Перейти к содержанию

Роение

Петрович

Рекомендуемые сообщения

мисочки і в мене завжди були, а рій це вперше в мене, навіть бачив як дехто мисочки знищує :umora: , мені здається це марна справа, це мабуть інстинктно робиться прозапас, якщо-щось то тоді відразу.

Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються.

Ви мабуть немаєте що робити от і розглядаєте ці мисочки. Вони зараз зявляються, а в кінці сезону кудись діваються.

Просто один из страхов пчеловода это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели, вот и обращаешь на это лишнее внимание.

Ну просто чоловік з таким стажем мав би десь бачити роя.

Просто один из страхов пчеловода это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели, вот и обращаешь на это лишнее внимание.
Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда. :hi:

Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда.

Гнезда да, пространство свободное должно быть всегда, а вот порода это еще не значит отсутствие роения. Селекция может притупить, снизить ройливость но никак не искоренить его. Это природный способ размножения как не крути. :hi:

Эти страхи исчезают с приобретением породистых пчёл, и обеспечением свободного гнезда.

Гнезда да, пространство свободное должно быть всегда, а вот порода это еще не значит отсутствие роения. Селекция может притупить, снизить ройливость но никак не искоренить его. Это природный способ размножения как не крути. :hi:
А вы мне поверите , если за пять лет у меня зароились всего три семьи! Кол- во семей 10-15 шт :hi:

Я Вам повірю, а що було б якби Ви мали 60-100 сімей не говимо про більше.

В прошлом году зароилась семья , я даже не знал что делать :ah: Пришлось сделать звонок другу, Романович профессионально проконсультировал! ;)

Вывел бы от племенной матки много молодых маток :ah: Во всяком случае , мне так мечтается! :umora:

это роение, не дай Бог не уследишь, и улетели,
Да такое пережить не каждый сможет. То ли дело ,чужих наловить. :umora: Красота :ay:

У Вас при такій кількості перехідний етап, колись у мене такий був. Якщо далі збільшувати потрібно міняти підходи, які забирають багато часу. Маток потрібно міняти і зараз саме час. А на рахунок роїня максимальне розширення і відводки з заміною маток цей процес зводять до нуля.

Wladimir K, золотые слова. :ay:Мико, меня изначально научили как надо увеличить пасеку, финансов было разве что саморезы на ловушки купить. Теперь да, пчела склонная к роению но если научиться этого можно и не допускать. :az:

мисочки і в мене завжди були, а рій це вперше в мене, навіть бачив як де хто мисочки знищує :umora: , мені здається це марна справа, це мабуть інстинктно робиться прозапас, якщо-щось то тоді відразу.
яж писав, що я на мисочки увагу не звертаю, хоча знаю для чого вони, а виділене це те, що я бачив як люди роблять, мене самого це здивувало. :hi:

Я думаю що від роїння ніхто не застрахований,це природньо,але як знаємо що є основні правила уникнути роїння,це як вищесказано і порода (селекція) бджіл,розширення...Якось того року н-н-покруч я її розширив поступово а потім корпус дадана з верху,ну всеодно пришлося лізти.А якщо брав маток селекційних то вже дякувати богу до другого пкруча не видо рійки.Чім старший покрруч,тим більша вирогідність рійки,одним словом ..хроших порід бджіл..нам і все буде добре.Ось встанеш о 6.00 ранку після теплої ночі та видно корі сімї раніше літають,та пізніше ...ось і результат хороших бджіл.. :IMHO1::hi:

У мене є сусід пасічник пенсіонер, має 6 сімей.Так внього кожен день по 2 3 роі,Він іх тасує з 1 в 3 з 3 в 5 з 2 в 4 з 4 з 6 і навпаки дивиться як вони виходять і тішиться.В нього виходить біля 20 роів.І мед має і в зиму йде тих самих 6 сімей

У мене є сусід пасічник пенсіонер, має 6 сімей.Так внього кожен день по 2 3 роі,Він іх тасує з 1 в 3 з 3 в 5 з 2 в 4 з 4 з 6 і навпаки дивиться як вони виходять і тішиться.В нього виходить біля 20 роів.І мед має і в зиму йде тих самих 6 сімей
Давно за роями не лажу. Колись так був провалився з криші, коли знімав, що вся спина буда синя і обдерта. Якщо вийшов у мене рій, то вважаю, що то бджола вже не моя, хоча якщо сидить низько і є час знімаю і селю.

Слава Богу, що зараз є Моб тел., Люди дзвонять прийди зніми роя, а от роніше були досить цікаві речі.

Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо.

Вчора прилетів рій і вселився в цегляний будинок в стіну (міжцегляна повітряна прослойка). Тепер думаю що робити викурювати чи хай живе. А не допустити сім'ю до ройового стану потрібно загрузити її роботою, підставляти вощину і розширяти гніздо.

Можно его извлечь из стены: post-7698-1432562541_thumb.jpg , источник Рут. Энциклопедия пчеловодства с. 129-131. Есть в интернете.

Цитата(FES @ 10.5.2015, 7:56) если сильная семья вошла в роевое, а до взятка 4-6 дней. рапс...можно как-то однянуть деление семьи (отводок) что бы не ослаблять семью......или работать не будут? Можна. Дивись Амшелюса. А я робив ось так. Забрав практично всі рамки. Окрім двох медопергових. Взамін суш. Кажуть що можна і кілька вощин дати. Виходять з ройки однозначно. Дають проактично корпус меду. Але опісля відроюються також однозначно.

Ну ось можу поділитись практичним результатам. 15 травня так вивів з роїння сім"ю. Залишив їм 3 медові та додав 7 суші і 2 вощини. Согодні маю 10 повномедних. Запечатані на 1/3. 2 з яйцями і личинками. Дивує що так довго не червила.

Дивує що так довго не червила.
А может то молодая пока облетелась не сеяла ,а рой таки ушел ?

В стіні не погано :umora: А ми з товаришем в цому році купили будиночок на майже не жилому хуторі. Привели в порядок сад , подвір'я . Перевезли своїх бджіл . Потім вирішили розібрати піч ( займала пів кімнати ) і коли приїхали побачили , що через не велику щілину в колоді між стіною і піччю поселився рій.Розбирали два дні :umora: БУЛО ВЕСЕЛО.

Можно его извлечь из стены: post-7698-1432562541_thumb.jpg , источник Рут. Энциклопедия пчеловодства с. 129-131. Есть в интернете.
Можна і так, але відбирається тільки льотна бжола, матка і розплод залишається. Найкраще в первий час викурювати поки не обжилися.

В стіні не погано :umora: А ми з товаришем в цому році купили будиночок на майже не жилому хуторі. Привели в порядок сад , подвір'я . Перевезли своїх бджіл . Потім вирішили розібрати піч ( займала пів кімнати ) і коли приїхали побачили , що через не велику щілину в колоді між стіною і піччю поселився рій.Розбирали два дні :umora: БУЛО ВЕСЕЛО.
В мене тоже в дерев'яному будинку тільки в стіні і не бжоли, а оси і під час проживання вивалились в кімнату :helpme: ото весело :umora:

• Алёнка changed the title to Зароїлася?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...