слава 1987 Опубликовано 1 июня, 2020 Share Опубликовано 1 июня, 2020 В 30.05.2020 в 00:08, Cfif сказал: А ко мне прилетел рой, странный какой то роёк..... Размер пару стаканов. ну не больше 1 л. пчелы. Повис высоко. метров с 7.... но место открытое и поэтому снял шестом легко. иначе просто поленился бы .... Рой чужой, так как я видел его еще когда тот летел. Вообщем ничего якобы странного роёк с роившейся семьи. уже, наверное , 5й с улья, судя по размеру.... но когда я его садил в улей, нашёл матку и она с СИНЕЙ меткой...!! то есть матке или 5 лет или неделя отроду и уже с меткой.. странно. матка по высоте и на вид не производит впечатления старой... это что получается?? слетел рой с посаженой маткой этого года?? меченой, значит плодной??? Минулого року одна із сімей війшла в ройку, повісила маточники, я зробив відводок на стару матку, у сімю дав мічену неплодку, при цьому не нищив маточники, розраховував, що самі розберуться. Як результат отримав рій із моєю підсадженою маткою окурат в день виходу свіщових. або інший варіант також минулорічний. нук на - 3 145 рамки матка (була з покаліченою ножкою і викинути жалко і ...)засіяла все, що могла почала виходити молода бджола і злетіла разом із частиною бджоли акурат літра бджоли і матка 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Romaha82 Опубликовано 3 июня, 2020 Share Опубликовано 3 июня, 2020 Всем привет, сегодня вышло 2 роя оба споймал.Вопрос как в роях найти маток и в тех семьях которые отпустили рои?Думаю пересеять их через ганимановскую решотку с роями это не проблема а вот как это сделать в семьях незнаю.Помогите пожалуйста. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 3 июня, 2020 Share Опубликовано 3 июня, 2020 41 хвилину тому, Romaha82 сказав: Всем привет, сегодня вышло 2 роя оба споймал.Вопрос как в роях найти маток и в тех семьях которые отпустили рои?Думаю пересеять их через ганимановскую решотку с роями это не проблема а вот как это сделать в семьях незнаю.Помогите пожалуйста. Маток в роях ніхто не шукає,а в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Romaha82 Опубликовано 3 июня, 2020 Share Опубликовано 3 июня, 2020 1 час назад, Ворон сказал: Маток в роях ніхто не шукає,а в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв. А если в рое будет 2 или более маток? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 3 июня, 2020 Share Опубликовано 3 июня, 2020 2 години тому, Ворон сказав: ....в сім'ях,які відпустили рої,перегдядають на треті сутки,щоб виломати всі маточники,і недопустити вихід повторних роїв. Тут варто було б добавити " за звичай" і обовязково з оглядом на погоду. ЗІ: така як цьогоріч - рої можуть виходити одразу з кількома неплідними матками (стару ще раніше приговорили), і в вулику після виходу по кілька може залишитись...... ЗІЗІ: сьогодні саме такий випадок маю (матка 18 року була, чекав погоди щоб замінити на плідну з нука - не зрослось....) 20 хвилин тому, Romaha82 сказав: А если в рое будет 2 или более маток? самі розберуться 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 8 годин тому, Romaha82 сказав: А если в рое будет 2 или более маток? При виході першої неплідки,слідуючі тихенькоо "квакають"" у маточниках,і це сигнал матці на вихід. 7 годин тому, Lefty сказав: Тут варто було б добавити " за звичай" і обовязково з оглядом на погоду. ЗІ: така як цьогоріч - рої можуть виходити одразу з кількома неплідними матками (стару ще раніше приговорили), і в вулику після виходу по кілька може залишитись...... ЗІЗІ: сьогодні саме такий випадок маю (матка 18 року була, чекав погоди щоб замінити на плідну з нука - не зрослось....) самі розберуться Бджоли годують маток у маточниках,недопускаючи масовий їх вихід,бо вони зразу починають розбиратись,тому стараюсь недопускати повторних роїв,хоча погоа вносить свої корективи. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Роман Бережний Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 17 годин тому, Lefty сказав: ЗІ: така як цьогоріч - рої можуть виходити одразу з кількома неплідними матками (стару ще раніше приговорили), і в вулику після виходу по кілька може залишитись...... Днів з 5 тому,вискочив рій на 4 рами.Зняв.Стару матку знайшов перед льотком.У сім'ї ще 4 неплодки і 5 маточників на виході.У роєві ще 4 неплодки(дві на дні рійниці,дві на крайніх рамках бігали). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерП Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої . Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. Але коли подивлюсь який об'єм бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево 5 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 5 минут назад, СерП сказал: Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої . Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. Але коли подивлюсь який об'єм бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево Я и забыл уже , что такое возможно 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерП Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 1 минуту назад, Гурович сказал: Я и забыл уже , что такое возможно Бакфаст ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 1 минуту назад, СерП сказал: Бакфаст ? Да. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 1 час назад, СерП сказал: Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої . Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. Але коли подивлюсь який об'єм бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево У мени сьогодні 5 штук. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 6 минут назад, Женя Циба сказал: У мени сьогодні 5 штук. мЄсні чи породні? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 5 минут назад, ромео сказал: мЄсні чи породні? Місцевих уже нема. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 4 июня, 2020 Share Опубликовано 4 июня, 2020 29 минут назад, Женя Циба сказал: Місцевих уже нема. Полетіли? Ну, і є різниця? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 5 июня, 2020 Share Опубликовано 5 июня, 2020 19 часов назад, ромео сказал: Полетіли? Ну, і є різниця? Те що полетіли моя вина тай погода допомогла,а різниця трохи є,але робити треба,що коло одних, що коло других. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 5 июня, 2020 Share Опубликовано 5 июня, 2020 21 годину тому, Гурович сказав: Да. в кого купували ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гурович Опубликовано 5 июня, 2020 Share Опубликовано 5 июня, 2020 5 часов назад, whale сказал: в кого купували ? ИОшек беру у Вальчука. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 5 июня, 2020 Share Опубликовано 5 июня, 2020 7 хвилин тому, Гурович сказав: ИОшек беру у Вальчука. теж брав 2 сезони. лотерея. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 15 июня, 2020 Share Опубликовано 15 июня, 2020 В 04.06.2020 в 20:11, СерП сказал: Сьогодні перший по справжньому погожий день після затяжних дощів. На пасіці ройовий армагедон, навіть не встигаю помітити з якого вулика вискакують рої. Усі на неплодках. Прививаються по декілька на одне місце, в результаті струшую по відру бджоли, пакую у ящики та відправляю "на підвал". Розселяти буду уже завтра, хоча напевне, завтра також будуть іти рої . Хочеться забити на ті рої, та працювати уже з тим, що залишиться. Але коли подивлюсь який об'єм бджоли може піти у ліси, то беру драбину і вперто лізу на дерево Породу яку тримаєте? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
chajka2005 Опубликовано 15 июня, 2020 Share Опубликовано 15 июня, 2020 В 05.06.2020 в 23:22, whale сказал: теж брав 2 сезони. лотерея. А чому? Рояться? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
whale Опубликовано 16 июня, 2020 Share Опубликовано 16 июня, 2020 15 годин тому, chajka2005 сказав: А чому? Рояться? так, рояться. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СерП Опубликовано 16 июня, 2020 Share Опубликовано 16 июня, 2020 17 часов назад, chajka2005 сказал: Породу яку тримаєте? Буду переходити на Карніку. На данний момент помісна, але терпець уже увірвався. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 10 июля, 2020 Share Опубликовано 10 июля, 2020 16.06.2020 в 14:52, whale сказав: так, рояться. Сьодні стався кззус,при роботі за фуганком в 12.30 почув дивний звук,вихід рою,,в себе не чекав,прилетів чужий на 4 рамки,збирав син,в мене немає часу ,жнива,засеив на запас. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 июля, 2020 Share Опубликовано 11 июля, 2020 10 годин тому, Ворон сказав: прилетів чужий на 4 рамки А в мене вчора вийшов свій. Правда не знаю звідки, побачив вж як сідав. Сів на кущ шипшини біля самої землі в бур'янах. Вечром не було коли, сьогодні підставив ящик з рамками, трохи натріс, решта надіюсь що перелізуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.