Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

2 часа назад, Георгий14 сказал:

ЛЮБОМИР , пропоную вам виправити свій пост ...

який мій пост? я не відшукав Вашої незгоди, навпаки, тільки підтвердження мною приведеного... то в чому помилка що виправити конкретно? Цей?

6 часов назад, Любомир сказал:

так, а завчасна заміна старих маток на молодих знижує  ймовірність роїння  до 5-10%.

З чим незгода? 

2 часа назад, Георгий14 сказал:

кожної весни (завчасно) - міняю маток на молодих !   

Ви тільки підтвердили  мною сказане.

Жартуєте? то так і кажіть а то... з РЕальНИМ стажем - закидони... sarcasm.gif

Ні , я не жартую , - я про ваші 5-10% після заміни старої матки на молоду - я навіть розжував вам , що після такої заміни - бджоли на 99-100% не перейдуть у ройовий стан;) Можливо неправильно вас зрозумів:hi::az:

10 часов назад, Георгий14 сказал:

після такої заміни - бджоли на 99-100% не перейдуть у ройовий стан;)

100% згода, на моїм віку не було роїння в сімї з молодою маткою (це не про вторак чи третяк).

18 часов назад, Георгий14 сказал:

" У кого з Вас роілася сім'я - після того як Ви -завчасно - як написав Любомир :umora::umora::umora: , поміняли стару матку на молоду ? " Особисто у мене і тих , кого знаю - жодного разу , тому кожної весни (завчасно) - міняю маток на молодих !   

Было дело.От великого ума все может быть.Так что бдительность и с молодыми матками не стоит терять.Матка ,выведенная с роевого маточника -отроилась в улье Роже -Делона.На то время был разозлен на себя,удивлен,огорчен и обижен на пчел,которые улетели.

відроїти можна будь-яку сім'ю середньої та вище сили, а медовик при відсутності чи обриву взятку і поготів.

Я ще раз переконуюсь у вірності власного постулату:  Усілякі 100% твердження світу бджіл не притаманні, тому сміятись з непоняток можна, але тільки на один :umora: смайл, а три - то забагато.svitok.gif

В 10.05.2016 в 13:03, Etamin сказал:

бджіл багато, за заставною дошкою величезна борода на 3 л.  

Я в такій ситуації , брав прямо з вулика ту бороду акуратно дивився чи є там матка , якщо немає то брав рамку з маткою . Ставив рамку в роївню ( в мене роївня на 6 рамок ) , та обережно " засовував " туди ту " бороду " . Роївню закривав . Все - за роем бігати не потрібно , по деревам лазити теж . В вулику залишав один маточник і все , дальше сім,я працювала гарно , поповнюючись молодими бджолами з печатного розплоду . 

Роївню перевозив на другий точок . У вулику формував гніздо для рою , садив туди рій , він облітувався , та починав активну роботу . Як то говорять : " і вівці цілі , і вовки ситі ." :) 

17 часов назад, vovchik13033 сказал:

Ставив рамку в роївню ( в мене роївня на 6 рамок ) , та обережно " засовував " туди ту " бороду " . Роївню закривав . Все - за роем бігати не потрібно , по деревам лазити теж .

Привабливий прийом, але ризиковий. Погодьтесь, не варто чекати "борди" за заставною. Така борода наслідок тісного гнізда. Рій запросто чкурне і з просторого вулика. 

4 часа назад, Загоруйко В.П. сказал:

Привабливий прийом, але ризиковий. Погодьтесь, не варто чекати "борди" за заставною. Така борода наслідок тісного гнізда. Рій запросто чкурне і з просторого вулика. 

Прийом працює 100% . Але це не " шаблон " , а конкретний вихід в конкретній ситуації. Краще до " бороди " за заставною не доходити , але всяке буває . За всім не вслідкуєш . Буває , дивишся в просторому вулику на останніх 2 рамках сидить готовий рій і є ще відкриті маточники , тобто через 3 - 4 дні чкурне . Тоді беру ті 2 рамки з " недороем ":) і старою маткою в новий вулик на нове місце . Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану або чатувати біля вулика .

2 часа назад, vovchik13033 сказал:

Прийом працює 100% . Але це не " шаблон " , а конкретний вихід в конкретній ситуації. Краще до " бороди " за заставною не доходити , але всяке буває . За всім не вслідкуєш . Буває , дивишся в просторому вулику на останніх 2 рамках сидить готовий рій і є ще відкриті маточники , тобто через 3 - 4 дні чкурне . Тоді беру ті 2 рамки з " недороем ":) і старою маткою в новий вулик на нове місце . Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану або чатувати біля вулика .

Це не прийом, а вихід з ситуації, коли сім'я пішла в ройовий стан.

3 часа назад, vovchik13033 сказал:

Не згоден відносно фрази - Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану.

За твоєю методою маєш недорій. Так. А чи не краще мати повноцінний рій? Бо залишок з маточником краще мати по мінімуму. Він усеодно не працює. А от передати усих бджіл до рою це краще. Тому завжди роблю штучне відроєння.

Только что, Маркіян сказал:

Не згоден відносно фрази - Від цього більше користі , чим виводити бджол з ройового стану.

За твоєю методою маєш недорій. Так. А чи не краще мати повноцінний рій? Бо залишок з маточником краще мати по мінімуму. Він усеодно не працює. А от передати усих бджіл до рою це краще. Тому завжди роблю штучне відроєння.

