СЄРЖ Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 мисочки і в мене завжди були, а рій це вперше в мене, навіть бачив як дехто мисочки знищує , мені здається це марна справа, це мабуть інстинктно робиться прозапас, якщо-щось то тоді відразу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються. ? Просто один из страхов пчеловода это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели, вот и обращаешь на это лишнее внимание. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Ну просто чоловік з таким стажем мав би десь бачити роя. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються. ? Просто один из страхов пчеловода это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели, вот и обращаешь на это лишнее внимание. Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда. ? Гнезда да, пространство свободное должно быть всегда, а вот порода это еще не значит отсутствие роения. Селекция может притупить, снизить ройливость но никак не искоренить его. Это природный способ размножения как не крути. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда. ? Гнезда да, пространство свободное должно быть всегда, а вот порода это еще не значит отсутствие роения. Селекция может притупить, снизить ройливость но никак не искоренить его. Это природный способ размножения как не крути. А вы мне поверите , если за пять лет у меня зароились всего три семьи! Кол- во семей 10-15 шт Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Я Вам повірю, а що було б якби Ви мали 60-100 сімей не говимо про більше. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 В прошлом году зароилась семья , я даже не знал что делать Пришлось сделать звонок другу, Романович профессионально проконсультировал! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 21 мая, 2015 Share Опубликовано 21 мая, 2015 Я Вам повірю, а що було б якби Ви мали 60-100 сімей не говимо про більше. Вывел бы от племенной матки много молодых маток Во всяком случае , мне так мечтается! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 22 мая, 2015 Share Опубликовано 22 мая, 2015 это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели, Да такое пережить не каждый сможет. То ли дело ,чужих наловить. Красота 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 22 мая, 2015 Share Опубликовано 22 мая, 2015 Я Вам повірю, а що було б якби Ви мали 60-100 сімей не говимо про більше. У Вас при такій кількості перехідний етап, колись у мене такий був. Якщо далі збільшувати потрібно міняти підходи, які забирають багато часу. Маток потрібно міняти і зараз саме час. А на рахунок роїня максимальне розширення і відводки з заміною маток цей процес зводять до нуля. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 22 мая, 2015 Share Опубликовано 22 мая, 2015 Wladimir K, золотые слова. Мико, меня изначально научили как надо увеличить пасеку, финансов было разве что саморезы на ловушки купить. Теперь да, пчела склонная к роению но если научиться этого можно и не допускать. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 22 мая, 2015 Share Опубликовано 22 мая, 2015 Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються. мисочки і в мене завжди були, а рій це вперше в мене, навіть бачив як де хто мисочки знищує , мені здається це марна справа, це мабуть інстинктно робиться прозапас, якщо-щось то тоді відразу. яж писав, що я на мисочки увагу не звертаю, хоча знаю для чого вони, а виділене це те, що я бачив як люди роблять, мене самого це здивувало. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
povar2702 Опубликовано 22 мая, 2015 Share Опубликовано 22 мая, 2015 Я думаю що від роїння ніхто не застрахований,це природньо,але як знаємо що є основні правила уникнути роїння,це як вищесказано і порода (селекція) бджіл,розширення...Якось того року н-н-покруч я її розширив поступово а потім корпус дадана з верху,ну всеодно пришлося лізти.А якщо брав маток селекційних то вже дякувати богу до другого пкруча не видо рійки.Чім старший покрруч,тим більша вирогідність рійки,одним словом ..хроших порід бджіл..нам і все буде добре.Ось встанеш о 6.00 ранку після теплої ночі та видно корі сімї раніше літають,та пізніше ...ось і результат хороших бджіл.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 23 мая, 2015 Share Опубликовано 23 мая, 2015 У мене є сусід пасічник пенсіонер, має 6 сімей.Так внього кожен день по 2 3 роі,Він іх тасує з 1 в 3 з 3 в 5 з 2 в 4 з 4 з 6 і навпаки дивиться як вони виходять і тішиться.В нього виходить біля 20 роів.І мед має і в зиму йде тих самих 6 сімей Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 23 мая, 2015 Share Опубликовано 23 мая, 2015 У мене є сусід пасічник пенсіонер, має 6 сімей.Так внього кожен день по 2 3 роі,Він іх тасує з 1 в 3 з 3 в 5 з 2 в 4 з 4 з 6 і навпаки дивиться як вони виходять і тішиться.В нього виходить біля 20 роів.І мед має і в зиму йде тих самих 6 сімей Давно за роями не лажу. Колись так був провалився з криші, коли знімав, що вся спина буда синя і обдерта. Якщо вийшов у мене рій, то вважаю, що то бджола вже не моя, хоча якщо сидить низько і є час знімаю і селю. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
igorstep Опубликовано 23 мая, 2015 Share Опубликовано 23 мая, 2015 Слава Богу, що зараз є Моб тел., Люди дзвонять прийди зніми роя, а от роніше були досить цікаві речі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр Васильєв Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо. ? Можно его извлечь из стены: , источник Рут. Энциклопедия пчеловодства с. 129-131. Есть в интернете. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Цитата(FES @ 10.5.2015, 7:56) если сильная семья вошла в роевое, а до взятка 4-6 дней. рапс...можно как-то однянуть деление семьи (отводок) что бы не ослаблять семью......или работать не будут? Можна. Дивись Амшелюса. А я робив ось так. Забрав практично всі рамки. Окрім двох медопергових. Взамін суш. Кажуть що можна і кілька вощин дати. Виходять з ройки однозначно. Дають проактично корпус меду. Але опісля відроюються також однозначно. ? Ну ось можу поділитись практичним результатам. 15 травня так вивів з роїння сім"ю. Залишив їм 3 медові та додав 7 суші і 2 вощини. Согодні маю 10 повномедних. Запечатані на 1/3. 2 з яйцями і личинками. Дивує що так довго не червила. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Дивує що так довго не червила. А может то молодая пока облетелась не сеяла ,а рой таки ушел ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Владимир Иванович Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо. В стіні не погано А ми з товаришем в цому році купили будиночок на майже не жилому хуторі. Привели в порядок сад , подвір'я . Перевезли своїх бджіл . Потім вирішили розібрати піч ( займала пів кімнати ) і коли приїхали побачили , що через не велику щілину в колоді між стіною і піччю поселився рій.Розбирали два дні БУЛО ВЕСЕЛО. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо. ? Можно его извлечь из стены: , источник Рут. Энциклопедия пчеловодства с. 129-131. Есть в интернете. Можна і так, але відбирається тільки льотна бжола, матка і розплод залишається. Найкраще в первий час викурювати поки не обжилися. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вовкулака Опубликовано 25 мая, 2015 Share Опубликовано 25 мая, 2015 Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо. В стіні не погано А ми з товаришем в цому році купили будиночок на майже не жилому хуторі. Привели в порядок сад , подвір'я . Перевезли своїх бджіл . Потім вирішили розібрати піч ( займала пів кімнати ) і коли приїхали побачили , що через не велику щілину в колоді між стіною і піччю поселився рій.Розбирали два дні БУЛО ВЕСЕЛО. В мене тоже в дерев'яному будинку тільки в стіні і не бжоли, а оси і під час проживання вивалились в кімнату ото весело Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.