Любомир Опубликовано 13 мая, 2016 Share Опубликовано 13 мая, 2016 2 часа назад, Георгий14 сказал: ЛЮБОМИР , пропоную вам виправити свій пост ... який мій пост? я не відшукав Вашої незгоди, навпаки, тільки підтвердження мною приведеного... то в чому помилка що виправити конкретно? Цей? 6 часов назад, Любомир сказал: так, а завчасна заміна старих маток на молодих знижує ймовірність роїння до 5-10%. З чим незгода? 2 часа назад, Георгий14 сказал: кожної весни (завчасно) - міняю маток на молодих ! Ви тільки підтвердили мною сказане. Жартуєте? то так і кажіть а то... з РЕальНИМ стажем - закидони... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Георгий14 Опубликовано 13 мая, 2016 Share Опубликовано 13 мая, 2016 Ні , я не жартую , - я про ваші 5-10% після заміни старої матки на молоду - я навіть розжував вам , що після такої заміни - бджоли на 99-100% не перейдуть у ройовий стан Можливо неправильно вас зрозумів Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 13 мая, 2016 Share Опубликовано 13 мая, 2016 10 часов назад, Георгий14 сказал: після такої заміни - бджоли на 99-100% не перейдуть у ройовий стан 100% згода, на моїм віку не було роїння в сімї з молодою маткою (це не про вторак чи третяк). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
К. А. Е. Опубликовано 14 мая, 2016 Share Опубликовано 14 мая, 2016 18 часов назад, Георгий14 сказал: " У кого з Вас роілася сім'я - після того як Ви -завчасно - як написав Любомир , поміняли стару матку на молоду ? " Особисто у мене і тих , кого знаю - жодного разу , тому кожної весни (завчасно) - міняю маток на молодих ! Было дело.От великого ума все может быть.Так что бдительность и с молодыми матками не стоит терять.Матка ,выведенная с роевого маточника -отроилась в улье Роже -Делона.На то время был разозлен на себя,удивлен,огорчен и обижен на пчел,которые улетели. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 14 мая, 2016 Share Опубликовано 14 мая, 2016 відроїти можна будь-яку сім'ю середньої та вище сили, а медовик при відсутності чи обриву взятку і поготів. Я ще раз переконуюсь у вірності власного постулату: Усілякі 100% твердження світу бджіл не притаманні, тому сміятись з непоняток можна, але тільки на один смайл, а три - то забагато. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 14 мая, 2016 Share Опубликовано 14 мая, 2016 В 10.05.2016 в 13:03, Etamin сказал: бджіл багато, за заставною дошкою величезна борода на 3 л. Я в такій ситуації , брав прямо з вулика ту бороду акуратно дивився чи є там матка , якщо немає то брав рамку з маткою . Ставив рамку в роївню ( в мене роївня на 6 рамок ) , та обережно " засовував " туди ту " бороду " . Роївню закривав . Все - за роем бігати не потрібно , по деревам лазити теж . В вулику залишав один маточник і все , дальше сім,я працювала гарно , поповнюючись молодими бджолами з печатного розплоду . Роївню перевозив на другий точок . У вулику формував гніздо для рою , садив туди рій , він облітувався , та починав активну роботу . Як то говорять : " і вівці цілі , і вовки ситі ." 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Петрович 49 Опубликовано 14 мая, 2016 Share Опубликовано 14 мая, 2016 17 часов назад, vovchik13033 сказал: Ставив рамку в роївню ( в мене роївня на 6 рамок ) , та обережно " засовував " туди ту " бороду " . Роївню закривав . Все - за роем бігати не потрібно , по деревам лазити теж . Привабливий прийом, але ризиковий. Погодьтесь, не варто чекати "борди" за заставною. Така борода наслідок тісного гнізда. Рій запросто чкурне і з просторого вулика. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 4 часа назад, Загоруйко В.П. сказал: Привабливий прийом, але ризиковий. Погодьтесь, не варто чекати "борди" за заставною. Така борода наслідок тісного гнізда. Рій запросто чкурне і з просторого вулика. Прийом працює 100% . Але це не " шаблон " , а конкретний вихід в конкретній ситуації. Краще до " бороди " за заставною не доходити , але всяке буває . За всім не вслідкуєш . Буває , дивишся в просторому вулику на останніх 2 рамках сидить готовий рій і є ще відкриті маточники , тобто через 3 - 4 дні чкурне . Тоді беру ті 2 рамки з " недороем " і старою маткою в новий вулик на нове місце . Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану або чатувати біля вулика . 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 2 часа назад, vovchik13033 сказал: Прийом працює 100% . Але це не " шаблон " , а конкретний вихід в конкретній ситуації. Краще до " бороди " за заставною не доходити , але всяке буває . За всім не вслідкуєш . Буває , дивишся в просторому вулику на останніх 2 рамках сидить готовий рій і є ще відкриті маточники , тобто через 3 - 4 дні чкурне . Тоді беру ті 2 рамки з " недороем " і старою маткою в новий вулик на нове місце . Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану або чатувати біля вулика . Це не прийом, а вихід з ситуації, коли сім'я пішла в ройовий стан. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 3 часа назад, vovchik13033 сказал: Прийом працює 100% . Але це не " шаблон " , а конкретний вихід в конкретній ситуації. Краще до " бороди " за заставною не доходити , але всяке буває . За всім не вслідкуєш . Буває , дивишся в просторому вулику на останніх 2 рамках сидить готовий рій і є ще відкриті маточники , тобто через 3 - 4 дні чкурне . Тоді беру ті 2 рамки з " недороем " і старою маткою в новий вулик на нове місце . Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану або чатувати біля вулика . Не згоден відносно фрази - Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану. За твоєю методою маєш недорій. Так. А чи не краще мати повноцінний рій? Бо залишок з маточником краще мати по мінімуму. Він усеодно не працює. А от передати усих бджіл до рою це краще. Тому завжди роблю штучне відроєння. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 Только что, Маркіян сказал: Не згоден відносно фрази - Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану. За твоєю методою маєш недорій. Так. А чи не краще мати повноцінний рій? Бо залишок з маточником краще мати по мінімуму. Він усеодно не працює. А от передати усих бджіл до рою це краще. Тому завжди роблю штучне відроєння. Рій може сісти де завгодно навколо, або втікти, а так на місці забрав сформував і забув. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 14 минуты назад, Wladimir_K сказал: Рій може сісти де завгодно навколо, або втікти, а так на місці забрав сформував і забув. Ти читати не вмієш? ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 Только что, Маркіян сказал: Ти читати не вмієш? ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Яке штучне? Це метод виведення з ройового стану не більше. Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 21 минуту назад, Wladimir_K сказал: Яке штучне? Це метод виведення з ройового стану не більше. Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати. Та подивись ролик. Там вже маточників повно. Про яке виведення з ройового може йти мова? Остання твоя фраза просто книжна тарабанщина. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 Якщо вже говорити про виведення з ройового, точніше з передройового то може бути метод Сіменса Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 1 час назад, Wladimir_K сказал: Це не прийом, а вихід з ситуації, коли сім'я пішла в ройовий стан. Ну да , вихід з конкретної ситуації . 1 час назад, Маркіян сказал: За твоєю методою маєш недорій. Я назвав " недорій " тільки тому що він не вийшов сам з вулика . Я його " витягнув " звідти . А в остальному це повноцінний рій . 1 час назад, Маркіян сказал: Не згоден відносно фрази - Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану. Тут кожному своє . Але мені краще відсадити частину бджіл , чим виводити сім,ю з ройового стану . Через щур це неблагодарна справа . 48 минут назад, Маркіян сказал: ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Я свій прийом використовую при природному роїнні . 44 минуты назад, Wladimir_K сказал: Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати. Незгоден . Коли працюєш з місцевою бджолою або " дворнягою " , яким би пасічник не був спецом , роїння 100 % уникнути не вдасться . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 1 час назад, Маркіян сказал: Та подивись ролик. Там вже маточників повно. Про яке виведення з ройового може йти мова? Остання твоя фраза просто книжна тарабанщина. У мене зараз на пасіці немає жодної сім'ї в ройовому стані. І краще забрати зайву бджолу в сім'ї, яка роїться і дати їм маточники або плідні матки від нормальної сім'ї, іншими словами використати її для створення відводків і нуклеусів. У мене сімей на пасіці, які люблять роїтися фактично не лишилось. У кожного свої підходи, але найкращі ті які дають мінімум затрат, а не лазіння по деревах. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
