Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

В 30.05.2020 в 00:08, Cfif сказал:

А ко мне прилетел рой, странный какой то роёк..... Размер пару стаканов. ну не больше 1 л. пчелы. Повис высоко. метров с 7.... но место открытое и поэтому снял шестом легко. иначе просто поленился бы .... Рой чужой, так как я видел его еще когда тот летел.

Вообщем ничего якобы странного роёк с роившейся семьи. уже, наверное , 5й с улья, судя по размеру....

но когда я его садил в улей, нашёл матку и она с СИНЕЙ меткой...!! то есть матке или 5 лет или неделя отроду и уже с меткой.. странно. матка по высоте и на вид не производит впечатления старой...

это что получается?? слетел рой с посаженой маткой этого года?? меченой, значит плодной???

Минулого року одна із сімей війшла в ройку, повісила маточники, я зробив відводок на стару матку, у сімю дав мічену неплодку, при цьому не нищив маточники, розраховував, що самі розберуться.  Як результат отримав рій із моєю підсадженою маткою окурат в день виходу свіщових. або інший варіант також минулорічний.  нук на - 3 145 рамки матка (була з покаліченою ножкою і викинути жалко і ...)засіяла все, що могла почала виходити молода бджола і злетіла разом із частиною бджоли акурат літра бджоли і матка

Всем привет, сегодня вышло 2 роя оба споймал.Вопрос как в роях найти маток и в тех семьях которые отпустили рои?Думаю пересеять их через ганимановскую решотку с роями это не проблема а вот как это сделать в семьях незнаю.Помогите пожалуйста.

41 хвилину тому, Romaha82 сказав:

Всем привет, сегодня вышло 2 роя оба споймал.Вопрос как в роях найти маток и в тех семьях которые отпустили рои?Думаю пересеять их через ганимановскую решотку с роями это не проблема а вот как это сделать в семьях незнаю.Помогите пожалуйста.

Маток в роях ніхто не шукає,а в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв.:hi:

1 час назад, Ворон сказал:

Маток в роях ніхто не шукає,а в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв.:hi:

А если в рое будет 2 или более маток?

2 години тому, Ворон сказав:

....в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв.:hi:

Тут варто було б добавити " за звичай" і обовязково з оглядом на погоду. 

ЗІ: така як цьогоріч - рої можуть виходити одразу з кількома неплідними матками (стару ще раніше приговорили), і в вулику  після виходу по кілька може залишитись......

ЗІЗІ: сьогодні саме такий випадок маю (матка 18 року була, чекав погоди щоб замінити на плідну з нука - не зрослось....)

20 хвилин тому, Romaha82 сказав:

самі розберуться

8 годин тому, Romaha82 сказав:

При виході першої неплідки,слідуючі тихенькоо "квакають"" у маточниках,і це сигнал матці на вихід.

7 годин тому, Lefty сказав:

Тут варто було б добавити " за звичай" і обовязково з оглядом на погоду. 

ЗІ: така як цьогоріч - рої можуть виходити одразу з кількома неплідними матками (стару ще раніше приговорили), і в вулику  після виходу по кілька може залишитись......

ЗІЗІ: сьогодні саме такий випадок маю (матка 18 року була, чекав погоди щоб замінити на плідну з нука - не зрослось....)

самі розберуться

Бджоли годують маток у маточниках,недопускаючи масовий їх вихід,бо вони зразу починають розбиратись,тому стараюсь недопускати повторних роїв,хоча погоа вносить свої корективи.

17 годин тому, Lefty сказав:

Днів з 5 тому,вискочив  рій на 4 рами.Зняв.Стару матку знайшов перед льотком.У сім'ї ще 4 неплодки і 5 маточників на виході.У роєві ще 4 неплодки(дві на дні рійниці,дві на крайніх рамках бігали).

Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої :crazy:

Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. :frusty:  Але коли подивлюсь який об'єм  бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево :umora:

5 минут назад, СерП сказал:

Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої :crazy:

Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. :frusty:  Але коли подивлюсь який об'єм  бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево :umora:

Я и забыл уже , что такое возможно:ah:

1 минуту назад, Гурович сказал:

Я и забыл уже , что такое возможно:ah:

Бакфаст ? 

1 минуту назад, СерП сказал:

Бакфаст ? 

Да.

1 час назад, СерП сказал:

У мени сьогодні 5 штук.

6 минут назад, Женя Циба сказал:

У мени сьогодні 5 штук.

мЄсні чи породні?

5 минут назад, ромео сказал:

мЄсні чи породні?

Місцевих уже нема.;) 

29 минут назад, Женя Циба сказал:

Місцевих уже нема.;) 

Полетіли?:umora:

Ну, і є різниця? 

19 часов назад, ромео сказал:

Полетіли?:umora:

Ну, і є різниця? 

Те що полетіли моя вина тай погода допомогла,а різниця трохи  є,але робити треба,що коло одних, що коло других. 

5 часов назад, whale сказал:

в кого купували ?

ИОшек беру у Вальчука.

• 2 weeks later...
В 04.06.2020 в 20:11, СерП сказал:

Породу яку тримаєте? 

В 05.06.2020 в 23:22, whale сказал:

теж брав 2 сезони. лотерея.

А чому? Рояться? 

17 часов назад, chajka2005 сказал:

Породу яку тримаєте? 

Буду переходити на Карніку. На данний момент помісна, але терпець уже увірвався. 

• 4 weeks later...
16.06.2020 в 14:52, whale сказав:

так, рояться.

Сьодні стався кззус,при роботі за фуганком в 12.30 почув дивний звук,вихід рою,,в себе не чекав,прилетів чужий на 4 рамки,збирав син,в мене немає часу ,жнива,засеив на запас.:hi:

10 годин тому, Ворон сказав:

прилетів чужий на 4 рамки

А в мене вчора вийшов свій. Правда не знаю звідки, побачив вж як сідав. Сів на кущ шипшини біля самої землі в бур'янах. Вечром не було коли, сьогодні підставив ящик з рамками, трохи натріс, решта надіюсь що перелізуть.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...