Рій може сісти де завгодно навколо, або втікти, а так на місці забрав сформував і забув.

14 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Рій може сісти де завгодно навколо, або втікти, а так на місці забрав сформував і забув.

Ти читати не вмієш? ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Только что, Маркіян сказал:

Ти читати не вмієш? ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Яке штучне? Це метод виведення з ройового стану не більше. Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати.

21 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Яке штучне? Це метод виведення з ройового стану не більше. Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати.

Та подивись ролик. Там вже маточників повно. Про яке виведення з ройового може йти мова?

Остання твоя фраза просто книжна тарабанщина.

Якщо вже говорити про виведення з ройового, точніше з передройового то може бути метод Сіменса 

1 час назад, Wladimir_K сказал:

Це не прийом, а вихід з ситуації, коли сім'я пішла в ройовий стан.

Ну да , вихід з конкретної ситуації .

1 час назад, Маркіян сказал:

За твоєю методою маєш недорій.

Я назвав " недорій " тільки тому що він не вийшов сам з вулика . Я його " витягнув " звідти . А в остальному це повноцінний рій . 

Тут кожному своє . Але мені краще відсадити частину бджіл , чим виводити сім,ю з ройового стану . Через щур це неблагодарна справа .

48 минут назад, Маркіян сказал:

ШТУЧНЕ ВІДРОЄННЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Я свій прийом використовую при природному роїнні . 

44 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Роїння на пасіці це низький рівень пасічника і значні витрати.

Незгоден . Коли працюєш з місцевою бджолою або " дворнягою " , яким би пасічник не був спецом , роїння 100 % уникнути не вдасться .

Та подивись ролик. Там вже маточників повно. Про яке виведення з ройового може йти мова?

Остання твоя фраза просто книжна тарабанщина.

У мене зараз на пасіці немає жодної сім'ї в ройовому стані. І краще забрати зайву бджолу в сім'ї, яка роїться і дати їм маточники або плідні матки від нормальної сім'ї, іншими словами використати її для створення відводків і нуклеусів. У мене сімей на пасіці, які люблять роїтися фактично не лишилось. У кожного свої підходи, але найкращі ті які дають мінімум затрат, а не лазіння по деревах.

У мене на пасіці деякі сім'ї входили в ройове,забрав маток дав взамін маточники на виході карніка f1.У вівторок огляну....на засів.

А ще є 4 сім'ї які вже в ройовому......порадьте як поміняти породу і підставити 14д маточник карніки.:hmm:

Вільних вуликів немає.

1 час назад, FES сказал:

У мене на пасіці деякі сім'ї входили в ройове,забрав маток дав взамін маточники на виході карніка f1.У вівторок огляну....на засів.

А ще є 4 сім'ї які вже в ройовому......порадьте як поміняти породу і підставити 14д маточник карніки.:hmm:

Вільних вуликів немає.

Це нормально. Також давав маточник. Навіть для страховки залишав поряд ройовий. То матка, що виходила обов"язково розгризала ройовий.

Якщо є вільний ящик то за Кривчиковим роби. Якщо немає то як у відео. Відрої. Рій набік. А в основну став маточник.

3 часа назад, vovchik13033 сказал:

Ну да , вихід з конкретної ситуації .

Я назвав " недорій " тільки тому що він не вийшов сам з вулика . Я його " витягнув " звідти . А в остальному це повноцінний рій . 

.

Звідки він може бути повноцінним? Явно половина ройової залишається в основній. І буде там байдикувати.

28 минут назад, Маркіян сказал:

Звідки він може бути повноцінним? Явно половина ройової залишається в основній. І буде там байдикувати.

Не залишаеться . Ви поспостерігайте за бджолами які ввійшли в ройовий стан . Вони перестають працювати і збираються в одній частині вулика . Звідки я їх і " витягую " . Як на мене , це найпростіший метод з тих що я бачив . І вже точно простіший і надійніший за метод Сіменса . 

Це нормально. Також давав маточник. Навіть для страховки залишав поряд ройовий. То матка, що виходила обов"язково розгризала ройовий.

Якщо є вільний ящик то за Кривчиковим роби. Якщо немає то як у відео. Відрої. Рій набік. А в основну став маточник.

2 Маточника думаю в моєму випадку не варто залишати....сім'ї в ройовому....може вийти рій з неплідною:IMHO:

• 3 weeks later...

А якщо замість маточника підсадити молоду плідну матку з нуклеусачи не полетить вона у вирій?

48 минут назад, glisser68 сказал:

А якщо замість маточника підсадити молоду плідну матку з нуклеусачи не полетить вона у вирій?

Не полетить, цьогорічні плідні матки в основному в роїння не йдуть.

А  через який час підсаджувати матку після нальоту?

В 11.05.2016 в 14:57, Мико сказал:

Тиха замiна матки дуже складний прийом .Просте пiдрiзання ноги у 70% не допоможе .

Краще вiдiбрати матку у вiдводок i пiдрiзати сот з личинками прорiдивши iх 

Романович, не вчіть людину не правильно з самого початку. Освоїти шпатель і вивести 20 маток реально простіше ніж відкачати бідон меду. Не розумію, чому більшість пасічників як вогню бояться першого і сміливо осилюють друге. 

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...