FES Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 У мене на пасіці деякі сім'ї входили в ройове,забрав маток дав взамін маточники на виході карніка f1.У вівторок огляну....на засів. А ще є 4 сім'ї які вже в ройовому......порадьте як поміняти породу і підставити 14д маточник карніки. Вільних вуликів немає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 1 час назад, FES сказал: У мене на пасіці деякі сім'ї входили в ройове,забрав маток дав взамін маточники на виході карніка f1.У вівторок огляну....на засів. А ще є 4 сім'ї які вже в ройовому......порадьте як поміняти породу і підставити 14д маточник карніки. Вільних вуликів немає. Це нормально. Також давав маточник. Навіть для страховки залишав поряд ройовий. То матка, що виходила обов"язково розгризала ройовий. Якщо є вільний ящик то за Кривчиковим роби. Якщо немає то як у відео. Відрої. Рій набік. А в основну став маточник. 3 часа назад, vovchik13033 сказал: Ну да , вихід з конкретної ситуації . Я назвав " недорій " тільки тому що він не вийшов сам з вулика . Я його " витягнув " звідти . А в остальному це повноцінний рій . . Звідки він може бути повноцінним? Явно половина ройової залишається в основній. І буде там байдикувати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 28 минут назад, Маркіян сказал: Звідки він може бути повноцінним? Явно половина ройової залишається в основній. І буде там байдикувати. Не залишаеться . Ви поспостерігайте за бджолами які ввійшли в ройовий стан . Вони перестають працювати і збираються в одній частині вулика . Звідки я їх і " витягую " . Як на мене , це найпростіший метод з тих що я бачив . І вже точно простіший і надійніший за метод Сіменса . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
FES Опубликовано 15 мая, 2016 Share Опубликовано 15 мая, 2016 1 час назад, Маркіян сказал: Це нормально. Також давав маточник. Навіть для страховки залишав поряд ройовий. То матка, що виходила обов"язково розгризала ройовий. Якщо є вільний ящик то за Кривчиковим роби. Якщо немає то як у відео. Відрої. Рій набік. А в основну став маточник. Звідки він може бути повноцінним? Явно половина ройової залишається в основній. І буде там байдикувати. 2 Маточника думаю в моєму випадку не варто залишати....сім'ї в ройовому....може вийти рій з неплідною 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
glisser68 Опубликовано 31 мая, 2016 Share Опубликовано 31 мая, 2016 А якщо замість маточника підсадити молоду плідну матку з нуклеусачи не полетить вона у вирій? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 31 мая, 2016 Share Опубликовано 31 мая, 2016 48 минут назад, glisser68 сказал: А якщо замість маточника підсадити молоду плідну матку з нуклеусачи не полетить вона у вирій? Не полетить, цьогорічні плідні матки в основному в роїння не йдуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
glisser68 Опубликовано 31 мая, 2016 Share Опубликовано 31 мая, 2016 А через який час підсаджувати матку після нальоту? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
konoval_am Опубликовано 31 мая, 2016 Share Опубликовано 31 мая, 2016 В 11.05.2016 в 14:57, Мико сказал: Тиха замiна матки дуже складний прийом .Просте пiдрiзання ноги у 70% не допоможе . Краще вiдiбрати матку у вiдводок i пiдрiзати сот з личинками прорiдивши iх Романович, не вчіть людину не правильно з самого початку. Освоїти шпатель і вивести 20 маток реально простіше ніж відкачати бідон меду. Не розумію, чому більшість пасічників як вогню бояться першого і сміливо осилюють друге. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.