механічні допоміжні пристрої зайві. розпалювання димокура це як ритуал і традиція. ну і по темі: четвертину газетного розвороту зім"яти і покласти на дно; трухляк; підпалити газету сірником і роздмухати до обвуглення трухляка; додати основного палива (у мене це дрібно порубана осика). Все це займає 3-5 хвилин. Якраз вистачає часу на перекур і планування роботи на день.

Цікава тема :) ІМХО - всі ці механічні допоміжні пристрої зайві.

Так и до бортей дойдём ;) и лежаки самые технологичные вулыки :wave:

Виймаю вкладиш димаря і ставлю нахилено на корпус, денцем до вітру. Дві комірки лотка від яєць підпалюю і зверху накладаю трохи трухлявини - вітер все зробить як треба. Кут нахилу вкладиша залежить від сили вітру, ну а якщо вітру нема, тоді використовую той, що під носом. ;) Мови нема, що пальником ефективніше, але не завжди є пальник під рукою...

ну... не до такого фанатизму :). для мене особисто це стосується саме розпалювання димокура. як я написав - це ритуал і традиція.

Почнемо з першого. У більшості наших димарів отвори дна та кришки невеликі за діаметром (десь в районі 8 мм). Необхідно розсверлити їх до 10 мм. Я в одному зробив нижні навіть 12. Це значно покращало швидкість розпалювання smile.gif

Це значно покращало швидкість розпалювання

На скільки? :)

Виймаю вкладиш димаря і ставлю нахилено на корпус, денцем до вітру. Дві комірки лотка від яєць підпалюю і зверху накладаю трохи трухлявини - вітер все зробить як треба. Кут нахилу вкладиша залежить від сили вітру, ну а якщо вітру нема, тоді використовую той, що під носом. ;) Мови нема, що пальником ефективніше, але не завжди є пальник під рукою...
Підпалюю кусок газети і в димар... зверху сухих трутовиків з берези (подрібнених) пару раз качнув міхом...деколи дві пари :umora:

Підпалюю кусок газети і в димар... зверху сухих трутовиків з берези (подрібнених) пару раз качнув міхом...деколи дві пари :umora:

а тепер тільки один...
:ay:

уже два года в качестве сырья для дымаря использую лузгу подсолнечника . дефицита сырья нет - фермер вывозит её телегами на свалку из маслоцеха . дымит хорошо , не тухнет , загорается легко - стоит подержать стакан дымаря над скомканным и подожжённом листом газеты буквально 10 секунд .

Мико Газова лампа то класика. Тут немає заперечень.

Я теж раніше качав пару разів чи й дві, а тепер тільки один...

Живець, gardener, Ну, а все ж хоч разок спробувати тонку кору з берези,- слабо?:please: Переконаний,- ефектом будете здивовані. Навіть сиру труху можна розпалити та й багаття теж.Ну а газети зекономте для інших цілей :ah::umora:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...